NOname
| NOname a întrebat:

Cum e mai bine: cand persoana iubita incearca sa te schimbe, sa te modeleze sau cand te accepta asa cum esti?
Tu cum ai prefera sa fie?

Răspuns Câştigător
| tosevmarcel a răspuns:

Daca e bine pentru amandoi atunci da

217 răspunsuri:
| ostea a răspuns:

Cînd iubești cu adevărat accepți respectiva persoană așa cum este ea nefiind nevoie de schimbare.

Mie nu îmi place ca cineva să ma modeleze dupa bunul plac, să încerce să mă transforme în ceea ce nu sunt, în ceea ce nu pot fii, mereu nu mi-a plăcut asta.

Dacă persoana iubită ar încerca să îmi facă asta, sincer, m-aș depărta de el și în final ași pune punct relației.
Poate sună cam dur dar nu permit nimănui să îmi fure felul meu, originalitatea, esența mea.

Deci prefer ca persoana iubită să mă accepte așa cum sunt.

| LLL2 a răspuns:

Cand te accepta asa cum esti inseamna ca te iubeste cu adevarat pentru ca nimeni nu e perfect.

| micuta_8365 a răspuns:

Normal ca e mai bine sa te accepte asa cum esti

| Ady93 a răspuns:

Cate un pic din amandoua, nu trebuie sa incerci sa schimbi persoana iubita sa fie perfecta, dar daca exista lucruri care te deranjeaza trebuie sa incerci sa le schimbi, cum ar fi lucruri mici. Dar persoana iubita trebuie sa fie iubita pentru cine e el/ea.

| shakira_5160 a răspuns:

Daca iubesti pe cineva vcu adevarat nu prea ii vezi defectele ba chiar mai mult defectele ti se par calitati si toti oamenii perfectii

| Muhteşem a răspuns:

Hmm,nu as accepta daca persoana iubita ar incerca sa ma schimbe, deoarece NIMENI NU ESTE PERFECT. Poate ca daca as gresi in anumite cazuri sau as face ceva necugetat as incerca sa imi indrept greseala si sa nu se mai repete. Daca ma place sau daca ma iubeste ar faceo pentru ceea ce sunt si cum sunt, nu poti schimba o persoana doar pentru faptul ca nu iti place felul ei/lui de a fi.Nu as lasa pe nimeni sa ma schimbe pentru ca nu as mai fi eu ci persoana pe care si-o doreste el.Cine ma place, ma place si asa cum sunt cu defecte si calitati! Pa, pa!

| seriousmoonlight a răspuns:

Preferabil e sa te accepte cum esti, dar asta nu exista este doar un standard imaginar catre care trebuie sa tinda modul jumatatii de a te percepe. Normal este ca in mare parte sa te accepte dar sa fiti de comun acord ca nimeni nu e perfect si sa modelati decat partile pe care amandoi le vedeti a fi ceva gresit. Iar problemele minore sa se accepte de comun acord happy

| RainUmbrella a răspuns:

Sa ma accepte asa cum sunt fiindca daca nu, inseamna ca nu ma place cu adevarat. Dar daca am unele defecte (timiditatea etc.) sa ma schimbe in bine as accepta! Dar daca te place te place pentru ce esti cu toate calitatile si defectele! Funda?

| ema69 a răspuns:

Daca motivele pentru care doreste sa te schimbe sunt bine intemeiate, atunci se poate accepta dorinta de a te schimba.De ex. daca obisnuiesti sa faci lucruri care sa iti faca rau tie sau celor dragi, si cel iubit incearca sa te faca sa deschizi ochii si sa vezi ca nu bine asa cum procedezi.Desigur ca au dreptate si cei ce spun c in iubire trebuie sa accepti nu sa incerci sa schimbi,insa sunt totusi lucruri pe care le poti afla despre cel pe care il iubesti,doar dupa ce sentimentul este bine infipt in inima ta, si atunci sa incerci sa faci ceva in sensul asta.Mie personal mi-ar place sa fiu acceptata iar daca ceva nu i-ar conveni, sa imi spuna iar eu sa fiu cea care hotaraste ce e de facut...

| Pinky_8498 a răspuns:

Atunci cand te accepta asa cum esti dar, oricum, dragostea te schimba.
Dragostea nu vede defectele prietenia le iubeste. happy

| VORTEX a răspuns:

Buna,eu prefer si cred ca asa este si normal ca persoana iubita sa ma accepter asa cum sunt si sa ma iubeasca asa cum sunt cu bune si cu rele.

| ozulll a răspuns:

Prefer prima varianta, pentru ca intr-o relatie trebuie sa se ajunga la compromisuri de ambele parti. Si in plus daca vrea sa te schimbe inseamna ca vrea sa te apropie de ceea ce considera perfectiune. Deci e de bine.

| YoungHomie a răspuns:

Depinde nu stiu eu am 18 ani am un an cu pr meu si inainte eram foarte copilaroasa faceam nu mai prostiitonguelaughing si nu prea ii convenea si mi-a zis sa ma schimb nu nu mai pentru mine ci pentru amandoi si acum sunt mai matura ca inainte. nu stiu sigur ce sa zic dar presupun ca daca el vrea sa te schimbe vrea in bine thinking eu acum am mai multa incredere in mine depinde noh ti-am zis de persoana fiecare cu parerea lui eu chiar m-am schimbat in bine pentru o pers de 17 ani atunci eram prea copil si nici eu nu ma simteam bine ca unii imi spuneau ca am o varsta si atitudinea mea e de copil de 10 ani happy in mai multe privinte m-am schimbat dar in binetongue

| Maruxx a răspuns:

Mai bine ar face sa te accepte asa cum esti

| G6 a răspuns:

Poii.daca esti o persoana care consuma droguri.chestii din astea.ar fi bine sa te schimbe putin.dar daca nu.atunci sa te accepte asa cum estiwinking:*

| IvanElena a răspuns:

Pe o parte, cred ca ar fi bine sa incerce sa te schimbe. poate fi o schimbare in bine, si prin dorinta persoanei iubite sa te faca sa devii mai bun, inseamna ca aceasta isi doreste tot ce e mai bun pentru tine. Pana la urma, eu asta cred ca iubirea adevarata inseamna. Te ridica, nu te coboara sau te plafoneaza.

| Eliut a răspuns:

Eu aș accepta-o așa cum e, însă ea singură își va da seama după 2-3 certuri că ceva nu.mi place la ea, și atunci ea va încerca să schimbe răul acela din ea. Părerea mea. No offense big grin

| Al3xis66 a răspuns:

E adevarat daca te iubeste te accepta asa cum esti.DAR atunci cand si tu la randul tau o iubesti.te schimbi pentru ea...incercand sa-i faci pe plac.numai daca ceea ce ii place sa vada de la tine este si un lucru corect din mai multe puncte de vedere

| mattjohn a răspuns:

Okay, pai hai sa o luam logic (cu toate ca logica are foarte putin de a face cu dragostea). Cand cineva iti spune ca te iubeste, si te simti ca si cum ti-ai gasit jumatatea, cum te simti ca in urmatoarea secunda sa iti spuna: "dar... as vrea sa fii asa si asa si...". O buna parte din starea euforica pe care o simti atunci cand auzi acele doua cuvinte, se cam duce.

Normal, poate sa iti dea sfaturi, sau sa te incurajeze sa te lasi de obiceiurile proaste, daca ai, de ex. de bautura, droguri etc. Dar atunci cand intervine in alte lucruri, care pana la urma nu au nicio importanta, acea persoana incepe sa se simta superioara intr-un fel sau altul. Desigur, se poate ameliora asta, dar depinde cum procedezi big grin.

Deci, in concluzie, este bine sa te accepte asa cum esti tongue.

| Sonya_6609 a răspuns:

Cel mai bine e sa te accepte asa cum esti...
Sper ca ti-am fost de folos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru o mai buna armonie, este bine sa te lasi modelat unul pe celalalt dar totul pina la o limita.prea multa modelare,inseamna subjugare si crede-ma, stiu ce spun, iar subjugarea duce la distrugerea casniciei.D-zeu sa te apere.

| Mihai_9068 a răspuns:

Cum as prefera. Cel mai bine o persoana iubita sa te accepte asa cum esti ca doar te iubeste. Dragostea orbeste totul in cale si doar pe tine te vede alt fel. Pentru tine persoana de linga tine este totul. Parerea mea

| ƳσʋAиdMɛ a răspuns:

Sa te accepte asa cum esti, doar de aia este impreuna cu tine nu?

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sincer, poate un pic din fiecare!
Pa, pa.

| 211wasgnij a răspuns:

Depinde ce intelegem prin schimbare, daca vorbim de personalitatea individuala atunci dau veto din prima dar cum nimeni nu e perfect, toti avem defecte/vicii vizibile si ascunse. mari si mici si doar cineva intim ne-ar cunoaste cel mai bine si daca ar sugera o schimbare a unui tabiet nociv ar fi de bine si de rau. Ma amuza cei care spun ar trebui sa-l accepti pe cel iubit cu bune si rele, acestia sunt printre primii care se inghesuie si la divort dupa o casnicie in care au mancat toata mierea pe furis cu polonicul de la supa.

| Costel95 a răspuns:

Uneori e nevoie de ambele metode...

| Sophie90 a răspuns:

U ce crezi? eu zic a 2 varianta

| Allee_4312 a răspuns:

Buna! Multumesc pentru raspunsul acela cu votatul.M.a ajutat foarte mult si inca ma ajuta.

Acum referitor la intrebarea ta: Eu stiu ca atunci cand iubesti accepti defectele si calitatile unui om. Cand iubesti pe cineva mereu vei sta langa el cu orice face. Zice sa pleci dracu [ ma scuzi pentru expresie] nu te superi.adica nu.i dai impresia, in sinea ta poate te superi., dar daca iubesti nah.Deci acum: daca persoana iubita incearca sa te modeleze cateodata poate fi bine: incearca sa te indrepte de la lucrurile cu adevarat rele pe care un om [si] le face. Daca un om te iubeste asa cum esti inseamna ca chiar tine la tine si nu il deranjeaza chiar deloc cine esti, ceea ce esti, ceea ce faci. Ambele variante au raspunsul afirmativ, dar numai a doua varianta are un raspuns negativ. Sper ca m.ai inteles si sper ca te.am ajutat. :]

| metalheart a răspuns:

Depinde. daca viciile tale sunt foarte grave atunci modelarea de care vorbesti e ca un ajutor de care ai cu adevarat nevoie, insa daca esti o persoana normala cu bune si cu rele, daca te iubeste trebuie sa te accepte asa cum ești.

| AlysaAly a răspuns:

E nu as spune modelare, mai degraba ar fi un sentiment care nu ai simtit niciodata la fel ca inainte si nu ai tinut asa de mult la cineva ca sa poti sai dovedesti ca iubesti aceea persoana.
Daca o persoana care a stat cu multi/multe inainte poate sa simta ceva pentru ei/ele sau sunt altii care nu, insa pana nu gaseste persoana potrivita nu au cum sa stie daca este buna pentru el/ea.
Nu e sa zici ca te schimba doar ca in fiecare zii te vezi mai atras de el/ea, felul cum gandeste, cum vorbeste, cum iti dovedeste ca tine la tine. Cel mai bine este sa fim acceptati asa cum suntem, si daca am gasit acele persoane este bine sa le avem mereu langa noi pentru ca asat inseamna iubire adevarata, iar odata ce ai gasit-o ar fi pacat sa o pierzi, pentru ca sunt multe persoane pe pamant insa numai una dintre ele este facuta pentru noi.