| PrintesaGumitaa a întrebat:

Nu inteleg de ce sunt majoritatea oamenilor atat de nepasatori si rāi.

Ieri, o masina a dat peste un caine iar toata ziua acesta urla si plangea de durere, ti se rupea sufletul cand il vedeai, ma rog mie mi se rupea pentru ca restul oamenilor nu aveau nici o problema, treceau nepasatori.
Am luat atitudine pana la urma cu o prietena. Am facut rost de o duba dar cainele nu ne lasa sa il luam in brate pentru ca avea dureri. Se stransesera o gramada de copii, faceau pe macho ca ei il pot lua si il chinuiau, oamenii se oprisera din drum si incepusera sa se ia de noi, ne spuneau sa il lasam acolo. Mai strigau si de pe geamuri. Unii spuneau ca e doar un caine, il lua nu stiu care maine si il ducea. Unde? nu stiu. Probabil la hingheri sa il eutanasieze. In ce societate traim.
Pana la urma in toata harmalaia aia, am reusit sa il urcam in duba si l-am dus la veterinar.

Un om e considerat nebun daca ajuta o vietate?
Cred ca acum am ajuns subiect de barfa pintre babele de la bloc.
Toti comentau si se uitau dar sa puna mana sa ne ajute, nu. Ma mai enervau si copii aia ca spuneau ca e cainele lor si sa il aducem inapoi, un caine nu e o jucarie. In fine, nu o sa-l mai vada in veci, ii cautam stapan.
Cum pot fi unii de piatra? Chiar si la adaposturile private cica se plateste o taxa lunara de catre fostul stapan, pana ii gaseste altul iar conditiile oricum nu sunt cine stie ce. Deci e adapost dar nu ajuta toti cainii. Sa inteleg ca restul animalelor maidaneze ajung la hingheri unde oricum moartea e sigura.

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ti-am dat eronat pentru ca, exact ca si Zoica, presupui niste lucruri aiurea despre oameni pe care nu ii cunosti. Nu stii ce-i in mintea noastra si ce facem noi, doar arunci cu vorbe ca sa te aflii in treaba pentru ca tu nu concepi faptul ca unora le pasa de anumite lucruri pe care tu nu dai doi bani. Faptul ca ne sensibilizeaza o chestie din asta, nu ne face indiferenti la altele. La mine in oras sunt mult mai multi caini necajiti pe strazi decat copii, si copiii de care stiu ca sunt intr-o situatie proasta m-am interesat mereu si le-am dat mancare, haine ce au ramas mici in perfecta stare, in fiecare an mi-am donat manualele si am facut pachete de Craciun pentru ei si niste copii de la un spital din zona unde sunt multi de 5-6 ani cu pneumonie.

Dar e usor sa arunci cu vorbe aiurea si sa judeci niste oameni cand nu stii nimic despre ei, e cel mai usor lucru din lume, crede-ma, ca nu esti superior cu nimic, as putea face si eu asta, si toata lumea de aici, dar unde s-ar ajunge?

Un om sensibil e sensibil cam la tot, nu pe categorii, nu inteleg de unde ati scos teoria asta si nici nu ma intereseaza. Oamenii pe care ii cunosc eu si sunt ca mine reactioneaza la fel si la un caine ranit si la un om

132 răspunsuri:
| DoarAlin a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu in afara de emoji-uri nu stii sa scrii?

| PrintesaGumitaa explică (pentru anonim_4396):

Mai bine nu mai raspunde, ca te faci de c***. Pe bune, dai niste raspunsuri, unde ai crescut? In pestera.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

O ultimă întrebare: tu mănânci carne? Că și acolo au fost animale chinuite...

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Exista medic veterinar daca nu stiai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Freya1):

În cazul oamenilor mă obligă legea, că sincer, n-aș opri nici la ăia, dacă-mi sare un bețiv în față sau alte situații de genul.
În cazul animalelor, cine mă obligă?
Ia sună tu la 112 și anunță că ai lovit un câine și cere un veterinar. rolling on the floor

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Oamenii sunt rai
isi vad dor interesul lor
ai suflet bun si felicitari pentru faptele bune
inearca sa ignori rautatea nu te caracterizeaza

| GabiDumitrescu a răspuns:

Habar nu ai dar vorbesti. Ciinii nu pot fi eutanasiati dupa cum bate vintul, fiindca legea nu permite. De vina sunt babele care ii hranesc pe maidanezi dar se uita strimb la tine daca le zici sa il ia in casa, sa il vaccineze, castreze, si sa il tina daca tot il iubesc asa de mult. Personal imi plac multe rase de ciini, chiar si unii maidanezi, dar ma lasa rece soarta celor fara stapin. Sint prea multi oameni care o duc mult mai rau ca maidanezii si la ei nu se gindeste nimeni...

In tarile civilizate asa se face, normal. Au politia animalelor care e disponibila oricand si merg oriunde. Dar mna, noi nu ne ajutam nici semenii dapai un animal.
Ai dreptate cu accidentele de masina, daca da o masina peste tine sper sa nu te bage nimeni in seama.

anonim_4396

Dă-mi te rog un citat din codul rutier al oricărei țări care te obligă să anunți autoritățile când lovești un câîne. Adică da...mi s-ar părea normal să facem amiabilă și să-mi plătească reparația mașinii.

Adica tot cainele sa iti plateasca.
Poti cauta si singur codul rutier daca chiar te intereseaza, desi pari o persoana care nu citeste prea des, doar daca nevoia o cere.

anonim_4396

Păi eu știu că...nu există.
Da, să-mi plătească, ce căuta pe șosea? Îl chem și în civil să-mi plătească daune morale

| 1231242 a răspuns (pentru anonim_4396):

Salutări!

Din punctul meu de vedere nu văd motivul pentru care vă contraziceți, eu cred că cel mai bine Koreanul, salva potaia și cu asta basta, nu făcea o dramă pe TPU, dacă îi place să salveze potăi, bravo lui, e de apreciat.

| RAY a răspuns (pentru Lucian4):

Legile sunt vesnice nu se pot schimba

| LoveSleep a răspuns (pentru supadeceapa):

Copile, tu știi să faci diferența între o întrebare și o presupunere?
Și oricum, nici măcar nu vorbeam cu tine. Ești de toată jena.

| RAY a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

Adica tot cainele sa iti plateasca )))))))))))))))))))

| PrintesaGumitaa explică (pentru RAY):

Cum sa nu, la noi se modifica mereu, toate in favoarea deputatilor

| RAY a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

Coooooooooool
desi amendati caini ca stau pe strazi,si asa se amendeaza vagabonzi,in loc sa se gaseasca o solutie pentru ei,prosti le datea amenzi sa le plateasca cine, nu aveau un loc de munca, nu casa, multa lipsa de ratiune in tara asta, de gandire

| LoveSleep a răspuns (pentru DoarAlin):

Oameni ca ea? Ca și unchi'miu? 7 câini are, toți adunați de pe stradă. Îi adoră. Dar nu știu ce le dă de mâncare, că nu mai are loc de muncă. El era constructor. Dar dacă îi făcea cuiva o casă, sau ceva la casă, indiferent dacă omul era bogat sau sărac, îl fura atât de mult, încât ăla trebuia să își repare casa după ce era făcută. Unde mai pui că le cerea foarte mulți bani, abia după ce casa era gata. Și e doar un exemplu. E un om de nimic, un gunoi.

"Atata vreme cat mai sunt si oameni ca ea, tara asta mai are o mica sansa, sa iasa din epoca de piatra."
Serios? Cu oameni din ăștia mai avem o șansă? Sau cu oameni ca tine? Nu ai ajuta un puradel, dar unul de la orfelinat ai ajuta? Sau mai mulți. De ăia îți pasă mai mult decât de un câine? Sau e tot așa?

Nu-mi pasă de oamenii normali, care au un câine, sau mai mulți, nu vorbesc de ăia. Eu vorbesc de ăia ca și tipa care a pus întrebarea, oamenii ăștia care suferă pentru niște câini care nu valorează nimic. Oamenii ăștia care le dau de mâncare, le fac cuști, îi iau acasă și se plâng mereu că sunt nedreptățiți, săracii câini. Și nu doar câinii. Iubitorii ăștia înrăiți de animale.
Sunt oameni care au cheltuit mii de euro pentru niște adăposturi de câini. Dar sunt copii în orfelinate care ar avea nevoie de lucruri pentru școală și nu le cumpără nimeni. Unii sunt și bătuți. Și tu ajuți un ra hat de câine și ai pretenția să fii apreciat pentru asta? Și insiști într-una că oamenii nu au suflet, că nu ajută niște animale care nu aduc nici măcar un singur plus omenirii. Majoritatea animalelor au un rol, câinii sunt degeaba.

Și nu veni te rog cu întrebarea "tu câți oameni ai ajutat? El măcar ajută câini, tu nu ajuți nimic". Nu-mi pasă de copiii ăia. Dar eu nu fac aici manifestații gen "ajutați câinii fără stăpân/ cum puteți fi atât de reci și fără suflet?". Penibil.
Cum zicea și unul mai sus. Avem atâtea probleme, ultima grijă a noastră e o javră de pe stradă.

"Nu inteleg de ce sunt majoritatea oamenilor atat de nepasatori si rāi. " Ce bine începe. O întrebare bună, felicitări. A, vorbește de câini? Îmi e rău, merg să vomit.

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

Îți dai seama care e nivelul lor, dacă consideră că ești vinovat dacă ai rănit un rahat de câine. Era una pe aici zilele trecute care zicea că ar face o lege că dacă omori un câine, să faci închisoare pe viață. Și a primit o grămadă de voturi bune. Deci dacă îmi apare un câine în față când conduc, și îl lovesc, fac închisoare pe viață.
Și înțeleg că era exagerat, dar pe acolo sunt și ăștia cu nivelul intelectual.
" Adica tot cainele sa iti plateasca. " Lol. Dă-i notă.

| PrintesaGumitaa explică (pentru LoveSleep):

Mai penibil esti tu, du-te sa vomiti, sa-ti vomiti si matele.
Nu am cerut sa mi se doneze bani sau sa mi se dea un premiu nobel. Am pus o simpla intrebare si am povestit o intamplare, dar nu credeam ca unii sunt atat de disperati. Nu am spus ca vai haideti luatii cainii acasa bla bla, am spus doar ca nu e normal ca daca vezi o vietate in agonie sa treci nepasator.
Da, sunt oameni care abia isi duc traiul, nu le-am cerut lor sa faca asta sau sa se duca la veterinar sa isi cheltuiasca averea, ca nu le place munca si traiesc mai bine din ajutor social. Dar o poza sa o puna pe retelele de socializare, nu cred ca le-ar fi cazut mainile.
Unii sunteti dusi rau.
Si care e problema ta ca se doneaza miliarde cum zici tu la adaposturi, e cumva averea lasata de la taica-tu?
Si majoritatea oamenilor au un rol, aia care stau pe spinarea parintilor, si nu reusesc sa faca nici 12 clase, lichele care asteapta somajul ar trebui omorati.
Ce legatura au copii din orfelinate? Daca lichelele nu au bani sa il creasca pentru ce l-au mai facut? Sa iti spun eu de ce, pentru ca se bazeaza pe alti prosti, asa cum face rahatul de tine si multi altii.
Stiti doar sa comentati, dar nu faceti nici 2 bani.

anonim_4396

O poză cu un câine ca să strâng aprecieri sau ce?laughing))

| RAY a răspuns (pentru LoveSleep):

Ai dreptate
Sunt oameni care au cheltuit mii de euro pentru niște adăposturi de câini. Dar sunt copii în orfelinate care ar avea nevoie de lucruri pentru școală și nu le cumpără nimeni. Unii sunt și bătuți. Și tu ajuți un ra hat de câine și ai pretenția să fii apreciat pentru asta? Și insiști într-una că oamenii nu au suflet, că nu ajută niște animale care nu aduc nici măcar un singur plus omenirii. Majoritatea animalelor au un rol, câinii sunt degeaba.

| DoarAlin a răspuns (pentru LoveSleep):

Daca tu crezi ca voi citii tot *** care l-ai scris acolo, te inseli amarnic, tati. Nu, nu as ajuta. Mai degraba ajut un caine, decat un om. Omul e cel mai mare animal, nu un caine. Macar cainele ala se bucura cand te vede ca ii dai de mancare, un om iti da cu piciorul dupa ce l-ai ajutat. Orfelinatele n-ar mai fi pline daca pitipoancele astea nu s-ar mai *** de la 14 ani, daca saraciile astea s-ar duce la munca, inloc sa **** copii in fiecare zi. Scuze, nu am mila pentru asa ceva. Ii problema celor ce fac copiii, nu a noastra. Cel putin cainii de pe strada au o scuza, sunt animale, nu stiu mai bine. Dar omul? Omul poate face diferenta dintre ceva bun si ceva gresit, desigur, asta daca gandeste cu capul de pe umeri, si nu cel din pantaloni. Si mie imi este scarba de "intelijenti" d-astia ca tine, ca stau zilnic pe TPU, si se discuta despre probleme tarii, din spatele monitorului, desigur. Ai o scuza, totusi, pe internet putem fi ce nu putem in viata reala. Nu esti primul, nici ultimul. Internetul este plin de persoane ca tine. Imi aduci aminte de grupurile alea pro LGBT de pe Facebook, care se dau mari in spatele monitorului... sunt la fel ca si tine. Pe net isi fac selfie-uri cu steagul **** pe fata, dar in viata reala, fug ca **** cand arunca cineva cu pietre dupa ei. Cam la fel esti si tu. Stii cum spun americanii "All talk, no game".

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru LoveSleep):

,,un rahat de caine''
laughing esti un psihopat sinistru.

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde de javră. Dacă aș da peste una ca tine, probabil m-aș întreba de două ori, dacă chiar merită.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DoarAlin):

Trebuia să-l ajuți pe unchitu ăla care a bătut-o pe nevastă-sa cu ciocanu' și și-a dat foc, nu pe câini

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru LoveSleep):

Https://stirileprotv.ro/......canul.html
pe unchi-său n-a fost în stare să-l ajute, că nu merita, javrele merită.
Și da, ești vinovat dacă rănești rahatul ăla de câine din plăcere, dar nu dacă-l rănești într-un accident sau nu-l îngrijești, cum visează ăștia. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

laughing))) sunt o javră pentru că nu duc la veterinar maidanezi, javre, de pe stradă?laughing))))))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Https://www.cronicipebune.ro/......ega-image/
Tu ești asta?
Și de ce mi-ai dat nefolositor când am cerut un text din legea oricărei țări așa-zis civilizate în care legea te obligă să chemi autoritățile când lovești o javră pe carosabil?:D
Hai cu legeeea!=))