| Vizitiul a întrebat:

Egoismul, necesar sau nu?

Răspuns Câştigător
| JeSa a răspuns:

Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!

204 răspunsuri:
| nana0000 a răspuns:

Nu e necesar, daca n-ar exista egoism, atunci totul ar fi mai bine

| Tzucu a răspuns:

Trebuie sa existe putin egoism pentru ca daca esti prea bun omul incepe sa profite te tine! happy

| oanazuzi a răspuns:

Uneori este necesar dar ai grija nu pentru toti sa nu te ia de prost/a si nu fi prea egoist pentru ca o sa se barfeasca

| Ackles a răspuns:

Societatea noatra funcioneaza doar pe principiul "Egoismul este motorul societati" deoarece nimeni in ziua de astazi nu sta sa se gandeasca la cel de langa. Toti dorim sa fim pe primul loc, sai intrecem pe cei de langa noi., sa fim mai presus de orcine. Egoismul este necesar deoarece el inseamna ambitie. A fi egoist inseamna sa-ti pese doar de propriile interese personale. Si sunt de acord ca este este necesar egoismul. Si nu sunt de acord cu JeSsYkA deoarece nu inseamnasa intri in conflic., Daca esti destept daca te duce capu poti realiza multe fara sa intri n conflict cu cineva. Totul consta in modul in care gandesti in modul in care stii sa organizezi lucrurile

| Biiiby a răspuns:

Nu doar in unele momente dar in rest ar trebui sa fii generos dar nici prea prea ca dupa lumea te calca in picioare

| karma15 a răspuns:

Aproape niciodata necesar.

| alexdj a răspuns:

Cateodata da.dar in lumea asta din prezent si in criza asta e necesar macar 60% parerea mea! oricum nu e bine sa fi egoist!

| BuradaCosmin a răspuns:

Da egoismul te ajuta mereu dar nu trebuie sa facem abuz de el

| lavinia_5701 a răspuns:

Bineinteleshappy

| Paulika06 a răspuns:

Daa

| blackmesa a răspuns:

Evident,NU! cel putin din punct de vedere religios.E alegerea fiecaruia...

| KaTalyNutzuU a răspuns:

In unele cazuri da!

| KidHug a răspuns:

Nu! Egoismul nu e necesar.Necesar este sa fii perseverent si sa stii ce vrei.Egoismul e o atitudine ce presupune ca esti doar pentru tine,te gandesti doar la tine,etc. Poti sa ajungi departe si ajutandu-i pe ceilalti,impartind cu ei ceea ce ai tu,si astfel,la final,mai multi oameni se vor bucura, impreuna cu tine, pentru tine!

| yleFTW a răspuns:

E bine cateodata sa fi...

| isabella_7213 a răspuns:

Deci clar ca nu happy un om egoist e respins intotdeauna, sa nu daruiesti nimic dar sa ai pretentia de a ti se oferi e chiar absurd. Adica placere fara durere, nu se poate.happy parerea mea.

| Ionut69 a răspuns:

Vrei informatii utile care costa bani, gratis?

http://useful4you.blogspot.com/

| BieLoveChocolate a răspuns:

Uneori da uneori nu dar de cele mai melte ori nuuuuuuuuuuuuu.

| Peth a răspuns:

Nu este necesar, dar exista si se dezvolta destul de repede. De exemplu daca esti singur(a) la parinti crezi ca e bine ca nu trebuie sa imparti cu nimeni tot ce ai = egoism.

| nicolae17 a răspuns:

Daca voi ati sti povestea presului nu ati mai vb : ( presul a renuntat la egoism si a lasat sa fie calcat in picioare daca nu renunta ramaneam fara presuri ) deci e bine sa fim egoisti dara cu cine trebuie si sa nu fim egoisti la bani adic sa ajuti pe cineva bolnal. sper sa fiu de ajutor

| ChocooxD a răspuns:

Sincera sa fiu uneori ar fi nevoie si de asa ceva dar ca parere si caracter sa fim realisti toata lumea poarta mantia de egoism iar toata loomea stie ca focul cu foc se stinge si in cazul nostru egoismul cu egoism se trateaza... sper ca te-am ajutat

| DenySse_9735 a răspuns:

De ce nu?

| thegame94 a răspuns:

Da,pentru ca daca nu esti egoist vei fi luat la misto.trebuie sa fi egoist chiar daca acest lucru incalca principiile morale,n-ai ce sa faci, daca vrei sa te adaptezi la modul de viata actual, egoismul te ajuta.

| Callipso a răspuns:

Da dar intr-o anumita masura.Eu una sunt o presoana foarte egoista si vreau sa-ti zic ca daca ai putin egoism in tine esti privit mai bine.Ma inteleg bine cu toti si toti ma cunoasc asa cum sunt.Mi s-a intamplat sa fiu pusa si in situati proaste datorita egoismului.Dar eu una cred ca este necesar pentru a nu fi dat la o parte sau calcat in picioarewinking

| Merishor a răspuns:

Da, dar nu cu toata lumea, de exemplu nu cu familia dar de genul, daca o colega sau un coleg iti cere incontinuu ceva ce stii ca are, nu ii mai da. Egoismul este necesar in cantiatati mici.

| Ali28 a răspuns:

Trebuie si o doza sa nu fii batjocorit de cei care o au excesiv.

| ana2o1o a răspuns:

Cred ca o doza de egoism trebuie sa fie.Numai asa esti constient de ceea ce ai si inveti sa pretuiesti si sa "aperi" lucrul tau.In cantitati mari,egoismul, nu aduce nimic bun:te indeparteaza de societate, fiindca lumea te percee ca pe o persoana zgarcita, un zgaraie-branza al sec 21...

| sorananca a răspuns:

Buna,eu cred ca egoismul nu e bun de nimic...dar atunci cand esti nevoit (in cauze de urgente), sau te-ai certat cu cineva drag sau un prieten bun care are ceva ce vrei si tu nu te-ai impacat cu el/ea poti fi egoist ca in momentul de fata cand ii ceri sa nu-ti dea, sau in momentul de fata cand iti cere sa nu-i dai nimic, asa ca parerea mea neconsemnata este ca ASA SI ASA sau da si nu sau nu ori da.Mi-e oricum dar folosestel doar in urgente si fii precaut.in exemplul dat de mine fii atent ca daca doresti cu ardoare alel lucru citeste cele 10 porunci dumnezeiesti adica doar a zecea pentru ca doar in a zecea e scris,, sa nu doresti nimic din ce are aproapele tau,,. CRED ca Dupa cele 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI ESTE UN RASPUNS CATEGORIG,, NU,, dar doar in situatii de urgenta e da.

| euRu a răspuns:

In viata da este foarte necesar

| raluk613 a răspuns:

Firesc...e un instinct firesc.nu e nici folositor nici nefolositor.

Întrebări similare