| FashionKitty a întrebat:

Un prieten spunea ca in viata ai 3 scopuri: sa te casatoresti, sa faci un copil si sa plantezi un copac. Eu nu prea sunt de acord, din cauza primelor 2, dar ma intereseaza ce credeti voi.

Răspuns Câştigător
| Trolli a răspuns:

1. Sa te casatoresti: Nu sunt de acord in totalitate. Acel act nu schimba cu nimic relatia. Dragostea este aceeasi, poate iti ofera putina stabilitate, dar nimic mai mult. E un simplu act.

Sa-ti gasesti jumatatea, da! Sa nu sfarsesti singura si te certi cu tine insati sau cu pisicile, adica sa devii o cat lady...

2. Un copil il faci cand esti pregatit emotional, moral si financiar. Da, conteaza si banii in cresterea unui copil, mai ales ca alocatia e destul de mica si nu te descurci. Trebuie sa ii cumperi scutece, lapte praf (daca nu poti alapta), jucarii, hainute, accesorii, vizitele la medic, vaccinurile etc.

3. Un copac. Poti planta mai multi daca vrei. Daca esti ecologisthee hee

P.S. Oarecum, e destul de simplu si usor sa te casatoresti, sa faci un copil si sa plantezi un copac. Important este, dupa parerea mea, sa mentii ce ai facut/ce ai realizat. Adica sa nu divortezi si sa iti iubesti partenerul/partenera neconditionat, sa iti iubesti copilul si sa nu-l bati, abandonezi sau sa il abuzezi. Si sa nu tai copacul.

91 răspunsuri:
| WhiteTiger15 a răspuns:

Ok, partea cu copacu' mi se pare cam ciudata dar restul cred ca sunt destul de adevarate...

| Nomoredream a răspuns:

Principalul scop e sa fii fericit

| RAY a răspuns:

Astea sunt doar ipoteze,idei tu alegi sa faci ce vrei in viata,de exemplu sa citesti carti daca isi place de ce sa nu fie o nevoie pentru orice om? pentru ca nu tuturor ne place asta, fiecare alege ce vrea, faza cu pomul da e o idee foarte buna, cu un copil tu alegi ce vrei sau cu casatoria, asa ca viata e scurta de ce sa ai scopuri de astea bucurate de fiecare clipa a vieti

| albastrica009 a răspuns:

Sicer eu cred ca-n viata ai doar un singur scop: sa traiesti si gata!

| FashionKitty explică (pentru RAY):

Inteleg perfect ce spui si ai dreptate. Si intr-adevar e doar una dintre ipotezele gen "Ce lucruri iti pot aduce fericirea" si desigur e alegerea fiecaruia, dar ti se pare ca functioneaza ca si chestie generala? Adica majoritatea oameniilor se gandesc ca vor avea o familie si vor fi fericiti. Pentru ca copacii nu planteaza toata lumea, si presupun ca aceea se referea la un bine universal pe care il poti face plantand un copac.

| Blue07 a răspuns:

In cazul meu, se potrivesc, insa universal valabil ar trebui sa fie ultimul, e datoria noastra fata de Pamant.Primele doua sunt de luat in calcul de oamenii a caror fericire sta in ele, nu au de ce sa reprezinte un scop in viata tipului de om libertin caci il vor ingradi, nu ii vor produce multumire sufleteasca.

| FashionKitty explică (pentru albastrica009):

Da, dar nu e vorba doar de atat. Mai ales daca vrei sa fi fericit sau impacat atunci e clar ca iti creezi niste scopuri pe care vrei sa le atingi.

| dulkik27 a răspuns:

Viata are decat un singur scop. sa o traiesti in cel mai frumos mod. ca sa nu mori stiind ca ai trait degeaba... doar pentru responsabilitati si probleme...
Si care-i faza cu ..copacul laughing)?

| MrAnonym a răspuns:

Scopu in viata este sa iti faci o familie sa, un copil, un serviciu.

| FashionKitty explică (pentru dulkik27):

Faza cu copacul este ca ei ne dau oxigen straight face Si e important sa plantezi copaci pentru ca multi sunt taiati. E un bine universal pe care il poti face mai ales ca poti muri iar acel copac inca sa mai traiasca.

| DNSK a răspuns:

Corect! corect! de 3 ori corect! like prietenului tau! om cu capul pe umeri!

| FashionKitty explică (pentru MrAnonym):

Si cu ce scop? Vad o gramada de oameni care au o familie, copii si un serviciu care sa zicem ca le asigura traiul dar nu sunt fericiti si au uitat complet de lucrurile care candva le faceau placere, nu mai au nici o pasiune si practic asteapta sa moara, ca ce altceva?

| dulkik27 a răspuns (pentru FashionKitty):

Oh.ok. am inteles

| FashionKitty explică (pentru DNSK):

Da, intr-adevar, el e genul de persoana ancorata in realitate. Si pana la urma poate ca depinde de fiecare sa-si faca un scop in viata, eu voiam doar sa vad daca ce a zis el e universal valabil.

| albastrica009 a răspuns (pentru FashionKitty):

Fericirea sau impacarea interioara n-are nicio legatura cu scopurile sau idealurile noastre.un scop e o dorinta foarte puternica dar pentru care suntem dispusi sa face multe compromisuri si sa muncim pentru a o indeplini.si de multe ori se intampla ca scopurile pe care ni le propunem sa nu poata fi infaptuite de exemplu vream o cariera prospera in domeniul afacerilor dar noi n-avem nicio inclinatie pentru asa ceva si cand o sa ne dam seama de iluziile pe care ni le cream singuri o sa apara dezamagirea sau neincrederea.si referitor la fericire,cred ca e nesigura si intermitenta.un om nu poate fi fericit constant pentru ca are o trasatura dominanta si anume nemultumirea, adica e nemultumit de el, sau de ceilalti, sau de saracia in care traieste, sau de neputintele pe care nici nu vrea sa le recunoasca

| DNSK a răspuns (pentru FashionKitty):

E! sa stii ca e! sa tii de el si sa fii mandra ca ai o astfel de persoana langa tine! niciodata nu te va trage in jos. crede-ma! ai numai de castigat

Inteleg ce zici, dar fericirea sau impacarea nu sunt si ele scopuri? Si stiu ca fericirea nu e permanenta dar nu trebuie sa fi fericit in fiecare zi ca sa fii multumit de viata pe care o ai.

| sublime89 a răspuns:

Dintre astea trei, doar al doilea poate avea o legatura cu ceea ce am putea numi "scopul vietii". Principala caracteristica a vietii e ca se inmulteste. Indiferent ca te numesti om sau bacterie, vei simti nevoia sa faci asta. Reproducerea vine din instinct, dar omul are ceva in plus numit ratiune, si ne putem folosi de aceasta pentru a ne crea fiecare scopul nostru in viata.
Cat despre casatorie sau plantarea unui copac, sunt ambele la fel de nesemnificative.

Stiu, tin foarte mult la el pentru ca m-a ajutat foarte mult. Ma bucur atunci cand cunosc persoane care pot fi integrate in categoria oamenilor buni, care te ajuta fara sa ceara nimic si care nu te judeca happy

| FashionKitty explică (pentru sublime89):

Da, e clar ca trebuie ne "inmultim" ca sa nu disparem, dar din fericire poti alege pentru ca oricum sunt mai multi oameni pro decat contra si pe la un moment dat se compenseaza sa zic asa. Dar un copil ar trebui integrat intr-o familie, si atunci n-ai nevoie de casatorie? Adica nu depind una de alta?

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Fiecare are libertatea sa-si aleaga ce scopuri vrea in viata asta, cu conditia sa nu dauneze celorlalti scopurile alese. Poate scopul meu suprem in viata este sa fac pipi mai departe decat ceilalti barbati, ai ceva impotriva mea?

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

P.S: Am uitat sa mentionez ceva. In viata asta, esti obligat sa faci si ceva productiv (indiferent ce scopuri ai tu) pentru ca faci parte dintr-o societate si trebuie sa aduci acestei societati un aport. Asa cum tu beneficiezi de facilitatile furnizate de societatea moderna (acoperis deasupra capului, canalizare, curent electric, mijloace de transport s.a.m.d) tot asa trebuie sa dai si tu ceva inapoi. Nu poti sa nu faci nimic si sa te intrebi de ce au ceilalti ceva cu tine... Daca nu-ti convine, pleci si traiesti in jungla si nimeni nu mai vrea nimic de la tinewinking In rest esti libera sa iti stabilesti prioritatile, atata vreme cat nu lezezi pe nimeni exercitandu-le.

| albastrica009 a răspuns (pentru FashionKitty):

Fericirea nu trebuie sa fie un scop pentru ca daca ar fi atunci am vrea mult prea mult, adica orice greseala ar deveni un motiv de suparare si niciodata nu ni s-ar parea totul perfect.

| sublime89 a răspuns (pentru FashionKitty):

La cati oameni sunt in prezent pe Pamant, s-ar putea sa nu fie tocmai indicat sa ne mai inmultim foarte mult in perioada urmatoare. Daca observi, deja tot mai multi oameni evita sa se mai casatoreasca sau sa aiba o familie, din diferite motive.
Casatoria e un ritual inventat de oameni, pentru a se asigura ca vor avea o familie stabila in care sa poata produce cat mai multi urmasi. Casatoria exista de fapt doar in imaginatia noastra. Inmultirea in schimb, nu am inventat-o noi, si ea nu tine cont de ritualurile noastre. A existat cu mult inaintea noastra, si va exista probabil cu mult dupa ce noi nu vom mai fi. La asta m-am referit cand am spus ca doar inmultirea e cea care ne poate oferi acel "scop" pe care-l cautam. Viata de fapt nu are niciun scop. Ea doar se inmulteste orbeste atat timp cat poate si are conditii. Cand nu vor mai fi conditii, ea va disparea. Cred ca ar fi cam greu de vorbit despre scopul vietii dupa un asemenea eveniment.

| FashionKitty explică (pentru sublime89):

Prin casatorie ma refeream la dragoste mai mult, nu la evenimentul in sine, ca stiu ca e doar o alta iluzie pe care si-o creaza oamenii ca sa fie mai multumiti. Si atunci intrebarea era daca crezi ca oamenii au nevoie de dragoste (ca sentiment) ca sa se inmulteasca.

Da, ai dreptate. Ce mi se parea mie ciudat e ca toata lumea vrea sa fie fericita dar nu e, nici macar oamenii care te-ai astepta sa fie fericiti nu sunt. Bine, asta in principiu pentru ca fericirea nu tine, dar ca idee.

| FashionKitty explică (pentru Trolli):

Dar fara acea "jumatate" esti incomplet? Adica crezi ca cineva nu poate fi fericit si singur? Adica stiu ca majoritatea oameniilor nu le place sa fie singuri si de aceea vor sa-si gaseasca un partener de viata si da, au dreptate dar exista si oameni care sunt exceptii. Desigur, ar fi cam mult sa vorbim si despre toate exceptiile, asa ca e mai usor sa ne referim doar la majoritate. Dar in princiupiu ai dreptate in tot ce ai spus happy

Oamenii aceia se mai numesc si prieteni! cuvant care e confundat cu amici, vecini, etc.

Da big grin Fiecare persoana merita sa aiba prietenii minunati happy Si nu conteaza daca ai unul sau zece, importanta e calitatea nu cantitatea.

Da. exact! poti avea 100 de prieteni si 5000 pe facebook ca atunci cand esti cu mana intinsa nu te ajuta unul! eu am 1 de-o viata. ne cunoastem de la 6 ani si crede-ma ca si acum vorbim zilnic, daca nu o data la 2-3 zile. dar si cand il sun la 2 noaptea, imi raspunde. indiferent de vreme, de sarbatoare, de orice altceva. cati oare se pot lauda ca au o astfel de persoana langa ei? sunt tare curios