Și la mine îmi stă să-mi verifice temele, și pur și simplu i-am zis că nu trebuie neapărat să mă verifice. Mama a înțeles, și m-a lăsat în pace.
CE faceam eu cand eram in situatia asta, rupeam paginile si lasam pagina pe care o stiam deja. easy altfel nu vad cum
In loc sa schimbi subiectul cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este acela in care ar trebui sa inveti 1-2 saptamani, sa iei note bune si dupa ai sa vezi ca se rezolva problema..Eu asa am facut ! Succes! :*
fundita?
Daca ai putea lasa cartile si caietele pentru scoala la un verisor sau o verisoara, sau cel putin in camera ta. Incearca te rog si discuta cu mama ta. Si nu uita:verificatul temelor iti va aduce doar bine, niciodata rau! Baga mintile la cap! Viitorul nu se cladeste pe inchipuiri!
Incearca sa ii explici ca scoala este pentru tine si nu pentru ea... si ca te enerveaza obsesia ei cu temele... Ii spui ca daca face asa tu te faci sa crezi ca inveti pentru ea, si nu e bine. Sper ca te-am ajutat
Acum ii spui fete-i sa nu isi mai scrie temele.Josnic
In primul rand. Fa-ti-le iar in aldoilea rand, cand te va verifica la teme va vedea ca le-ai facut, o sa o tina asa putin timp ( doar cu conditia ca ti le faci mereu ) iar dupa ea o sa creada ca ti le faci mereu, iar ea nu se va mai uita. Cel putin asa e mama mea Funda?
Buna. Mama ta ar trebui sa inteleaga ca vrei sa gresesti ca sa inveti! Iti spun un
" truc " prin care, poate, o sa mearga!
Deci, vii acasa de la scoala cu o nota mica..mama ta iti spune sa iti faci temele.ti le faci apoi vine sa te verifice si ii spui :
- Mama, lasa tema asa, daca maine voi lua un 10 pe aceasta tema a mea care nu e verificata de tine, ma vei lasa sa-mi fac temele singura? "
Mama ta va fi de acord!
In clasa te uiti la cei mai tocilari si daca vezi ceva gresit, corectezi!
Apoi ceri sa citesti tema, profa iti pune 10!
Cand ajungi acasa ii arati mamei tale si te va lasa in pace sa-ti faci temele singura! Funda please?
Daca asta se intampla de mult timp nu cred ca mai ai ce face. Poate doar daca ii spui direct ca totusi nu mai esti copil de 10-11 ani.
Ii poti spune ca te descurci si singura si iti dai si tu seama daca gresesti undeva! Nu trebuie sa isi mai piarda ea timpul sa iti verifice tie tema
Salut, cand mama vrea sa imi verifice tema ii arat o tema din urma o scriu iar pe prima pagina iar mama nu s-a prins de loc. Sau exercitiile pe care le faci in clasa le scrii pe un alt caiet adica pe cel de tema cu titlul Tema si il arati mamei tale
Înseamnă că nu are încredere în tine, scrie mereu când e pe lângă tine și ascult-o în tot ce zice, pe parcurs va avea și mai multă încredere în tine xD
Uite si raspunsul meu. Daca mama ta te controleaza mereu sa vada daca ai scris temele normal ar fi sa vada si daca leai scris bine, ceeace inseamna ca mama ta e cel putin la fel de desteapta ca tine. Pentru a o impresionao incearca sa dai mai mult interes scolii, sau daca vrei sa scapi mai usor(mai rapid) de fiecare data cand ar trebui sa te controleze intampino tu cu caietul de teme in brate si cu 2sau 3 exerciti in plus! Eu cred ca ar incantao! Incearca si ideea mea si ai sa vezi ca aceea grija se risipeste in timp!
Eu ca sa nu ma mai controleze mama i-am aratat ca le fac si le fac corect. daca vede ca le faci si le mai faci si cum trebuie pe deasupra va incepe sa aiba incredere in tine. daca continua si dupa ii spui frumos,, mama, sunt mare si cred ca ar trebui sa ai mai multa incredere in mine.colegii mei nu sunt controlati de parinti la teme.stiu ca imi vrei binele, dar poti sa nu ma mai controlezi la teme, te rog?"
Dragutza! Cat eram la scoala nu stiu daca mi-au verificat parintii temele nici nu stiu de cateva ori poate... nu intelegeti ca temel sunt pentru binele vostru, crede-ma au si ele un rost
Hey. Probabil că i-ai oferit destule motive mamei tale să nu aibă încredere în tine şi să-ţi verifice temele mereu. Încearcă totuşi să îi recâştigi încrederea, fă-ţi temele corect mereu, du-te tu la ea şi roag-o să te controleze şi aşa o să vadă că la un moment dat de descurci şi singură. Părinţii văd altcumva situaţia când copilul se implică mai mult într-un anumit subiect.
Succes c:
Pai intr-un fel are dreptate.Si in plus daca tu le-ai facut, de ce sa vrei sa scapi de verificari? Las-o sa se uite! Vrea sa se asigure ca nu iei vreun 2. Daca te-ar bate si chestii de genu da atunci ar fi o problema majora, dar nu o face. Sper ca te-a ajutat sfatul meu si daca nu, macar am incercat
Pai cand zice sa.i areti caietu de teme.ori ii areti ceva din urma la tema
Nu mai bine profiti de asta? Iti faci temele apoi iti pui caietele de-o parte si ii spui ceva de genu:
-Dupa ce te uiti pe ele fa-mi ghiozdanul!
Sau ceva de genu.In locul tau profitam si ma uitam la televizor sau mergeam imediat afara cu prietenii.
Funda?
Mama ta vrea sa iti verifice temele pentru ca sa vada daca sunt corecte si daca nu sunt sa te ajute ca sa nu iei nota mica
Cea mai buna aparare e ofensiva.
Transforma verificatul temelor in ceva mai excitant.
Daca ai o materie favorita, provoaca o discutie cu mama. Pune intrebari, fa pe nelamurita, cere-i sa-ti indice o rezolvare alternativa, un raspuns la ceeace nu ti se pare foarte clar. Lungeste timpul pe pista asta ca sa nu mai aibe atita vreme sa treaca prin toate celelalte teme.
Fa o tranzitie treptat la abordarea asta, nu chiar din prima.
Ori se va da batuta pentru ca nu va face fata la toate discutiile si cicaleala ta, ori va veti simti bine impreuna.
Ar putea fi, in loc de iritare, inceputul unor clipe frumoase in familie.
Faci cum vrei, eu imi spun doar parerea. Bafta!
P.S. Scrii ca "te enerveaza" si ca "se enerveaza". Inseamna ca tu iti faci temele suficient de bine sau ca indiferent daca le faci anapoda nu vrei ca nimeni sa se amestece. Ultima varianta e un pic discutabila. Ca elev, esti pur si simplu un angajat platit in munca invatarii. Primesti masa-casa etc ca sa faci munca asta si ca orice angajat dai si socoteala. De asta nu vei scapa pina iesi la pensie - va fi multa enervare, te asigur.
Ii poti zice ca ai tu grije sa o faci si ca nu este nevoie sa ti-o controleze, daca ai nevoie de ajutor o sa apelezi la ea. Dar in ce clasa esti? :*