De obicei la momente speciale din viata noastra (aniversari, ziua de nastere, un succes in cariera sau personal etc.) ne simtim darnici, ne-am deschide buzunarele sa impartim cu cei din jur din bucuria si succesul nostru. Facem asta din dorinta perfect umana de a fi apreciati, bagati in seama si de a socializa.
Este foarte bine cand ajungem sa fie asta o atitudine de viata, un permanent "modus vivendi". Sa punem mai sus de nevoile noastre, pe cele ale semenilor. Desi pare ca as descrie on profil de sfant, cred ca fiecare dintre noi avem puterea de a fi asa.
Ce crezi ca te motiveaza sa ajuti pe cineva aflat in nevoie? Crezi ca o faci pentru ca esti impresionat pe moment sau pentru ca este modul tau de viata?
Imparte cu noi gandurile tale si mai mult: imparte copiilor orfani si sarmani din Romania din belsugul sau din putinul tau, prin campania anuala ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi.
Cand pot ajut pe omul care e om, daca e gunoi uman il ignor, rar oamenii cu adevarat ei merita ajutati e si un sfat ajuta mult
Imi place sa fac acte de caritate, fac voluntariat la un centru de copii cu dizabiitati din orasul meu. Merg in fiecare sambata la ei cu dulciuri. Imi pace sa ii ajut.
Nu pot spune ce fapte bune am facut, pentru ca m-as lauda si le-as umple de pacat.
Eu cred ca daca faci o persoana sa zambeasca ai facut o fapta buna, daca dai un raspuns bun la o intrebare si schimbi in bine viata unui om ai facut o fapta buna.
Daca iti cumperi o shaworma si inainte sa o mananci o dai unui cersetor, lasandu-l pe el sa manance si tu sa ramai flamand dar plin de fericire ai facut o fapta buna.
Daca salvezi viata unei pisici primind-o in casa ta si avand grija de ea tot restul vietii ei este o fapta buna.
Ideea in sine este, suntem noi ca oameni capabili sa ne dam viata pentru a salva viata unui necunoscut?
Iisus Hristos si-a dat viata pentru salvarea omenirii, si multi dintre noi il tratam ca pe un necunoscut...
Tot ce isi doreste este sa ne intoarcem cu fata catre el lasand pacatele la spate si sa fim mantuiti.
Un om care nu aude se bucura cand vede oameni cantand.
Un om care nu vede se bucura cand aude ploaia.
Un om care nu poate vorbi se bucura ca poate vedea ploaia si oamenii cantand ii poate auzi.
Un om bogat are vila, masina de lux, avion si telefon. Lipsit de emotii, avar si trist se ingroapa in comfort lasand sufletul gol.
Buna TPU.
Sper sa nu fiu catalogat gresit, dar inca imi doresc sa ajut pe cineva in dificultate.De profesie, sunt electrician, si in urma cu 2 saptamani(cred), ne-am mobilizat cateva persoane sa ajutam o bunica si nepoata ei care locuiau intr-o casa ce s-a sa cada peste ele.
Totul era planificat: un electrician(adica eu), un sobar cu experienta si o alta persoana din Timisoara, eram hotarati sa intervenim, dar, au iesit la iveala adevaruri dure, legate de bunica, iar in urma acestora ne-am retras. Poate ca am actionat gresit, dar surse sigure ne-au indemnat sa nu intervenim, deoarece lucrurile urmau sa se complice pentru voluntari.Sunt multe de expus, dar in ce priveste întrebarea dvs, este mai mult decat inteligenta. Nu o duc prea bine cu salariul, pentru ca sunt 5 persoane pe acesta, insa atunci când situatia o impune, intervin sa ajut prin efort...
Eu o sa fiu foarte sincera, cred ca n-am mai facut ceva caritabil de ani.
Acum cateva ore.Am dat unui om niste bani pentru o paine.Ma emotionat faptul ca plaangea mancand.Mi s-a rupt sufletul.
Leerix întreabă: