anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va intreb cati de aici sunteti vegani? Eu sunt!
si daca mancati carne,oua,, etc produse animale ..va intreb... de ce le mancati pe bietele animale!

Răspuns Câştigător
| chuckmanson a răspuns:

Dieta vegană nu te privează de niciun nutrient.
Hai să vedem nutrienții necesari organismului și sursele din care pot fi obținuți:
Carbohidrați: fructe, rădăcinoase, cereale, fructe cu coajă lignificată
Grăsimi:fructe cu coajă lignificată, ulei de măsline, ulei de cocos, avocado, semințe
Proteine: leguminoase, semințe, fructe cu coajă lignificată, brocoli, anumite legume
Vitamine: A: spanac, morcovi, cartofi, gătite alături de uleiuri
B: https://www.onegreenplanet.org/......egan-diet/
C: citrice
D: lumină solară, anumite ciuperci și lapte vegetal fortificat
E: fructe cu coajă lignificată
K; natto, spanac, broccoli
Minerale:
fier: https://www.healthline.com/nutrition/iron-rich-plant-foods#section2
calciu: https://www.healthline.com/nutrition/vegan-calcium-sources#4.-Seeds-
zinc: https://www.myfooddata.com/articles/zinc-foods-for-vegans-vegetarians.php
potasiu: fructe și legume
magneziu: leguminoase, cereale, semințe
sodiu și iod: sare
Omega 3: alge, semințe de in, cânepă și chia
Apă

178 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru acerr):

Propaganda și carne vegană: separarea faptului de ficțiune
Dogma dietetică este calea greșită înainte
În primul rând, „dogma dietetică" funcționează în ambele moduri.

Mulți oameni doresc - sau au nevoie - să creadă că alegerea lor dietetică exactă este cel mai bun mod de a mânca pentru toată lumea.

Unele dintre aceste persoane sunt pe diete vegane, altele sunt pe diete ketogene / paleo sau o mulțime de alte sisteme alimentare.

Adevărul este că nu - a fi vegan nu înseamnă că ești imun la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Invers, consumul de cea mai mică cantitate de carbohidrați posibil nu înseamnă „cancerul nu poate crește".

Ambele afirmații sunt foarte frecvente în spațiul online și, sincer, sunt ambele științe complete.

Da, o dietă sănătoasă bine formulată poate ajuta la protejarea împotriva diferitelor boli, dar nu face pe cineva rezistent la glonț.

Punct-cheie: Există o mulțime de hype și greșeli în jurul tuturor sistemelor alimentare - nu doar veganism.
Ce este Propaganda Vegană?
Propaganda vegană: simboluri sfătuind să nu mănânci carne de porc, vită sau pui
Lăsând convingerile noastre dietetice personale la ușă, propaganda vegană nu sunt persoane sau organizații care scriu despre dieta vegană.

Există o mulțime de produse alimentare nesănătoase în jur, iar cei care discută despre a face o dietă vegană cât mai sănătoasă îi ajută pe mulți oameni care aleg să fie vegan.

Tot ceea ce fac este să-și urmeze credințele și să încerce să-i ajute pe ceilalți care cred în aceleași lucruri.

Cu toate acestea, critica completă a oricărui alt sistem alimentar și campaniile de marketing mari pentru a încerca să convingă oamenii că doar veganismul este sănătos?

Da, acesta este un fel de propagandă.

Cheltuirea unor sume mari de bani pentru a promova că carnea, brânza și ouă cauzează boală?

Aceasta este și propaganda flagrantă.

Grupurile de advocacy pentru animale precum People For the Ethical Tratation of Animals (PETA) și Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă (PCRM) sunt responsabile de aceste afirmații.

Aceste organizații fac unele lucrări admirabile legate de cruzimea animalelor, dar par să aibă o agendă politică mai degrabă decât să ia o poziție egală, fără părtinire și bazată pe dovezi cu privire la carne și nutriție.

Din păcate, unele dintre afirmațiile făcute cu privire la colesterol, carne și alimente de origine animală ignoră cea mai mare parte a cercetărilor recente.

Continuând, să ne uităm la unele dintre afirmațiile în stil propagandistic pe care le auzim de la vegans într-un pic mai detaliat.

Revendicarea 1: Carne „Cauze" afecțiuni cardiace și cancer
Poza cu salată care ține o armă de vită - tema dietei cu carne și vegană.
Există diverse studii epidemiologice care arată că mâncătorii de carne roșie au o rată ușor mai mare de boli de inimă (1, 2).

Drept urmare, unii susțin că „carnea roșie provoacă boli de inimă".

În primul rând, corelația nu este egală cu cauzalitatea și, în al doilea rând, ratele mai mari de boli cardiace la mâncătorii de carne roșie nu sunt în totalitate surprinzătoare.

Un motiv pentru care este că aceste studii rareori diferențiază între carnea procesată și cea neprocesată.

Având în vedere că aproximativ 57, 9% din caloriile din dieta SUA provin din alimente ultraprocesate, este sigur să spunem că majoritatea mâncătorilor de carne roșie își mănâncă carnea alături de câteva cartofi prăjiți și de cola.

Sau poate într-o cină TV plină de cereale rafinate și grăsimi trans.

Deci, aceasta se pune întrebarea care este vinovatul care creează problema: carnea sau mâncarea?

Ce arată studiile controlate?
Ce zici de „pericolele" pentru cei care mănâncă carne roșie proaspătă și neprocesată alături de unele legume?

Ei bine, nu există studii pentru asta.

Poate un studiu randomizat, controlat (RCT) care controlează consumul de zahăr / junk food?

Nu, niciuna dintre acestea.

Cu toate acestea, a existat o meta-analiză recentă a 24 de ECR pe termen scurt care investigau modul în care carnea roșie afectează nivelul lipidelor și factorii de risc cardiovascular.

Descoperirile? Carnea roșie are un impact neutru asupra factorilor de risc cardiovascular.

De fapt, printre participanți, colesterolul, trigliceridele și raportul total colesterol-HDL au scăzut în timp (3).

Carnea roșie este dăunătoare? Asta probabil depinde exact de ceea ce mănânci și de alimentele însoțitoare.

Dar în mod clar „cauzează" boli de inimă?

Doar conform propagandei vegane.

Punctul cheie: Există corelații între mâncătorii de carne roșie și bolile de inimă. Cu toate acestea, nu există încercări controlate care să dovedească o dovadă a vătămării.
Revendicarea 2: Broccoli are mai multe proteine ​​per calorii decât carnea de vită
Poza unui tulpină de broccoli.
Afirmația potrivit căreia diverse legume - de obicei broccoli - au mai multe proteine ​​decât carnea este proiectată pentru a arăta că proteina din carne nu este necesară.

Dar este adevărată această afirmație vegană comună?

Fripturi cu fustă de vită pe 100 g (4)
Calorii: 205
Proteine: 26, 7 g
Rezultă 0, 13 grame de proteine ​​per calorie.

Broccoli Per 100g (5)
Calorii: 34
Proteine: 2, 8g
Broccoli are 0, 082 grame de proteine ​​per calorii.

Nu, legumele nu conțin mai multe proteine ​​decât carne
Tăiatura rezonabilă a cărnii de vită de mai sus conține mai multe proteine ​​decât broccoli per calorie.

Carnea de vită slabă ar conține mult mai multe proteine, iar o friptură cu adevărat grasă ar putea conține o cantitate similară.

Totuși, pentru a obține aceeași cantitate de proteine ​​ca 100g de carne, ar trebui să mănânci cu mult peste 1 kg de broccoli!

Acest lucru nu este nici rentabil, nici realist
și probabil nesănătos.

În sfârșit, o sursă vegetală de proteine ​​(singură) nu este o sursă completă de proteine ​​în timp ce carnea este.

Punct-cheie: Pentru a fi sincer, a spune că legumele conțin mai multe proteine ​​decât carnea de vită este doar o prostie.
Revendicarea 3: Maimuțele nu mănâncă carne - deci oamenii nu ar trebui să fie
Poza unei maimuțe care ține niște mâncare.
Există afirmații că, deoarece oamenii și rudele noastre primate sunt strâns legate, nu ar trebui să mâncăm carne.

Practic, aceasta rezultă din faptul că maimuțele nu dezvoltă aceleași boli ca și oamenii.

Există două puncte interesante pe această temă;

1) Unele maimuțe sălbatice Mănâncă carne
Diverse maimuțe sălbatice mănâncă carne, acest lucru poate fi fie pentru că au un gust pentru aceasta, fie o grevă oportunistă atunci când simțiți foame.

Trebuie doar să căutați sau să vă uitați la Youtube (recomandat prudență) pentru a vedea cât de carnivore sunt unele dintre aceste primate.

2) Cimpanzeele și gorilele sălbatice nu dezvoltă ateroscleroză, dar cei captivi fac
Cimpanzeii dezvoltă foarte rar ateroscleroza coronariană în sălbăticie, o boală care acum este o epidemie la om.

Cu toate acestea, este interesant de menționat că bolile de inimă sunt acum cauza predominantă a decesului în cimpanzeii captivi (6, 7).

Aceste animale se hrănesc, în general, cu o dietă scăzută de colesterol, plină de alimente prelucrate fortificate și o mulțime de fructe și legume.

Deci, dacă carnea nu provoacă cimpanzei captivi pentru a dezvolta boli de inimă, ce este?

Universitatea Case Western Reserve a aruncat o privire lungă asupra acestei probleme în legătură cu gorilele occidentale din zonele zoologice americane.

Bolile de inimă sunt cel mai mare criminal al acestor animale, astfel că cercetătorii au decis să testeze un nou regim alimentar la Zoo Cleveland Metroparks.

Ca parte a acestui aspect, dieta bogată în zahăr, conținut mare de amidon și glicemie a gorilelor a fost înlocuită cu o dietă de fasole, semințe și verzi.

Rezultatul?

Gorilele au pierdut o mulțime de greutate - 65 kg într-un an - în ciuda noii lor diete sunt mai mari în calorii (8).

Cu alte cuvinte, odată ce gorilele au ieșit din alimentație bogată în alimente procesate și cantități excesive de fructe cu conținut ridicat de zahăr, sănătatea lor s-a îmbunătățit.

Ambele diete au fost vegane cu o singură diferență; unul era plin de alimente procesate, iar celălalt nu.

Lecția: mâncărurile de gunoi sunt rele, fie că sunt pe bază de carne sau pe bază de plante.

De asemenea, tăierea alimentelor procesate ar îmbunătăți și sănătatea majorității oamenilor - indiferent care este dieta lor preferată.

Puteți vedea un scurt videoclip despre această cercetare aici;



Punctul cheie: este un mit că maimuțele sălbatice nu mănâncă niciodată carne - unii o fac. Cimpanzeele și gorilele în sălbăticie dezvoltă foarte rar ateroscleroză. Cu toate acestea, animalele captive - care mănâncă cantități mari de alimente procesate - mor frecvent de boli de inimă.
Revendicarea 4 - Carnea / Grăsimea este rea - iar produsele vegetale sunt mai sănătoase
O imagine a unui burger vegetal procesat.
Desigur, această afirmație nu este împinsă de veganii conștienți de sănătate.

Cu toate acestea, este ușor să vedem propagandă vegană și afirmații de marketing că margarina și „burgeriile veggie" false (soia procesată) sunt mai bune pentru noi decât untul și burgerii adevărați.

Untul și burgerii au nevoie doar de un singur ingredient, care este untul de unt pur și, respectiv, carnea de vită. Ambele sunt alimente naturale pe care oamenii le consumă de mii de ani.

Margarină?

Ei bine, acesta este un element chimic care știe câte ingrediente. În general, conține un amestec aleatoriu de uleiuri vegetale, coloranți artificiali, arome și grăsimi interesate - ceea ce sugerează că deteriorarea inimii (9, 10, 11).

„Bazat pe plante" nu face întotdeauna ceva sănătos, iar imprimarea „din 100% uleiuri vegetale" pe o cadă de margarină nu face nimic pentru a schimba asta.

Burgerii de soia nici nu sunt mult mai buni și sunt obținuți dintr-o combinație extrem de prelucrată de proteine ​​de soia, făină, ulei vegetal, arome și gluten, pentru a lipi totul.

Indiferent dacă sunteți un mâncător de carne sau un vegan, mâncarea adevărată câștigă întotdeauna.

Punctul cheie: Untul și carnea de vită sunt alimente naturale din care organismul nostru derivă nutrienți și vitamine vitale. În schimb, versiunile false vegane ale acestor produse sunt un amestec ciudat de grăsimi, pulberi și substanțe chimice dăunătoare.
Scaremongering despre carne și ouă
Poza unui ou. Oamenii diferiți au argumente atât pentru, cât și împotriva veganismului, care acoperă considerente etice, sănătate și multe altele.

Dar nu există absolut nicio dovadă că dietele vegane sunt mai bune decât alte diete.

Mai mult, există mai multe șanse ca acestea să fie dăunătoare, dacă nu sunt formulate cu atenție pentru a preveni deficiențele de nutrienți.

Îmi dau seama că multe persoane care răspândesc aceste mesaje vegane sunt extrem de pasionate de cauza lor și iubesc animalele.

Dar la sfârșitul zilei, cea mai mare preocupare / concentrare a acestora ar trebui să fie pe cruzimea animalelor.

Majoritatea oamenilor nu sunt inumane și le pasă profund de bunăstarea animalelor - indiferent dacă sunt mâncători de carne sau vegani.

Cu toate acestea, a scama ca carnea și ouăle te vor ucide pentru că sunt bogate în grăsimi, iar colesterolul este doar o propagandă fără bază.

Cea mai mare parte a cercetărilor recente respinge aceste afirmații, iar repetarea acestora, din nou și din nou, nu va modifica acest lucru.

Bunăstarea animalelor este importantă
Poza unei tinere doamne care hrănește un miel în fi ELD.
Ideea unui animal care este sacrificat pentru mâncare nu este niciodată plăcută.

Nici un leu nu prinde o zebră în câmpiile africane sau un pește disperat care se chinuie să se îndepărteze de un prădător.

Dar lanțul alimentar este un fapt de viață, iar multe animale mănâncă alte animale.

Ceea ce nu trebuie tolerat este cruzimea față de animale.

Desigur, există mari probleme cu industria comercială a cărnii și necesitățile de îmbunătățire a bunăstării animalelor.

Cu toate acestea, cred că există o șansă mult mai bună de a face acest lucru dacă cei care se ocupă de drepturile animalelor se concentrează asupra faptelor referitoare la bunăstarea animalelor.

Oamenii le pasă mult mai mult de animale decât de reclamele de sănătate greșite.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.medicalnewstoday.com/articles/320047.php
în lumea nutriției, nu există o dezbatere la fel de aprigă și aprigă ca cea dintre mâncătorii de carne și vegetarieni. În această funcție Spotlight, ne întrebăm dacă oamenii au fost sau nu concepuți pentru a fi vegetarieni.
Broccoli care se luptă cu un burger
Lupta lupta lupta!
Unele persoane aleg o dietă bazată pe plante din motive de sănătate, în timp ce altele o fac, având în vedere preocupări mai etice. Pe cealaltă parte a farfuriei, unii iubitori de carne au gândit puțin dacă ar trebui sau nu să mănânce carne, în timp ce alții își vor apăra dreptul de a se calca pe mușchii animalelor până la sfârșitul timpului.

Pasiunile pot alerga surprinzător de mult atunci când vine vorba de decizii dietetice. Mâncarea este o problemă de supraviețuire, iar adânc în creierul nostru primordial, tot simțim că trebuie să ne apărăm sursele de hrană.

Astăzi, nu suntem preocupați de etica industriei cărnii; nu este că ele nu sunt importante, ci că suntem mai concentrați în biologia implicată. În mod similar, nu avem tendința de a ne preocupa de dezbaterea privind impactul ecologic al creșterii cărnii; vom lăsa asta pentru ca alții să o învețe.

Acest articol va fi servit în două cursuri. În primul rând, ne întrebăm dacă oamenii sunt „proiectați" să mănânce carne - am evoluat pentru a o consuma? Apoi, vom întreba ce opțiune este cea mai potrivită pentru sănătatea noastră.

Deci, suntem carnivori?
Aceasta este prima întrebare la care trebuie să răspundeți și, anatomic, pare a fi una simplă. Nu arătăm ca carnivore; dinții noștri nu sunt buni pentru ruperea cărnii și gingiile noastre sunt prea lungi. Suntem ierbivori atunci? Nu; Gura noastră nu este suficient de lungă și dinții noștri nu se potrivesc destul de mult.

Suntem, se pare, omnivori; corpurile noastre se pot ocupa destul de bine atât de carne cât și de plante. Nu este chiar atât de simplu. Doar privirea la dinții și intestinul unui animal nu este o modalitate sigură de a-și distinge dieta. Panda - cu canini ucigași și o dietă din bambus - este un exemplu excelent.

Acestea fiind spuse, este adevărat că majoritatea creaturilor au un intestin potrivit pentru dieta pe care o consumă. Leii, de exemplu, au stomacuri uriașe, cu pereți netezi, pentru a ține vânturi de animale. Între timp, multe erbivore au fabrici masive de distrugere a plantelor în abdomenul lor, unde bacteriile distrug componentele dure ale materiei vegetale.

Noi, oamenii, ne place să ne gândim la noi ca fiind speciali și, în multe privințe, puteți susține că suntem. Dar când vine vorba de tubulatura noastră internă, suntem în medie monumentali.

Mai degrabă plictisitor, intestinul uman este foarte asemănător cu cel al apropiaților noștri: maimuțe și maimuțe. Rezultă că, dacă căutăm să lucrăm în armonie cu design-ul nostru de gură, dieta noastră ar trebui să fie cel puțin similară cu verii noștri.

Când examinăm dieta aproape toate maimuțele și maimuțele, este vorba de nuci, fructe, frunze, insecte și gustarea ocazională de carne. Este posibil să fi văzut imagini destul de șocante ale cimpanzeilor adulți care omoară și mănâncă pe cei mici, dar aceasta este o raritate relativă în comparație cu cantitățile de produse care nu sunt din carne consumate.

Din aceste observații, putem concluziona poate că, în mod evolutiv, nu ar trebui să fim neapărat vegetarieni și să evoluăm pentru a mânca doar ocazia ocazională a materiei animale.

Mâncarea cărnii și evoluția omului
Mâncarea cărnii, potrivit unor oameni de știință evolutivi, a dat oamenilor timpurii un început vital de cap. Carnea este plină de energie și proteine ​​care ne-au ajutat să dezvoltăm și să alimentăm un pachet de cabluri de dimensiuni mari între urechi.

Ilustrația evoluției umane
Evoluția umană poate ajuta la rezolvarea dezbaterii?
Ipoteza scumpă a țesuturilor afirmă că pentru a avea un creier mai mare, trebuie să economisim energie metabolică în altă parte. Pentru a face acest lucru, gâturile noastre au fost scurtate.

Dar asta a adus o altă problemă: faptul că un intestin mai scurt însemna că dieta noastră trebuia să fie de o calitate superioară pentru a oferi suficiente substanțe nutritive. Introduceți dieta bazată pe animale. Este de remarcat faptul că această teorie nu este susținută în mod rotund.

Unii cercetători cred că prada de vânătoare a contribuit la poziția noastră bipedală și că planificarea și desfășurarea unei vânătoare ar fi putut ajuta la dezvoltarea limbajului, comunicării și a societăților complexe.

Dar, doar pentru că s-a făcut ceva pentru eoni, nu înseamnă că trebuie neapărat să continuăm pe aceeași cale.

Viața modernă este diferită; opțiunile care se află pe masa de cină sunt mult mai variate. Părinții noștri nu au avut acces la tofu, de exemplu, iar un om care trăiește în clime mai reci ar lupta să găsească nuci de caju pe hrana ei zilnică.

Care este epoca de piatră sau dieta Paleo?
Care este epoca de piatră sau dieta Paleo?
În acest articol, vă explicăm dieta Paleo și ne întrebăm dacă se potrivește vieții moderne.
CITESTE ACUM
Odată ce ne-am adaptat, mai putem merge înapoi
Evoluția este nesfârșită, adaptarea continuă. Animalele nu continuă să bea lapte după înțărcare. Dacă ar încerca, i-ar face bolnavi. Enzima de care mamiferele trebuie să descompună lactoza din lapte - lactază - nu este produsă la vârsta adultă. Însă acum, populații întregi de oameni produc lactază cu mult timp după ce au încetat să bea laptele mamei lor (cunoscut sub numele de persistență la lactază).

La un moment dat, un grup de Mans a început să facă această schimbare și, pentru că le-a dat acces la mai multe calorii și alte bunătăți nutriționale, au supraviețuit în favoarea celor care nu puteau stomacul (sau capra) suc. Ne-am adaptat pentru a folosi o sursă bogată în energie de proteine, vitamine și minerale. Deci, este firesc să bei lapte? Dacă nu, asta înseamnă că nu ar trebui să-l bem?

Corpurile noastre sunt stratificate cu o serie de schimbări evolutive: de la o schimbare la carne în urmă cu milioane de ani, la schimbări de microbiomi când am început să mâncăm grâu, orz și alte culturi. Suntem acum o confuzie cu compensații și suplimente care ne-au ajutat să supraviețuim de-a lungul anilor.

Dacă spunem că vrem să mâncăm așa cum au făcut strămoșii noștri, ne referim la Homo erectus, neanderthalii (care poate au mâncat mai multe plante decât se imaginează adesea), Australopithecus (care a umblat pământul în urmă cu aproximativ 4 milioane de ani), primele primate (în urmă cu aproximativ 50-55 milioane de ani), sau ceva între ei?

Dacă rablurile anterioare înseamnă ceva, este că ar trebui să mâncăm carne doar dacă ne avantajează acum. Întrebarea importantă este cum afectează astăzi corpurile noastre.

Carne: în boală și sănătate
Indiferent dacă consumul de carne este natural sau nu nu face multe diferențe. Nimeni nu crede realist că ar trebui să ne întoarcem minuțios la ceea ce au mâncat primii noștri strămoși doar pentru că a fost mult timp în urmă.

O cantitate de carne roșie
Carnea roșie a devenit un paria nutritiv.
Din punct de vedere medical, ar trebui să mâncăm carne doar dacă este sănătos să o facem. În ultimii ani, există un munte din ce în ce mai mare de dovezi în sprijinul beneficiilor pentru sănătate ale unei diete vegetariene și a riscurilor asupra sănătății de a arunca prea multe burgeri în corpul nostru.

O meta-analiză la scară largă efectuată în 2016 a raportat „un efect protector semnificativ al unei diete vegetariene versus incidența și / sau mortalitatea cauzată de boli cardiace ischemice (25 la sută) și incidența cancerului total (8 la sută). Dieta vegană a conferit un risc redus semnificativ (15 la sută) de incidență din cancerul total. "

Dietele vegetariene sunt, de asemenea, legate de un risc mai mic de sindrom metabolic, diabet, cancer (din nou) și o tensiune arterială mai scăzută și pot preveni obezitatea copilăriei. Cel puțin, în această privință, juriul este bine și cu adevărat.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de carne?
Carnea este bogată în proteine ​​și vitmain B-12 și este, de asemenea, o sursă bună de fier, așa că este ușor de observat cum încorporarea cărnii în dieta lor ar fi putut ajuta strămoșii noștri să supraviețuiască.

Astăzi, însă, proteina este mult mai ușor de accesat - în nuci și fasole, de exemplu. Vitamina B-12 poate fi găsită în mod adecvat în brânză, ouă, lapte și produse fortificate artificial, iar fierul poate fi preluat din leguminoase, boabe, nuci și o serie de legume.

Având în vedere acest lucru, mai degrabă decât să ne întrebăm: "Ar trebui să mâncăm carne?" probabil că ar trebui să ne întrebăm: „Există un nivel sigur de carne?" și, "Ce tipuri sunt cele mai rele?" Pe scurt, putem împărți carnea în patru tipuri: alb, roșu, prelucrat și pește.

Pestele și carnea albă sunt considerate în mod rotund sănătos - atâta timp cât nu le prăjești adânc sau nu le înveliți în slănină. Totuși, pentru carnea roșie și carnea procesată, este invers.

Carnea roșie și procesată sunt asociate cu cancerul de colon și cu boli de inimă. Majoritatea studiilor concluzionează că consumul mai mult din această carne este o idee proastă. Dar cât de mult este prea mult și ce niveluri sunt sigure, sunt mai greu de cuantificat.

Dr. William Kormos, redactor șef al Harvard Men's Health Watch, scrie „Cât despre consumul de carne este„ sigur ", multe studii arată o creștere mică a riscului de boală la niveluri de 50–100 grame (1, 8-3, 5 uncii) de carne roșie consumată zilnic. "

"Carnea prelucrată (sărată, afumată sau întărită) este, de asemenea, asociată cu un risc mai mare. În schimb, nu pare să existe un risc măsurabil din consumul de carne roșie o dată sau de două ori pe săptămână."

Dr. William Kormos
Deci, ar trebui să fim vegetarieni? Ei bine, când burgerul lovește ventilatorul și doamna kebab cântă, nu va mai exista niciun răspuns clar. Oamenii au mâncat carne de foarte mult timp, dar o dietă cu carne minimă este mult mai sănătoasă. Și astăzi, nu avem nevoie de carne din punct de vedere nutritiv. Cu toate acestea, nu pot să vă aleg alegerea pentru dvs. - Îmi pare rău.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu consum carne de peste ceea ce este dovedit ca ajuta chiar mai mult de o dieta vetetariena impotriva cancerului,depinde si ce carne consumi,eu sunt impotriva fast food,mezeluri ceea ce recomand si tuturor dar atentie degeaba consumi fructe daca consumi dulciuri, coca cola,cartofi prajiti,pizza, patiserie, nu faci efort fizic, totul conteaza, carne de 2, 3 ori ori carne de porc maxim, putin cu limita

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Bull fuc kig sh it.
Doar pentru ca o persoana nu a stiut sa se alimenteze corect pe o dieta vegana, nu inseamna ca nu este potrivita si tot ce spune el acolo sunt afirmatii anecdotice, adica fara baze stiintifice ci doar povestiri din propria experienta.
Dovezile anecdotice nu se afla in piramida ierarhiei dovezilor:
https://www.researchgate.net/......_311504831
Din nou, cea mai mare organizatie de nutritionisti din lume, cu peste 100 000 nutritionisti, recomanda o dieta vegana sau vegetariana pentru toate stadiile vietii si pentru prevenirea si tratarea unor anumite boli:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27886704

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Poti fi vegetarian si sa consumi nesanatos, dulciuri, pizza, patiserie, cola, zaharul este otrava alba care ucide, s-a vazut asta in amerca obezitatea a crescut de cand consuma mai mult zahar

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Iar ai luat niste mizerii de pe net, in loc sa gandesti.
Nu exista studii? pai fuking moron, ti-am trimis o groaza mai sus.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Omule invata sa fi educat sa vorbesti frumos

| acerr a răspuns (pentru RAY):

Complicat,dar uite americanii,care se indoapa la mc donald, si prin toate locurile stradale, MC Donalad a imbolnvit lumea cu meniul si cu cola, au castigat miliarde, iar americanii ce.au castigat? obezitate maxima si boli, sa nu mai vb de mancare, nu are sens, fiecare individ e capabil sa aleaga, sa se documenteze, si sa din partea ea fa/ti omleta din 10 oua!

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Ouale sunt sanatoase dar nu 10 o data, doua pe zi de 3 ori pe saptamana este sanatos

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Invata sa nu mai scrii tampenii fara sa gandesti sau sa ai un stop de gandire critica.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Comunistule nu e site ul tau, ma exprim cum vreau

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Cine spune? Organizatia mondiala a sanatatii,organizatia internationala de cercetare a cencerului,fundatia mondiala de cercetare a cancerului,institutul american de cercetare a cancerului, universitatea Harvard, Oxford, Cornelli si alte institutii.
Gasesti linkuri lasate de mine la intrebarea asta si daca mai vrei, iti trimit.

| acerr a răspuns (pentru RAY):

Cine dracu mai bea cola? pizza veagana da, patiserie fara oua,, avem destule produse, bani sa FIE

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Arata studii care arata ca carnea de peste ajuta mai mult decat o dieta vegetariana. Spui exact pe dos si nu aduci niciun suport pentru ceea ce spui.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

De exemplu, într-o analiză comună a datelor de la Oxford Vegetarian Study și EPIC-Oxford, mâncătorii de pește aveau un risc mai mic de anumite tipuri de cancer decât vegetarienii.
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/becoming-a-vegetarian

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Multi beau

| acerr a răspuns (pentru RAY):

PT CA AI CITIT ARTICOLE UNDE AU SPUS CA SUNT SANATOASE, acum nu tot ce citesti este adevarat,,, mai cauta articole
nu e sanatos

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu e vorba de exprimare, e vorba ca tu copiezi tampeni de pe net si nu prezinti dovezi solide.

| acerr a răspuns (pentru RAY):

Esti greu de cap
a fi vegan nu e dieta! nu mancam animale / unde vezi dieta?

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Incepi cu jigniri acum, la varsta dvs atata educatie aveti

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Tu esti beata unde am scris dieta

| acerr a răspuns (pentru RAY):

Vegan pentru totdeuauna
este pe facbok, intra poate vei fi atras de ceva

| acerr a răspuns (pentru anonim_4396):

Uite eu nu stiu sa explic in termeni stintifici,dar stiu ce sa maninc,si stiu ca pe vremea cand mancam toate nebuniile, ma simteam nasol, ma dureau toate, inclusiv articulatiile, ma trezeam obosita si fara nici o energie, dovada ca acum la 58 ani sunt ok si arat de 45 si poate in astia 6 ani de cand sunt vegana familaia mea poate a salvat 2 porci., pentru ca suntem toti vegani

| LupusDei1993 a răspuns:

Came here for the perfect shitstorm!
Si nu e de mirare ca cel ce a pus raspunsul "castigator" a luat toate astea de pe un site pro veganism, fara niciun fel de cercetare, numai peudostiinta!

| RAY a răspuns (pentru acerr):

Omule veganismul este ceva extrem, radical, totul e sa ai o dieta cat mai bogata in diverse alimente, tu ai intrat sa faci propaganda atat

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Asta a fost si scopul sa iti exprime credinta aici

| acerr a răspuns (pentru anonim_4396):

Prea de tot, sti cat mercur are pestele?

| RAY a răspuns (pentru LupusDei1993):

Https://breakingmuscle.com/......for-health

De mai bine de două milioane de ani am fost în primul rând mâncători de carne. Abia în ultimii 10.000 de ani dieta umană s-a schimbat, odată cu cultivarea boabelor și a leguminoaselor. Dar suntem mai potriviți cu această dietă mai scăzută în carne? În ultimii 10.000 de ani, am ajuns la dimensiuni mai mici și la nivelul creierului. Cu o dietă puternic bazată pe cereale și zahăr, suferim rate crescute de obezitate, cancer, diabet și osteoporoză. Avem, de asemenea, o incidență alarmantă a problemelor pielii, boli de inimă și inflamații de toate felurile2

 

Trebuie să nu sunt de acord politicos cu argumentul anti-carne. Genele noastre au fost dezvoltate înainte de revoluția agricolă, când nu eram doar mâncători de carne, ci și entuziaști. În plus, genomul uman s-a schimbat sub 0, 02% în ultimii 40.000 de ani. Corpurile noastre au fost programate genetic pentru o funcționare optimă pe o dietă, inclusiv carne, iar această programare nu s-a schimbat.

 

Există multe informații care circulă despre motivul pentru care nu ar trebui să mâncăm carne. Iată câteva motive pentru care ar trebui:

 

Am fost creați așa
Prin natură, oamenii sunt mâncători de carne, iar corpurile noastre sunt concepute pentru aceasta. Avem incisivi pentru ruperea cărnii și molari pentru măcinarea acesteia. Dacă am fi menționați să subzistem numai pe legume, sistemul nostru digestiv ar fi similar cu cel al vacilor, cu patru stomacuri și capacitatea de a fermenta celuloza pentru a descompune materialul vegetal.

 

Condițiile degenerative de sănătate care sunt răspândite acum nu erau în jurul când oamenii de peșteri trăiau din carne, legume, pește, nuci, semințe și fructe. În societățile de vânători / culegători, 45-65% din necesarul de energie provenea din surse de animale, iar bolile de inimă, obezitatea și diabetul de tip 2 - bolile care afectează societatea de azi - nu au fost o problemă.3 Odată cu introducerea boabelor și a alimentelor procesate, aceste boli și-au crescut capetele urâte cu rate alarmante.4

 

Zahăr stabil în sânge
Carnea ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil datorită conținutului ridicat de grăsimi și proteine. Glicemia constantă este esențială în prevenirea diabetului de tip 2, precum și a altor boli cronice. De asemenea, ajută la menținerea nivelului energetic constant și creează o senzație de sațietate între mese, reducând poftele pentru alimentele nesănătoase.5 Cu glicemia stabilă, este mai puțin probabil să se drogheze pentru gustările de îngrășare și dulciurile dintre mese. Luptă poftele de zahăr consumând mai multă carne.6

 

carne, vegani, vegetarieni, cereale, zahăr din sânge, energie, nutrienți

 

 

 

Creșterea mușchilor
Puteți lucra singur până la os, încercând să acumulați mușchi sau în vrac, dar dacă nu vă hrăniți în mod corespunzător corpul, vă puteți arunca și programul de antrenament și puteți începe alergarea la distanță. Trebuie să-ți alimentezi corpul cu nutrienții potriviți pentru a obține suficientă reparație și recuperare musculară pentru a obține câștiguri.

 

Puteți lua suplimente proteice, dar cea mai bună sursă de proteine ​​este carnea. Carnea conține, de asemenea, vitamine și minerale care ajută la creșterea mușchilor, precum zincul, care ajută la repararea mușchilor, și fierul, care crește nivelul de energie și combate oboseala. Carnea conține, de asemenea, creatină, un compus care conține azot care îmbunătățește sinteza proteinelor și oferă mușchilor energie, încurajând câștigul muscular.

 

Dacă carnea este pozitivă - consideră crucială - rolul în creșterea mușchilor nu este suficient, carnea ajută, de asemenea, la arderea grăsimilor. Carnea are un efect termogen ridicat datorită conținutului de proteine, astfel încât aproximativ treizeci la sută din caloriile sale sunt arse doar în timpul digestiei. Digestia de carbohidrați produce doar o creștere a cheltuielilor cu energie de la șase până la opt la sută, în timp ce digerarea proteinei în carne produce, de obicei, o creștere crescândă de 25 până la 40 la sută7.

 

Sănătate neurotransmițător
Persoanele care nu mănâncă carne sunt deosebit de vulnerabile la dezechilibrele neurotransmițătorilor din cauza absenței proteinei din carne, care oferă toate aminoacizii esențiali de care organismele umane au nevoie. Neurotransmițătorii sunt mesageri chimici care reglează multe dintre funcțiile noastre, inclusiv performanțele fizice, cognitive și mentale, precum și ciclul somnului, greutatea și stările emoționale. Proteina din carne oferă toate aminoacizii esențiali de care organismele umane au nevoie. Persoanele care nu consumă carne sunt deosebit de vulnerabile la dezechilibrele neurotransmițătorilor, ceea ce poate duce la probleme precum depresia, anxietatea și hiperactivitatea.

 

Conform cercetărilor efectuate la Universitatea din Graz, vegetarienii sunt de două până la trei ori mai mari decât mâncătorii de carne să sufere de depresie, anxietate, tulburări alimentare și tulburări de somatoforme și sindroame.8 Ne bazăm pe medicamente prescrise pentru a vindeca unele dintre aceste afecțiuni, când răspunsul poate fi la fel de simplu precum consumul unui hamburger suculent sau piept de pui fraged.

 

Energie de lungă durată
Toată lumea a experimentat această încetinire a post-mesei, când cofeina este singurul lucru care poate ține capul de pe o pernă. Carbohidrații simpli sunt descompuse în zahăr prin care corpul nostru arde rapid, provocându-ne să ne prăbușim. În schimb, corpurile noastre utilizează proteina din carne pentru o energie susținută și de lungă durată.

 

De ce toți oamenii trebuie să mănânce carne pentru rai

lth - Alimentație sănătoasă, nutriție, vegană, vegetariană, energie, zahăr din sânge, boabe, carne, nutrienți

 

O altă componentă critică a sentimentului energizat este stimularea celulelor de orexine din creier. Stimularea celulelor de orexină este direct legată de cheltuielile de energie și de veghe. Oamenii de știință de la Universitatea din Cambridge au descoperit că aminoacizii stimulează celulele orexinei mai mult decât o fac orice alți nutrienți. Astfel, consumul de proteine ​​din carne duce la arderea mai multor calorii și mai multă energie. Activitatea redusă în celulele orexinei a fost legată atât de creșterea în greutate, cât și de narcolepsie.9

 

În plus, carnea este una dintre cele mai bune surse de fier. Deficitele de fier vă pun în risc pentru anemie și energie scăzută, motiv pentru care anemia este o problemă cronică pentru vegetarieni. Împerechează carne cu legume cu un indice glicemic scăzut și vei simți ca iepurasul energizant toată ziua.

 

Nutrienți esențiali
Există mulți nutrienți din carne care sunt critici pentru sănătatea generală. Deși există multe surse de proteine, carnea este o sursă excelentă de proteine ​​complete, care conține toți aminoacizii de care organismul nostru are nevoie, inclusiv cei pe care corpul nostru nu le poate produce.

 

Toate vitaminele B se găsesc într-o concentrație mai mare în carne decât în ​​surse vegetale, iar vitamina B-12 poate fi găsită doar în surse animale. Vitaminele B sunt esențiale pentru sănătate, în special pentru sănătatea mintală. Deficitele în aceste vitamine pot provoca confuzii, simțuri afectate, agresivitate, insomnie, slăbiciune, demență și neuropatie periferică.

 

Linia de jos
Ultimul motiv pentru a mânca carne? Are un gust destul de bun. Friptura de pe grătar, pui prăjit, prăjeli fragede de oală, trebuie să spun mai mult? Pentru cei mai mulți dintre noi, o masă nu este o masă fără o tăietură delicioasă de carne în centrul acesteia. Ne place carnea, iar carnea ne iubește cu o serie de beneficii critice pentru sănătate. Deci fiți fideli naturii voastre umane și papilelor dvs. gustative. Nu îți tai carnea din viața ta. Are mult prea multe de oferit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Da,posibil sa fi avut.Dar acolo zice fish eaters vs vegetarieni, ceea ce e putin ciudat deoarece vegetarienii consuma lactate, uneori oua si peste iar fish eaters inseamna vegetarieni care consuma si peste.Comparatia de acolo nu e prea inteligibila si nu gasesc studiul intreg.
Apropo, pe urmatorul rand, scrie chestia asta:
If you stop eating red meat (whether or not you become a vegetarian), you'll eliminate a risk factor for colon cancer.
E dragut ca ai cautat in tot articolul un rand cu care sa ma contrazici.