Dieta vegană nu te privează de niciun nutrient.
Hai să vedem nutrienții necesari organismului și sursele din care pot fi obținuți:
Carbohidrați: fructe, rădăcinoase, cereale, fructe cu coajă lignificată
Grăsimi:fructe cu coajă lignificată, ulei de măsline, ulei de cocos, avocado, semințe
Proteine: leguminoase, semințe, fructe cu coajă lignificată, brocoli, anumite legume
Vitamine: A: spanac, morcovi, cartofi, gătite alături de uleiuri
B: https://www.onegreenplanet.org/......egan-diet/
C: citrice
D: lumină solară, anumite ciuperci și lapte vegetal fortificat
E: fructe cu coajă lignificată
K; natto, spanac, broccoli
Minerale:
fier: https://www.healthline.com/nutrition/iron-rich-plant-foods#section2
calciu: https://www.healthline.com/nutrition/vegan-calcium-sources#4.-Seeds-
zinc: https://www.myfooddata.com/articles/zinc-foods-for-vegans-vegetarians.php
potasiu: fructe și legume
magneziu: leguminoase, cereale, semințe
sodiu și iod: sare
Omega 3: alge, semințe de in, cânepă și chia
Apă
Eu nu sunt vegan, dar până la urmă de ce să judec un om care este atâta timp cât nu mă judecă pe mine. O să îți răspund clar. Mănânc carne pentru că nu consider că este o problemă în asta. Până la urmă nu ne îmbolnăvim din carne, ci și din legume, fructe, aerul inhalat etc. Totul este infectat chimic in ziua de astăzi, iar tu îți faci probleme de carne? Carnea in primul rand te ajuta la dezvoltarea masei musculare, la dezvoltarea în perioada de creștere. Este animal până la urmă, ce are dacă îl mâncăm? Diferite persoane din colțurile globului suferă că nu au ce să mănânce și tu ne spui să nu mai mâncăm animale? Ți-e milă de animale să înțeleg, bun. Dar pun pariu că tu ai călcat pe vreo furnica in viața ta, ai omorât o muscă, un țânțar. Toate aceste ființe fac parte din regnul animal, ele nu fac excepție și pun pariu că cu ele nu te comporți în mod egal ca și cu celelalte animale. Dacă m-ai lua cu credința, să ști că Biblia este de acord cu "devorarea" animalelor. Tu de ce oare ți cu animalele? Nu ai mâncat nimic de la Mc sau KFC în viața ta când erai conștient de propriile actiuni? Daca ai făcut asta când erai conștient, înseamnă că ai mâncat un animal omorât în mod conștient. Deci, unde este conștiința de vegetarian / om pașnic în ale mâncării? Acest mod de viață îți aduce superputeri dacă continui să îl urmezi? Eu cred că nu, mai rău suferi abținându-te atât și nebucurându-te de viață. Vegetarian sau nu, tot mori la un moment dat. Important ar fi să te ocupi de sănătatea corpului făcând mișcare sau exerciții fizice, nu abținându-te de la ceva esențial corpului.
Tu de ce le mananci mancarea bietelor animale?
Regula 1 cand esti vegan: asigura-te ca afla toata lumea!
Chiar ar merge un KFC, ca tot veni vorba.
Nu sunt vegan, pentru ca imi face pisica pofta. Ea omoara cu sange rece orice vietate mai mica (si mai bleaga) decat ea, apoi o mananca.
Nu as putea sa ma uit la ea, iar eu sa mananc salate 'goale'
Hai sa fim seriosi... Esti vegana? Bravos tie! Abordarea asta a intrebarii e fix ca la crestinii aia dusi cu capul care dar vai, cum puteti sa nu credeti, ca ia uite ca scrie in biblie ca nu-stiu-ce... Uneori nu maninc carne cate o saptamana-doua si nu am nici o problema. La fel cu piinea, de exemplu. Atunci cand maninc carne, maninc cantitati absolut rezonabile. Fara oo si brinza? Lol, amuzant. Traieste tu cu fasole.
Si plantele simt durere,este dovedit științific asta, dacă distrugem păduri pentru agricultura acele animale ce vor face, pentru multi a fi vegan inseamna a fi bagat in seama,traim intr o lume unde suntem obsedati de atentia altora, narsismul a pus stapanire peste noi, nu e vb de animale, sanatate si de a fi bagat in seama, esti mai special, mai superior ca alti
Pentru ca ei nu sunt persoane sufletiste,de obicei trebuie sa fi chiar insentimental sa bagi bucata aia de carne in gura fara sa te gandesti de unde vine si cum a ajuns in farfuria ta,iar cand le bagi videoclipuri sub nas spun ca-s trucate.
Nu cred ca o sa poti convinge pe cineva sa manance ceea ce vrei tu sa manance,se poate observa cresterea in masa a persoanelor cu cancer si alte boli,deoarece adrenalina care se declanseaza in interiorul animalului provoaca crearea instantanee a celulelor cancerigene,in cativa ani,apar probleme de sanatate si se mira de unde au aparut.
Cei care comparati omul cu pisica trebuie sa fiti un pic redusi, pisica omoara deoarece este un carnivor, consuma doar carne, omul este un frugivor, daca tot va comparati cu pisica nu cred ca aveti dantura ei, http://prntscr.com/or6f2p,trageti o privire si dupa aceea uitati-va la voi in gura.Acesta era raspuns pentru un cretin de mai jos,comparand o felina cu omul.
In alta ordine de idei,din cate persoane cunosc,marea majoritate nu sunt vegani,si imi spun ca fara carne n-ai cum sa traiesti si ca te vei imbolnavii,mai baga si chestia religioasa cu ''Asa a lasat Dumnezeu,animalele sunt facute ca sa fie omorate'',lmfaoo,si aici apare aroganta din partea acelor persoane,care chiar nu le pasa de animale si de suferinta prin care trec ele prin ferme,cand le sunt luati puii de langa oi, vaci, scroafe etc. Sa-i vad pe ei in postura cand le sunt luati copii si facuti posete, a fost o chestie mai sadica ce am zis, stiu.
Si aici apar cele 2 categorii de oameni,pet lover, aia mai ipocriti din fire, si noi animal lovers care le iubim pe toate.Dar daca esti vegana si cu pisica sau caine trebuie sa te asiguri conditiile in care a avut loc masacrarea animalului, in conditii mai putin sau chiar deloc stresante.
Have a nice day, xoxo;**
Https://www.theguardian.com/notesandqueries/query/0,,-83446,00.html
https://science.howstuffworks.com/life/botany/plants-feel-pain.htm
https://curiosmos.com/......distances/
plus ca daca am fi cu toti vegani sar distruge multe paduri, omul nu este un animal erbivor si un animal omnivor, avem nevoie de proteine animalice, vegene, grasimi, carbo fructe, legume, carnea nu este asociata cu cancerul si mezelurile
'' plus ca daca am fi cu toti vegani sar distruge multe paduri,omul nu este un animal erbivor si un animal omnivor, avem nevoie de proteine animalice, vegene, grasimi, carbo fructe, legume, carnea nu este asociata cu cancerul si mezelurile'' Man,tu ce mi-ai aratat acolo sunt plante pe care noi oamenii nu le consumam,cel putin nu e asa ceva in RO, adica nu cunosc pe nimeni care sa manance plante otravitoare, pana mea.
Ti-am deschis link-urile, dar e vorba de niste plante care nu sunt pentru consum uman.
Vreau sa prind ziua aia cand o sa vad o frunza de salata o sa inceapa sa planga cand o bag in gura, sau un patrunjel care sa tipe cand il bag la oala.Eu zic ca mai mare tortura e pe capul animalelor, decat pe niste amarate de plante.
Hai sa iti mai zic ceva, nu avem nevoie de produse de origine animala pentru a supravietui si a fi sanatosi, puternici si in forma, astfel, ramane intrebare, este moral sa luam ceea ce nu avem neaparat nevoie provocand atat de multa suferinta?
In 2009 Academia Americana de Nutritie si Dieta, cea mai veche, cea mai mare si inainte de toate cea mai puternica autoritate in materie de dieta si nutritie din SUA, a recunoscut de asemenea, faptul ca oamenii nu au o nevoie genetica de produse animale,si atunci ne intrebam, este moral sa le negam dreptul la viata doar de dragul gustului si al poftelor noastre?
Bro,esti sigur ca,carnea ta provine din surse sigure, ce cumperi tu din market este cancer curat pentru ca ele provin din ferme.
Stim ca cei mai multi oameni iubesc animalele si nu doresc sa le faca niciun rau, insa realitatile cumplite din ferme sunt tinute departe de ochii lumii, tocmai pentru a nu descuraja consumul de carne si implicit scaderea incasarilor. Oamenii ar putea ramane socati la aflarea adevarului, daca ar stii la ce chinuri cumplite si tratamente inumane sunt supuse animalele in ferme!
Se fac multe abuzuri asupra lor, daca stau sa le insirui ma apuca a doua zi, sper sa urmaresti si tu niste materiale care iti vor da de gandit inainte sa mananci un miel, sau un pui la rotisor cumparat de la Lidl sau Kaufland sau mai stiu eu de unde.
Si aerul e poluat hai sa numai respiram, si plantele sunt crescute cu chimicale, daca o luam asa, eu unu nu manc pui doar carne de peste mai mult, si cateodata carne de porc, am mai gasit un studiu interesant
De exemplu, într-o analiză comună a datelor de la Oxford Vegetarian Study și EPIC-Oxford, mâncătorii de pește aveau un risc mai mic de anumite tipuri de cancer decât vegetarienii.
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/becoming-a-vegetarian
ouale nu vad de ce sa nu consumi
De ce mancam? De placere, nu pot sa mananc doar vegetale, ruginesc pe interior. Ar trebui sa mananc 7 mese pe zi ca sa imi tina de foame toate aceste lucruri, pe cand proteinele animale sunt mult mai satioase. Cine spune ca, carnea, oualele,, lactate sunt nesanatoase...atunci clar a scapat de la nebuni.
Ieei,hai sa ne laudam ca suntem vegani.
Felicitari.
Dar de ce ii judeci pe altii care mananca produse animale?
Am tinut o dieta absolut vegana de 40 de zile, pe timpul postului de Pasti. Imediat m-am acomodat cu ea, mi-a placut chiar si am cochetat cu ideea daca as continua cu acest mod de viata, dar experienta mi-a ilustrat realitatea ca a papa vegan e absolut inutila dpdv al sanatatii, in schimb am realizat ca pentru a fi vegan nu e doar modul cum mananci, e filozofie pura. Noi umanii ne nastem carnivori, asta cere organismul naturalmente, dar suntem liberi sa adoptam regimuri de viata diferite, insa multi nu stiu ca veganismul dauneaza grav sanatatii. Doamne-fereste sa-ti supui copii la asa regim, ii imbolnavesti de sanatosi.
Organismul are nevoie de carne pentru a primii vitaminele necesare, nu consum multa carne dar cand imi vine ocazia mai mananc putina
Pai sunteti de judecat! nu ti se rupe inaima cand vezi un vitel care e pe punctul de moarte, respectiv criminalul sat cu pistolul la capul lui! se omoara cu alice, cui care intra in craniu... doamne imi este atat de mila
Nu mai discut pe tema asta.Pot spune ca sunt informata 100%,omul nu are nevoie de carne. Proteina vegetala este la fel de sanatoasa ca si cea animala,si cel mai tare e,Ca creierul nu o distinge,pai daca nu o distinge de ce sa maninci carne? care se digera greu, fermenteza, constipa. creste colest, Pt asta oamenii fac infarct si comotie, prea multa grasime in artere
Omul este un idiot, care doar maninca si caca o viata @ avem sute de produse vegetale, mii chiar... lasati animalelel sa traieasca fericite, sa se bucure de soare, iarba, sa fie iubite si alintate.Asa cum tii pe burtica un pisic, cainele doarme pe perina,, vaca, porcul puii trebuie sa fie matratati? alimentati cu rahaturi? ce maninci aia primesti, bolile le avem de la animale.