| DG_Daniela_1998 a întrebat:

Cum as putea scapa de verificatul temelor? Mama tine mortis sa imi verifice temele si ma enerveaza si nu vrea sa inteleaga ca nu am nevoie si se enerveaza aiurea.

461 răspunsuri:
| Florifl0 a răspuns:

Zi ca nu este nevoie sa o controleze pentru ca ai tu grije sa o faci. Daca ai nevoie de ceva o sa te duci sa ii ceri ajutorul dar deocamdata sa stea linistita ca o rezolvi de fiecare daca cand ai teme :* app cati ani ai?

| grab a răspuns:

Pai daca tu stii ca iti daci temele corect ar trebui ca interventia mamei sa fie vazuta ca o supracorectare in scopul notei maxime, nu sa te iriti ca o face. sunt multi parinti care abia au timp sa isi vada copiii seara juma de ora inainte de culcare si tu te vaiti de supracontrol? e pacat de implicarea mamei tale sa nu o vezi la modul corect. si cand mergi cu trenul, chiar daca ai luat bilet nu trebuie sa injuri nashu ca ti-l cere, in definitiv tot tie iti face un bine dand jos clandestinii care ar putea deranja calatoria.

| COnul a răspuns:

Uite poti sa faci ceva sa i zici ca vrei sa zici ca trebuie sa mergi in oras cu prietenele sau prietenii in oras si ca intarzii ia sa verifici ca o sa mearga.

| Andreea_Bianca_1997_aDyT a răspuns:

Simplu :
Daca pleaca undeva si cand vine este tarziu gen ora 5-6-7 te faci ca dormi si iti ascunzi cartile si caietele...
Sau poti sa ii explici ca esti destul de mare pentru a nu mai fi verificata la teme.

| Mădălllinna a răspuns:

Ar trebui sa ii dovedesti ca esti capabila sa iti faci singura temele, Ar trebui sa o faci sa aiba incerede in tine, poate intr-o zi ai dezamagit-o.

| PROmarteMUSK a răspuns:

Ai incercat sa îi spui ca tia verificat tatal tatăl temele sau sa îi sui simplu mama nu trebuie sa mai verfici ca imi fac temele singura si ca ma si enervezi cand ma verfici ca si cum as fi unul dala mic care nu stie sa isi faca singur temele sau ca trebuie sa fie verficat daca s-a facut temele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai, daca ti le faci nu vad care este problema

| Haha123 a răspuns:

De scapat nu cred ca ai putea,mai ales ca tine mortis,poate daca ai face-o sa se gandeasca la altceva. Sau poti sa ii spui ca n-ai teme, eu cel putin nu scriu pe caiet ce tema am, insa nici mama nu ma corecteaza. Nu inteleg in ce sens 'nu ai nevoie. Daca ti se pare ca mama ta te constrange foarte mult, ii poti explica cu frumosul si pentru o perioada sa-i demonstrezi ca nu e nevoie sa te verifice, si apoi o fie bine.

| Lawliet14 a răspuns:

Daca ai o problema apeleaza cu incredere Telefonul Copilului, unde gasesti intotdeauna o voce calda la telefon iar oamenii de acolo iti sunt prieteni.

| Ioana_Ioana_1997 a răspuns:

Buna eu as spune sa ii spui mamei tale ca daca te corecteaza ea la ce ai gresit nu mai inveti nimic mai bine spune-i mamaei tale ca doamna profesoara trebuie sa te verifice ca daca ai gresit ea iti va explica cum trebuia sa faci.

| misterelvisz a răspuns:

Simplu fale! Sti parinti tai nu iti vor raul, respecta-i si iubeste-ti! Sau gandeste-te ca au trecut 20 de ani si tu esti mama! ti-ai dori ca copilul tau sa mearga cu temele nefacute? un proverb spaniol zice: mai multe stie diavolul pentru ca e batran decat pentru ca e diavol! Adica persoanele in varsta stiu mai mult din experienta! Nu mai fi egocentrica si gandeste-te o secunda ca e posibil ca mama ta sa aiba dreptate si tu nu! BYE!

| Filip23 a răspuns:

O tolerezi. Ii faci hatarul.

| sebibabi123 a răspuns:

Ce are ca te pune sa iti verifici temele? Vrea sa fie sigura ca le-ai facut corect.PS:Spunei sa ti le corecteze ea. Funda?

| Metanistu a răspuns:

Pai iti zic eu ii zici ca nu ai tema scrii unde in secret unde ai tema de fiecare data si cand ai chef o faci un sfat cand te pun sa citesti tema profi deschizi cartea si citesti de acolo in mommentul ala si incerci o faci pe moment eu asa fac

| Mihaela-valentina_Turturica_1977 a răspuns:

O iei cu vorba buna ii spui ce ai facut azi bla.......si cand vrea sa se uite ii zici ca ai de invatat sau te prefaci ca faci un proiect la o prietena

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Termina temele repede sau nici macar nu le face, si apoi baga-ti cartile repede in geanta si baga-te la culcare cand nu ea prin preajma. si eu am probleme cu temele si la fel fac. a mers de vreo 2 ani chestia asta. daca ai un profesor cretin care controleaza temele spune-i ca ti-ai uitat caietul de teme acasa sau cal-ai pierdut. happy

| dracusorcucornite a răspuns:

Nu te enerva, ea vrea doar sa se asigure.
Si explica-i ca nu vrei sa mai faca asta pe un ton destul de calm, asa poate o sa itieleaga, cum imi spui tu asta, ea nu prea are incredere in tine.
te sfatuiesc sa vorbesti cu ea happy

| Daniel_Blaga_1994 a răspuns:

Simplu. O lasi sa te verifice 2 saptamani, dar tu sa mergi la ea nu invers. si cand iti recastiga increderea nu mai are treaba cu tine

| Irimia_Ioana_1999 a răspuns:

Dupa ce iti faci temele, poti lasa caietele pe masa si tu sa te ocupi de treaba ta. Nu te va deraja daca ea se va uita prin temele tale.

| RalukaRallu12 a răspuns:

Pai spune-i ca esti destul de mare si nu trebuie sa te mai verifice.

| dienuta1990 a răspuns:

Uneori e bine ca parintii sa te verifice la teme. Asa stiu ca ti le-ai facut si mergi pregatit la scoala. Eu cred ca nu ar trebui sa te panichezi sau enervezi.

| Answerosu a răspuns:

Ai putea sa ii spui ca profesorii te controleaza intotdeauna si ca poti sa ii intrebi pe ei oricand ai avea o nelamurire. Daca e ca la mine poti sa incerci sa o aburesti cu "mai tarziu" sau chestii din astea.

| Kita_Camelia_1995 a răspuns:

Draga mea poti sa ii spui ca daca nu vede profa de... ca ai greseli v-a spune ca ai luat tema de pe net... si asa poate se iti dea un 4

| AndreeaCaramlau a răspuns:

Nu consideri ca este ceva normal faptul ca vrea sa te ajute verificand temele? E mama ta si îți vrea binele indiferent de starile ei.Fii mai întelegatoare cu ea

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Crezi că esti asa de mare incit să faci ce vrei? Tu ai obligatia sa asculti de mama si de tatăl tău da? Părintii tăi au tot dreptul să te controleze la teme si să stie unde pleci cu cine si la ce oră vi acasă, nu fi rebelă, fii ascultătoare de părinti, că vei regreta in clipa in care ei nu vor mai fii alături de tine.

| danay72 a răspuns:

Important e sa ii castigi increderea. Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi articole utile.

| Raluca961718 a răspuns:

Hei. cum sa incep. mama ta vrea sa iti faci temele pentru a te invata cu acest stil deoarece cand vei fi in clasa a XI a XII sa ai "cheful" de care ai nevoie pentru a scrie si invata pentru examenul de Bacalaureat. :*

| Alexandrafunny a răspuns:

Poate mama ta a observat ceva ciudat la tine sau la teme.Nu stiu, acum, depinde, poate ar trebui sa faci un lucru matur ca sa iti convingi mama ca este cazul sa renunte la verificatul temelor. Sper ca te-am ajutat!

| bubuuu2349 a răspuns:

Ii poti spune ca nu ai teme sau ca profesoara ti a spus sa rezolvi oral

| grab a răspuns:

Faceti asa: timp de o saptamana las-o sa te verifice si sa isi spuna concluzia la sfarsit. daca zi de zi constata ca verificarea ei a fost o pierdere de timp intrucat tu oricum te descurci bine, atunci o sa isi dea singura seama ca nu ai nevoie de asa ceva.