anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tpu.Am si eu nevoie de un sfat.Sunt casatorita de 10 ani si am 5 copii, ultimul copil l-am nascut de curand cu probleme grave de sanatate(hidrocefalie si mielomeningocel, printre acestea a urmat si displazia de sold si incontinenta). Stau in ograda cu soacramea si ne tot chinuim sa ridicam o casa in alt sat.Mai avem de lucrat la acea casa.Sotul meu e plecat curand in Anglia pentru.a castiga un pic mai multi bani pentru ca stiu ca o sa avem nevoie pentru.cei 5 copii, mai ales la ultimul copil.Nu avem o situatie financiara prea buna din pacate.Parintii mei ma ajuta cu cat poate.Parintii sotului au o situatie un pic mai buna.Soacramea imi cere bani la lumina insa cred ca ar fi normal sa ne inteleaga situatia si sa ne ajute macar de scutirea platii la lumina, insa ea ma barfeste si e atat de zgarcita de nici nu a vrut sa ii dea o pruna uneia dintre fetele mele de doi anisori.Vi se pare normal comportamentul ei de mama? Ati mai vazut astfel de mame?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Fara suparare dar aveti prea multi copii, 5 in 10 anii, nu consider ca e zgarcita din moment ce isi ridici o casa inseamna ca aveti banii, i dau dreptate adica voi va ridicati casa dar nu va platiti curentul, nu e vina ei ca ai facut 5 copii, tu nu te gandesti asa un pic daca vine o criza financiara ce faceti, daca nu o sa aiba un loc de munca nici el, ca tu o sa ai grija de copii toti find mici, nu mai bine 1 hai 2 si numai te ai fi plans atat

142 răspunsuri:
| Mirris a răspuns (pentru anonim_4396):

Soacramea mi-a spus atunci cand eram insarcinata in opt luni(atunci am aflat si vestea ca bebele are probleme)sa dau semnatura dupa ce nasc sa mi-l omoare sa nu ma mai chinui cu el. Dupa ce am nascut o vorba buna nu am auzit de la ea ba mai mult mi l-a facut handicapat si ca ii aduc un copil bolnav acasa si o rade lumea.Mai vb aiurea si prin sat.Mi se pare deplasat sa vb asa despre un ingeras

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu adevarat asa e, e aiurea, dar sa plateasca si ea lumina ca nu e o avere

| Mirris a răspuns (pentru RAY):

Si ea ar fi trebuit sa se gandeasca cand a facut 10 copii dar nu ea a trebuit sa faca copii si sa ii lase pe izbeliste pe toti nu numai pe unul.Restul sunt in Anglia cu familia (baietii)iar doua fete casatorite si celelalte doua plecate prin sat.Ideea e ca ea a fost mama numai ca le-a dat viata ca in rest...

| RAY a răspuns (pentru Mirris):

De cat timp stai tu acolo?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Ray,femeia s-a plans de soacra, nu de criza financiara sau ruptura de perineu!

Referitor la intrebare:Nu soacrele sunt rele, ci oamenii, in general.Nu te poate considera ca facand parte din familie nici dupa 10 ani, altminteri nu cred ca ar vrea sa te vada chinuindu-te.
Nu ai decat sa o lasi pe drumul ei, tu mergi pe al tau.Acu' decat sa faci scandal, mai bine plateste-ti partea de datorii.

anonim_4396

Mai citeste inca o data mesajul doamnei, cu atentie!
1- daca era sa stea pe capul soacrei ( cum crezi tu ), sotul ei nu mai pleca in Anglia la munca, sa se zbata pentru familia lui! Nu se mai zbateau atat sa faca o casa in alt sat din contra stateau bine mersi si dumnezeu cu mila!
2- daca nu te ajuta soacra/ familia ta, cine o va face?!
Din mesajele ei reiese ca ei sunt SEPARAT cu tot, ea doar vroia sa plateasca soacra lumina, ca ei nu o duc foarte bine in perioada asta.

| Mirris a răspuns (pentru Caro34):

Depinde de cat consumi.Nu e vorba numai de curent e vb in general nici cu o vb buna nu e in stare sa ofere, decat cearta si barfe cat cuprinde.Tot satul o stie de barfitoare daca mi-a facut si copilul meu cu probleme de sanatate de numai doua luni handicapat si ca ar trebui sa moara ca o vb lumea.Asta pe mine ma doboara psihic.Totul e pana la copii nu pana la bani cum zice ea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mirris):

Sa ti-l omoare? Ce femeie nebuna

In intrebare nu scrie ca stau separat, nu scrie cine plateste mancare celor 5 copii, lumina aia cat poate costa, mai ales ca e vara sa fim seriosi, poate ca soarca nu e sfanta nu spun ca e sfanta pur simplu nu o suporta sau e zgarcita de fel, nu putem judeca un om ca e zgracit pur simplu asa e

Nu e vb numai de lumina.a fost doar un exemplu e vb in general ca e singura din familie care nu stie sa spuna o vb buna ci isi doreste sa imi moara copilasul ca vai doamne o vb lumea prin sat.Cand eram insarcinata mi-a spus ca atunci cand il nasc sa dau semnatura sa il omoare doctorii.si mai sunt si altele

anonim_4396

Ai perfecta dreptate!

De 10 ani

Si de cati ani ti a cerut sa platesti curentul sincer?

| Mirris a răspuns (pentru anonim_4396):

Printre altele. Poate gresesc si eu ca nimeni nu e perfect dar macar cu atat sa ma ajute nu ii cer prea mult avand in vedere situatia.

Nu e vina ei ca copilul e cu handicap, imi pare rau pentru el, dar tu ai o varsta de doar 25 de ani nu? pai si deja 5 copii, nu te judec dar e aiurea

Aproximativ 9ani

| Caro34 a răspuns (pentru Mirris):

Draga Mirris, am citit pana la capat toate "discursurile" scrise ale colegilor mei TpU. Fiecare are parerea lui si trebuie respectata fiindca-i democratie. Pe unii i-am apreciat pentru sinceritate, pe altii i-a iertat pentru ca te-au judecat, in fine... Discutam cu cativa ani in urma, in alt cadru bineinteles, aceasta problema si cred ca, daca D-zeu ti-a daruit atatia copii, inseamna ca niciunul dintre noi nu-i hraneste, nu-i ingrijeste, nu-i educa etc. etc. pe acesti copii ci doar D-zeu prin intermediul altor oameni fiindca El, personal, nu vine la noi, pacatosii, insa, totusi, nu ne abandoneaza. Nici unul dintre cei de aici nu ti-au dat putere sa te ridici din pat in fiecare noapte sa-i schimbi de scutece pe micuti insa D-zeu ti-a dat puterea si iubirea necesare sa poti duce la indeplinire totul si cu cele mai bune rezultate. Te rog, fii amabila, si cauta-ma pe privat fiindca ma ofer sa-ti daruiesc DIN SUFLET, 100 euro pentru acel curent electric care te necajea atat de mult in asa fel incat sa o poti ierta, cu inima curata, pe soacra ta pentru ceea ce iti face zilnic. Tu esti o tipa constienta si poti intelege ca pentru a fi: mama, tata, soacra, socru etc. etc. nu exista o scoala unde sa inveti aceste "meserii" ci doar examene pe care trebuie sa te straduiesti sa le treci cu brio, cu credinta, iubire si indelunga rabdare. Am fost o perioada destul de mare profesor, apoi am trecut pe alte baricade de lupta (insa nu am abandonat lupta) si am trecut prin multe situatii apropiate de ale tale in care faceam rugaciuni pentru a primi ceva de mancare sau anumite lucruri de care aveam nevoie pana veneau de acasa niste banuti de la parintii mei. Am avut bursa mereu (chiar pana la doctorat) fiindca am invatat bine, insa banii mergeau pe alte lucruri si erau putini. M-am simtit minunat cand am inceput sa-mi castig totul cu sudoarea fruntii mele insa, din pacate, nu la inaltimea studiilor facute sau a muncii depuse ci cu mult sub insa pentru tot ce vine de la Domnul trebuie sa ne bucuram, asa cum este (mult sau putin), sa multumim si sa ne rugam sa ramanem sanatosi sa putem lucra si sa ne ducem la bun sfarsit scopul pentru care am venit pe lume. Ai credinta, rabdare si intelepciune si iarta totul! Numai bine!

Cat ti a cerut pe luna?

| m1dn1gh7 a răspuns:

Parerea mea, spre deosebire de userul Gura Mare No Lifer de mai sus, copiii sunt o binecuvantare de la Dumnezeu, iar ceea ce face soacra ta (in cazul in care ai omis intentionat alte detalii) nu e deloc frumos. E de apreciat faptul ca va straduiti sa construiti o casa, ca sotul munceste pentru familie, iar tu ingrijesti copiii. Indiferent de numarul lor, ori problemele de sanatate, ei sunt comoara voastra si ar trebui sa fie si a bunicilor. Din pacate, de multe ori se intampla si asemenea lucruri. Pastreaza-te psihic si fizic puternica pentru familia ta si nu baga in seama rautatile celor din jur. Cand veti realiza ce v-ati propus si veti avea o viata mai buna, tot va vor barfi gurile spurcate ale satului, ca asta este mentalitatea rurala si nu numai. Fiecare moare de grija altuia. Consider-o o perioada dificila din viata ta care va trece cand va veti aseza la casuta voastra. happy
Fii tare, numai bine!

Sa plans ca i cere banii de lumina

Nu e aiurea sa ai 5 copii e aiurea sa iti spuna soacra sa iti omori copilul, e aiurea sa iti faca soacra copilul handicapat, e aiurea sa nu ii dai unui copil de doar doi ani o pruna (pentru noi poate e un lucru marunt, dar pentru un copil e total deprimant sa nu ii dai tu ca bunica unui nepot o PRUNA)si multe alte chestii pe care le face si o stie lumea cum e

| Mirris a răspuns (pentru Caro34):

Doamne,raspunsul tau ma alinat si mi-a adus o stare de bine.Multumesc pt.ca vrei sa ma ajuti.Mia cerut o suta de lei(un milion), insa daca ii zic ca nu am nici un ban nu ma crede.Nu pot sa iti accept oferta ca mas simti aiurea.Mai ales ca au venit si doua din fetele ei in vizita la ea si stau si ma vb pe la spate.Ma simt ca o straina si din pacate nu pot spune ca fac parte din familie. Crede-ma ca in momentul asta nu am nici un ban in casa dar nu vreau sa intelegi ca ma plang cu toate ca sotul munceste in Anglia si nu are un loc de munca stabil si nu castiga pe cat munceste dar e bine si asa fata de romania.As fi plecat de mult de aici la parinti dar nici ei nu au o situatie foarte buna pe partea materiala.Singura care ma ajuta e sora mea care are 16 ani si de curand o sa inceapa scoala si o sa imi fie si mai greu.Dar asta e.cum mi-am asternut asa dorm. oricum multumesc pentru o vorba buna.

Am dat un exemplu.O mama isi ajuta copii nu ii instraineaza.Habar nu ai ce fel e.Iam cerut sa ma inteleaga in perioada asta, nu ca m-as fi plans dar daca atat intelegi tu...

| Fatamuntilor a răspuns (pentru Mirris):

Lasa=l pe Ray, e aerian, nu are copii sau nu avut nicidata de a face cu ei, nu stie cum este!
Sotul tau ce zice de situatia asta? I-ai povesit?

| RAY a răspuns:

Fatamuntilor eu nu te-am jignit asa ca nu ma jigni ok

Pacat ca nu sunt eu soacra ta, e prea buna, sincer e o femeie buna

| Mirris a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Ma asteptam din partea strainilor, dar din partea parintilor sotului meu nu credeam ca o sa fie asa. oricum multumesc pentru. sfat

| RAY a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Vorbesti de dumnezeu dupa ce mai judecat bravo, eu nu am nimic cu acei copii mi egal,nu eu i cresc, aici vorbim de plata curentului atat, care nu vad cat de mare e incat sa nu il plateasca, cat poate fi e vara, daca atat de bun esti de ce nu mergi sa o ajuti tu personal pe femeia asta cu 5 copii macar cu plata curentului, ca vad ca toti sunt buni pe net, hai donati banii si gata, numa vorbe fapte zero, crestini cu numele

| RAY a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau, cum poţi zice fratelui tău: „Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău", şi, când colo, tu ai o bârnă în al tău?… Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. (Matei 7:1-5)

Vb in necunostinta de cauza.Vino aici pentru o perioada si iti garantez ca intr-o saptamana nu ai sa stii cum sa pleci mai repede.Dar sa vii cu vreo 1500 euro ca la ea mancarea si cazarea se plateste nu conteaza ca e copilul ei ca e vreo cunostinta care vine in vizita si dupa ce pleci doua saptamani te vb ori de bine ori de rau depinde de cati bani ii dai.