Concluzia finala la care a ajuns mecanica cuantica este ca lumea poate sa apara din nimic. Stiinta spune ca materia nu poate fi creata sau distrusa, dar simultan ea spune ca energie/materia pot sa aparadin nimic, cu conditia sa existe pentru o perioada de timp invers proportionala cu cantitatea de nergie/materie aparuta.
Nu, nu realizez marimea universului. Am facut atatea materiale pe tema asta, am discutat atat de mult si nu, nu inteleg. Tu crezi ca esti singurul care are putina cultura? Tu pe langa faptul ca esti orb, mai esti si arogant si plin de sine. Si n-ar trebui sa fii asa; doar esti un cimpanzeu, ce sa mai.
Ai pus atatea intrebari si nu pot sa raspund la toate ca trebuie sa scriu 100 de pagini pe care oricum n-o sa le citesti. Mai bine intri pe profilul meu si vezi raspunsurile alea toate. Acopera bine tot ce intrebi tu; nu mai am chef si timp sa le scriu iar si iar pentru fiecare dintre voi.
Am explicat si altora de ce Cretinismul este religia adevarata. Am scris ceva acolo doar pe tema asta. Dar ca sa acopar tot ce intrebi tu imi trebuie timp si interes. Nu am nici una nici alta. Ti-am spus vezi raspunsurile mele. SI daca tot vrei sa mai afli cate ceva, treci putin si pe la Petre Tutea.
Asa, acuma sa mancam **** din nou in forma filozofica; ca doar suntem romani, ce dracu. Cat de mare este universul? O sa spui infinit. De unde stii ca este infinit? O sa spui toate date arata asta. Dar esti sigur ca este infinit? Poti dovedi concreti? Ai dovezi solide? Nu. Tu doar crezi asta. Tu pur si simplu stii. Cred ca acelasi lucru e si cu dragostea, cand nu poti fi sigur daca celalalt te iubeste, dar pur si simplu stii asta, si cu Crestinismul, si cu Iisus.
Acuma sa ma pun putin in postura ta. Deci tu crezi in Big Bang. Inseamna ca esti un nimic. Si vii de nicaieri. Si mergi spre nicaieri. Si nu esti important. Si viata nu e speciala. Si tu de fapt acuma visezi, de fapt nu traiesti. Da...sigur...
SI Big Bang-ul a aparut de nicaieri. Da... Acuma vad "adevarul". Un mare BUM care a creat totul. Da. Foarte logic. Dar stai, de fapt, Big Bang-ul trebuie sa aiba o cauza. Pe care nu o stim. Da, am uitat.
Lasa, o sa aflam. Si o sa mergem din cauza in efect la infinit. Ooo, dar stai, nici asta nu e posibil. Trebuie sa fie o ultima cauza care nu depinde de alta cauza. Si care cauzeaza toate cauzele. Si acea cauza nu poate fi decat Dumnezeu. Buna Dimineata. Te-ai trezit?
Sa mergem mai departe. Cateva intrebari. Cine creaza nimicul acesta? Pentru ca tu asa spui. Ca noi suntem nimic. Crezi ca ceva, orice necesita un creator? Crezi ca tu, fiind rezultatul nimicului, esti mai presus de nimicul din alte tari, si nu ai nevoie de un Creator? Crezi ca tu, ca un nimic, ai putea exista cu un beneficiu, cu un folos, cu o speranta? Crezi ca tu, ca un nimic, poti trai sub aparenta importantei? Nu esti oare, daca esti nimic, un parazit chiar? Nu traiesti o aluzie, daca esti produsul nimicului? In cazul asta, ce este viata? Viata este un nimic, creat in nimic, care a aparut de nicaieri si care va disparea in nimicul de unde a venit. In cazul asta, viata nu are nici un scop, cel mai probabil vei ajunge in cimitir atunci cand vei muri, viata nu este un lucru special. Pai daca viata nu este un lucru special, atunci de ce omul inca mai tanjeste spre o existenta in care e prezenta suferinta? De ce pur si simplu nu moare, oricum nu va simti nimic, si nu va fi constient de nimic, atunci cand va apartine din nou, nimicului din care este facut? Daca toate astea sunt adevarate, atunci de ce inca traiesti? Daca toate astea sunt adevarate, atunci unde este logica?
Pe tine te-a orbit asa de tare marimea Universului? Sigur ca n-o sa poti sa vezi nici macar 0, 0000001% din univers. De ce sa-l fi facut DUmnezeu asa mare daca nu-l poti explora? Exact de asta. Ca tie sa ti se para ca esti singur. Apoi L-a trimis pe Hristos. Apoi credinciosii s-au diferentiati de cei amagiti (de toate cele, incluzand marimea universului).
Continui sa-mi spui ca nu inteleg nimic din ce este palpabil si real. Continui sa-mi spui ca sunt incult. De ce esti mereu asa de rau cu oamenii ce au opinii diferite de a ta?
Concluzia finala la care a ajuns mecanica cuantica este ca energia/materia pot sa apara din nimic cu conditia ca perioada de existenta sa fie invers proportionala cu cantitatea de materie/energie aparuta.
Si dumneata ta te bazezi pe principiul ignora argumentele totale si accepta-le numai pe cele care-ti convin, e ca mine?
"Crede si nu cerceta" initial am crezut si eu ca apartinea religiosilor, insa cu timpul am invatat ca aceasta afirmatie nu s egaseste nici in Sfanta Scriptura. Mai mult, religia crestina ne indeamna sa cercetam.
iar referitor la intrebarea lui Cupcakestar, religia predata in scoli studiaza in mare parte doctrinele crestinismului, si vi se afirma ca Universul a fost CREAT de catre Cineva, de catre Dumnezeu.
La alte materii invatati MODUL crearii Universului de catre Dumnezeu, cel putin asa vad eu logica.
Si exista pasaje o multime in Cartea lui Iov prin care putem concluziona ca inca din antichitate cei care-I slujeau Domnului detineau tainele stiintei...
Eu ti-am spus ce am avut de spus, dar tu continui sa ignori realitatile din jurul tau. Asta e, nu ma asteptam la altceva. Tot ce pot sa sper pentru tine e ca vei ajunge sa apreciezi mai mult stiinta, pentru ca fara ea n-ai vorbi acum pe niciun internet. Dezbaterea asta nu mai ajunge nicaieri.
Nu spun ca tehnologia nu isi are rolul ei. Isi are rolul in adaptare. E ca un tren, intelegi? Dar daca ma urc in tren, nu inseamna ca zeul meu e calea ferata.
Doar vreau sa va arat voua ca va umflati prin autocunoasterea necunoasterii. Sa va arat ca bipedul asta prost, numit om, e si mai prost cand vrea sa-L inlocuiasca pe Dumnezeu cu el.
"Religia crestina ne indeamna sa cercetam". Cum te poate indemna sa cercetezi cand iti spune ca stie deja ADEVARUL SUPREM? Ce sa mai cercetezi? Raspunsul la orice e: "asa a vrut d-zeu" sau "asa a dat d-zeu" sau "d-zeu a facut tot". Tie ti se pare ca exista ceva ce crestinii nu cred ca stiu?
Si pe Galileo l-au indemnat crestinii sa cerceteze. Atata l-au indemnat pana l-au arestat.
"Bipedul asta prost" e prea mic sa stie ca a fost un creator, si mai mult, sa pretinda ca-l cunoaste. Eu voi crede doar cand voi avea dovezi stiintifice. Nu exista alta cale pentru mine. Eu nu pot "visa" adevarul. Din nou iti spun, apreciaza stiinta, si invata mai bine ce a oferit lumii in care traim. A oferit mai mult decat orice altceva in istoria omenirii.
Hristos a oferit mai mult decat orice altceva in istoria omenirii. Ar trebui sa stii asta. Te afli in 2013 cu un motiv. Hristos a fost un punct esential in istorie. Si filozofii isi au in mare parte bazele in Biblie. De ce crezi ca oamenii au spus ca este anul 0 atunci cand a fost si Hristos? Sau a fost o minciuna si asta? A fost o minciuna in masa atunci.
SIgur ca suntem mici. Noi suntem creaturi. EL e creator. O sa crezi nu cand vei vedea dovezi stiintifice, ci cand o sa mori. Incearca pentru un moment sa-ti imaginezi momentul.
Bucura-te de tot ce este frumos in viata asta pentru ca nu exista decat daruri vremelnice. Pentru tine nu exista rai cum pentru tine nu exista Dumnezeu. Sper sa nu ai pretentii atunci cum nu ai nici acum. SI sper ca o sa fii atat de curajos in cuvinte atunci cum esti si acum.
Sa ai o viata frumoasa!
Faptul ca il cunosti pe cel care cunoaste adevarul absolul nu te pune pe tine in postura de a cunoaste adevarul absolut. Noi il cunoastem pe Dumnezeu; El cunoaste adevarul absolut. Si cum DUmnezeu este adevarul absolut, rezulta ca noi cunoastem adevarul absolut. Dar nu in sens propriu. Nu stiu daca intelegi. La asta se refera faptul ca noi cunoastem adevarul absolut. Poti sa o faci si cu un exercitiu de logica, la propriu. Pune doua premise si fa-le sub forme SaP sau SoP si ai sa vezi concluzia valia.
De unde stii ca Galileo a fost arestat de crestini? Ai vreo sursa sau doar pui e la tine?
A fost o decizie normala pentru cineva care a adoptat religia crestina, adica Imperiul Roman. Pentru musulmani anul 0 a fost nasterea lui Mohamed. Nimic nou. Uite, daca tot vorbeam de cat de mare e universul, de ce nu a zis Isus nimic despre asta niciodata in biblie? daca el a fost asa atotstiutor. Pentru ca n-a stiut. Oops.
Esti fenomenal! Deci cu alte cuvinte, noi nu cunoastem adevarul absolut, dar de fapt il cunoastem. Am inteles Tu nu vezi ca nu are logica ce spui? Daca d-zeu e tot ce exista, cum cunoaste el adevarul absolut? Nu trebuie sa se cunoasca decat pe sine. Ar fi chiar culmea ca marele atotputernic sa nu se cunoasca pe sine. : )) Deci daca noi il cunoastem pe el, nu avem cum sa nu cunoastem adevarul absolut, pentru ca el e tot.
Sper ca glumesti. = )) Cred ca-l dispretuiesti pe Galileo, dupa cat vad ca iubesti stiinta. Bine ca-l iubesti pe Jesus, care nici nu stia ca traieste pe o planeta.
De fapt Imperiul Roman a combatut cat a putut Crestinismul pana la Constantin Cel Mare. Irod chiar l-a "vanat" pe Iisus si a vrut sa-L omoare. Crestinismul era o religie ilicita atunci.
Inca ceva. Mohamed s-a nascut in anul 570 d. Hr. Si totusi musulmanii sunt tot in 2013. Ai dat-o in bara aici.
Daca tu nu vorbesti despre ceva anume inseamna ca nu stii? Cred ca nu-si avea rosul ca Hristos sa vorbeasca despre univers si despre planete. Asta e ceva de care nu ai nevoie. Nu ai nevoie de multe aici pentru a avea totul dincolo. El a vorbit despre om si valorile care trebuie respectate. Cum sa fii mantuit si ce era necesar omului. Planetele si universul le-a lasat sa fie descoperit in foarte mica parte de oameni. Dupa ce te mantuiesti o sa afli mai multe legate de creatie.
Stinta = poti experimenta, poti confirma, poti observa. Cum sa fie irelevant?
Am specificat acolo "Nu stiu daca intelegi". Se pare ca nu, nu ai inteles.
Trebuie sa intelegi ca Dumnezeu nu cunoaste adevarul absolut. Dumnezeu ESTE adevarul absolut, prin insusi definitia sa de Dumnezeu.
Eu il cunosc pe Dumnezeu. Cuvintele "adevar absolut" foloseste-le ca si cum ar fi un nume si nu atribui nici un sens adanc acestora. Considera ca "adevar absolut" este o calitate de care dispune Dumnezeu, si se defineste prin ea. Ia-o ca pe un nume. Astfel cand spui Cunosc "adevarul absolut" spui "Cunosc pe Dumnezeu". Asta e ce am vrut sa spun.
Pai da, Imperiul Roman a fost cel care a adoptat crestinismul, nu asa am zis?
Ba imi pare rau sa-ti spun ca tu esti cel care ai dat-o in bara, si tu nu cunosti istorie. Musulmanii sunt in anul 1435. Documenteaza-te http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_calendar
Ce scuza patetica i-ai gasit :)) Ti-a trecut vreodata prin cap ca poate nu a spus nimic despre Univers, despre stiinta, despre Pamant, despre alte continente si popoare, despre cum a evoluat omul, despre cati ani are universul sau pamantul sau despre vechimea omenirii, pentru ca pur si simplu NU A STIUT? Asa am putea spune despre orice dobitoc de pe planeta asta ca e un geniu, doar ca nu spune ce stie. Voi crestinii trebuie sa va impacati cu gandul ca Isus a fost un SIMPLU OM, care stia ce stiau si alti oameni din acele vremuri, adica MAI NIMIC.
Tu esti cel care n-ai inteles nimic din toata dezbaterea asta inutila. Mi-am uzat tastatura pe degeaba.
Greseala mea in legatura cu musulmanii. Credeam ca sunt si ei in "rand cu lumea" daca pot spune asa. Scuza-ma ca am fost prost in legatura cu anul in care musulmanii considera ca sunt. Oricum, am suficiente motive sa-L consider pe Mohamed un impostor si sa-L urmez pe Hristos cu toata inima.
Tu poti considera ca Iisus a fost un simplu om. Poti considera ca religia e o prostie, dar nu poti nega mediocritatea in care te afli. Nu poti nega singuratatea, nu poti nega durerea, nu poti nega tristetea si toate sentimentele din lume. Sunt ele nimicuri? Chiar nu conteaza ce este in inima ta? Chiar nu conteaza bunatatea si iubirea? Crezi ca nu exista un scop pentru nimic? Crezi ca scopul pentru care traiesti a fost si este sa te sacrifici o viata intreaga ca mai apoi sa nu primesti nimic in schimb? Da, asta te domina pe tine. Asta si aroganta. De aroganta esti plin.
Nu gasesc "scuze" pentru nimic, asta sa fie clar. In momentul asta sunt genii pe planeta care nu sunt descoperite pentru ca nimeni nu stie ce gandesc. Ce spui tu nu e relevant.
Probabil te simti mandru ca traiesti in mileniul 3. Razi de oamenii din trecut si spui ca nu stiau "mai nimic". Dar stiau ce tu clachezi sa afli. Si anume ca Dumnezeu exista. Tu ce stii? Nici un adevar nu ai. Ratacesti si bati campii de te ia dracu prin filozofiile tale. Si niciodata nu ajungi nicaieri. Ce lucru amuzant.
De unde stii ca a fost un singur Dumnezeu si nu 365 de Dumnezei creatori ai lumii? Nu ti se pare logic ca o lume complexa ca a noastra sa fi fost creata de mai multi Dumnezei, cu cat mai multi, cu atat mai complexa?
Asta este o mare aberatie. Mai multi Dumnezei = Nici un Dumnezeu.
De asemenea mai multe adevaruri raportate la DUmnezeu = Nici un adevar.
Dumnezeu prin definitie este Unic. Este Unul Singur.