Mirosul copilariei mele este mirosul dragostei si al iubirii, al fericirii si al prietenilor mei
Eu sunt un caz mai special. Am doua mirosuri specifice copilariei mele: cel de vanilie si cel de scortisoara :-X N-o sa le uit niciodata
Mirosul copilariei mele? pei e putin cam ciudat copilaria m-am petrecuto intr-un alt oras cu bunicii mei.si imi e dor de vechea casa. am multe amintiri acolo mirosul copilariei mele este casa aia. apartament de fapt. am plans am ras acolo am trecut prin multe
Mirosul de fin cosit proaspat,mirosul padurii seara,al intregii familii cind ne asezamla masa,eram opt cu parintii,dar aveam de toate, si nu pot uita mirosul cartilor de povesti pe care le luam de la biblioteca, citeamffff.mult
Eu chiar ma simt si traiesc ca un copil mai mare fata de ai mei copiii, situatia mea acasa de mic copil nu a fost pe roze, dar eram fericita ca am 2 parinti care ma iubea si imi /ne face poftele in limita posibilitatilor, astazi multumesc bunului dumnezeu pot sa daruiesc alor mei copii aproape tot ce eu nu am avut, dar cred ca dragostea este si va ramane cel mai frumos dar ce poti oferii copiilor tai, cat despre mirosurile copilariei, cred ca cele mai tari erau atunci cand se apropiau sarbatorile Pascale, cozonac, pasca si oua rosii, sarbatoarea Craciunului, carnati, dar mai ales soriciul, erau tratate altfel sarbatorile si traiam momentul cu maxima intensitate...si mai erau un miros specific cand facea mama magiun.o zi de sarbatoare cat mai frumoasa
Copilaria miroase a laptic, a gutuielor puse de mama pe dulap, si a pupicului dulce amarui primit de la vecina mea cu ochii albastri.
Mirosul acela de vechi ...mamaia avea niste camere foarte frumoase cu mobilier vechi frumos lucrat si pereti albi frumos varuiti si imi placea sa stau acolo si sa ma joc...acum imi place sa citesc in vacante imi aduce aminte de ce e cel mai frumos!
Cred că miroase a transpiraţie. Când eram mică, pur şi simplu nu puteam sta locului nicio clipă!
Mirosul gumelor vechi la care tinea gustul 2 minute si nu puteai sa faci nicicum baloane din ele; mirosul eugeniilor; mirosul parfumului surorii mele pe vremea adolescentei ei (pe cand aveam eu 5-6 ani). Si nu in cele din urma mirosul de portocale...si de brad; si de carti vechi de la biblioteca.
Este usor din moment ce am 12 ani! deci mie imi miroase a multe tari straine vara asta!
Mirosul cafelei(acum mi-a venit miros de cafea)... pai cred ca e un miros ce nu poate fi descris de cuvinte e... ceva dulce ar totusi puternic si spontan.nu stiu cum sa explic(eu ti-am zis ca nu poate fi descris in cuvinte)
Miroase a mai multe chestii cum ar fi a parfumul meu /cand ma duc undeva,a transpiratie/cand ma intorc de la joaca,a inghetata /cand e vara,a ars /cand fece mama ceva nou de mancare, a prietenie/cand stau cu prieteni, a iarba cosita /cand ma duc in parc, a copaci/cand sunt la ore.
Dupa mine... a loto pizza (glumeam)
Depinde de Craciun miros de placinte,cozonaci, prajituri, etc
Primavara are mirosul florilor de primavara...
Vara are mirosul a o mie de flori... si a transpiratie
Si toamna mirosul vantului al frunzelor ruginii (nu stiu daca miroase ) miros proaspat.
Cred ca fiecare moment din viata noastra are un miros...imi amintesc fiecare aroma care m-a insotit la: primii fiori ai dragostei, primul mare examen, primul colectiv. nu vorbesc despre parfum, vorbesc despre mirosul amintirii. cred ca fiecare il simte atunci cand retraieste momente din trecut. eu imi amintesc cum miroseau anii de liceu, o combinatie de parfum ieftin cu praf si cerneala, apoi primul loc de munca, mirosea a plastic incins, cafea si tutun. si asa, fiecare clipa, pentru mine, isi are mirosul ei intiparit bine...
Dar cel mai frumos miros e cel al copilariei... vi-l amintiti? copilaria mea a avut un miros pe care nu-l mai gasesc si de care imi este dureros de dor. Mi-a atat de dor de mirosul hainelor inghetate si puse pe soba bunicii, de mirosul dovleacului copt, al laptelui proaspat muls, al samponului de urzica, al gutuilor puse pe mobila, a lemnului vechi, al varului de pe pereti. mi-e dor chiar si de mirosul flocinolonului pus pe rublele din genunchi. cate arome pierdute... incerc, de multe ori, sa le regasesc, dar nimic nu mai este la fel.
Cel mai placut miros care poti sa il simti e cand erai mic si ieseai cu prieteni pe afara sa joci fotbal sau sa te uzi cu apa vara sau pe la 6-7 ani cand te imbratisa mama ta ea simtea tot ce e mai bun din viata acum simt si eu la fel pentru copii mei
Ulei de gatit.
Imi aduc aminte ca am luat sticla de ulei din dulap si mi-am varsat-o toata in cap. Si mama m-a batut cu tigaia pana s-a rupt coada
LisaJulie întreabă: