Întrebare recomandată | Cupcakestar a întrebat:

Dacă noi la religie învățăm că Lumea a fost formată de Dumnezeu, iar la geografie învățăm că s-a format cu totul diferit...ce ar trebui să credem?

134 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns (pentru Katczinsky):

Sa nu incep sa spun ce cred despre bunatate si iubire cand vine vorba de crestini. Voi faceti totul asteptand rasplata in rai, deci sunteti cei mai mari egoisti. Va ganditi doar la propria persoana. Bineinteles ca sunt si exceptii, ca oriunde. In schimb un ateu iubeste si ajuta pentru ca intr-adevar ii pasa de cel de langa el, si vrea sa-i faca un bine, fiind constient in acelasi timp ca nu va primi vreo raspalata. Asta e mare lucru. L-ai putea incerca si tu.

| doctorandus a răspuns (pentru Katczinsky):

Atat ca nu exista o definitie unanim acceptata a lui Dumnezeu, prin cuvantul "Dumnezeu" intelege fiecare ce-l taie capul, dovada ca au fost popoare care aveau multi zei. Daca crestinii care au crezut in 365 de Dumnezei n-ar fi fost exterminati de crestinii care credeau in trei Dumnezeu intr-unul, ai fi zis ca in conformitate cu definitia lor, Dumnezeii nu pot fi decat 365 si nu unul singur. Pana si in Biblie dumnezeii sunt mentionati la plural: http://www.biblegateway.com/......?/keyword/

| Katczinsky a răspuns (pentru sublime89):

Tu generalizezi crestinii ca fiind rai si generalizezi ateii ca fiind buni. Spui "Voi crestinii..." si mai spui "In schimb un ateu..." (adica ateul in general).
Cine e mai egoist aici? SIncer iti pun ca eu nu sunt atras sa le fac pe cele bune si sa ajut pentru rasplata, ci pentru ca pur si simplu este in fiinta mea si imi place sa fac asta.

Sunt sigur ca ateilor le pasa foarte mult despre oameni. Si lui Hitler i-a pasat foarte mult de oameni.

| Katczinsky a răspuns (pentru doctorandus):

In regula, nu-ti place forma lingvistiva. Hai sa o luam logic. Ca logica, banuiesc ca este aceeasi la toti. Cand spui Umnezeu, la ce te gandesti? La idel, la bunatate, la adevar. La constient, atotstiutor, atotfacator, omniprezent.

Te gandesti la o fiinta care este adevarul absolut. Gandeste-te, nu exista mai multe adevaruri absolute. Noi avem Sf Treime. Nu sunt trei umnezei diferiti, daca la asta te gandesti. Ca fiinta Dumnezeiasca ei sunt unul si acelasi. Intreit in persoana, si unit ca fiinta. Nici macar nu poti concepe, daca esti sanatos mintal, existenta a mai multor Dumnezei. E ilogic. El e unul singur.

Ideea era ca nu ai de unde sti daca e un singur Dumnezeu sau mai multi, ca la politeisti. Poti crede ca e un singur Dumnezeu, dar nu poti sti asta. Iar conform muslumanilor, crestinii sunt politeisti. Asa ca depinde pe cine intrebi daca crestinii sunt politeisti.

Eu nu am generalizat. Am zis ca sunt si exceptii.

Hai nu incepe cu vechiul truc crestin cu Hitler ateul laughing Am vazut mai inainte ca nu cunosti istorie. Chiar vrei sa ne luam la tranta iar?

Inca nu mi-ai dat sursa care sa ateste ca Galileo a fost arestat de crestini. Eu nu am auzit de asa ceva si nici pe net nu am gasit.

Acuma, nu poti caracteriza un om dupa o sigura carte scrisa. Si nu poti caracteriza o persoana, daca stie sau nu istorie, dupa un singur eveniment istoric.

AI generalizat cu ateii, recunoaste. Acuma vrei s-o dregi cumva, da nu-ti iese. laughing

Truc cu Hitler? Te rog. Toti ateii pe care-i cunosc au o predispozitie spre rautate (ca sa nu zic mai rau). Doar ca Hitler este exemplul viu pe care nu-l poate contesta nimeni. De asta e si folosit asa de des.

Sa ne luam la tranta? Tu tocmai ai avut o lupa cu mine? laughing EU am stat foarte relaxat. happy Asta este tot ce poti? Gata, m-ai lovit cu tot ce aveai. laughing Auzi la el, sa ne luam la tranta. El s-a "luptat" din greu cu mine pana acuma. laughing Aberezi prietene. Tu poate ai un razboi cu noi, crestinii. Dar noi, nu facem parte din razboiul tau. Du-te mai bine si culca-te ca e cam tarziu si incepi sa vorbesti prostii mai mult ca de obicei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoala ne invata o lectie buna despre usurinta cu care ne putem preface, in diferite situatii.Sau cel putin, ne obliga s-o facem...
Ai tupeu sa te duci la geografie cu lectia neinvatata, invocand zeitati si interventii divine? Sau te poti duce la religie si sa strigi "bulshit!" cand auzi de ecosistem format in 7 zile? Treci prin sistem si alege ce-ti place!

| Lizzu a răspuns:

E cea mai buna intrebare a tuturor timpurilor. Si nu glumesc.

| Hombre a răspuns (pentru Katczinsky):

"Poate as suntem noi, oamenii. Poate ca asa am fost construiti, sa avem limite si logica noastra sa nu poata concepe mai departe de bila asta de cristal numita "univers"."
Ce frumos iti da-i singur cu ciocanul in cap, cand e vorba de univers zici "avem limite si logica noastra sa nu poata concepe mai departe de bila asta de cristal numita "univers".
Cand e vorba de Dumnezeu esti super destept si nu suntem limitati " Moise L-a intrebat pe Dumnezeu ce sa le spuna alora de jos despre El, iar El a raspuns:"Eu Sunt cel ce Sunt". Si tot El spune "Inainte ca Avram sa fi fost, Eu sunt."
Te stergi la fund cu cercetarile a mii de oameni de stiinta in schimb pe Moise ( daca o fi existat) il crezi neconditionat, ba mai mult, crezi ca a vorbit si cu divinul. Pai sa nu te tavalesti de ras.

"Poate ca Dumnezeu nu este nimic din ce stim. Dar stim ca trebuie sa concepem un Dumnezeu pentru ca altfel lumea n-are trecut sau viitor.'
Si cu asta cazul s-a incheat, doar ti-am spus ca iti dai singur cu ciocanul in cap.
" Luciditatea este o limpezire a spiritului nimicitoare. Cand esti lucid esti in fata cimitirului. A fi lucid inseamna sa-ti dai seama perfect de limitele si neputintele tale. Luciditatea este o categorie dizolvanta. In masura in care Dumnezeu trebuie primit, si nu inteles, la Dumnezeu nu ai acces prin luciditate.
Si cu asta Kaput, le-ai facut varza, nici tu nu stii ce vrei si nici ce spui dar e de inteles, ca doar sustii lipsa de luciditate.

| Lămâie00 a răspuns (pentru Katczinsky):

Si pe dumnezeu la randul lui cine l-a creat?

"Am explicat si altora de ce Cretinismul este religia adevarata."
Nu poti sustine Crestinismul ca religia adevarata atata timp cat nu e singura religie. Ceilalti apartanand celor lalte religii sustin ca a lor e cea adevarata.

Si mai in gluma mai in serios iata cum se naste religiile care deja are 80 000 de membri.
http://totb.ro/......ntul-hent/

| Inferno a răspuns (pentru Katczinsky):

Aia cu experimentatul si observatul e stiinta empirica. Matematica este bazata pe experimente, prin urmare daca matematica spune un lucru, el este adevarat.
Tu daca la mate demonstrezi o formule de fiecare data cand o aplici?

Apache
| Apache a răspuns:

Pentru ca suntem o tara de tarzi.

| Katczinsky a răspuns (pentru Inferno):

Nu, dar trebuie validata inainte de a fi utilizata. Validarea se face prin experiment. Matematica este exacta, intr-adevar, dar si ea are o baza materiala.

| Katczinsky a răspuns (pentru Lămâie00):

Cred ca e a mia oara cand raspund la prostia asta de intrebare. Dar universul tau de unde a aparut? Cine l-a creat. Poti sa mergi asa prin filozofie si sa ratacesti pana te ia dracu. Ca asta face filozofia.

Nu ai cum sa mergi la infinit din cauza in efect. Va trebui sa concepi o prima cauza, ce nu a fost cauzata de alteceva, care a creat totul si care nu poate fi altcineva decat Dumnezeu. Tu esti ilogic crezand ca stiinta va ajunge vreodata la un adevar absolut sau ca va ajunde la o concluzie universala. Singurul adevar universal este Dumnezeu prin insusi definitia sa. El nu necesita o demonstratie.

Dumnezeu nu a fost creat si exista dintotdeauna. Inainte de a crea Dumnezeu oamenii nu exista timp. Dintotdeauna NU inseamna timp infinit; inseamna ATEMPORALITATE.

"Una din caracteristicile divinitatii este cea de atemporalitate, de aici rezulta, in mod logic, faptul ca Dumnezeu nu poate avea un inceput."

| Katczinsky a răspuns (pentru Hombre):

Ce spui tu e o mare aberatie. Cauta in capul ala al tau definitia cuvantului Dumnezeu si ai sa gasesti posibilitate pentru orice. Daca ai dedus posibilitatea existentei unui Dumnezeu, atunci ai dedus tot ceea ce implica Dumnezeu.

Ai fost lasat asa limitat din cauza pacatului. Si Dumnezeu este stilul de viata care este demn de rumat, si mult mai logic, decat toate prostiile voastre subatomice, cu fizica si mecanica voastra cuantica cu tot. (Despre care, apropo, n-aveti nici macar cea mai simpla idee).

Cine a zis ca nu-mi pasa de stiitna si tehnologie. Am spus mai sus :"Nu spun ca tehnologia nu isi are rolul ei. Isi are rolul in adaptare. E ca un tren, intelegi? Dar daca ma urc in tren, nu inseamna ca zeul meu e calea ferata.

Doar vreau sa va arat voua ca va umflati prin autocunoasterea necunoasterii. Sa va arat ca bipedul asta prost, numit om, e si mai prost cand vrea sa-L inlocuiasca pe Dumnezeu cu el."

Hai deranjeaza-te sa citesti toata converatia si sa pui proble adevarate decat sa aberezi pe un raspuns de-al meu. Citeste integral, apoi hotaraste-te sa comentezi. Ca nu poti judeca sau concluziona nici o carte dupa prima pagina. Have a nice day.

Apropo, ai probleme mari de ortografie si de exprimare.

SIgur ca pot sustine o credinta ca fiind adevarata. Daca eram budist sau hinus sigur tot asta era adevarul pentru mine. Si l-as fi vazut. Uite, spre exemplu citeste Istoria Religiilor de Eliade si ai sa vezi ca noi toti cam credem in aceeasi zeitate doar ca are nume diferite. Apropo, Cioran, un mare filozof ce a facut o intreaga istorie a tuturor religiilor, ghici ce a fost? Crestin. Nu este alta religie in lume care sa se poata compara cu Crestinismul.

De ce toate celelalte secte vor sa ne desfiinteze? Pentru ca vad in noi o amenintare. Cand va oamenii o amenintare? Atunci cand ceva se clatina si altceva sta ferm in picioare. Crestinismul nu obliga pe nimeni, nu este contra nimanui. Este liber. Si nu are razboiaie cu nimeni. Noi suntem relaxati si nu ne implicam in aberatiile voastre. Voi rataciti pana va ia dracu, ca sunetul pamantului pe mormantul vostru nu o sa fie de alta culoare ca a unui cersetor.

Nu exista in istorie un punct mai important decat Hristos. Si ca dintr-un imperiu cum e cel Roman sa ia nastere o religie considerata ilicita, care sa se raspandeasca atat si sa fie atat de larg acceptata, este intr-adevar un lucru notabil. O minciuna cam mare, spusa in masa. Stii, atunci cand o natie spune ceva, e foarte putin probabil sa greseasca. Iar o minciuna spusa in masa, nu mai este minciuna.

Tu ai privit spre aparentele "infunaturi" are religiei si ai decis sa mergi pe partea cealalta. Dar in ograda ta nu te uiti. Nu vezi si golurile din ce crezi tu. Nu vezi nimic. Esti orb.

ESTI MEDIOCRU, CA OM. Intelegi? Esti nimic. Esti zero fara Dumnezeu. Luciditatea a ceea ce consideri tu real, este in contradictoriu cu luciditatea universala. Asta trebuie sa intelegi. Lucid si ratacit aici inseamna MORT. Lucid si creincios inseamna om cu revelatie.

| Inferno a răspuns (pentru Katczinsky):

Daca validarea s-ar face prin experiment atunci 90% din stiinta ar fi nevalidata. Poti valida faptul ca merele cad in jos, sau ca 2 pere cu 2 pere fac patru pere, dar stiinta a evoluat atat de mult incat este aproape imposibil sa demonstrezi empiric totul. Stim ca o teorie este demonstrata atunci cand are la baza componente ce au fost la randul lor demonstrate, dar foarte rare cazurile in care poti demonstra empiric intreaga teorie.
Oricum, aparitia din nimic a particulelor este un lucru validat experimental prin nenumarate experimente EMPIRICE. De feapt chiar in urma observatiei empirice a fost dedus acest lucru.

"Apropo, ai probleme mari de ortografie si de exprimare."
Vrei sa-ti adun greselile tale si ce exceptie faci tu cu mine fanatic-indoctrinat in inchipuiri?
Pai tu nu vezi ca esti varza,
"Poate ca Dumnezeu nu este nimic din ce stim. Dar stim ca trebuie sa concepem un Dumnezeu pentru ca altfel lumea n-are trecut sau viitor."
Odata esti rezervat si spui ca Dumnezeu e nimic din ce stim noi si pe urma spui ca trebuie sa-l concepem pe Dumnezeu pentru chipurile "lumea nu are trecut sau viitor" Pai in cazul acesta nu stii nimic despre Dumnezeu dar il imaginezi.

"Ai fost lasat asa limitat din cauza pacatului" tu crezi in pacate inchipuite si tu esti limitat, am incheat orice discutie cu tine, mars la pupat moaste.

Din nou dovedesti ca nu cunosti istorie deloc, si din nou e cazul sa te documentezi serios. Hitler a vorbit de multe ori de "d-zeu" in discursurile lui. Ai aici ocazia sa citesti cateva citate din el http://atheism.about.com/......ithGod.htm

Cand tentativa de asasinare de pe 20 iulie 1944 a esuat, Hitler a crezut ca a fost mana "providentei" si ca "destinul" lui e sa conduca Germania la victoria finala. Tie ti se pare ca astea au fost cuvintele unui ateu?

Hitler despre crestinism http://atheism.about.com/......istian.htm

Tu care ai zis ca ai drept religie "Cretinismul" consideri ca nu merita sa vorbesti cu agramatii.

| sabin89 a răspuns:

Ce făcuși mă, Cupcakestar? aruncași o piatră în baltă și acum stai și te uiți cum se străduiesc alții sa o scoată.big grin Pune și tu umărul măcar și ajută-i.

| Mateaş_Ionuţ_Daniel_1992 a răspuns (pentru Katczinsky):

Nu vreau sa intervin in DISCUTIA voastra interesanta dar parerea mea este ca Dumnezeu a creat toate lucrurile cu un scop. Orice lucru care se intampla este sau nu ingaduit de Dumnezeu. Toate aceste lucruri vor duce la implinirea planului lui Dumnezeu. Chiar si aceasta discutie face parte din planul lui Dumnezeu. Poate nu ma credeti dar asa este; pana si oameni de stinta sunt creati de Dumnezeu ca sa ii induca in eroare pe crestini si sa-i puna la incercare.

Poate exista si alte forme de viata in universul asta, dar nu asta trebuie sa ne preocupe pe noi. In biblie nu scrie sa cautam prin univers dupa alte forme de viata (extraterestri), deoarece nu ne ajuta la nimic. Si idea cu extraterestri care ne vor "ataca'' nu trebuie sa ne intereseze. Chiar daca se va intampla, se va intampla cu un scop, pe care noi nu il stim si pe care doar Dumnezeu il stie.

Mie imi lipsesc litere, in primul rand. Asta e pentru ca tastatura mea e un pic antica. Dar in ceea ce priveste sensul, si ortografia, esti mult sub mine. Nu ma laud acuma, ca nu e de laudat asa ceva. Pe bune, tu scrii "da-i" atunci cand spui "Iti dai* singur cu ciocanul in cap?". Sa fim seriosi. Greseala de clasa a IV-a. Gresesti si nici macar nu iti recunosti greseala. Iti spune lumea ca nu prea stii ce crezi ca stii si ca te imbeti cu atotcunoasterea necunoasterii, si tu ce faci? Te uiti in ograda lor. Bravo.

Am raspuns odata la citatul pe care il repeti. Acuma ce vrei? Sa scriu din nou acelasi lucru? Haha, accepta ca ce crezi tu e corect doar in conceptia ta. Esti mediocru, ca noi toti. Tanjesti sa fii foarte destept, dar te amagesti, si ratacesti de te ia dracu prin mintea ta plina de reverii si alegorii. Inamicul principal al cunoasterii nu este prostia; ci este iluzia de cunoastere. Asta este definitia ta. Asa te definesti.

Esti o iluzie, dispari cu vantul. Asa cum praf esti toata viata si mori ca un caine ingropat, asa ar trebui sa-ti fie si gandirea. Dar ai pretentii. Tu spui ca n-ai suflet. Atunci n-ai dreptul la pretentii. Esti nimic. N-ai valoare. Sentimentele tale nu conteaza. Tu nu contezi fara Dumnezeu. Tu traiesti degeaba. Cum va treziti dimineata fratilor gandind asa cum o faceti?

Dumnezeu este ideal si adevar. Dumnezeu este, in primul rand. Tot ce-am spus are temei. Dumnezeu nu e nimic din ce stii tu pentru ca nu-L cunosti in totalitate pe Dumnezeu. Si n-ai nici o sansa sa-L cunosti pe deplin. E imposibil. Si apoi, a doua idee se referea la atei. Conceptul de Dumnezeu se exprima prin insasi existenta lumii. TU ai luat doua lucruri spuse de mine si le-ai pus intr-un context sa iasa ce vrei tu. Asa au facut multi. De acolo atatea secte.

In regula, altceva ce-ai mai spus? Blah blah jigniri. Bun, am terminat aici.

| Katczinsky a răspuns (pentru Inferno):

Cum sa nu poti ma sa validezi material ca doua pere si cu doua pere fac patru pere? laughing Cum sa nu poti valida material ca melele cad in jos? Dai drumul marului, cade jos si gata experimentul. Cu observatie cu tot.

Cuvintele te invaluie precum ceata si te fac sa fii greu de vazut. Dar esenta ta nu are nimic de-a face cu problemele pe care le pun. EU nu am spus ca orice teorie este demonstrata integral prin experiment. Am spus ca orice experiment isi are o baza materiala. Intelegi? O baza care trebuie verificata prin experiment pentru a putea continua experimentul si a pune premise deduse de la primul experiment validat, pentru a evolua cu experimentul care de data aceasta nu are nevoie neaparata de experiment. Pentru ca am dedus de la primul experiment validat. Asta era ideea. Apropo, incearca sa lasi neologismele acasa daca vrei sa impresionezi prin ele.

| sabin89 a răspuns:

Una din problemele Creștinismului este că nu prea poate sta creștin lângă creștin. Pune-l pe Katczinsky lângă fllu07, ca să dau numai un exemplu, si vei vedea cum se etichetează reciproc ca "rătăcit".

Hai sa filozofam putin. Tot ce stii stii de la altii. De unde stii tu ca Hitler nu era ateu? Ti-au spus altii. Mie mi-au spus altii ca Hitler era ateu.

Surta ta e de la cei ce pun ca nu era ateu. Sursa mea spune: "It is generally accepted by historians that Hitler's post war and long term goal was the eradication of Christianity in Germany." luata de aici http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Adolf_Hitler. Sursa ta spune altceva pentru ca e spusa de altcineva. Eu consider ca wikipedia nu e orice site. Asa ca, in privinta acestui lucru, we're square. So, go *** yourself. :)