| PrintesaGumitaa a întrebat:

Nu inteleg de ce sunt majoritatea oamenilor atat de nepasatori si rāi.

Ieri, o masina a dat peste un caine iar toata ziua acesta urla si plangea de durere, ti se rupea sufletul cand il vedeai, ma rog mie mi se rupea pentru ca restul oamenilor nu aveau nici o problema, treceau nepasatori.
Am luat atitudine pana la urma cu o prietena. Am facut rost de o duba dar cainele nu ne lasa sa il luam in brate pentru ca avea dureri. Se stransesera o gramada de copii, faceau pe macho ca ei il pot lua si il chinuiau, oamenii se oprisera din drum si incepusera sa se ia de noi, ne spuneau sa il lasam acolo. Mai strigau si de pe geamuri. Unii spuneau ca e doar un caine, il lua nu stiu care maine si il ducea. Unde? nu stiu. Probabil la hingheri sa il eutanasieze. In ce societate traim.
Pana la urma in toata harmalaia aia, am reusit sa il urcam in duba si l-am dus la veterinar.

Un om e considerat nebun daca ajuta o vietate?
Cred ca acum am ajuns subiect de barfa pintre babele de la bloc.
Toti comentau si se uitau dar sa puna mana sa ne ajute, nu. Ma mai enervau si copii aia ca spuneau ca e cainele lor si sa il aducem inapoi, un caine nu e o jucarie. In fine, nu o sa-l mai vada in veci, ii cautam stapan.
Cum pot fi unii de piatra? Chiar si la adaposturile private cica se plateste o taxa lunara de catre fostul stapan, pana ii gaseste altul iar conditiile oricum nu sunt cine stie ce. Deci e adapost dar nu ajuta toti cainii. Sa inteleg ca restul animalelor maidaneze ajung la hingheri unde oricum moartea e sigura.

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ti-am dat eronat pentru ca, exact ca si Zoica, presupui niste lucruri aiurea despre oameni pe care nu ii cunosti. Nu stii ce-i in mintea noastra si ce facem noi, doar arunci cu vorbe ca sa te aflii in treaba pentru ca tu nu concepi faptul ca unora le pasa de anumite lucruri pe care tu nu dai doi bani. Faptul ca ne sensibilizeaza o chestie din asta, nu ne face indiferenti la altele. La mine in oras sunt mult mai multi caini necajiti pe strazi decat copii, si copiii de care stiu ca sunt intr-o situatie proasta m-am interesat mereu si le-am dat mancare, haine ce au ramas mici in perfecta stare, in fiecare an mi-am donat manualele si am facut pachete de Craciun pentru ei si niste copii de la un spital din zona unde sunt multi de 5-6 ani cu pneumonie.

Dar e usor sa arunci cu vorbe aiurea si sa judeci niste oameni cand nu stii nimic despre ei, e cel mai usor lucru din lume, crede-ma, ca nu esti superior cu nimic, as putea face si eu asta, si toata lumea de aici, dar unde s-ar ajunge?

Un om sensibil e sensibil cam la tot, nu pe categorii, nu inteleg de unde ati scos teoria asta si nici nu ma intereseaza. Oamenii pe care ii cunosc eu si sunt ca mine reactioneaza la fel si la un caine ranit si la un om

132 răspunsuri:
| adrian40ivan a răspuns:

Nu stiu unde o sa ajungem cu asemenea oameni. bine ca ai facut tu ceva bine

| Endoryus a răspuns:

Daca lumea ar avea probleme adevarate nu ar mai avea timp sa dea 2 bani pe un caine de pe strada.

| DoarAlin a răspuns:

In fine, eu voi incheia subiectul pentru ca nu-mi face placere sa "vorbesc" despre asta. In viitor nu-ti mai da cu parerea despre cineva ce nu-l cunosti. Sau mai bine, nu mai baga familiile altora in argumentele tale idioate, de pe internet. Asa, de bun simt macar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DoarAlin):

Deci copiii sunt vinovați că s-au născut dintr-o greșeală a părinților și trebuie să sufere, chiar dacă n-are cine să îi ajute.
Câinii nu, ei trebuie ajutați. Ar trebui să apară și spitale pentru câini

| CleanHeart a răspuns:

Mi.ar placea sa se rezolve problemele lumii intr-o secunda dar nu se poate si uite asa mergem inainte cu tot cu rautatea si nepasarea, schimbarea incepe de la noi si e normal ca doare cand sufletul iti bubuie de bunatate.

| DoarAlin a răspuns (pentru anonim_4396):

Ha. Abia acum s-a validat. Parintii sunt vinovati, nu copiii. Totusi, nu ma impresioneaza povestea cu "nasterea" din greseala. E trist, da. Dar nu suficient de trist, in cat sa ma faca sa-mi pese. Exista oamenii care ii ajuta, care doneaza fonduri, mancare, haine, jucarii, etc. Dar ar fi si mai multi daca romanul n-ar mai construi bisericuta, peste bisericuta. Daca romanii n-ar mai umple buzunarele preotilor si tiganilor. Nu exista spitale pentru caine, exista clinici, care sunt suficiente. Asta e parerea mea, si mi-o sustin. Mereu am donat centrelor pentru animale, fie mult, sau putin. Am stiut ca am facut ceva bun. Nu am asteptat nimic in schimb, nici nu m-am laudat pe fezbuc ca am facut un act caritabil. Vrei sa donezi copiilor din camine? Nimeni nu te opreste. Exista o multime de fundatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru LoveSleep):

Logica de fier si ne mai mirãm ca sunt pline strazile de cersetori. Cainii ar fi o exceptie.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie sa duci nicio javra la vet, dar nici sa te porti ca LoveSleep cu persoanele care o fac. Cred ca a dormit prea mult si i s-a atrofiat creierul. Ma asteptam de la persoane ca voi ca macar cu oamenii sa vorbeasca frumos, dar nu e vorba de caini si pisici aici, e vorba pur si simplu ca sunteti lipsiti de empatie si educatie big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru supadeceapa):

Citește întrebarea. De ce ar trebui să-mi pese mie de câinii bolnavi de pe stradă?laughing) Pentru ce să am empatie?

| mgtow a răspuns:

Asa e viata in tarile sarace, prin africa vezi cum il prinde de maini pe unu si i le taie, apoi picioarele si il lasa sa moara

| mariopopaezzz21 a răspuns:

Niste javre de oameni, altcumva nu le poti zice

| Florazul15 a răspuns:

Oameni fără suflet. Mă dispera atâta nepăsare. Ar trebui sa se ia măsuri, sa se facă campanii și spitale pentru animale. Daca de ex. găsești un animăluț lovit de mașină duminică nu cred că găsești nicio clinica deschisă. Ar trebui sa se deschidă un spital pentru urgențe