1. Sa te casatoresti: Nu sunt de acord in totalitate. Acel act nu schimba cu nimic relatia. Dragostea este aceeasi, poate iti ofera putina stabilitate, dar nimic mai mult. E un simplu act.
Sa-ti gasesti jumatatea, da! Sa nu sfarsesti singura si te certi cu tine insati sau cu pisicile, adica sa devii o cat lady...
2. Un copil il faci cand esti pregatit emotional, moral si financiar. Da, conteaza si banii in cresterea unui copil, mai ales ca alocatia e destul de mica si nu te descurci. Trebuie sa ii cumperi scutece, lapte praf (daca nu poti alapta), jucarii, hainute, accesorii, vizitele la medic, vaccinurile etc.
3. Un copac. Poti planta mai multi daca vrei. Daca esti ecologist
P.S. Oarecum, e destul de simplu si usor sa te casatoresti, sa faci un copil si sa plantezi un copac. Important este, dupa parerea mea, sa mentii ce ai facut/ce ai realizat. Adica sa nu divortezi si sa iti iubesti partenerul/partenera neconditionat, sa iti iubesti copilul si sa nu-l bati, abandonezi sau sa il abuzezi. Si sa nu tai copacul.
Exact. poate ca multi se casatoresc de teama sa nu ramana singuri, nu stiu.
Eu ma refeream la acea "jumatate", (poate ca nu exista). Acel suflet pereche... dragostea absoluta.
Dar, da poti fi fericit si fara a cea jumatate, daca nu o gasesti...
Sigur, fara dragoste, oamenii nu prea au cum sa se inmulteasca si sa-si creasca copiii intr-un mediu sanatos.
Si eu am 2 prieteni minunati, o fata care seamana foarte mult cu mine si ma intelege si ne cunoastem de mici, adica de vreo 12 ani si mai e prietenul despre care vorbeam pe care l-am cunoscut anul asta dar zici ca ne cunoastem din totdeauna Plus ca e o persoana buna si tin foarte mult la el
Si daca tu vrei sa ramai singur dar ca printr-un miracol iti gasesti jumatatea? Adica practic vrei sa fii singur, dar din pacate te potrivesti prea bine cu persoana respectiva?
E ironic atunci cum multe cupluri fac copii desi nu se iubesc sau nu prea au posibilitatea sa-i creasca...adica de asta ai dreptul ca sa alegi, nu? Nu inteleg de ce unii o vad ca pe o obligatie. Pe de alta parte pe unii ii leaga si mai mult acel copil, dar acelea sunt cazurile fericite...
Numerele erau relative, dar da, ar trebui sa plantam cat mai multi copaci Si cu nevestele, mai bine iti gasesti una si buna, altfel renunta.
3 chestii
1)Nici eu nu prea-s de acord, mai ales din cauza ultimului scop, ala ma cam incurca. De ce un copac? UNU? Deja am plantat o gramada.
2)Toti suntem indivizi unici intr-un fel, adica avem valori diferite, aspiratii, chef, vise, poate ca avem si cauze diferite.
Nu esti datoare nimanui sa bifezi scopuri, poate ca ai tu ideile tale, tine-te de ele sa le atingi, poate ti s-a acrit sa tot vezi indivizi cu prioritati, traind pentru scopuri si uitand sa traiasca pentru ei.
3)
-Mai pune si tu mana pe-o carte!
-Ca ce chestie?
-Sa faci si tu o scoala!
-Ca ce chestie?
-Sa deschizi ochii, sa castigi niste bani!
-Ca ce chestie?
-S-o duci bine, nu sa alergi cu griji de azi pe maine. Sa fii relaxat!
-Pai, ce? Acuma-s relaxat.
Căsătoria mi se pare o tradiție primitivă și inutilă.
Lumea nu înțelege că mare parte din oameni sunt niște părinți groaznici care distrug un copil perfect capabil, deci să faci plozi când crezi că ești în stare să crești unul cum trebuie.
Faza cu copacul - mi se pare rezonabil. Dar să faci din asta un scop e pur și simplu stupid.
Cu cat mai multi copaci cu atat mai bine Si ce-i drept, "scopurile" ti le faci dupa propria persoana. Si visurile noastre sunt scopuri practic, dar scopurile nu trebuie neaparat s ale atingi, doar daca poti. Si la 3) voiai sa zici ca unii oameni sunt relaxati nefacand nimic si nepasandu-le, pe cand altii vor mereu sa-si termine treburile intai? sau alta era ideea?
Da, sunt de acord cu tine, de aceea ziceam ca nu ar trebui sa faci copii ca o obligatie, doar daca iti doresti si esti capabil sa-l cresti si asa mai departe. De aceea ma gandeam de ce o face aproape toata lumea. Si si cu casatoria...adica oamenii se simt mai comod asa, adica ei cred ca in felul asta se asigura ca nu mor singuri, desi singuratatea nu mi se pare asa rea, dar nu toti gandesc la fel.
Sincer, nu inteleg unde bati. Adica daca tot e o onoare atunci de ce nu are alt scop? Adica se sfarseste, dar nu mi se pare ca acela e scopul...
Nu ar trebui sa fi asa pesimist, sincer. Adica poate ai ghinion acum dar probabil ca iti vei gasi perechea, mai ales daca iti doresti asta Si da, oamenii sunt idioti si tot taie copacii dar trebuie sa faci un bine fara sa astepti multumiri sau altul in schimb, ca altfel nimeni nu ar mai fi bun.
Nu-s pesimist, sunt realist
Faza cu relatia, daca nu am avut pana acum vreuna nu o vad neaparat ca pe un ghinion. Adica nu consider ca asta e idealul omului in viata: sa se casatoreasca si sa aiba copii.
La partea cu copacii ai dreptate, oricum resursele planetei sunt pe duca, macar oxigenul produs de copaci sa ne ramana. Dar e aiurea cum eu la cativa anisori prin clasele 1-4 mergeam si plantam copacei, iar aia de 30 de ani se duceau seara si taiau tot ce prindeau. Lumea nu constientizeaza importanta unui copac sau, mai grav, o constientizeaza, dar nu le pasa. Ei acum au aer, nu e problema, dar la generatiile viitoare nu se gandesc. Daca erau toti asa de nepasatori atunci noi acum nu am mai fi avut masini, calculatoare, telefoane, internet. Dar multi sunt prea limitati sa inteleaga asta.
Iarta-ma daca am divagat, dar te-am vazut fata desteapta si am simtit nevoia sa-mi impartasesc conceptiile.
Eu sunt iubitoare de copaci Si ma gandeam si eu la chestia asta, la inventatori si cercetatori, adica ei isi foloseau curiozitatea pentru a face un progres pana la urma, iar progresul mi se pare important. Atat ca mi-e teama ca lumea sa nu intre in regres ca deja intr-acolo se indreapta...Si ma rog, sunt destul de diferita de cei de varsta mea ca am total alte interese si de aceea par mai anormala, dar asta e deja alt subiect. Si cu relatiile nu stiu neaparat cum e, dar faza e ca atata timp cat esti fericit nimic nu mai conteaza, deci poti fi si singur sau poti cauta pe cineva care sa nu te judece, sa te inteleaga si sa te ajute, lucrurile astea trei mi se par importante.Dar e bine sa fi realist.
Regres total din pacate. Putinii oameni inteligenti nu stiu daca mai pto salva lumea. Trecem printr-un proces de indobitocire in masa.
Si eu sunt diferit fata de cei de varsta mea, si eu par ciudat (sau chiar sunt), dar nu imi pasa asta. Decat un dobitoc care nu e in stare sa scrie in propria-i limba mai bine un ciudatel din asta care se crede oleaca mai destept.
Faza cu relatiile ai punctat-o bine. Nu conteaza ca esti casatorit, ca nu esti, ca ai copii, ca nu ai, important e sa fii fericit.
Numai bine.
Eu spuneam in general. Cum ar fi ideal...
Daca nu realizezi niciun punct: casatorie, copil, copac. Nu-i bai. Poti convietui cu cineva si fara acel act, poti adopta un copil, poti avea grija de natura in felul tau.
Trebuie sa te simti tu fericit si implinit, fara a fi stresat ca trebuie sa bifezi ceva de pe lista.
Mda, vad ca nu va place munca. Niciunu n-aveti ca scop in viata sa faceti ceva cu adevarat util. Este foarte bine sa ai unu sau mai multi copii atata vreme cat ai ce sa le lasi (educatie si resurse materiale). Daca nimeni nu ar mai avea copii am disparea ca rasa. Suntem 7 miliarde de oameni dar v-ati intrebat care este media generala de varsta? Degeaba suntem 7 miliarde de oameni daca peste 50% au peste 50 de ani. Niciunu nu visati sa construiti ceva, niciunu nu visati sa va afirmati cu ceva pozitiv, sa lasati ceva in urma voastra... Viata este inutila doar atunci cand nimeni nu stie ca te-ai nascut si ai murit (adica cand te-ai comportat exact ca un animal care isi urmeaza instinctele primare).
Noi eram de acord cu tine, nu impotriva ta, dar in fine. Si in principiu eu ma refeream mai mult la partea asta din viata, ce tine de familie si de implinirea personala, asta nu inseamna ca nu incurajez munca si toate cele, dar pana la urma ce inseamna ceva util? Cum stii ca ceea ce faci tu e important sau nu? Si multi oameni au fost importanti dar dupa ce mori ajungi in cimitir si nimanui nu-i mai pasa de tine (eventual rudelor) si oricum nu tot timpul e important ce lasi in urma, ci exact ce ai facut cat timp traiai. Si cu copii aia era ideea ca dat fiind ca majoritatea oricum isi doreste copii si unii ii fac si daca nu trebuie, atunci ai dreptul sa alegi, si mda, stam cam prost cu natalitatea si mortalitatea pentru ca e un dezechilibru ciudat pe acolo daca te gandesti la fiecare tara de pe Pamant, dar nici nu pot sa zic ca ai cum sa controlezi asta...
Da, ai dreptate, dar pana la urma tot trebuie sa tinzi spre ceva ca altfel nu ar exista progres, si nu conteaza daca atingi punctul acela, important e sa te apropii. Ciudat cum multi isi fac planuri de viitor, dar iese total altceva, dar poate ca sunt fericiti si asa
Nu Probabil fiecare are rolul lui in aceasta lume sau cel putin trebuie sa-si gaseasca unul, si conteaza atat ce faci cat timp traiesti cat si ce lasi in urma.
Habar nu am de fapt cati ani ai, ca nici nu eu am pomenit dar am 16, dar varsta nu mi se pare importanta, ci gandirea. Atat ca uneori oamenii nu te iau in serios, dar e treaba lor pana la urma. Si ai dreptate cu procesul de indobitocire, mai ales in tara noastra, dar e vorba de ce face majoritatea, ca multi gandesc gen "De ce sa fac un bine? O sa primesc ceva in schimb?", asa nimanui nu i-ar mai pasa de nimic si chiar ca s-ar duce totul...
Dacă încerci să fi fericit prin orice fel de mijloace acesta deja nu mai este fericire.Atunci intervine egoismul, deoarece încerci ca tu să fi fericit și ignori nefericirea celor din jur.A păcătui nu înseamnă numai a face un rău, mai înseamnă și a nu face un bine dacă stă în puterea ta.