*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Nu este o calitate deoarece este foarte rau sa fi egoist si sa nu te gandesti la cel de langa tine, este dupa mine un mare defect iar daca tu esti egoist si te gandesti numai la tine cum sa mai astepti ajutor din partea celor de langa tine.
Xtreme, i-ai platit p-astia de la TPU sa-ti faca reclama?
P.S:zi-mi si mie cui i-ai dat spaga
P.P.S:Acest mesaj este un pamflet si trebuie tratat ca atare
Dupa parerea mea, nu este nici calitate, nici defect, ci doar o trasatura a caracterului. Calitatea e ceva ce intotdeauna e de admirat, iar defectul ceva ce e intotdeauna de blamat si evitat. E exact ca si orgoliul sau avaritia.
Depinde! Daca il duci la extrem,poate si un defect, dar parerea mea e ca putin egoism nu strica! Adica daca esti prea altruist esti luat de prost, deci e bine sa fii putin sau putin mai mult egoist.
EGOÍSM s. n. Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale și de nesocotire a intereselor altora.
EGOÍSM n. Trăsătură morală care pune mai presus de toate interesele personale; iubire excesivă de sine.
EGOÍSM s.n. Preocupare, atenție exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor colectivității.
EGOÍSM s. n. preocupare exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor și drepturilor celorlalți.
Sunt cateva definitii ale "egoismului".
Unii cred ca NU este o calitate (oamenii se gandesc doar la ei, etc.).
Dar eu cred ca deja a devenit o calitate, de ce?, find ca eu sunt destul de egoista (parerea mea) si pentru mine este o calitate.
Si fiecare cu parerea lui.
Pai egoismul nu poate fi considerat o calitate ci mai degraba mai mult un defect..., dar asta nu inseamna ca nu ai nevoie de el (cum a spus Apache)! trebuie sa fi putin egoist uneori, altfel lumea te va crede "slab de inger" (ceea ce inseamna sensibil) si se va lua de tine...dar nu trebuie sa fi egoist e un pacat mare si pana la urma nu conteaza ce zic ceilalti (parerea mea)!
In viata cotidiana este bine sa dispui si de aceasta calitate, zic eu, dar folosita in exces devine defect.
Depinde de situatie
cand vine vb de fericirea ta da e bine sa fii egoist
dar cand vine vb de fericirea altuia si tu il poti ajuta nu e tocmai o calitate
deci in colcluzieee
egoismul poate fi o caltate (din pacate)
*ofteaza*
Eu am fost foarte egoista dar apoi m-am schimbat si lucrurile au devenit mult mai bune pentru mine, deci optez pentru nu!
Eu cred ca egoismul este o calitate. Eu sunt o persoana destul de egoista dar se pare ca am supravietuit.
Eu cred ca mai degraba e o necesitate...in ziua de azi e cam obligatoriu sa fii egoist altfel vei avea de pierdut si nimeni nu va intoarce capul spre tine...din pacate
Toti cei care spuneti ca egoismul este o calitate sunteti niste ratati fara minte,urasc sa vad ca lumea a ajuns asa mizerabila, si bineinteles acum urmeaza argumentele.
Cine considera egoismul o calitate nu face parte decat din multimea care invata sa se adapteze SOCIETATII, ci nu sa faca in asa fel incat ca societatea sa ti-o adaptezi TIE INSUTI.Gandesti doar si numai ca multimea,sheep style.Ah, de altfel egoismul a ajuns sa fie si INVIDIAT, ca sa vezi! Cine e mai egoist ajunge mai sus.Pt ce? Nu inteleg,bani? Si aia pentru ce? Trai mai bun,cica. Dupa ce ai fost destul de EGOIST sa te tradezi pe tine insuti si adevaratul tau pur scop in viata,si fata de ce vroiai sa realizezi,dar tu,nu,iei ce e mai bun pentru tine, apoi, poate, intr-o zi, te gandesti si la altii.Asta daca nu ai fost o tarfa de cand te-ai nascut (ceea ce nu e posibil,toti am avut o minte SANATOASA, din punctul meu de vedere, cam pana in varsta de 7 ani,altii poate au mai avansat). Vrei sa fii in rand cu lumea dar nici tu nu stii de ce.
Altruistii o duc mai rau, nu? Asa credeti? Da, intr-adevar altruistii o duc mai rau din punctul de vedere al mintilor egoistilor.Infecte.
Btw,sa fii altruist e un stil de viata.Al naibii de bun.Jos,descurcaret,fara oameni falsi si doar prieteni adevarati.Acum rar mai gasesti astfel de lume, eu totusi am gasit.Am o singura prietena adevarata.Una, si imi este de ajuns.
Egoismul a devenit o calitate in ziua de azi.Egoistul ii face pe altii fericiti dar sunt fericiti dar sa zica, ca datorita lui.El se gandeste numai la el.Egoismul este o forma de viata ce nu are sfarsit.
Toti oamenii sunt egoisti, e in sange, e uman , in afara de Isus, dar nu vreau sa intru in dezbateri privind existenta lui. Practica arata ca daca intorci mereu obrazul, te gandesti mereu la altii, vei ajunge nu in rai, dar la psihiatrie . Cei 'altruisti' sunt in mare parte oameni slabi, care "se sacrifica" ca sa se linisteasca singuri pe ei, sa-si inece frustrarile. Dar, nu e egoism sa stea o femeie insarcinata in piciore lang tine, si tu sa stai ca un bou pe scaun (in cazul oamenilor sanatosi). Aveti grija cum interpretati egoismul.
Egoismul desigur e unul dintre instinctele umane inca de la nastere, poate fi bun, poate fi rau, este o calitate daca sti sa o controlezi, cand sai dai drumul "sa curga" sau sa se opreasca, este una din capacitatiile egoului fiintei umane. Nimic nu e rau atata timp cat poate fi considerat instinct, o ramura din firea omului, deci d.p.d.v al meu este o calitate care se balanseaza in functie de cum considera omul ca e bine pentru el pe exterior sau pe interior.
Depinde ce consideri tu a fi o calitate. Calitatea este interpretabila si relativa. Egoismul este un necesar.
Eu cred ca e un defect! Frecvent intalnit azi. Azi, uneori e si o calitate pentru ca la situatia noastra financiara e putin cam necesar dar sunt si unii care dau aproape tot ce au sau gresesc?
In ziua de azi da, deoarece daca esti bun si generos lumea de va lua drept prost...
Cat timp o folosesti cat mai putin sau doar cand trebuie sau cu cine trebuie atunci e o calitate.Cateodata e bine sa fii si egoist, rau etc pentru a nu fi calcat in picioare. Daca esti prea bun atunci lumea te ia ca,, fraier'' o zic din experienta.
AvalohAlyn întreabă: