Cea mai buna cale ar fi ca de exemplu in timpul tau liber sa spui ca te duci la tine in camera sa lucrezi, dar tu de fapt faci alte lucruri. Dpa o anumita vreme i-si va da seama ca esti de incredere. Pont: atunci cand mama ta va trece prin camera sa vada cum lucrezi atunci te prefaci ca lucraezi ceva la mate, si neaparat saai un caiet si un manual pe masa
Deci. Incepe cateva zile sa i le arati tu inainte sa ti le ceara ea. ca sa inceapa sa aiba incredere in tine. Atat, :3
Ce varsta ai?
Este probabil ca mama ta sa considere ca inca esti mica si ai nevoie de verificări. Încearcă sa te implici cand vine sa te controleze si sa corectați impreuna eventualele greșeli. Probabil ca daca te va vedea implicându-te, va considera ca iti pasa de ceea ce ai facut la tema.
Încearcă sa le faci cat mai corecte si sa ii arati ca nu ai greșeli pe care sa le poata corecta.
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu ea dar nu pe un ton impulsiv...propunei sa te lase o perioada iar daca nu reusesti promite-i ca vei face ce vrea ea, daca te vei descurca singura v-a intelege ca ai crescut
Crede-ma, si parintii mei sunt asa. Discuta cu mama ta, zi-i care-i problema, fa-o sa inteleaga asta. Si, orice ar face, sunt sigura ca o face pentru binele tau. Numa' bine
Poate ca nu are incredere in tine, sau poate i-ai dat motive sa nu aiba... Daca tu ti-ai facut telele eu zic ca nu-i o problema sa i le arati Mamele vor intotdeauna binele copiilor lor!
Părerile sunt împărțite.Eu cred că în clasele mai mici chestia asta poate părea utilă. Poate mama ta nu este acasă când tu îți faci temele sau așa se asigură că ți le-ai făcut cum trebuie. Asta arată că se interesează de situația ta școlară.În timp, pe măsură ce tu vei dovedi că ești de încredere chestiile astea vor înceta
Invit-o sa mearga mai des la sedintele cu parintii de la scoala, sau sa vorbeasca la telefon cu profesorii despre situatia ta scoalara. Ar fi mai bine ca ea sa stie direct ce faci tu in timpul orelor de curs. Daca tu ii povestesti acasa adevarul de la scoala, si ea va afla acelasi lucru de la profesorii cu care discuta telefonic, ea va fi mult mai deschisa fata de tine si nu te-ar mai verifica atat de des stiind ca totul este in regula!
Depinde ce varsa ai, adica daca ai trecut de clasa a X-a, atunci zii pur si simplu sa se trezeasca la realitate, nu mai esti un copilas mic, dar daca nu asteapta
Pai arati mamei tale ca esti in stare sa faci corect exercitiile.Iar atunci mama ta te va mai verifica de vreo 2 ori si daca vede ca tot le faci corect nu o sa te mai verifice.Asa am facut si eu cu mama si nu ma mai verifica la teme