Cum te-a batut in fata colegilor? La scoala? Si nimeni nu ti-a luat apararea? Rusinos! Dintre cadrele didactice nu era nimeni de fata? Nu te-ai dus sa vorbesti cu diriginta, sau psihologul scolii? Daca lucrurile merg rau, cauta si vorbeste NEAPARAT cu un psiholog, bataia e interzisa si pedepsita! Plus, E INADMISIBIL SA TE UMILEASCA! Chiar daca ti-a dat viata, NU ESTI PROPRIETATEA EI!, SAU O PAPUSA VIE, PE CARE S_O MANEVREZE CUM VREA, FARA SA TINA CONT DE SUFLETUL SI DEMNITATEA TA! Succes! si fii tare! +, tine seama si de restul opiniilor colegilor mei!
Buna, draga mea parerea mea este ca mai trebuie sa astepti, poti avea un amic cu care te poti intelege bine dar sa ajungi la alte lucruri nu iti recomand, mai trebuie sa cresti, nu este momentul potrivit pentru asa ceva mai ai inca de invatat, acum iti place ca te saruta si ca iti vb frumosdar ai grija ca toate astea pot duce si la urmari daca nu iti vezi de treaba ta.parerea mea este ca mama ta iti vrea binele, ceea ce a facut este rau sa te bata in fata colegilor, rufele se spala in familie nu de fata cu toata lumea.Stiu ca este greu acum esti in perioada cea mai periculoasa, cind hormonii o iau razna si crezi ca tot ce zboara se mananca, vei ajunge si tu mare si poate atunci ne vei da dreptate si noua mamelor care consideram noi vrem tot binele copiilor nostri. Daca intr-adevar amicului tau ai place de tine te va astepta sa mai cresti dar sincer acum nu este momentul pentru asa ceva.Succes si incearca sa cobori cu picioarele pe Pamant.
Fata draga,
cele mai frumoase clipe de dragoste sunt cele pe car le-ai trait in adolescenta. Iti vor ramane in amntire clipele frumoase cu prietenul (prietenii) iubit, idolizat, mai ales cele petrecute cu "cel d-intaiul"!
Este bine sa ai un prieten bun la varsta ta, sa va petreceti impreuna timpul liber, sa va distrati, dar... atat (deocamdata)!
Chiar daca s-a nimerit sa fiti impreuna, deocamdata trebuie sa va opriti! Sexul la aceasta varsta, cand organismul vostru nu este nici pe de parte pregatit, poate sa dauneze foarte grav evolutiei organismului vostru, chiar daca faceti sport! Sportul dezvolta si intareste organismul.
Sfatul meu este: mai asteptati cu sexul 3-4-5 ani, pana ce organismul tau va fi suficient de pregatit, altfel risti sa-ti faci un iad viata de adult!
Poti vorbi cu mama ta sa ii spui ca e normal sa ai un prieten doar atat pentru varsta ta. pentru a incepe viata sexuala este prea devreme nu este corpul dezvoltat si pregatit pentru o relatie sexuala. pana la 17 ani sa fiti doar prieteni amici, Tu trebuie sa inveti carte sa ajungi cineva in lume, ai tot timpul din lume pentru baieti.mama ta are dreptate ca nu e bine ce faci iti vrea binele si e normal sa se copoarte asa, mama ta tie prietena mama, te poata ajuta invata sfatui in toate decizile tale asa ca nu cred cati vrea rau ci binele, multa bafta si succes la invatat cu drag mihaela.
Poi mai trebuie sa ajtepti pana mama ta o sa se convinga k poti avea un preten si daca te iubeste cu adevarat te va astepta parrerea mea
Las-o pe mama ta in pace, si eu am 12 ani si imi place de un baiat de varsta mea, dar tatal lui nu suporta chestia asta. daca tu il iubesti cu adevarat fa totul pentru el.
E km nasol dk nu exista o relatie de prietenie intre tine si mama ta! eu sunt de parerea k mama mai intai de toate.trebuie sa-tie fie o prietena. cea mai buna prietena...sa vorbiti deschis... fara retineri... Poate k are dreptate. s gandeste la binele tau. dar s te bata in fata tuturor? ...si pentru ca a aflat ca iubesti un baiat? ...asta nu cred ca este frumos din partea unei mame, chiar daca te-a facut ea! ...parerea mea...mai intai trebea s vb q tine... s vada ce simti. s t sprijine...nu s t tina din scurt! ...incearca s t apropii de mama ta...sunt d parerea k iti lipseste prietenie mamei...eu am avut-o...am pierdut-o. dupa care.am castigat-o din nou...NU O MINTI! .mai bine recunoaste tot...se va supara. dar esti copilul ei... te iubeste chiar daca poate nu-ti spune f.des. e mama ta! iar in legatura cu acel baiat...ai grija...nici eu nu sunt f.mare...sunt q 3 ani mai mare decat tine...nu e cine stie ce. dar... si eu am luat multe tepe... d naiva ce eram si credeam absoult tot...esti sigura k e vorba d iubire? si nu e placere sau d un capriciu? poate u crezi ca nu poti trai fara el! dar. ...asta ti s-a fixat in kp.de fapt nu este asa...(parerea mea)...multa bafta...si...citeste cu atentie ce au spus si restul persoanelor...pentru k au f.mare dreptate.cu ajutorul lor...am scapat d o problema...mult mai nasoala cred eu...succes :*
Buah... dragostea nu are varsta... dar totusi sa te opresti atunci cand este cazul...nu sa te lasi purtata de val... dar mama ta greseste...ar trebuie sa vb cu u...nu sa te tina asa din scurt... ca mai tz cand o sa scapi...scapi ca "vacutza"in lucerna...scuza'mi expresia...si tot ea o sa si dea cu pumnii in cap...trebuie sa o faci sa inteleaga... k nu mai esti asa mik...si ca poti sa ai si u un prieten... dar nu te arunca prea departe cu acel baiat... k dupa nu stii ce se intampla...si ramai cu buza umflata si o sa regreti... datorita faptului ca mama ta nu te lasa cu el... u o sa parcurgi la minciuni ca sa te vezi cu el...ai grja de u... k baietii de ia cu zaharelu' si dupa isi arata adev fata...:*
Asa, deci eu am 13 ani si vreau sa-ti spun ca ai 2 variante de actiune:
1. Ii spui mamei tale despre sentimentele pe care le ai fata de el si o faci sa inteleaga ca il iubesti sincer (daca chiar il iubesti), cu toate ca eu ma indoiesk, cred ca e vorba de o atractie fizica mare, ma rog, daca as sti zodia ta si a lui as sti mai multe...
2. Te intilnesticu el pe askuns (cum am facut eu, maica mea nu a aflat nimic, da intr-un final, am rupt-o cu el acum kiteva luni, mi-am dat seama ca nu era altceva decit atractie fizica!)
Orice varianta nu ai alege, ia seama la ceea ce faci, nu trebuie sa sari la el in brate, se va plictisi si il vei pierde! Spune-i ca-l iubesti, dar nici o data sa nu-i spui ca nu poti trai fara el!
In privintza sexului: toti te sfatuiesk fie s-o faci, fie sa n-o faci, cu toate ca tu nu ai zus nici un kuvint la tema asta (asta fiind ca le pasa de viitorul tau), intr-adevar, pentru aceasta trebuie sa ashteptzi pana macar pe la 17 ani. Cind o sa fii mai mare, o sa intelegi ce prostie faci daca o faci acum! Priveshte relatia foarte obiectiv, si nu spera ca se va schimba, nu fa greseala aceasta! Ce sa-ti mai zic? IA SEAMA! Daca ceva, revin!
Am si eu 12 dar tot iubesc un baiat insa patintii nu stiu nici nu vreau sa le spun deoarece nu mar intelege si miar interzice sa mai comunic cu el
Eu te inteleg :( stiu cum e, eu am 14 ani si nici pe mine nu ma lasa sa am un prieten, bine ca nu mi-a facut niciodata scene de astea sa ma bata defata cu prietenii mei, niciodata nu am luat bataie, dar cred ca e bine sa mai astepti pana cand ajungi la liceu si dai mia departe pein alte parti si stai la internat, sau combinate iar cu baiatu respectiv si te intanlesti cu el pe ascuns, adica cand te intanlesti cu colegele tale zii si lui sa iasa sau va puteti intanli la sko. Ai grija ce faci daca vrei sa mai stam de vb intra pe hi5 meu http://raluk-pitzy.hi5.com si imi lasi id tau. bine?
:*:*:*:*:*
Ai 12 ani...Ca si mine de altfel.Sa-ti spun un lucru.
Intr-o vineri, ieseam din scoala.Eu sunt in a 6-a B.Si vad doi copii de la A. Bun : o fata si un baiat.Si amandoi avand 12 ani.Baiatul o ia in brate, ii spune ca o "iubeste"(copii de 12 ani inca nu cunosc iubirea-la ei e doar o atractie puternica) .si ghici ce se intampla o apuca de fund. M-am simtit atat de scarbita! Daca erau copii sa zicem de cls a 10-a, mergea. Dar daca "iubesti" la 12 ani, e de-a dreptul vulgar.Stiu ca simti ceva puternic pentru el. Dar nu cred ca e iubire.Esti prea mica pentru asta. Ei doar vor sa vada cum e.Si sunt sigura ca el nu te-ar apuca de fund. Dar daca ii permiti asa ceva, s-ar putea.In plus, daca ii arati ca esti innebunita dupa el, s-ar putea sa nu te mai placa.Pe baieti trebuie sa ii "atati". In legatura cu ce a facut mama ta, nu sunt de acord deloc. Dar tine cond ca trebuia sa ii spui de la inceput.Probabil s-a simtit ranita, pentru ca nu i-ai spus.Si nu inteleg de ce toti useri de aici zic ca nu e bine sa faci sex acum la varsta asta.Scuzati-ma,a zis fata ca vrea sa faca acest lucru? Atunci de ce naibii tot exagerati cu chestia asta? Da, normal ca nu e bine acum sa faci sex.Asteapta inca 5 ani.Corpul trebuie sa fie pregatit.
Astept sa vad ce ai facut! SUCCES!