Ti-am dat eronat pentru ca, exact ca si Zoica, presupui niste lucruri aiurea despre oameni pe care nu ii cunosti. Nu stii ce-i in mintea noastra si ce facem noi, doar arunci cu vorbe ca sa te aflii in treaba pentru ca tu nu concepi faptul ca unora le pasa de anumite lucruri pe care tu nu dai doi bani. Faptul ca ne sensibilizeaza o chestie din asta, nu ne face indiferenti la altele. La mine in oras sunt mult mai multi caini necajiti pe strazi decat copii, si copiii de care stiu ca sunt intr-o situatie proasta m-am interesat mereu si le-am dat mancare, haine ce au ramas mici in perfecta stare, in fiecare an mi-am donat manualele si am facut pachete de Craciun pentru ei si niste copii de la un spital din zona unde sunt multi de 5-6 ani cu pneumonie.
Dar e usor sa arunci cu vorbe aiurea si sa judeci niste oameni cand nu stii nimic despre ei, e cel mai usor lucru din lume, crede-ma, ca nu esti superior cu nimic, as putea face si eu asta, si toata lumea de aici, dar unde s-ar ajunge?
Un om sensibil e sensibil cam la tot, nu pe categorii, nu inteleg de unde ati scos teoria asta si nici nu ma intereseaza. Oamenii pe care ii cunosc eu si sunt ca mine reactioneaza la fel si la un caine ranit si la un om
Prea târziu.
Nu cred ca o sa ne înțelegem. Tu stai prea mult pe TPU și eu am nevoie de atenție...
Am gasit cartea care imi trebuia- Enciclopedia Bibliei; shechelul a fost, cel putin pana in sec 7 ien masura de greutate, un shechel=11 grame. 50 de shecheli de argint, adica o mina, inseamna, simplu, 550 g argint. Eu cred ca oamenii astia isi ''vindeau'' fetele, ginerele dadea bani tatalui. Suma era la latitudine lor sa o stabileasca, dar daca e vorba de un violator, pe care il castoresti fortat, nu stai sa parlamentezi cu el; plateste un pret fix. Si faptul ca nu poate divorta e bine gandit; pai ce face, fuge de raspundere? Ce rost are sa fii sever si sa il omori, sa zicem, fata ramane fata batrana; oricum nimeni nu s-ar baga de buna voie in situatia in care nu poate divorta.
Ok, da-mi voie sa te lamuresc de ce am dat eronat. In primul rand datorita limbajului tau. Inteleg ca nu esti de acord cu mine dar ce ti-am facut sa imi spui Shut the fu*k up? In al doilea rand tema intrebarii e alta, dar iti voi raspunde la intrebare cu o alta intrebare :" tu cati copii ai ajutat iarna trecuta?".
Probabil ca daca imi intorc privirea sa ajut un caine, de care btw, pe nimeni nu il intereseaza ca e doar un caine, ma interesez si de un copil sa il ajut daca e nevoie de si nu e tot una. Copilul ala are parinti, e in grija cuiva, statul in ziua de azi ii ofera ajutor, primeste alocatie, care daca esti necajit nu e 84 de lei e mai mare, primesti nu stiu ce indemnizatie de la primarie, mai primeste si de la scoala. Sunt organizatii care ii ajuta, le dau haine, mancare, ii ajuta la teme, nu traim in africa. Acum ce sa fac eu daca are parinti incompetenti?
Asa cum ai reactionat si tu la ce am scris eu, bine spus. Ultima parte vi se potriveste.
Bun venit in lumea reala.
Sunt multi ce fac asa si cu oameni nu doar cu animale. Oricum bravo pentru ca ai luat atitudine si sper din suflet ca cineva l-a vazut pe soferul acela si o sa primeasca pedeapsa cuvenita.Cum a lovit acum un caine maine poate lovi un om.
Felicitari pentru initiativa luata, asa oameni ca tine, mai rar...
Traim vremuri grele si de rahat unde empatia dispare si se inmulteste prostia
Amneiss, cainele nu dezvolta o mentalitate de milog, nu renunta la scoala ca sa il ajute lumea, nu crede ca ajutorul i se cuvine. Asa ca, in pricipiu, daca ai de ales intre a ajuta un caine sau un copil, ajuta cainele.
Te-ai murdarit de engleza pe bot. Nu-i vina ei, sau a altcuiva ca romanasii sunt puturosi, si fac copii din flori, ca sa ii "creasca" cu ajutorul de la stat, pentru ca ei nu se pot duce la munca. Mai bine ajut un caine, decat un puradel de pe strada. Faci copii, iti asumi responsabilitatea, daca stii ca nu ai bani sa il cresti, nu il mai faci si gata. Dar na, romanii stiu un singur lucru, sa bea, sa comenteze, si sa ****. Si dupa se intreaba lumea de ce-s atatia copiii in orfelinate. Tu ai ajutat pe cineva? Nu cred. Romanul mereu a stiut doar sa judece pe altii, doar sa comenteze, dar nu a putut lua niciodata initiativa. Bravo ei. A facut ceva bun. Atata vreme cat mai sunt si oameni ca ea, tara asta mai are o mica sansa, sa iasa din epoca de piatra.
)) ''mai bine ajut un câine decât un puradel de pe stradă''
)))))))))))))
Deontologi peste tot
Care e pedeapsa cuvenită pentru că lovești un câine care e pe șosea?
Nu cred că putem vorbi de intenție.
Sa zicem ca nu a fost cu intentie (a fost cu masina) si sa mai zicem ca nu putea sa franeze,sau era ocupat sa se uite in telefon cand mergea pe drum si nu vedea cainele ca trecea strada.Da daca l-ai lovit,de ce il lasi in mijlocul drumului sa moara? Pentru asta nu exista pedeapsa? Ca si cum ai da peste un om ce trece neregulamentar,ok vina lui da il lasi sa moara pentru ca a trecut pe unde nu trebuia?
Uite eu cand eram mai mica aveam caini maidanezi in cartier, atunci era ok, frumos, cu iarba, copaci nu plin de parcari de betoane si rahaturi.Si prin toate astea aveam doi caini maidanezi ce erau a cartierului (ursu si olta), erau foarte prietenosi si toti ne jucam cu ei le dadeam de mancare.
Intr-o zi pe Olta in timp ce trecea drumul a lovit-o o masina si a lasat-o sa zaca pana vecini au vazut-o.Au chemat veterinarul dar nu ia mai putut salva labuta si a ramas schioapa. Daca o gaseau mai repede sau soferul ala oprea macar sa cheme pe cineva era bine si sanatoasa, asa nu a mai trait nici mult si s-a dus.
Nuuuu, cum să lași câinele acolo.
Dacă nu e grav rănit, te duci repede cu el la spital și îl internezi.
Dacă e rănit mai grav, suni la 112, și în timpul ăla îi faci respirație gură la gură.