Fara suparare dar aveti prea multi copii, 5 in 10 anii, nu consider ca e zgarcita din moment ce isi ridici o casa inseamna ca aveti banii, i dau dreptate adica voi va ridicati casa dar nu va platiti curentul, nu e vina ei ca ai facut 5 copii, tu nu te gandesti asa un pic daca vine o criza financiara ce faceti, daca nu o sa aiba un loc de munca nici el, ca tu o sa ai grija de copii toti find mici, nu mai bine 1 hai 2 si numai te ai fi plans atat
Dar nu te-am jignit. Am prezentat realitatea pe care nici tu nu o negi. Păcat că nici nu realizezi ce fel de om ești. Eh, îmi pierd timpul, faptele se întorc și se vor întoarce împotriva ta. Să vedem copiii ăia pe care îi crești fără să ai un venit satisfăcător ce vor face pentru tine la bătrânețe(dacă în modul ăsta egoist te gândeai). Probabil vei fi printre părinții mulți abandonați de copiii lor plecați în străinătate pentru că atunci când erau mici nu au primit condiții destule pentru educația lor! O să ajungi la vorbele mele, chiar dacă acum le consideri jignitoare. Asta doar arată imaturitatea care îți neagă vârsta.
Nu stiu cum sunt alte mame, dar tu ai grija de copiii tai. Ma bucur sa vad ca ti-ai pastrat pe toti si ca ii iubesti ca pe ochii din cap. Nu te lasa Dumnezeu, nu te mai supara si agita pentru ca copii tai si sotul tau au nevoie de tine.
Roaga-te la Dumnezeu Tatal cel din ceruri si cere in numele Fiului Sau Iisus Hristos ce ai nevoie. O sa vezi cat de mare este puterea lui Dumnezeu.
Ray, tu crezi ca femeia ai lucreaza undeva daca 5 copii, dintre care unul cu probleme?
Mi se pare aiurea sa impui nororii sa plateasca o factura daca nu are de unde!
Imi cer scuze pentru lipsa de umanitate a multora de pe site-ul TPU, scoliti si urbani care nu stiu ca un caz ca al dumneavoastra e doar foarte comun in mediul rural, in niciun caz unicat. Mai ales ca cei care v-au criticat cel mai aspru sunt copilandri pseudoexperti in planificari familiale care n-au jumatate din varsta dumneavoastra si se vad ei in postura de adult pentru a va da sfaturi, mai degraba reprosuri de parca le-ati afectat lor insisi vietile personale, in care ei tot intretinuti de parinti sunt.
Nu ne-ati cerut decat o parere despre soacra (cum se si intampla des asemenea probleme la tara), nu despre altceva.
Poate ca n-ati facut alegerile ideale in viata dupa parerile unora, dar cert este ca dumneavoastra nu le regretati si tot ce doriti este sa nu mai fiti judecata pentru ele, condamnata de parca ati realizat vreo crima.
Ca sa va raspund doar succint la intrebare. Nu, normal ca nu este in regula comportamentul soacrei din moment ce dupa cum ati si zis, nu o saraciti, se saraceste singura la cat este de avara. Parerea mea este ca nu v-a agreat de la bun inceput, inca de cand ati intrat in familie, iar acum de cand v-a plecat sotul in Anglia a gasit portita de a fi sefa peste glie.
Parerea mea este ca va abuzeaza. Nu stiu daca macar tine la copilul ei (sotul dvs) ca sa accepte macar alegerile lui, insa pare ca nu aveti decat sa-i suportati nepasarea.
Nu pot sa va ajut efectiv cu nimic in afara de a va ruga sa aveti rabdare, sa rezistati pentru copiii dumneavoastra, pana cand veti reusi sa terminati casa noua si sa va mutati. Alta solutie nu prea stiu si cei de aici nu va cunoastem foarte bine toata patania de atatia ani de zile.
Va doresc sanatate si putere de a merge mai departe! Si mai ales sanatate celui mic!
Bun... si crezi ca alocatiile lor 84 x 5, probabil ia ceva in plus pentru copilul bolnav, ii ajung pentru un trai decent? Poate mai trimite ceva si taticul... totusi aici e vorba de altitudinea soacrei! NU a cerut ajutor, doar un sfat!
Intretinerea unui copil va costa tot timpul mai mult decat ii ofera statul.Sora mea a murit, lasand in urma doi copii minori.Alocatia era pe atunci 42 de lei, jumatate din cat este acum.Plus pensia de urmas.Nici vorba sa ajunga, Mancare, hainute, pentru la scoala.Au crescut mari acum!
Asa e.Am facut niste alegeri gresite insa nu le-as putea regreta.Am cerut o singura parere despre comportamentul soacrei si asa e nu ma agreat de la bun inceput dar nu era chiar asa sau cel putin asa am crezut.cat despre copii ei lasa de dorit comportamentul si face diferenta intre copii de aceea niciun copil nu o considera mama si nu o respecta ci mai degraba o injura si ii vb urat.(din toti 8 copii doar doi sunt mai "cu capul pe umeri"), restul....si eu gresesc ca e omenesc, dar ea a dat de inteles ca nu ii pasa si ca nu regreta.Ea are o vb "totul e pana la bani" dar tin sa zic ca "totul e pana la copii". Multumesc pentru. sfat si o vb buna.
Nu putem judeca comportamentul soacrei ca aici nu suntem la judecata
SPER SA NU TE SUPERI PE MINE
Ai cerut parerea, mii de scuze pentru raspunsul urmator daca nu iti place:
M-am uitat la fata ta si din punctul meu de vedere mie mi-se pare ca tu nu ai o capactate intelectuala mult peste medie in cat sa iti poti castiga singura existenta si datorita faptului ca nici nu iti prea place munca ai ales sa tot torni la copii ca sa te ajute cand unii cand altii! Pentru ca probabil ti-ai dat seama singura cat de incapabila esti sa inveti sa devii o persoana inteligenta care sa presteze servicii complexe ce necesita un aport de inteligenta.
Nu vreau sa fiu rautacios eu imi spun doar punctul de vedere nu te cunosc nu ma cunosti!
Te rog sa nu consideri ca as vrea sa imi bat joc de tine!
Doar analizam situatia!
Parerea mea este ca soacra ta este posibil sa fie mult mai elevata si vazandu-te ca faci dezacorduri gramaticle exemplu :"Sotul meu e plecat curand in Anglia pentru"
In momentul acela in care ai dat o asemenea perla bine inteles sa fii pedepsita pentru multi ani de zile!
Daca intr-o discutie de cateva randuri ai putut sa scoti o perla
ma gandesc in zile intregi convietuire poate ca ai facut-o sa te dispretuiasca prin faptul ca ea se asteapta sa aiba o nora care sa isi poata castiga propria ei existenta prin cunostintele si abilitatile intelectuale.
Da e greu sa te ajute oamenii cand te vad ca faci copii doar ca sa arati cat de greu iti este tie pentru ca ei sa te ajute
Spune sincer daca nu cumva i-ai facut doar ca sa cersesti cu ei!?
Bine bine nu cersatorie pe strada ci cersatorie in famile sau la sotul tau constrangandu-l sa se duca la munca in alte tari in loc sa petreaca timpul cu bagaboantele in timp ce tu esti la un serviciu unde prestezi contabilitate sau cine stie ce alta meserie frumoasa si aplaudata de catre societate.
Si nu cred ca ai ales acest sil de viata pentru ca asa ai vrut tu ci pentru ca asa ti-a aratat familia ta mama ta si toti cei din arborele tau genealogic.
Cate o femeie din familia ii facea copil unui barbat pentru ca el sa mearga la munca sa ii ofere sa ii dea sa se simta legat subjugat indatorat inrobit obligat sa munceasca pentru ca i-a placut sa dea din fund!
Zi ca nu e asa?
Astept raspunsurile tale la acesta analiza a mea asupra textului oferit de tine mai sus!
Eutanasia salveaza Romania
ce sa iti spun in state mai civilizate nu exista ajutor social
am locuit in elvetia. acolo daca nu iti permiti sa traiesti mori de foame ca nimeni nu iti da nimic.
De multe ori oameni incapabili intelectual in tara acesta pentru ca isi vad handicapul incep sa faca copii pentru ca societatea sa ii ajute si sa ii cresca si pe ei si pe copii lor pentru ca sa manance si ei din hrana copiilor lor care vor vi ajutati intr-un fel sau altul pentru ca sa stea si parintii respectivi undeva pentru ca mai devreme sau mai tarziu cineva o sa isi faca mila de acei copii fara nici un viitor
copii care din cauza lipsei educatiei repeta in general drama parintilor si tot la fel se va repeta acest caz in Romania mioritica
Eu aveam o bunica tot asa cam zgarcita dar cand a murit am aflat ca avea cancer si se trata din banii ei fara ca sa afle cineva ca are cancer! De si tratamentul era moca ea il platea 2500 lei / luna
Ai facut copii ca sa santajezi societatea cu ei?
Chiar sunt curios ce este in capul unei femei si as vrea sa inteleg :
Te-ai gandit oare ca o sa ii obligi pe cei din jurul tau ca sa te ajute pe tine personal sa existi daca ii faci sa se simta datori ca sa te ajute prin faptul ca le-ai facut copiii?
Folosesti copii ca mijloc de constrangere si santaj asupra brabatului respectiv?
Cum ai zis si tu nu ma cunosti.De unde ai scos-o pe asta ca nu imi place munca? Am muncit pana am ramas insarcinata pe timp de noapte la o brutarie in timp ce ziua imi duceam copii la gradi.Mas fi dus si acum dar copilul avand probleme nu am mai putut.Asta ca sa intelegi.Soacrei i-am cerut sa ma inteleaga in perioada asta nu sa o faca pe isterica avand in vedere ca e si ea mama la randul ei.Nu am santajato cu nimic pur si simplu i-am cerut sa ma inteleaga.Pana acum nu i-am cerut nici un lucru.Prefer sa mi le cumpar eu sa am lucrul meu insa daca tu stii mai bine...
Eu nu iau ajutor social si nici nu astept mila statului.aici era stric legat de comportamentul soacrei fata de copii.
Iam cerut sa ma inteleaga o perioada nu i-am cerut nimic in 10 ani.Nu stiu de unde ai mentalitatea asta cu societatea.Dar daca asa gandesti...e greu sa intelegi ceea ce vreau sa spun
Daca nu exista soacra pe cine mai incriminai ca ai facut tu copii fara ca sa ai posibilitatea sa le oferi un viitor stralucit!?
Da-o ma-n ***...
Turnati copii pe banda si dupa asta va plangeti ca n-aveti cu ce sa ii cresteti. Poate ar fi fost mai bine sa va ganditi inainte sa-i faceti la treaba asta.
Nu poti obliga pe nimeni sa aiba grija de tine!
Indiferent ca-ti este parinte, frate, etc. Fiecare are problemele sale si is prea putini oamenii care isi permit sa ajute financiar alte persoane.
Esti o femeie de nimic si o mama îngrozitoare ce isi merita jignirile.
Arunca cu pietre si consideră tot ce voi spune fals.Citeste pana la sfarsit pls.
"Soacramea imi cere bani la lumina insa cred ca ar fi normal sa ne inteleaga situatia si sa ne ajute macar de scutirea platii la lumina, insa ea ma barfeste si e atat de zgarcita de nici nu a vrut sa ii dea o pruna uneia dintre fetele mele de doi anisori.Vi se pare normal comportamentul ei de mama? Ati mai vazut astfel de mame?"
Dar tu ce fel de mama esti? Un 0.
Iti inteleg soacra.Cel mai probabil nu a fost de acord cu căsătoria dintre tine si fiul ei.
Te-ai împerecheat de nenumărate ori, ti-ai satisfăcut nevoile sexuale fara a utiliza prezervativ si ai facut 5 copii pe care nu esti in stare sa ii cresti.
Copiii aceia ce viitor vor avea? Nu puteai sa faci cat iti permiteai pentru a-i creste? 1 sau 2?
Soacra ta nu are nicio obligație.Ea a avut un copil pe care l-a crescut(soțul tau) si poate altii de care s-a ocupat fara a cere ajutor, de ce ar mai trebui sa crească unul sau sa se implice la vârsta ei?
Mama mea nu a avut o situație financiară prea buna si a facut 4 copii, toti cu probleme printre care si eu.Nu a fost in stare sa-i crească si la varste fragede i-a dat pe 3.Doi la bunicii materni si unul la cei paterni. Bunica mea e mama ei, a avut 2 fete cărora le-a oferit o educatie SINGURA.A facut 2 copii pentru ca stia ca atata poate sa isi permită financiar. Putea sa fie lacoma ca tine si sa faca 5 pe care sa nu-i poata creste.
Nu avea vreo obligație ca la varsta ei sa creasca 2 copii sau sa-i ajute financiar.Dar totusi a facut-o din cauza unei femei lacome si iresponsabilă ca tine.
Tu ce fel de mama esti ca te astepti la ajutor din partea soacrei? Sunt copiii tai, asa cum i-ai facut asa sa-i si cresti si sa le oferi toate cele necesare pentru o viata frumoasa. Daca nu reusesti meriti sa mori in chinuri groaznice.
Tu iti numesti soacra zgarcita ca nu vrea sa te ajute cu copiii făcuți de tine.Bine face, tu i-ai facut tu sa-i cresti.SINGURA! Nu mai cersi ajutor din partea ei si nu mai cere sfaturi pe acest site. Puteai sa te gandesti.Dar daca esti idioata si ti-au trebuit copii pentru a te plânge acum nu se mai poate face nimic.Nu cred ca ai facut cine stie ce facultate.Se vede...
Si o mai numesti pe soacra ta si barfitoare. Poate are dreptate in privința ta.
Faci 5 copii ca sa ceri pe urma sprijin financiar.Te astepti de la rude si daca nu primesti ii numesti egoisti.Tu crezi ca soacra ta sau bieții tai parinti ar avea obligația sa te sprijine.Greseti.Esti majora si poți gândi rational (cred).Nu are nimeni obligația de a te sprijini.
Ai facut atâția copii si te-ai gandit doar la tine iar acum părinții tai naivi in loc sa se bucure de bătrânețe isi susțin financiar fata din cauza greselilor ei, soacra ta se afla sub presiune din cauza ta, acei copii nu vor avea parte de un trai decent si sotul tau se rupe de munca in strainatate.
Acel copil e o pedeapsă din partea lui D-zeu. Poate a vrut sa-ti spună sa te opresti.Imi pare rău pentru acel copil dar cred ca tu si familia ta a-ti meritat-o. Poate e mai bine asa, acum te poți gândi la o rezolvare, desi cred ca e prea tarziu.Acel copil, aceasta "familie", aceasta situatie sunt blestemul tau! Un blestem pe care l-ai meritat din momentul in care te-ai hotărât sa faci copii pe bandă rulantă fara a te gândi la urmari.
A...si ar trebui sa schimbi data nasterii la profil, nu mai arati ca la 25 de ani.
In poza pari dezgustătoare fizic.Nu doar datorita varstei...
Sper sa accepti adevarul si sa te descurci singura.Nu mai acceptă ajutorul din partea părinților tai.In locul tau mi-ar fi mila de bunătatea lor.
Asa cum ai facut acei copii in urma nopților nedormite tot asa sa-i si cresti împreună cu scumpul tau sot.Doar voi doi, nu mai acceptati ajutor din partea idiotilor sau sa-l cersiti.