Întrebare recomandată | Cupcakestar a întrebat:

Dacă noi la religie învățăm că Lumea a fost formată de Dumnezeu, iar la geografie învățăm că s-a format cu totul diferit...ce ar trebui să credem?

134 răspunsuri:
| Katczinsky a răspuns (pentru doctorandus):

Nu. Consider ca agramatii nu ar trebui sa se implice in astfel de discutii, la un asa nivel, pentru ca pana sa ajungi sa stapanesti anumite concepte, trebuie sa fii stapan pe propria limba.

Asta spun. Nu ce interpretezi tu.

| sublime89 a răspuns (pentru sabin89):

Da, si cred ca nu este mai bun exemplu pentru asta decat toate felurile diferite de crestinism care au aparut de-a lungul timpului, si toate razboaiele religioase intercrestine. Si asta doar pentru ca n-a putut sta crestin langa crestin, cum zici tu.

| Katczinsky a răspuns:

Imi place foarte mult imaginea ta. Stiu, dar totusi... poate, poate...

| Alphawolf a răspuns (pentru Ushhher):

Dar de ce sa nu stim totul, mai sunt secrete? Absolut totul are nevoie de o explicatie. Una-i sa nu stii, sau sa nu intelegi, si alta este sa fie ilogic. Chestiile ilogice nu le pot accepta.

| sublime89 a răspuns (pentru Katczinsky):

Din nou gresesti. Hitler a SCRIS in Mein Kampf unele din acele citate, sau le-a rostit in discursuri care mai pot fi vizionate si acum. Deci nu le-am "auzit" de la altii.

Doar pentru faptul ca cineva vrea sa distruga crestinismul nu inseamna ca e ateu. Si musulmanii incearca sa distruga crestinismul. Asta ii face atei? laughing Si de ce nu citesti mai departe din linkul pe care l-ai pus. De ce nu citesti si asta: "Various scholars consider Hitler's final religious position to be one of deism." Asa ca sa citim tot, nu doar ce ne convine. Tu se pare ca nu intelegi deloc ce inseamna sa fii ateu, sau ce inseamna sa ai o anumita credinta, indiferent daca e crestina sau nu.

| Katczinsky a răspuns (pentru Mateaş_Ionuţ_Daniel_1992):

Asta le spun si eu, dar in forma in care sa inteleaga si idiotii. In forma in care o spui tu, nu o sa te asculte nimeni, crede-ma. Propriile lor arme trebuie folosite aici. Arata-la absuritatea lor, si maretia lui Dumnezeu in contradictoriu. Sa ai o viata frumoasa, si sa stii mereu ca Hristos este langa tine. Nu te lasa influentat si mergi pe calea pe care vrea sa mearga inima ta. Astia de-ti vor spune vreodata aberatiile lor, cu bum-ul lor craetor cu tot tacamul, te vor ataca la creier. Pe care daca nu cunosti Crestinismul, il vor combate. Si daca nu ai personalitate, de asemenea te vor combate. In schimb, Dumnezeu apeleaza la inima ta. La sentimentele tale. La partea ta ce se aseamana cu Dumnezeu. SI asta este exact partea pe care ei nu o pot explica cu nici un chip. Asta ii transforma din oameni in dihori; vorba lui Tutea. Noroc prietene.

Ah da, si sa-mi dai un citat din Hitler in care zice ca e ateu. Eu ti-am dat citate in care spune exact contrariul.

| Hombre a răspuns (pentru Katczinsky):

Am vazut greseala si mi-o asum nu cum spui tu ca "si nici macar nu iti recunosti greseala", ai tendite evidente de iventivitate si minciuna.
"Esti o iluzie, dispari cu vantul. Asa cum praf esti toata viata si mori ca un caine ingropat, asa ar trebui sa-ti fie si gandirea. "Dar ai pretentii. Tu spui ca n-ai suflet. Atunci n-ai dreptul la pretentii. Esti nimic. N-ai valoare. Sentimentele tale nu conteaza. Tu nu contezi fara Dumnezeu. Tu traiesti degeaba. Cum va treziti dimineata fratilor gandind asa cum o faceti?"
Ce gandire medievala ai cu miros de moaste, tamaie si lumanari.
Apoi intri in delir verbal si abia te mai stapanesti,
"Dumnezeu este ideal si adevar. Dumnezeu este, in primul rand. Tot ce-am spus are temei. Dumnezeu nu e nimic din ce stii tu pentru ca nu-L cunosti in totalitate pe Dumnezeu. Si n-ai nici o sansa sa-L cunosti pe deplin. E imposibil. Si apoi, a doua idee se referea la atei. Conceptul de Dumnezeu se exprima prin insasi existenta lumii. TU ai luat doua lucruri spuse de mine si le-ai pus intr-un context sa iasa ce vrei tu. Asa au facut multi. De acolo atatea secte."
Tipic individului superstitios si fricos pana si de umbra lui daca e intr-un cimitir noaptea singur care face caca pe el de frica ca apare doamna cu coasa si il mestereste.winking

| Katczinsky a răspuns (pentru sublime89):

Nu le-ai auzit de la altii, tu le-ai auzit direct de la Hitler. laughing Nu mai trage concluzii asa cum ti se nazareste tie.

Eu pot sa pun la indoiala scrierile acelea, asa cum faceti voi cu Biblia. Pot sa fac pe prostul; De unde stiu eu ca acelea sunt scrierile lui Hitler? Nu cred. Sunt falsificate. Le-a scris altcineva cu un scop anume. N-ai nici o dovada.

Vezi cum e? Da, hai sa citim mai jos; "Various scholars CONSIDER Hitler's final religious position to be one of deism." Nu ne batem pe pareri aici. Noi analizam fapte, nu pareri. Next...

Faza cu sa citim tot, nu doar ce ne convine ai luat-o de la crestini? Asa va spunem noi mereu, acuma ce faci? Ne repeti? laughing

| Inferno a răspuns (pentru Katczinsky):

Eminenta,daca la dumneavoastra afirmatia " POTI valida faptul ca merele cad in jos, sau ca 2 pere cu 2 pere fac patru pere..." este tot aia cu afirmatia "NU poti valida..." atunci aveti o mare problema.

Deja m-am plictisit sa raspund pentru ca nu sunteti capabil sa intelegeti o fraza.

| Katczinsky a răspuns (pentru Hombre):

Tu chair nu intelegi ca ritualul n-are valoare fara suflet? Accentul e pus pe modul de viata, gandirea, sentimentele care sunt promovate de Crestinism. Nu ritualul in sine e important. Desi isi are si el rolul lui. Ce promoveaza crestinismul cam sunt calitatile unui om ideal. Si daca nu ar fi exitat crestinism, asta ar fi idealul omului in societate. Adica scoate-ti "expresia" aia prosteasca cu "moaste, lumanari, tamaie" ca nu asta inseamna crestinism. Esti frustrat. Vino maine cand ai mintea limpede sa putem vorbi.

In rest, ce sa mai zic? Tu ce faci acolo? Ma repeti? Combate-ma, ca n-am nevoie de parerile tale.

Chiar delirezi deja, imi pare rau sa ti-o spun asa direct laughing Nu mai are rost sa-mi pierd vremea cu tine pentru ca nu ai argumente solide pentru nimic. Vii doar cu argumente puerile, mai ales dupa ce vezi ca te-ai inselat si nu mai ai ce sa spui. Ai mai pierdut inca o dezbatere, bravo! Si tine-o tot asa, sunt sigur ca mai poti smug : ))

CIne e judecatorul? Tu? Ti-am raspuns chiar la tot. Tu ce-ai facut? Blah blah blah blah sunt destept blah blah esti pr0st blah blah. N-ai cum sa declari tu o dezbatere castigata sau pierduta din moment de faci parte in una din partile implicate. E logic. Dar tu stai prost cu asta, am uitat.

Mai aschiuta tu ai impresia ca eu nu stiu despre crestinism si cate ceva despre celelalte religii importante ale lumii, despre morala crestina, ritualuri bla, bla, bla. Ce spui tu acum s-a talmacit si rastalmacit pe aici incat nu ai spus nimic nou care sa ma surprinda in afara de cateva ineptii pe care le-am comentat. Stai cumintel ca esti inca departe de a avea harul explicarii dumnezeiri si interpretarilor biblice, sunt alti useri mai dotati ca tine pe aici cu care ne confruntam de multa vreme si problema e ca de la inceput. Tu ai scos barda si ai inceput sa cioplesti, mai ai pana la finisaj sau vorba lui Inferno,
"Deja m-am plictisit sa raspund pentru ca nu sunteti capabil sa intelegeti o fraza."

Stai ca nu aud, ce spui? Iti exprimi parerea? I don't give a *** about what you think. Nu-mi pasa mie de parerile voastre. Exact de asta nu vorbesc cu toti sectantii. Incep sa injure si sa jigneasca la un moment dat.

Dar voi sunteti capabili sa intelegi o fraza? SUNTETI? In afara de jigniri, asta e tot ce ai de spus? Vezi ca am pus cateva probleme importante acolo la care ar trebui sa meditezi putin. Tu ce ai facut? "Blah blah blah aschiuta blah blah blah incultule blah blah esti departe de adevar blah blah blah analfabetule blah blah". Vezi diferenta mai baiete? "Stai cumintel ca esti inca departe de a avea harul explicarii dumnezeiri si interpretarilor biblice" Hai lasa-ma. laughing Deodata crezi in har? laughing

Cine esti tu sa judeci? Ma compari cu alti useri? N-am nevoie de comparatiile tale. Esti o cauza pierduta si din momentul asta nu mai am ce discuta cu tine. Atunci cand o sa fii in stare sa-ti expui punctul de vedere civilizat, sa vii sa discutam. Ca nu suntem pe maidan aici, sa ne dam fiecare cu parerea, si sa judecam pe toata lumea.

Auzi la el, ma compara cu alti useri mai "dotati", spune el. Eu am scos barda si "cioplesc". Doamne ce comparatii hidoase faci. Presupun ca tu modelezi esenta vietii. Tu fauresti adevarul absolut. laughing

"

| dragosbogdan001 a răspuns:

Pai crezi in ce vrei, dar eu deoarece in viitor vreau sa ma fac preot cred in Dumnezeu, deci dupa mine a fost formata de Dumnezeu.

| Katczinsky a răspuns (pentru Inferno):

"Emineta" That's a good one. De unde ai dedus asta? (nu treaba cu emineta, ci cele doua idei, si eu intelegandu-le ca fiind aceleasi)

Da, mi-ai raspuns chiar la tot, cu aberatii laughing Dar nu pot avea pretentia de la tine sa vezi asta.

| Mateaş_Ionuţ_Daniel_1992 a răspuns (pentru sublime89):

Ce s-ar intampla cu pamintul daca am fi toti atei?

Probabil ca raul din oameni l-ar distruge, si nu ar ramane nimic din el. Crestinismul echilibreaza balanta binelui si raului. Fara crestinism ne-am omora uni pe altii cu nici o grija. Lumea in care traim, asa frumoasa cum o vedeti, ar fi un haos total. De acea exista Dumnezeu. Dumnezeu a facut acest lucru ca sa diavolul de la stapanire. Diavolul (satana) a fost un inger al lui Dumnezeu. La început Diavolul era bun, dar prin faptele pe care le-a făcut a fost îndepărtat de Dumnezeu. Diavolul a jurat sa se razbune distrugand toata lumea creata de dumnezeu. EL te face sa cazi in pacat intr-un fel de neinchipuit. Iti pune in minte tot felul de ganduri care te face sa te indoiesti de Dumnezeu incercand sa faca si pe alti sa se indoiasca de El. Chiar si lucrurile pe care le-ai spus vin de la diavolul, nu de la Dumnezeu. Diavolul iti controleaza mintea si te face sa lupti impotriva lui Dumnezeu cu orice chip. Desi o sa ti se para ciudat, Dumnezeu ingaduie acest lucru. DE CE? Nu putem sti. Toate aceste lucruri apartin planilui maret al lui Dumnezeu. Poate ca aceasta discutie sau mai bine spus (cearta) este data de Dumnezeu ca sa aduca pe unii oameni la lumina. Cum mi-a spus si Katczinsky: ''Nu te lasa influentat si mergi pe calea pe care vrea sa mearga inima ta. Astia de-ti vor spune vreodata aberatiile lor, cu bum-ul lor creator cu tot tacamul, te vor ataca la creier.''

In concluzie sa nu ne lasam influentati de diavol. El nu face nimic altceva decat sa ne atace cat poate de mult ca sa ne departam de Dumnezeu.

"Deodata crezi in har?"-Printre altele inseamna si "Calitate, însușire, dispoziție naturală care face pe cineva vrednic de admirație." Din Dex.
" Atunci cand o sa fii in stare sa-ti expui punctul de vedere civilizat, sa vii sa discutam"
"Vezi ca am pus cateva probleme importante acolo la care ar trebui sa meditezi putin"
Tot ce ai spus sunt fumate si inepte, nimic nou.

Asta crezi tu, poate ca nu esti nici tu in stare sa intelegi o propozitie. Sau sa raspunzi la obiect. Eu cred acelasi lucru despre afirmatiile tale.

1. Primul sens al cuvantului har este "Harul sau grația divină este, în sens strict și obiectiv, un dar supranatural acordat de Dumnezeu unei făpturi raționale, spre mântuirea veșnică." Scrie har pe net, wikipedia si vezi acolo. In sens STRICT si OBIECTIV.

2.Eu nu ti-am spus direct ca esti pr0st, tu da. Este o diferenta.

3.Totusi, alea fumate, asa cum sunt ele, n-ai reusit sa raspunzi la niciuna dintre ele. Vezi ca am pus mai devreme problema argumentelor. Cum ar fi cel cosmologic, s.a.

4. Jigniri, nu comentez.

| sublime89 a răspuns (pentru Mateaş_Ionuţ_Daniel_1992):

Inca un medieval laughing E plin de voi pe site-ul asta. Oamenii ca tine trag in jos tara, de aia suntem cei mai inapoiati din UE.
Imi pare rau sa-ti stric placerea, dar nu exista "bine" si "rau". Conceptele astea au fost inventate de oameni, asa cum au inventat si zeii (inclusiv preferatul tau), si diavolii, si ingerii, si toate aberatiile in care credeti. Cand iti citesc raspunsul nu-mi vine sa cred ca ai trecut prin scoala la viata ta. Presupun ca esti nascut in 1992, deci ai avea 21 de ani. Cum ai trecut prin scoala asa ca prin branza? Ai invatat si altceva in afara de religie pe acolo? E tragica situatia ta.

| Hombre a răspuns (pentru Mateaş_Ionuţ_Daniel_1992):

"Cum mi-a spus si Katczinsky: ''Nu te lasa influentat si mergi pe calea pe care vrea sa mearga inima ta. Astia de-ti vor spune vreodata aberatiile lor, cu bum-ul lor creator cu tot tacamul, te vor ataca la creier.'' rolling on the floor Aloo tu esti lovit deja.rolling on the floor

| doctorandus a răspuns (pentru Katczinsky):

Oare cine a scris "Am explicat si altora de ce Cretinismul este religia adevarata. Am scris ceva acolo doar pe tema asta."? Cu cretinism in loc de crestinism. Iti dai seama ca daca Ponta zicea la televizor ca e cretin-ortodox n-ar mai candida la alegerile viitoare?

| Katczinsky a răspuns (pentru doctorandus):

Nu poti sa ma combati asa ca te legi de cum scriu. Am explicat mai sus ca tastatura mea e antica. Ii lipseste niste arcuri si tastele nu mai functioneaza normal. Asta daca oi fi scris ce spui tu. Ceea ce nu cred, pentru ca n-am timp sa verific.

| AgeX3 a răspuns (pentru Katczinsky):

Cel mai bun raspuns, Katczinsky merita funda.

| Inferno a răspuns (pentru Katczinsky):

Din reciproca teoremei lui Pitagora am dedus-o.

| Katczinsky a răspuns (pentru Inferno):

Nu, nu, nu. N-ai inteles intrebarea.

"Eminenta, daca la dumneavoastra afirmatia " POTI valida faptul ca merele cad in jos, sau ca 2 pere cu 2 pere fac patru pere..." este tot aia cu afirmatia "NU poti valida..." atunci aveti o mare problema." - asta este ce ai spus

Intrebarea era, de unde ai dedus acest lucru? Adica faptul ca pentru mine cele doua afirmatii sunt "tot una".

| Zerathull a răspuns (pentru sublime89):

Logic,it's too hard for christians to use it so they choose God...