anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va intreb cati de aici sunteti vegani? Eu sunt!
si daca mancati carne,oua,, etc produse animale ..va intreb... de ce le mancati pe bietele animale!

Răspuns Câştigător
| chuckmanson a răspuns:

Dieta vegană nu te privează de niciun nutrient.
Hai să vedem nutrienții necesari organismului și sursele din care pot fi obținuți:
Carbohidrați: fructe, rădăcinoase, cereale, fructe cu coajă lignificată
Grăsimi:fructe cu coajă lignificată, ulei de măsline, ulei de cocos, avocado, semințe
Proteine: leguminoase, semințe, fructe cu coajă lignificată, brocoli, anumite legume
Vitamine: A: spanac, morcovi, cartofi, gătite alături de uleiuri
B: https://www.onegreenplanet.org/......egan-diet/
C: citrice
D: lumină solară, anumite ciuperci și lapte vegetal fortificat
E: fructe cu coajă lignificată
K; natto, spanac, broccoli
Minerale:
fier: https://www.healthline.com/nutrition/iron-rich-plant-foods#section2
calciu: https://www.healthline.com/nutrition/vegan-calcium-sources#4.-Seeds-
zinc: https://www.myfooddata.com/articles/zinc-foods-for-vegans-vegetarians.php
potasiu: fructe și legume
magneziu: leguminoase, cereale, semințe
sodiu și iod: sare
Omega 3: alge, semințe de in, cânepă și chia
Apă

178 răspunsuri:
| acerr a răspuns (pentru RAY):

Oameni rai! toti cu gura pe mine
era doar o intrebare

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Nu era o intrebare, era o afirmatie iar acum te certi cu toti, iti bati joc de comunitatea asta

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Multe aiureli scrii omule

| acerr a răspuns (pentru MademoiselleCosmina):

Ha? cate video ai vazut despre animale? cauta si cu camera ascunsa! nu imi place cearata, asta e motiv de certa? de ce nu judecati rational?

| chuckmanson a răspuns (pentru Plato):

„Tu de ce le mananci mancarea bietelor animale? "
Gluma asta dovedește că fie nu ai deloc cunoștințe pe subiect, fie ai un iq destul de scăzut. Sau ambele. Aproape toate fructele, legumele și cerealele pe care noi oamenii le consumăm au fost create de noi, prin selecție artificială. Animalele în mediul lor natural nu se hrănesc cu ceea ce mâncăm noi, deci gluma asta este cretină dincolo de orice imaginație.
„Chiar ar merge un KFC, ca tot veni vorba"
Dacă vrei cancer, obezitate și stop cardiac, atunci poftă bună! Serios vorbind, KFC pe lângă faptul că nu se poate spune că ăia servesc mâncare, ci numai niște mizerii enorme pentru sănătate, aceștia sunt vinovați de abuz asupra animalelor și de o bună parte din defrișările pădurilor amazonului, împreună cu multe alte fast food-uri. Eu nu încerc să te conving să devii vegan neapărat, deși ar fi extrem de bine și ar trebui să o faci, toată lumea ar trebui să o facă, dar dacă chestiile astea nu te fac să renunți la fast food, atunci chiar nu știu ce să mai zic.

Răspuns utilizator avertizat
| chuckmanson a răspuns (pentru RAY):

Plantele nu simt durere. Ele nu au sistem nervos și prin urmare nu pot simți niciun fel de durere, este biologie de bază. Ideea asta este o idioțenie, iar cei care zic asta nu au habar de biologie de bază.
„ dacă distrugem păduri pentru agricultura "
Industria cărnii e vinovată de o bună parte din defrișări.
„acele animale ce vor face„
Animalele sălbatice ar trăi mult mai bine, iar animalele de fermă ar trăi în sanctoare. Cel mai bine ar fi ca atat ele, cat și animalele de companie să fie sterilizate, să nu se mai reproducă.
„pentru multi a fi vegan inseamna a fi bagat in seama"
Prietene, e greu să îți schimbi stilul de viață, dieta, hainele pe care le porți, produsele pe care le folosești etc. Pe deasupra, stilul ăsta de viață atrage și destulă atenție negativă din partea unor oameni, deci e ridicol să zici că facem asta numai pentru a fi remarcați. Vegetarianismul/veganismul a fost de la începuturile sale pentru a ajuta animale, faptul că unii zic că o fac pentru sănătate sau atenție e irelevant, esența veganismului este compasiunea față de animale.

| acerr a răspuns (pentru chuckmanson):

Mie imi scrii? pai acum 5000 de ani cine a creat legumele? ce naiba spui? oare nu te intrebi cum au aparut toate? prin ce minune? dovada ca Dumnezeu exsista, a facut pamantul, oameni, animale si plante

| acerr a răspuns (pentru chuckmanson):

Plantele simt durere prin senzori, chestii verificate > exemplu cert
la un labaorator chimistii au spus cu voce tare / garaoafele nu se fac frumoase cum ne asteptam, si trebuie sa le taiem, vibratia omului a fost transmisa, si a doua zi garaofele erau inflorite si f frumaose!

| Plato a răspuns (pentru chuckmanson):

Aham, si daca nu mai merg eu la KFC cate paduri zici ca salvez? Din cati copaci imi face mie meniul?
Si cu ouale, laptele, branza etc. care e problema? Ok, carne nu, dar astea ce au?
Deci industria asta e la un nivel enorm, mondial, absolut urias, incat e utopic si ridicol sa crezi ca o vei opri daca mananci frunze si iarba in loc de animale si ce produc. Mc si Kfc au brand-uri imense tocmai datorita faptului ca sute de milioane de oameni mananca de la ei, iar asta cu siguranta nu va inceta.

Carnea e esentiala, chiar daca nu aia de la fast-food:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4282257.stm

Sunt sigur ca vei vrea sa combati ce zice link-ul, dar eu tind sa-i cred. N-ai cum sa cresti copilul cu iarba. Ca dupa ce s-a dezvoltat alege el asta, hai treaca-mearga, dar da-i la copil sa manance cum trebuie, ca altfel devine leguma ca alea pe care le mananca.

De asemenea, sunt bine cunoscute probleme veganilor cu lipsa de energie si de forta. Necesita un efort colosal sa ai o dieta vegana sanatoasa. O samanta si doua ierburi nu sunt suficiente.

| chuckmanson a răspuns (pentru acerr):

Nu, îi scriam lui Plato, dar te rog, nu îmi spune că ești creaționistă. Mi-a ajuns de dezbaterile cu fanatici religioși!

| chuckmanson a răspuns (pentru Plato):

Poate nu salvezi mult, dar dacă renunță mai mulți oameni încetul cu încetul se reduce producția și impactul negativ. La fel cum e treaba și la poluarea cu plastic. Vreo 6 miliarde de oameni au aruncat câte un pai sau o pungă spunând că e doar un gunoi iar acum plasticul distruge natura. Puterea exemplului.
Legat de celelalte produse animale, animalele de fermă sunt chinuite rău și pentru astea. Pe langă asta, aceste animale au fost create de noi, prin selecție artificială, au ajuns să dea mult mai multe ouă și lapte decat ar fi sănătos, iar dacă am continua să consumăm și aceste produse doar ar contribui la holocaustul animalelor.
O dietă vegană nu te privează de absolut niciun nutrient!
Hai să vedem nutrienții necesari organismului și sursele din care pot fi obținuți:
Carbohidrați: fructe, rădăcinoase, cereale, fructe cu coajă lignificată
Grăsimi:fructe cu coajă lignificată, ulei de măsline, ulei de cocos, avocado, semințe
Proteine: leguminoase, semințe, fructe cu coajă lignificată, broccoli, anumite legume
Vitamine:
A: spanac, morcovi, cartofi, gătite alături de uleiuri
B: https://:///......egan-diet/
C: citrice
D: lumină solară, anumite ciuperci și lapte vegetal fortificat
E: fructe cu coajă lignificată
K; natto, spanac, broccoli
Minerale:
fier: https://www.healthline.com/nutrition/iron-rich-plant-foods#section2
calciu: https://www.healthline.com/nutrition/vegan-calcium-sources#4.-Seeds-
zinc: https://www.myfooddata.com/articles/zinc-foods-for-vegans-vegetarians.php
potasiu: fructe și legume
magneziu: leguminoase, cereale, semințe
sodiu și iod: sare
Omega 3: alge, semințe de in, cânepă și chia
Apă

| aXy99 a răspuns:

Pentru ca vreau, pentru ca pot, pentru ca imi place, pentru ca am nevoie de anumiti macro si micronutrienti pe care nu ii gasesti in plante.
PS: Daca mananci un ou sau bei lapte inseamna ca mananci animalul? Asta reiese din felul in care te-ai exprimat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Dinnou,esti full of crap.
15 000 oameni de stiinta din 184 de tari incurajeaza oamenii sa adopte un stil de viata vegan pentru a preveni distrugerea mediului.
Agricultura animalelor produce mai multe gaze cu efect de sera decat toate masinile, avioanele si alte tipuri de transport combinate.
https://mercyforanimals.org/15000-scientists-from-184-countries-urge
Un stidiu de la universitatea Oxford arata ca pentru a produce 100 g de proteina animala sunt necesari 370 m patrati de teren si se elibereaza 105 kg de CO2 iar pentru a produce 100 g de proteina vegetala este necesar doar 1 m patrat de teren si se elibereaza doar 0.3 kg de CO2.Acel studiu mai spune ca daca am adopta toti o dieta bazata pe plante, am folosi cu 76% mai putin din terenul agricol actual.
http://www.ox.ac.uk/news/2018-06-01-new-estimates-environmental-cost-food#
Fundatia mondiala de cercetare a cancerului si instititul american de cercetare a cancerului au concluzionat din 99 de studii, cuprinzand in total 29 milioane de oameni si 147.000 de cazuri de cancer colorectal ca consumul de carne rosie si de carne procesata cresc riscul de cancer colorectal.
WHO clasifica carnea procesata in grupa 1 de cancerigeni iar carnea rosie in grupele urmatoare.In studiile facute de IARC(organizatia internationala de cercetare a cancerului), 50 g de carne procesata sau 100 g de carne rosie cresc riscul de cancer colorectal cu 18%.
Si mai ai aici alte studii care arata relatia dintre consumul de carne, cancer si bolile cardiovasulare.
project/reports/colorectal-cancer-2017-report.pdf
https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-

prevention/risk/diet/cooked-meats-fact-sheet#q6
https://monographs.iarc.fr/wp-

content/uploads/2018/06/mono114.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22412075
https://academic.oup.com/ije/advance-

article/doi/10.1093/ije/dyz064/5470096
https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/red-meat-

consumption-linked-to-increased-risk-of-total-cardiovascular-

and-cancer-mortality/
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/cutting-red-

meat-for-a-longer-life
https://www.bmj.com/content/357/bmj.j1957
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3261306/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25439662
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21209396
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24243555
https://news.harvard.edu/gazette/story/1999/04/growth-factor-

raises-cancer-risk/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19142965
https://academic.oup.com/ajcn/article/105/6/1462/4569801?

searchresult=1
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14608091
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3232297/
https://www.health.harvard.edu/blog/new-study-links-l-

carnitine-in-red-meat-to-heart-disease-201304176083?

fbclid=IwAR3cJabE0JbcxufBit7X4naDDL43aO-

L0StoQywkh7sxgenE8ZGQ_SJgKq8
N-avem nevoie de proteina animala si de niciun nutrient din carne sau lapte.
Academia de nutritie si dietetica care cuprinde peste 100 000 nutritionisti, spun ca o dieta vegana sau vegetariana este optima:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27886704

Nu mai scoate afirmatii din joben dragutule.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru aXy99):

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27886704
Cea mai mare organizatie de nutritionisti din lume(peste 100 000 nutritionisti) recomanda o dieta vegana sau vegetariana.
Ai nevoie de macro si micronutrienti pe care nu ii gasesti in plante? ok, numeste unul singur dintre acestia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Dovezi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca vrea cineva sa dezbata acest topic in particular, cu studii si dovezi, il invit cu drag.

| acerr a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai lista e lunga, ex banana magneziu...a nu se manca pe stomacul golin timp indelungat poate face problema la inima

| acerr a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai un 10 plus! sunt vegana de 6 ani

| acerr a răspuns (pentru aXy99):

Pai cand maninci oul si laptele ti.ai pus intrebarea,,, oare vaca saraca in ce stadiu e? merge in 3 picioare ca al 4 e rupt, e mulsa pana la sange, plus ca laptele e full de bacterii

| acerr a răspuns (pentru ThePrinceOfAllSaiyans):

Tu maninci exact ce e mai rau! vai vai

| acerr a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu zic ca treaba e complicata, si nu e cazul sa vorbim de veganism, dar un sfat tot il dau > mancati o zi doar fructe si salate macar o zi pe saptamana, fara lactate si alte prostii

| acerr a răspuns (pentru Plato):

Pai daca animalele au viata de merda, de ce produsele lor crezi tu ca sunt sanatoase?

| chuckmanson a răspuns (pentru aXy99):

„Pentru ca vreau, pentru ca pot, pentru ca imi place"
Și eu vreau să te răpesc și să te omor pentru că pot și pentru că îmi place. Cum este asta diferit față de ce zici tu?
„ pentru ca am nevoie de anumiti macro si micronutrienti pe care nu ii gasesti in plante."
Hai să vedem nutrienții necesari organismului și sursele din care pot fi obținuți:
Carbohidrați: fructe, rădăcinoase, cereale, fructe cu coajă lignificată
Grăsimi:fructe cu coajă lignificată, ulei de măsline, ulei de cocos, avocado, semințe
Proteine: leguminoase, semințe, fructe cu coajă lignificată, broccoli, anumite legume
Vitamine:
A: spanac, morcovi, cartofi, gătite alături de uleiuri
B: https://:///......egan-diet/
C: citrice
D: lumină solară, anumite ciuperci și lapte vegetal fortificat
E: fructe cu coajă lignificată
K; natto, spanac, broccoli
Minerale:
fier: https://www.healthline.com/nutrition/iron-rich-plant-foods#section2
calciu: https://www.healthline.com/nutrition/vegan-calcium-sources#4.-Seeds-
zinc: https://www.myfooddata.com/articles/zinc-foods-for-vegans-vegetarians.php
potasiu: fructe și legume
magneziu: leguminoase, cereale, semințe
sodiu și iod: sare
Omega 3: alge, semințe de in, cânepă și chia
Apă

| acerr a răspuns (pentru RAY):

Zau? cu cine m/am certat? arata

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Carnea roșie, precum carnea de vită, mielul și carnea de porc a fost clasificată drept o cauză „probabilă" a cancerului. Aceste clasificări nu indică riscul de a face cancer, ci mai degrabă cât de siguri suntem că aceste lucruri pot provoca cancer.
https://www.cancercouncil.com.au/......nd-cancer/
Carnea roșie provoacă într-adevăr cancer?
Pentru a reduce riscul de cancer, evitați carnea procesată
Dacă doriți să vă reduceți riscul de cancer colorectal și potențial alte tipuri de cancer, evitați să mâncați carne procesată.

IARC a clasificat carnea procesată ca cancerigen de grup 1. Cu alte cuvinte, există suficiente cercetări care să demonstreze că cauzează cancer la om. Pentru a vă oferi un context, iată câteva alte substanțe cancerigene din grupa 1:

tutun
Radiație UV
alcool
Din nou, această clasificare se bazează pe dovezile care susțin legătura dintre cancer și un anumit agent.

Cu toate că există dovezi puternice care sugerează că toți agenții din Grupul 1 provoacă cancer la oameni, aceștia nu reprezintă neapărat toți același nivel de risc.

De exemplu, consumul unui hot dog nu este neapărat același lucru cu fumatul unei țigări atunci când vine vorba de risc de cancer.

Raportul IARC a concluzionat că consumul a 50 de grame de carne procesată în fiecare zi crește riscul de cancer cu 18%. Conform Societății Americane de Cancer, acest lucru poate ridica riscul de viață pentru cancerul de colon de la 5 la 6 la 6 la sută.

Pentru referință, 50 de grame de carne procesată se traduce prin aproximativ un hot dog sau câteva felii de carne deli.

Experții sugerează să mănânce aceste cărnuri doar din când în când. Luați în considerare să vă bucurați de ele în ocazii speciale, mai degrabă decât să le faceți parte din zilele voastre
 https://www.healthline.com/......use-cancer

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Peștele conține niveluri ridicate de nutrienți și proteine, în special pește gras, precum somonul și tonul. Peștele are adesea mai puțin colesterol și grăsimi saturate decât carnea și este un element esențial al dietei sănătoase mediteraneene. Peștele oferă, de asemenea, vitamine și minerale, inclusiv vitamine B, zinc și fier.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/323661.php

| RAY a răspuns (pentru RAY):

V-ați întrebat vreodată dacă o dietă vegană v-ar ajuta să vă gestionați greutatea și să rezolvați orice problemă de sănătate îngrozitoare? Aceasta este promisiunea care este adesea făcută în jurul acestei tendințe. Sunt aici pentru a risipi mitul că veganismul este cea mai sănătoasă dietă și funcționează pentru toată lumea.
Eu sunt un fost vegan
Cei mai mulți dintre voi mă cunosc ca fiind creatorul site-ului Clean Eating Kitchen. Astăzi am vrut să-mi împărtășesc gândurile cu privire la potențialele probleme de sănătate care pot rezulta dintr-o dietă vegană. Am un maestru în nutriția sănătății publice, dar sunt și femeie într-o călătorie de vindecare, căutând să găsesc modalități mai naturale și holistice de a se simți mai bine și de a vă recupera din problemele de sănătate rezultate în urma unor zeci de ani în care a consumat o dietă standard America (puteți citi mai multe despre mine aici).

Problemele mele de sănătate în trecut includeau:

PCOS (sindrom ovarian polichistic)
Tiroidita Hashimoto
sindrom inflamator intestinal (IBS)
anxietate
migrene
atacuri de panică și
cancer tiroidian
Introducere în Veganism
În 2010, am avut o prietenă care a urmat o dietă vegană pentru că nu mai dorea să mănânce animale (denumită de obicei vegană etică). Aceasta a fost prima mea expunere la o dietă vegană.

Am văzut apoi interviul cu Oprah, Alicia Silverstone, despre cartea ei „Dieta amabilă" și a fost și mai curios cu privire la presupusele beneficii pentru sănătate ale veganului. Am primit o copie a cărții și m-am aruncat cu ideea că tăierea alimentelor de origine animală ar putea rezolva toate problemele de sănătate pe care le aveam, în special incapacitatea de a-mi gestiona greutatea despre care am aflat ani mai târziu a fost rezultatul bolii tiroidiene nediagnosticate.

Ce este o dietă vegană?
Ce este o dietă vegană? Pur și simplu, este unul care exclude orice mâncare care provine de la un animal. Aceasta include ouă, lactate, carne, pește, păsări de curte și chiar miere. O dietă vegană este adesea cunoscută sub numele de dietă bazată pe plante.

Unii oameni iau o dietă vegană și mai departe și o îmbrățișează ca un stil de viață și nu vor cumpăra sau folosi niciun îmbrăcăminte sau produse de îngrijire personală care să includă ingrediente pe bază de animale.

Ce mănâncă veganii
Dacă o dietă vegană nu include produse de origine animală, atunci ce include? Veganii mănâncă legume, fructe, cereale integrale, soia, leguminoase (fasole), nuci și semințe.

O dietă vegană nu înseamnă neapărat că este sănătoasă, deoarece, prin definiție, nu exclude multe alimente procesate, zahăr sau gluten. O alimentație integrală, dieta pe bază de plante este mai des termenul utilizat pentru o abordare care include mai puține alimente procesate și un accent mai mare pe fructe, legume, leguminoase, boabe, nuci și semințe.

O dietă vegană este o dietă extremă
Deși unele persoane pot prospera pe o dietă vegană sau pe bază de plante, trebuie menționat că este considerată o dietă extremă, din cauza numărului de alimente pe care le exclude, precum și a potențialului de deficiențe nutriționale.

Acest articol include opt probleme reale care pot rezulta dintr-o dietă vegană, inclusiv experiența mea ca femeie a cărei sănătate a scăzut ca urmare a faptului că a fost la o dietă vegană strictă.

Vă rugăm să rețineți, intenția mea cu acest articol este de a nu discredita niciunul dintre beneficiile care pot rezulta din consumul mai multor alimente vegetale, ci de a oferi dovezi cu privire la ce se poate întâmpla dacă o dietă vegană este luată prea departe și semnele de avertizare sunt ignorate.

Opt pericole dietetice vegane (numărul 5 pot duce la daune ireversibile)
1. Sursele de proteine ​​din leguminoase pot crește riscul de scurgere a intestinului
Întrucât o dietă vegană exclude toate formele de proteine ​​animale, inclusiv carnea, peștele, ouăle și lactatele, persoanele care urmează o dietă vegană apelează adesea la leguminoase ca sursă de proteine ​​pe bază de plante. Leguminoasele au un nivel ridicat de antinutrienți, inclusiv lectine și fitate, ambele putând crește permeabilitatea intestinală, numită și intestin scurger (1).

2. Sursele de proteine ​​din soia pot provoca perturbații hormonale, inclusiv estrogenul și hormonul tiroidian
Din nou, ca urmare a excluderii tuturor formelor de proteine ​​animale, veganii apelează la soia ca sursă de proteine. În timp ce formele neprocesate de soia pot fi în regulă pentru unele persoane, formele procesate de soia se găsesc în mod obișnuit într-o dietă vegană, inclusiv tofu, lapte de soia și alimente procesate pe bază de soia vândute ca înlocuitori ai cărnii.

Alimentele procesate din soia nu sunt mai bune pentru sănătatea umană decât orice alte alimente extrem de prelucrate, dar cu un risc suplimentar de interferențe hormonale datorate fitoestrogenilor care se găsesc în toate formele de soia. Citiți mai multe despre pericolele consumului de soia.

3. Riscul de anemie din cauza lipsei de fier hemo
Anemia cu deficit de fier este cea mai frecventă deficiență nutrițională din lume, atât veganii cât și vegetarienii prezintă un risc mai mare de această afecțiune (3). În timp ce alimentele vegetale conțin o formă de fier, se numește fier non-heme și este mult mai puțin absorbibil de către organism. Anemia cu deficit de fier poate duce la simptome grave, inclusiv oboseală, iar femeile în vârstă fertilă ar trebui să fie conștiente de modul în care o dietă vegană sau vegetariană poate duce rapid la anemie.

În timp ce suplimentele de fier pot fi luate pentru a ajuta la inversarea sau prevenirea anemiei, majoritatea femeilor nu le place să ia suplimente de fier din cauza efectelor secundare negative. Soluția simplă este de a consuma fier pe bază de heme din surse de carne roșie (alege întotdeauna surse organice și hrănite cu iarbă; eu îmi cumpăr
carnea de la US Wellness Meats).

4. Risc crescut de depresie cu un aport scăzut de acid gras omega-3
Fără o sursă alimentară de acizi grași omega-3 din pește sau uleiuri de pește și un consum crescut de acid gras omega-6 din alimente precum nucile, veganii ar putea avea un risc mai mare de depresie. Cel puțin un studiu a arătat că acesta este cazul (3).

Sursele de acizi grași omega-3 pe bază de alge sunt o opțiune, dar pot fi scumpe și greu de găsit. Și, din moment ce multe diete vegane pot include un aport mai mare decât media de nuci, echilibrul acizilor grași din organism poate fi totuși dezechilibrat.

5. Riscul deficitului de vitamina B12
Deoarece vitamina B12 este disponibilă numai în alimentele de origine animală, veganii prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta o deficiență în acest nutrient vital (4). De fapt, majoritatea profesioniștilor din domeniul alimentației sunt de acord că cei cu o dietă vegană sau vegetariană trebuie să suplimenteze cu un supliment de calitate B12 de înaltă calitate pentru a evita condițiile de sănătate ireversibile care pot rezulta din deficiență.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că multe persoane au o variație genetică cunoscută sub numele de MTHFR, care poate avea impact asupra absorbției vitaminelor B. În acest caz, chiar și anumite suplimente de vitamine B ar putea să nu fie suficiente pentru a preveni o deficiență.

6. Inhibarea absorbției zincului pe dietele vegane și vegetariene
În mod similar cu vitamina B12, dietele vegane și vegetariene pot duce la un nivel scăzut de zinc. Se consideră că, în acest caz, problema este că un consum mai mare de alimente vegetale care conțin acid fitic poate inhiba capacitatea organismului de a absorbi zincul (5).

Din cauza acestei probleme potențiale privind absorbția de zinc, adesea este recomandat de către profesioniștii din nutriție ca veganii și vegetarienii să-și crească aportul de zinc cu până la 50% din indemnizația zilnică recomandată pentru a asigura niveluri adecvate.

7. Riscul de a consuma prea mult carbohidrați
Dietele vegane sunt în general mai scăzute în proteine ​​și pot provoca modificări ale glicemiei la anumite persoane. Există, de asemenea, riscul de a consuma carbohidrați într-o dietă vegană, mai ales că leguminoasele sunt adesea consumate ca sursă de proteine.

În exces consumul de carbohidrați poate duce la boli hepatice grase nealcoolice, la disregularea zahărului din sânge și la alte simptome supărătoare. Mâncarea unei diete care include niveluri de proteine ​​moderate până la mai mari s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra sațietății și a greutății.

8. Riscul alimentației dezordonate
Ortorexia este un tip de tulburare a alimentației, care este definită printr-o supra-fixare pe modele de alimentație sănătoasă. Poate duce la supra-restricție, obsesie și alte tulburări alimentare grave.

Cel puțin un studiu a descoperit că vegansii și vegetarienii au avut tendința de a afișa mai multe modele de alimentație ortorexică, iar majoritatea specialiștilor în tulburări alimentare nu recomandă diete restrictive, cum ar fi veganismul sau vegetarianismul, pentru persoanele care încearcă să se recupereze de la o tulburare alimentară, cum ar fi ortorexia (7).

tristă doamnă care se uită pe fereastră

Experiența mea cu a fi vegan și a mă îndepărta de veganism
Primul an la o dietă vegană a fost în regulă. Mi-a fost greu să renunț la unele dintre alimentele mele preferate, în special iaurtul și ouăle lactate. Nu am pierdut nicio greutate vegană, dar am redus focarele de acnee odată ce am încetat să mănânc lactate (sunt încă fără lactate).

La aproximativ un an de la experimentul meu de dietă vegană, am început să experimentez un focar de stup după mâncare. Stupii erau intensi. Într-o dimineață, pleoapa mea a fost umflată. M-am gândit că poate este problema glutenului, așa că am tăiat apoi și glutenul.

În acea perioadă am întâlnit și o versiune mai extremă a veganismului, una care taie toate uleiurile, alimentele procesate, carbohidrații rafinați și zahărul. M-am gândit că poate, doar poate, că am găsit răspunsul pentru a pierde în greutate și a mă simți bine.

Un lucru a dus la un altul și în cele din urmă am fost diagnosticat cu cancer tiroidian în 2012. Lumea mea s-a prăbușit. La acea vreme, urmăream această formă extremă de veganism de aproape doi ani și credeam că trebuie să fiu protejat de un diagnostic atât de cumplit.

Am continuat pe calea vegană chiar și după diagnosticul și tratamentul meu, gândindu-mă dacă aș încerca mai greu sau am devenit mai restrictiv, atunci voi fi sănătos. Dieta mea a devenit tot mai restrânsă și am simțit că o tulburare de alimentație începe să mă consume. Mi-a fost întotdeauna foame, dar nu mi-aș permite să mănânc alimentele care mă vor hrăni și vindeca.

În cele din urmă, după o grijă atentă și multă îngrozire, am decis să nu mai fiu vegan. Am scris o postare pe blog despre faptul că nu mai sunt vegan și am pierdut o mulțime de prieteni din cauza deciziei mele (acea postare pe blog are peste 500 de comentarii la ea). Odată ce m-am cufundat în cultura vegană, a fost mult mai dificil să fac mental această schimbare mentală de a mânca carne din nou. Am experimentat bullying și rușine când am scris public despre decizia mea.

În cele din urmă, m-am consultat cu un dietetician, un specialist în tulburări de alimentație și practicieni în medicina funcțională pentru a-mi recupera sănătatea și o relație echilibrată cu alimentele.

Concluzii despre pericolele dietei vegane
Cu siguranță, nu toată lumea are o experiență negativă într-o dietă vegană. Există
persoanele care ar beneficia de o bună calitate în adoptarea anumitor aspecte ale veganismului, inclusiv includerea mai multor legume în dietă și înțelegerea importanței de a nu cumpăra sau consuma carne crescută din fabrică.

Mănânc o mulțime de alimente vegane și creez în continuare o mulțime de rețete vegane, mai ales că sunt fără gluten și fără lactate pentru a-mi gestiona inflamația autoimună. Încerc să mănânc o varietate de alimente vegetale, incluzând proteine ​​animale cu fiecare masă. Asta funcționează pentru mine! Nu cred că există o dietă potrivită pentru toate, chiar nu.

Concluzia este că este important să fim conștienți de riscurile dietelor extreme și de orice abordare rapidă pentru sănătate. Pe baza experienței mele și a expunerii la literatura științifică privind alimentația, o dietă echilibrată, incluzând raporturi variate ale tuturor macronutrienților, va oferi cel mai adesea beneficii pe termen lung și o reducere a riscului de deficiențe nutriționale.

https://www.cleaneatingkitchen.com/vegan-diet-dangers-health/

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ok,poate IARC clasifica carnea rosie ca,, probabil cancerigena''.
Insa ti-am scris mai sus:
Fundatia mondiala de cercetare a cancerului si instititul american de cercetare a cancerului au concluzionat din 99 de studii, cuprinzand in total 29 milioane de oameni si 147.000 de cazuri de cancer colorectal ca consumul de carne rosie si de carne procesata cresc riscul de cancer colorectal.
https://www.aicr.org/......report.pdf
Alte studii care dovedesc acest lucru, inclusiv de la universitatea Harvard:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22412075
https://academic.oup.com/ije/advance-article/doi/10.1093/ije/dyz064/5470096
https://www.hsph.harvard.edu/......mortality/
https://www.health.harvard.edu/......onger-life
https://www.bmj.com/content/357/bmj.j1957
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3261306/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25439662
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21209396
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24243555
https://news.harvard.edu/......ncer-risk/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19142965
https://academic.oup.com/ajcn/article/105/6/1462/4569801?searchresult=1
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14608091
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3232297/
https://www.health.harvard.edu/......1304176083
Oboseste-te sa te uite peste linkuri.

| acerr a răspuns (pentru chuckmanson):

A fi vegan sau vegetraian Nu este dieta! Este un mod de a manca sanatos, natural, din pacate ori cat as vrea sa maninc sanatos nu am sanse, stim cum isi bat joc de vegetale, o rosie rezista si 2 saptamani, ayayay culmea culmelor...dar niciodata nu e tarziu ca omenirea sa incerce a nu mai manca animale! Din nefericre doar dupa analize proaste, sau diverse boli, omul tine putin regim