anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tpu.Am si eu nevoie de un sfat.Sunt casatorita de 10 ani si am 5 copii, ultimul copil l-am nascut de curand cu probleme grave de sanatate(hidrocefalie si mielomeningocel, printre acestea a urmat si displazia de sold si incontinenta). Stau in ograda cu soacramea si ne tot chinuim sa ridicam o casa in alt sat.Mai avem de lucrat la acea casa.Sotul meu e plecat curand in Anglia pentru.a castiga un pic mai multi bani pentru ca stiu ca o sa avem nevoie pentru.cei 5 copii, mai ales la ultimul copil.Nu avem o situatie financiara prea buna din pacate.Parintii mei ma ajuta cu cat poate.Parintii sotului au o situatie un pic mai buna.Soacramea imi cere bani la lumina insa cred ca ar fi normal sa ne inteleaga situatia si sa ne ajute macar de scutirea platii la lumina, insa ea ma barfeste si e atat de zgarcita de nici nu a vrut sa ii dea o pruna uneia dintre fetele mele de doi anisori.Vi se pare normal comportamentul ei de mama? Ati mai vazut astfel de mame?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Fara suparare dar aveti prea multi copii, 5 in 10 anii, nu consider ca e zgarcita din moment ce isi ridici o casa inseamna ca aveti banii, i dau dreptate adica voi va ridicati casa dar nu va platiti curentul, nu e vina ei ca ai facut 5 copii, tu nu te gandesti asa un pic daca vine o criza financiara ce faceti, daca nu o sa aiba un loc de munca nici el, ca tu o sa ai grija de copii toti find mici, nu mai bine 1 hai 2 si numai te ai fi plans atat

142 răspunsuri:
| adytzoi a răspuns (pentru WithinShadows00):

Ce lipsa de umanitate visezi? Nu-s cu mult mai tanar decat doamna, castigam atat eu cat si prietena foarte aproape de salariul mediu pe luna si totusi inca nu se pune problema de un copil pentru ca noi consideram ca nu-i putem asigura conditii adecvate.
Dar in cazul ei ca munceste doar sotul dar au 5 copii?

| Fatamuntilor a răspuns (pentru johnbucuresti):

Jonh... poate! Cam asa se intampla cu multe familii care au copii multi! Hai sa nu generalizam!
Femeia se plangea de comportamentul soacrei fata de propii neepoti.

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru BlackRose03):

Bai nesimtito, tu cati ani ai sa o iei la rost pe femeia asta? Prezervativ trebuiau sa foloseasca ai tai, de cand mama naibii nu se mai fac copii decat daca ai o vila cu piscina? Cretino. Bag mana-n foc ca nu esti mama ca sa AI DREPTUL sa casti gura si sa scuipi cu noroi pe o femeie care a cerut O PARERE, idioato, o parere OPTIONALA. Chiar nu-mi pasa daca mi se suspenda contul pentru limbaj, esti 0 barat si ti-as da ignor sa nu mai vad ce mizerii scrii, dar din pacate tot vad.
Esti atat de proasta incat nici povestile din clasele I-IV in care bunicii isi petrec timpul cu nepoteii si ii ajuta nu le cunosti. Phahahaha, un copil, o pedeapsa? Saraca de tine, ce minte slaba ai. Un copil/o familie nu e un blestem, minte slaba, ci o comoara.
"Asa cum ai facut acei copii in urma nopților nedormite", chiar nu dormi noaptea ca sa faci un copil? =)) Ah, alta virgina cu gura mare.
Omg, ma scuzi, tu abia ai buletin de cateva luni, chiar imi cer iertare pentru limbaj. Fugi ma de-aici.:))) Copila frustrata. http://i.imgur.com/0sp7O3q.png
https://giphy.com/gifs/entourage-42K8A4qMe8ff2;)

| WithinShadows00 a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Nu e nevoie să bagi mana in foc pentru copila aia penibila care se uita la Anime toata ziua.
Copii troglodiți care dau sfaturi. Felicitari pentru consideratiile tale. In afara de tine si Fatamuntilor puțini știu dar multi vorbesc.

Bula
| Bula a răspuns:

Mi e mila mai mult de copii tai!
Afectiunile ultimului copil denota probleme grave la a 5-a nastere, poate chiar problema de incompatibilitate RH.
V-ati facut o asemenea restare de cand sunteti impreuna?

In caz de incompatibilitate RH, copii noi nascuti pot avea tot mai multe si mai mari probleme de sanatate (in special mentale, dar nu numai), chiar si sa moara dupa nastere.

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru WithinShadows00):

Iti multumesc, incepe sa ma scoata din sarite tupeul jegos cu care arata terchea-berchea cu degetul. Saracie mintala si spirituala.

| WithinShadows00 a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Exact. Niste putori arogante care dau lectii. Gen "Prostilor! Stim noi mai bine. Stai ca trebuie sa plec ca a pus mami masa".

| BlackRose03 a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Nu are rost sa-ti explic, acest raspuns mi se pare de asemenea penibil.Sunt fericită cu propria-mi persoana si nu ma cred a fi cretina sau proasta.Nu are rost sa stau la discutii cu tine.Mi-am spus parerea personala, nu iau in seama jignirile tale eronate si ceea ce am spus nu ma face idioata.
Dupa cum am mai spus, poți sa ai 20+, dar fara o educatie, bun simt sau scoala nu esti superior unui copil de 14.
La vârsta mea consider ca am trecut prin destule si inca trec.
Nu cred ca am gresit spunând toate acele lucruri mai sus, mama mea s-a aflat intr-o situație similara.
Fara vila cu piscină si copii care ar fi crescut in sărăcie daca bunicii nu le-ar fi fost alături. Faci copii pentru a le si oferi o educatie, haine si bani pentru a nu fi judecați.Pe langa faptul ca nu are o situație financiară prea buna a facut si 5 copii.
Soacra ei ce obligație are sa-i ajute?
Este lacoma daca n-o face?
Nu prea cred...
Problema e ca pentru a-si întreține copiii sotul ei e obligat sa muncească in strainatate si acei copii vor avea neajunsuri toata copilăria si vor fi arătați cu degetul.Mie mi s-a intamplat si in acest ritm sunt sigura ca si acei copii vor avea parte de aceeasi soartă.
Spune-mi tu,ce am zis gresit?
Din dorinta de a avea copii i-a facut si acum nu ii poate tine.
Si le cauzează probleme si părinților ei.
Nu e adevarat?
Spune-mi tu, de ce sunt idioata ca am spus adevarul despre situatia ei actuala si probleme cauzate celorlalti?
Da, in opinia ta sunt idioata ca mi-e mila de copii si judec femeia care i-a facut pentru a-i forta sa duca o copilărie în saracie.
Când copiii vor creste situatia se va complica si fara o schimbare dpdv financiar vor ajunge sa flamamzeasca.
Tu nu poți sa gândesti rational si sa vezi si punctul meu de vedere.
Eu il vad pe al tau, dar pentru asta mama e vinovată.
Nu stiu de ce am ajuns sa explic din moment ce nu poți intelege.
Incearca sa privesti si din perspectiva altora si cu creierul, nu cu inima.

| BlackRose03 a răspuns (pentru WithinShadows00):

Cine ti-a spus ca ma uit la anime toata ziua? Dimpotrivă, am o părere proasta despre cei care isi irosesc viața uitandu-uitându la anime.
Presupun ca si tu mai faci lucruri neînsemnate cand te plictisesti.
Asta te face idiot?
Pe mine de ce m-ar face?
Ma uit in timpul liber si doar câteodată cand chiar ca n-am ce face.
Nu-ti fa griji pentru mine, imi petrec zilele pictand si făcând poezii, facand ceea ce imi place si sunt talentata. Merg la diverse concursuri si cred ca fac lucruri mai utile ca tine desi nu muncesc.
Daca eu sunt penibila ca am spus adevarul tu nu esti penibil ca judeci fara a ma cunoaste? Nu sunt perfecta dar nu as face greseala sa fac copii pentru a le oferi o copilarie trăită in sărăcie.Asta e lacomie pura.
Tu il feliciti pe acel utilizator ca ia partea unei femei care nu are o situație buna dpdv financiar si totusi are 5 copii, părinții ei la bătrânețe sunt nevoiti s-o ajute si sotul munceste in Anglia pentru a-i intretineSi ma faci pe mine idioata. laughing
Rămâi cu opinia ta împreună cu acest ultilizator.Eu prefer ca fata de voi sa gândesc rational.

| BlackRose03 a răspuns (pentru WithinShadows00):

In mod sigur in copilăria mea muncesc mai mult decat ai muncit tu intr-o viata. laughing

"Gen "Prostilor! Stim noi mai bine. Stai ca trebuie sa plec ca a pus mami masa".
Nu ii cred pe ceilalți inferiori, am si eu defectele mele.
Si eu imi fac de mâncare din moment ce scumpa mea mama care precum aceasta femeie a facut copii fara o situatie financiară buna m-a lasat in grija bunicilor. tongue

| Nemessys a răspuns:

Mie nici acum nu-mi vine sa cred ca intrebarea asta a strans 132 de raspunsuri...

| Holiday a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Femeia asta n-a lucrat in viata ei de fapt. N-a produs nici un ban, doar a facut copii si a stat acasa.
Lasand la o parte problema cu ultimul copil, trebuie sa ai o mare problema de organizare a vietii personale daca nu ai casa, nu ai un venit decent, stai cu soacra care o stii ca e nebuna, dar te apuci sa faci 5 copii.
"Vreau sa imi dea soacra-mea bani!" Pe bune?
Ea e invatata doar sa primeasca bani de la barbata-su, de la parintii ei, de la socri, de la stat....atat.
Unu care n-a produs un ban in viata lui dar are pretentii ca altii sa-i dea e penibil. Aaa...ca e nasoala situatia in care e, ok, dar situatia este asa numai si numai din cauza deciziilor pe care le-a luat, iar aceea de a face 5 copii, in ideea ca trebuie s-o ajute altii sa-i creasca e de-a dreptul stupida.

Soacra-sa o fi nebuna, barfitoare, zgarcita sau cum vrei, dar atata timp cat esti nevoit sa-i ceri ajutor inseamna ca tu esti si mai rau.

| Holiday a răspuns (pentru m1dn1gh7):

"Saraca de tine, ce minte slaba ai. Un copil/o familie nu e un blestem, minte slaba, ci o comoara. "

O comoara daca faci lucrurile cu cap. Altfel e un chin atat pentru tine, cat si pentru copiii tai.
Faci o turma de puradei si dupa aia ai pretentia sa ti se dea de pomana ca tu ai probleme...pff

| WithinShadows00 a răspuns (pentru Holiday):

Ce ajutor i-a cerut ma? Vrea s-o scuteasca de factura de lumina care este comuna! Asemenea certuri au loc EXTREM de des in familiile de la tara care impart aceeasi curte.
Iti dai si tu cu parerea ca restul care va dau parintii de toate si stiti voi ce trebuie fiecare sa faca in viata. Asa e lumea de la tara, saraca, fara prea multa educatie, se descurca cum poate. Nu avem de ce sa-i judecam.
Femeia trebuia sa spuna clar de la bun inceput ca are o soacra zgarcita, atat si nimic mai mult, ca-n rest i-au sarit lacustele in cap desi ea n-a reclamat nicio problema din pricina faptului ca are 5 copii si ca e saraca DAR are un barbat care munceste in Anglia si ESTE OK cu asemenea casnicie.

Deci, repet? Pentru ce judecati atat oamenii astia pentru alegerile lor? Va afecteaza personal? Stii cum e, cainele moare de drum lung... iar unii de grija altora!
Femeia are probleme cu soacra, nu cu faptul ca a facut 5 copii. Daca asta era problema ne-ar fi spus, INSA IN CIUDA FAPTULUI ca are 5 copii pe soacra-sa o doare in kuuur, ea sta in casa la TV cu volumul la maxim pe Etno TV sau naiba stie ce face.

E foarte normal la tara ca mai multi membri ai familiei sa contribuie la bunastarea intregului neam. Nu e ca la oras unde lumea e mai independenta si axata pe cariera.
Dar nu, pana atunci e vina femeii cu 5 copii, ca doar e perfect normal ca soacra sa fie mai rea ca dracu', dupa cum se stie asa e tradional, nu? La tara la mine sunt multe astfel de familii, situatia e aproape la fel ca cea prezentata de aici, dar mai sunt si soacre care se au bine cu nurorile iar asta schimba multe lucruri. Interactiunile umane primeaza intotdeauna.

Intre timp parerile voastre urbane tineti-le pentru voi si lucrati sa aveti 3000 euro salariu cu 2 vile si 3 masini ca apoi sa faceti copii si sa le dati si cadou la majorat tot masini.winking
Ca dupa parerea voastra e rau sa ceri ajutor soacrei! Vai si amar! La ce a mai facut copii si pentru ce mai traieste la batranete SI MAI ARE SI BANI? Nu pentru copii si nepoti. Chiar nu judecati.

| WithinShadows00 a răspuns (pentru Holiday):

"Femeia asta n-a lucrat in viata ei de fapt".
Stii tu, ai fost la fusta ei. A zis ca a lucrat (la brutarie) si dupa o vreme n-a putut sa se tina si de serviciu si de copii. Problema ei. Nu ar fi prima femeie care ajunge mai mult casnica atat timp cat barbatul e OK cu asta si el e provider in familie.

| Holiday a răspuns (pentru WithinShadows00):

"E foarte normal ca la tara ca mai multi membri ai familiei sa contribuie la bunastarea intregului neam."

Asa si ea cu ce contribuie?!? Ea n-a muncit o zi in viata ei sa aduca un ban in casa aia. Ca la 5 copii facuti pana la 27 de ani sau asa ceva, cand dracului sa munceasca?!?

| Holiday a răspuns (pentru WithinShadows00):

"La tara la mine sunt multe astfel de familii, situatia e aproape la fel ca cea prezentata de aici,"

Si daca sunt multi asa inseamna ca e bine? Deloc. Si in loc sa fim obiectivi si sa le spunem asta ii compatimim pentru prostia lor.

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru BlackRose03):

BlackHeart, ai spus ca nu stai la discutii cu mine si totusi ai ales s-o faci. Ok, sa vedem.
N-am avut exces de superioritate, ci tu ai avut unul in fata unei femei care de bine de rau nici n-o cunosti, dar ai sarit ca un pitbull condusa de trairile tale traumatizante din copilarie.
Ai spus: "Esti o femeie de nimic si o mama îngrozitoare ce isi merita jignirile." aa, da? Daca era o femeie asa cum o consideri tu, era prin Italia, se plimba cu gondola cu iubitul ei si nu statea sa ingrijeasca cei 5 copii, iar tatal, mort de beat pe la vreo carciuma.winking Pune in balanta mai multe lucruri, nu lua situatia ta, o trantesti in aceeasi oala cu a femeii, apoi judeci aspru. Faptul c-ai suferit te face sa judeci in mod subiectiv, implicandu-te direct in poveste. Nu e asa. Imi pare rau pentru jigniri, le regret, ti-am citit povestea si-am inteles ca ai multa furie(justificata) adunata de-a lungul timpului.
Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

ACum mi/am dat seama la ce intrebare se referea Ray. Popcorn mai lipseste ca ai ce citi pe aici.

| johnbucuresti a răspuns (pentru BlackRose03):

Hai sa ne uitam putin si la fata ei! La fizionomia acestei femei care a facut atatia copii! Mie imi e rusine sa spun ce parere am. Dar atunci cand i-am vazut fata am avut primul sentiment acela de om care nu are prea multa carte intelepciune inteligenta cultura si care a facut copii pentru ca si-a dat seama ca nu poate excela prin a pune in practica cunostintele si abilitatile in acesta jungla urbana in scopul castigarii unui trai mai mult de cat decent. Ceea ce am spus mai sus este doar parerea mea proprie personala! Nu acuz pe nimeni ci este doar exprimarea libera a unor ganduri!

| johnbucuresti a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Sa ii dea la casa de copii pentru ca acum nu mai exista case de copii totul e mai bine de cat pe timpul tovarasului
de cat pe timpul comunismului
acum au aparut famili adoptive
sau familii in care copii pot avea o viata decenta
Si eu am trait in saracie erau zile intregi in care mancam doar apa cu vegeta si eventual o felie de paine sau doua gata asta tot
nimic mai mult
asa ca stiu cum e sa ai 1 singur ou si sa trebuiasca sa il imparti in trei
Stii ce e cel mai naspa daca aveam un singur ou si il prajeam in detergent pentru ca mama din neglijenta si indolenta lasa cratita la imuiat cu detergent caustic lichid in ea si atunci chiar nu aveam ce sa mai fac trebuia sa mananc acel ou prajit in detergent
pentru ca imi dadeam seama ca pana maine nu o sa mai am nimic alt ceva de mancare
Eixistau zile intregi in care nu imi mai aduceam aminte de cand nu am mai mancat si nici nu stiam cand o sa mai mananc ceva
credeam ca o sa mor
Dar Dumnezeu nu m-a lasat sa mor
eistau zile in care mancam doar de 1 leu
adica luam 50 grame de parizer si o jumatate de paine si asta era toata mancarea pentru 24 ore
Existau luni intregi in care traiam doar cu 50 lei / persoana / luna
astia erau toti banii
Mergeam cu picioarele desculte prin pantifii gauriti direct pe gheata
bagam cartoane pe talpi pentru ca nu cumva sa mai ating gheata prin pantofi direct cu degetele
Nu stiam cand vreo data o sa am parte de un alt ghiozdan
mergeam cu un ghiozdan rupt si cusut din clasa a 5-a pana in clasa a 8 a
Nu aveam bani de bilet de autobuz si mergeam pe jos pana acasa unde luam bataie ca sa nu mai ma intorc acasa
pentru ca putinele resurese care existau sa se imparta mai bine la mama si fratele meu mai mic si mai iubit
ma stresa toate lucrurile aceste
nimeni nu imi spunea sa merg la scoala
toata lumea imi spunea sa plec unde oi vedea cu ochii
sa merg la munca
aveam 14 ani
cand eram la scoala profesionala furam din mancarea cainilor la practica ca sa am ce sa mananc
ma injseam munceam de ma rupeam si mergeam cu muncitorii la masa la ei si mancam si eu putina sunca cu paine timp in care ei ma jingeau ca sa ma simt umilit sa nu mai mananc din mancarea lor
apoi am dat la liceu
nimeni din familie nu ar mai fi vrut sa dau la liceu
dar Dumnezeu m-a ajutat
Acum sunt inginer electronist castig binisor am 2 copii frumosi
o nevasta care se ocupa de ei
e desteapta a cumparat un apartament pentru ei cu munca ei
prin mintea si inteligenta ei
a mai muncit si a mai cumparat si o casa
Asta e diferenta intre a invata in viata intre a avea o anumita constitutie adn si o anumita cutura fizionomie si intre a nu iti placea cartea si intre a merge sa te angajezi ca si patisera in loc sa te lupti din rasputeri sa ajungi ceva mai sus. Dar cum spunea invatatoarea mea din 1-4 ca trebuie sa fie cineva si cioban la oi.
Eu cred ca informatiile acumulate in scoala ii ajuta pe oameni in viata le modifica fata si ii face niste oameni demni de a primi bani pentru munca lor,

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru johnbucuresti):

Respect pentru povestea demna de un scenariu de film si pentru ca ai avut puterea sa infrunti frigul si piedicile ca la final sa ai comoara nepretuita a unui om, familia.