De verificatul temelor nu poti scapa, dar poti discuta civilizat cu mama ta si sa ii spui ca ai nevoie de putina recreatie, ai invatat tot anul, macar o parte din vacanta sa te poti bucura si tu.
Buna! Este bine sa iti corecteze mama ta temele asa o sa inveti ce este corect si nu o sa faci greseli. Invata ca la varsta ta nu prea ai ce face.
Asta nu-i o intrebare care trebuie s-o pui la aceasta categorie! Se pune la categoria 'Adolescenti'. Nu -cica- problema asta minora. Mori daca te controleaza? Nu vrei si sa suni la 'Protectia Copilului'? Exagerezi, las-o, sa-si vada de verificat si tu fa alta activitata in timpul ala..Succes.
Mama ta nu e un personaj negativ! Ea daca te verifica e pentru ca isi doreste ca sa nu te dezviezi de pe drum! Fa-ti temele si lasale tot timpul la vedere... Dupa o anumita perioada de timp banuiesc ca se va plictisi!
Daniela ar trebui sa invetii mai bine deoarece ca mama ta sa aiba incredere in tine si tu nu vei mai avea problene apoi daca tema ta e gresita o refaci pe ascun s acasa si daca dooamna iti pune nota exerseaza scrisul ei si gata mama n-o se te mai verifice
Pai se pare ca nu prea are incredere in tine..De ce nu o intrebi? De ce nu incerci sa vorbesti cu ea? Lasa asa sa te verifice si nu ii mai spune nimic! Asa sunt unii parinti! Vorbeste cu ea!
Buna! Nu inteleg de ce o indemna pe DG_Daniela_1998 sa o minta pe mama ei, sa o pacaleasca, sa scrie alta data ca sa nu-I verifice mama ei tema! Oricum verificatul e un lucru bun, si mie imi mai face mama asta, dar daca tu crezi ca nu ai nici o nelamurire vorbeste cu mama ta si spune-i ca nu iti place ca ea sa iti corecteze temele,; I gata! Fara alta data, fara alte minciuni sau scorneli!
Prpunei un pariu. Gen mama daca am temele facute nu ma mai verifici si mergem si mancam o inghetata... sau ceva de genul asta... oricum si eu am avut problema asta si pana la urma in timp am scapat de ea vazand ca mi le fac.
Ii spui ce simți dar totuși mama ta face asta pentru ca ii pasa de tine dar spune-i ca ai o varsta si ca trebuie sa iti ofere mai mult spațiu si mai multa încredere
Buna,intr-un weekend, cand nu faci teme, poti avea o discutie serioasa cu ea in care sa ii spui ceea ce te frustreaza. Incearca sa o faci sa inteleaga ca te poti descurca de una singura. Dar in ce clasa esti? Acest lucru e important. Daca esti inca in scoala primara sau prin clasele gimnaziale s-ar putea sa iti prinda bine.Eu sunt la liceu, asa deci e normal ca mama sa nu imi mai verifice temele! Insa daca mama ta ti le verifica inseamna ca e o mama buna si ca vrea sa stai bine cu scoala si sa fie la curent cu problemele pe care le ai la unele obiectele pentru a le repara in timp.
Uite...si eu i-am spus o data mamei sa inceteze.Si intr-o zi a incetat si nu a mai facut-o! Dupa ce ma obisnuisem cu temele necontrolate am inceput sa mai sar peste exercitiile mai grele sau sa scriu direct rezultatul de la sfarsit, stiind ca mama nu va vedea, pana ce am ajuns sa sar peste anumite materii cand venea vorba de teme.Incepusem sa fiu superstitioasa, nu imi mai faceam temele si nu mai invatam la fel de mult, iar acum, desi sunt la un liceu bun, imi dau seama ca am lipsuri.Si este foarte greu...Asta iti spun pentru ca imi pasa si nu vreau sa patesti si tu la fel.Stiu ca mamele sunt enervante cu vocile lor care nu se mai opresc si discutiile interminabile despre cat de imperfecti suntem noi copii cand nu le ascultam, insa mama ta face ceea ce face cu un scop.Si eu o apreciez pentru asta(nu stiu intreaga poveste, insa o apreciez pentru parte pe care mi-ai povestit-o)
Sper mult ca te-am ajutat! ^_^
Hei!
Referitor la intrebarea ta, cred ca cel mai bine este sa te impui. Spune-i clar si raspicat ca tu consider ca poti supravietui si fara controlul ei. Eventual, faceti un mic experiment. Ea nu te controleaza 3 zile, si daca merge bine totul, atunci sa ramana asa in continuare. Succes! :*
Depinde si ce fel de persoana este mamica ta! Poate fii o femeie care nu face ce zici tu si face ce crede ca este bine, ori o femeie care zice ''bine''. Stiu ca asta ti-ai dorii sa zica mami tau si mi-e mi s-a intamplat sa ma controleze la teme.dar cu timpul nu..ma intreba doar daca mi-am scris. Ceea ce trebuie sa faci este sa-ti faci bine temele. Nu se stie cand ii vine pata si te controleaza. Nu trebuie sa te enerveze...la o anumita varsta pe care o ai e normal :* Cu placeree! :X
Explica-i ca esti destul de mare ca sa iti faci temele corect si la timpul potrivit, spune-i ca profesorul trebuie sa te controleze si ca te simti prost ca te dadaceste. Sper ca te-am ajutat!
Nu inteleg de te enerveaza.Mama nu vrea decat sa te ajute, sa se asigure ca totul e o.k.Sau poate ca are vreun motiv de neincredere.Tu stii mai bine.MAMA intotdeauna va dori sa te vada implinita, un om de bine.
Probabil mama ta simte aceasta nevoie pentru ca nu este sigura de intelectul tau, citeste si invata de fata cu ea si implica matematica si altele in viata. vazundute tocind atat mama ta nu o sa te mai verifice succes!;****
Nu exista o metoda stiintifica demonstrata prin care iti poti face mama sa nu te mai controleze la teme, dar daca ea tine mortis sa te controleze inseamna ca nu are incredere in tine, eu zic sa iti faci temele, in continuare pana capata incredere in tine si nu te va mai controla, daca vede ca iti faci temele isi va da seama ca esti serioasa si va avea incredere in tine.
Buna Daniela! Faptul ca mama ta te controleaza la teme, este doar sa vada daca te preocupi de scoala, daca acorzi importanta. Ofera-te tu sa-i arati temele si o sa vada ca te preocupi de scoala si ca te intereseaza si parerea ei in legatura cu temele de acasa. Iti garantez ca o va lasa mai moale si ca esti destul de mare, si ca te gandesti la viitorul tau. Succes :*
Ii spui foarte clar ca nu am teme si scapi, daca nu te crede te prefaci ca le scrii dar tu asculti muzica, iesi pe afara, te simti bine si te distrezi :*
De ce vrei sa scapi de verificarea temelor? Daca ai gresit ceva mama ta poate sa te ajute.
Stai stai stai odata ce nu ai la sfarsitul caietului *temă* de ce te.ar mai verifica? o.o
Explica-i mamei tala ca te deranjeaza, spune-i ca iti pierzi increderea in tine. Explicai ca vrei sa te maturizezi, ca vrei sa fii mai independenta, la inceput poti sa o rogi sa nu iti verifice zilnic, sa verifice de 2-3 ori pe saptamana, cand vrea ea, atunci o sa vada ca totul continui sa le faci si saca ea nu le verifica si pe parcurs o sa aiba incredere in tine
Te verifica pentru ca poate nu prea are prea multa incredere in tine sau vrea sa se asigure ca ai lucrat totul si bine
Mama ta vrea tot binele pentru tine si de acea ti le corecteaza sa stie ca le faci, dar vorbeste cu dumneiei si raspundei ca nu m-ai trebuie.Tu primesti teme de la profesori pentru lectia sa pricepii m-ai bine.
Succes.Bafta.
I arati un caiet mai vechi cu teme si uite asa nu o sa se uite la temele tale