Daca ar fi vorba despre mine... S-a spus deja cam tot ce s-ar putea face in ultima zi impreuna - excursii, jocuri, dragoste, mese romantice, picnicuri. Este greu sa te gandesti ca trebuie sa indesi in ultima zi toate amintirile sa le ia cu el. Sunt convinsa ca amintirile il vor urmari si fara aceasta ultima zi. Iubirea noastra va avea un greu hop de trecut. S-ar putea sa nu reziste acestui test. S-ar putea ca aceasta ultima zi petrecuta impreuna sa fie ultima fericita, sau ultima impreuna ca si cuplu. Timpul este un inamic incredibil, iar distanta un altul. Deci sunt doi inamici care ar lupta contra noastra si a dragostei dintre noi. Este, desigur, foarte usor sa comunici, exista net, telefonie fixa si mobila - se ajunge usor dintr-un capat de lume intr-altul, daca sunt bani, dar toate presupun multa munca, sacrificii, frustrari. Poate ca n-as stii sa-mi aleg cel mai bine ultimele cuvinte si mi-ar parea rau, daca relatia s-ar termina, tocmai din cauza ca nu am rostit altele, ca nu am tacut cand eram nervoasa, ca nu am putut sa fiu langa el cand avea indoieli. Ochii care nu se vad se uita... Sau depinde cat de intensa este privirea lor?
Din pacate, desi cred sincer ca noi am fi perechea care ar reusi sa treaca peste acest obstacol, am si cateva exemple dintre prietenii nostri care au reusit sa amane inevitabilul aproape 3 ani ca apoi sa se desparta, fiecare urmand un alt curs al vietii. Probabil ca se iubesc, sau ca s-au iubit foarte mult, dar la nevoie nu au putut fi unul langa altul si incetul cu incetul s-au distantat unul de altul si sufleteste, nu doar geografic. El a gasit pe altcineva de care s-a atasat, care a avut nevoie de el...
Asta ar fi motivul pentru care eu, desi as privi cat mai senina si optimista problema si as incerca sa raman cat mai calma, totusi in suflet as privi aceasta zi ca pe ultima zi fericita. Daca as stii ca maine vine sfarsitul lumii ce as face? M-as distra la greu, as iubi profund, privind in ochii dragi, as pregati cele mai bune mancaruri si as asculta muzica de dragoste pentru ca de maine oricum nu mi-ar pasa sau n-as mai simti nimic. Nu inseamna ca as pune cruce relatiei, dar cred ca as simti ca ating o culme - iar dupa culme urmeaza o panta de coborare. Desigur ca exista si drumuri cu mai multe culmi si mai multe pante - depinde cat rezisti sa le strabati fara sa obosesti, fara sa te apuce dorul de un popas linistit, de un camin impreuna cu cineva. Mai exista si alt aspect - daca timpul este stabilit - ca e doar 3 ani inca este bine, dar odata ajuns si obisnuit cu viata acolo poate va vrea sa ramana acolo. Atunci s-ar pune problema daca suntem sau nu impreuna... Daca ma iubeste ar face tot ce poate sa fim impreuna si eu, desi mi-ar fi foarte greu, as accepta sa-l urmez. Asta, cred eu, ar fi singura rezolvare.
Poate ca nu ti-am raspuns la intrebare - m-as distra, as incerca sa disimulez ce simt, as rade si mi-as face planuri razand, as pune masa, as verifica daca sunt toate lucrurile in bagaje, as lacrima putin atunci cand el nu vede, as incerca sa fiu curajoasa si sa privesc optimist zicand ca mi-a trecut aproape jumate din viata si nici n-am simtit-o, deci cei trei ani vor fi floare la ureche... As face multe, multe poze... ca sa-i prind toate reactiile. As fi extrem de ingrijorata de ce ii se poate intampla pe drum, dar as avea grija sa nu-l obosesc cu asta, ca tot nu-l ajuta la nimic... M-as simti incredibil de singura si parasita cand as vedea geamantanele pregatite si pe el gata de drum. Si mi-as pastra marea majoritate a lacrimilor pentru cand va fi plecat...
Totally off topic, dar zilele trecute mi-a atras atentia filmul "gegen die wand"...cred ca merita sa-l vedeti
As asculta impreuna cu el "Lauryn Hill"
ne-am plimba prin curtea de la tara - vom vizita Gradina de salcami a bunicilor mei din Asău - : grajd, flori, lapte proaspat muls, aer curat, sarmale si ne-am juca pentru ca stim cu totii ca Ioanei ii plac - Culoarea verde si mirosul de iarba, am savura impreuna Amestecul de mirosuri din curte
apoi mi-as plimba manutza prin Parul lui moale si lung si brunet
dar inainte de asta l-as pune sa-mi cumpere o gramada de - Rochii de vara lungi pana in pamant si din materiale vaporoase si Pantofi, din avansul primit pe munca prestata in cei 3 ani in strainatate
apoi am asculta muzica clasica la maxim in masina/acasa/la altcineva acasa/pe mp3 player
vom admira Candelabrele din baie, Covoarele pufoase
vom rade cu pofta
ne vom uita la Pozele alb negru
voi savura Buzele lui carnoase
ne vom plimba in Masini americane vechi
La sfarsitul zilei vom privi Apusul/rasaritul la releu
vom dansa
vom bea Pepsi Twist dupa o seara in club
o vom asculta impreuna pe vara-mea la pian Balada pentru Adelinne
stim ce-ti place Ioana, tocmai de aceea te ajutam si iti raspundem la intrebare...
I-as cumpara un talisman sa ii poarte noroc unde se duce si i-as oferi o seara romantica de ne uitat.
Sincer, l-as lua in brate' l-as saruta patimas si i-as promite ca NIMENI SI NIMIC N-O SA NE DESPARTA, iar acesti ani ne vor face mai maturi in relatia noastra. Doar dragostea voastra o sa invinga!
As petrece ultima zi incercand sa-mi rezolv si eu plecarea, sa plecam impreuna, chiar daca asta ar insemna sa renunt la putinul timp pe care e posibil sa-l mai avem in doi. Dar daca voi reusi sa plec totul e aranjat. De ce sa ma blazez daca mai pot incerca ceva pentru a fi impreuna?
Este simplu. Pleaca pentru 3 ani de zile, asta nu inseamna ca eu nu ma pot duce in vizita la el.
Intr-adevar, relatia la distanta ori te apropie, fiindu-ti foarte dor de el, ori te distanteaza.
Sotul meu peste 15 zile va pleca in strainatate pe termen nelimitat, eu si fiul nostru de 2 ani si 9 luni, vom ramane acasa.Asta este, nu este capat de lume; in vara vom merge la el pentru o luna-doua...si tot asa. Chiar daca el nu va putea veni acasa, vom merge noi la el.
Cel putin, distanta dintr noi nu ne va distanta pentru ca intre noi mai este si copilul si posibilitati de transport sunt. asa ca nu ar trebui sa petrecem ultimile zile de sedere acasa, ca si cum ar fi ultimile din viata noastra.este absurd...
Bafta!
ramy lexxas84@yahoo.com
Hmmm...cred ca as vrea sa-l tin in brate toata ziua...si sa ne aducem aminte de toate clipele frumoase petrecute impreuna.
As vrea sa vorbim despre viitorul nostru, daca va mai fi ceva intre noi atunci cand el este departe... iar voi, daca va iubiti sincer si aveti incredere unul in celalalt ar fi foarte frumos daca v-ati casatori si ai pleca si tu cu el, in luna de miere
Buna, eu daca as fi in aceiasi situatie las lua de mina si as pleca cu el intr-un colt de lume unde sa fim doar noi doi si sa petrec cu el clipe de neuitat si sa fac ca timpul sa stea pe loc si i.as da niste clipe de care sa isi aminteasca mereu ca acolo sus cineva il iubeste si ca il asteapta
Pai nu stiu.asa ceva ti se intampla tie sau? pai nu stiu cred ca nu stiu ce sa zic chiar nu am raspuns la aceasta intrebare. vb serios...pai as sta cu el din momentul de cand afluin fiecare zi de dim pana seara si apoi ne-am pune de comun acord sa avem incredere unul in altul si sa nu ne inselam si l-as astepta si el p mine la fel...nah uh fa cum vrei...
Sincer..nu cred ca as putea sa fac din ziua aia o zi fericita..probabil ar fi o zi urata in care am plange amandoi..plina de promisiuni, regrete, planuri.
Plecand undeva doar noi doi, sau stand undeva... am face dragoste, sau doar ne-am privi in ochi... ne-am spune lucruri nemairostite pana atunci, sau... aceleasi lucruri... Cu siguranta, n-ar fi usor, dar la fel de sigur... nu poate sa fie decat foarte frumos... Daca il iubesti cu adevarat, ii accepti si decizia de a pleca atata timp, deci nu se pune problema de "ultima zi" ci doar de o zi speciala, frumoasa, dedicata doar voua... :-)
As muri daca ar pleca persoana iubita de langa mine...mai ales 3 ani... Eu as zice sa iti petreci ultima zi cu el acasa si sa faceti tot ce vreti, sa va aduceti aminte de clipele frumoase petrecute impreuna,
In primul rand as incerca sa fac astfel incat ca acea zi sa fie una de neuitat, sa o pastreze in suflet cei trei ani cat ar lipsi de langa mine. I-as repeta de mii de ori cat de mult il iubesc chiar daca o stie foarte bine. L-as rasfata de dimineata cu mancarea lui preferata, am face lucruri nebunesti pe care inainte ni le refuzam. As inrgeistra fiecare cuvant de dragoste .pentru a-l derula din nou si din nou in perioada ce urmeaza
Relatiile adevarate trec proba timpului. Ultima zi alaturi de iubitul meu. hmm. l-as rasfata. i-as face cele mai buneee clatitee .caci e innebunit dupa ele. l-as ajuta la impachetat. as strecura in bagajul lui o poza cu noi2 .si poate si ceva care sa-i aminteasca de mine. Cu siguranta vom merge sa vedem apusul pe plaja. sa ascultam marea. sa ne mangaie vantul. l-as privi si i-as spune ca-l iubesc.cred ca aceste lucruri marunte raman in sufletul omului. ele sunt cele ce-ti aduc zambetul pe buze atunci cand esti singur intre straini. amintirea clatitelor arse din cauza pupicilor lui. dar si mirosul parfumului meu.
Ziua incepe la ora 12, deci as face in asa fel incat sa dormim impreuna, la ora 12 sa-l trezesc cu un sarut si sa-i soptesc ca-l iubesc enorm. L-as provoca sa mergem in pijamale sa ne plimbam prin oras, sa alergam, sa ne imbratisam, sa ne iubim tare tare, sa batem in geamurile oamenilor si sa fugim, sa ne alerge cainii ( sau noi pe ei )... iar pe la 6 dimineata, cand lumea incepe sa se trezeasca, ne-am duce si noi acasuca... am face o baita impreuna. dupa care i-as pregati cafeaua si micul dejun la pat ( pentru ca eu niciodata nu fac de mancare, doar el ). L-as bate cu perne, l-as strange in brate tare tare si, dupa ce l-as sacai bine si nu l-as lasa sa se imbrace ( ca un om normal ) am pleca in oras. Am colinda iar tot orasul, comportandu-ne ca doi copilasi, am merge sa mancam muuulta inghetata si multe prajituri si am face toate nebuniile pentru care in mod normal nu avem timp / chef/ nu e la moda / e copilaresc / e prostesc.
In mod sigur ar fi o zi fericita si nu as pomeni in niciu cuvant de plecarea lui. Ar fi ultima sansa de a fi fericiti impreuna, si ar fi nefiresc sa o stric vorbind de plecarea lui care oricum ne-ar durea pe amandoi.
Seara, am sta in patuc, imbratisati si am profita de ultimele momente. Insa, inainte sa ne despartim, tot i-as da cateva sfaturi prietenesti. I-as dori ca in tot acel timp cat vom fi despartiti, sa nu simta niciun moment vreo retinere pe vreun anumit plan din cauza faptului ca are o prietena acasa. Daca va gasi o fata de la care ar dori ceva si considera ca il va putea iubi, respecta si aprecia, iar el la fel pe ea, sa stie ca are toata äprobarea"mea sa fie cu ea si mai mult decat atat, are binecuvantarea mea, pentru ca nu i-as putea dori altceva decat sa fie fericit. Pe de alta parte, i-as spune ca nu ar avea niciodata motive de ingrijorare referitor la ce fac eu acasa, pentru ca il voi purta in gandul meu tot timpul si nicio clipa, nimeni, nu va ocupa locul lui in sufletul meu.
Momentul despartirii cred ca ar fi dureros. pentru ca am avea amandoi lacrimi in ochi si sarutul despartirii cred ca ar fi unul dintre cele mai amare, daca nu cel mai amar.
Dupa plecarea lui, desigur ca vom pastra legatura, iar daca in lunile care mai lipsesc pana la majoratul meu va fi cuminte si vom considera amandoi ca ne iubim in continuare si ca ne simtitim dorul unul altuia, m-as duce la el ( nu conteaza pentru cat timp sau cum sau cu ce... stiu doar ca as face tot posibilul ).
Revenind la lumea reala... sper sa nu plece niciodata. pentru ca mi-e prea drag
Pai chiar ar fi ultima zi cu el...3 ani... e cam mult. dragostea "on line" nu prea tine... ori ne despartim ori plec cu el...parerea mea...
Trezire dis de dimineata (pentru ca timpul ar fi mult prea pretios si clipele frumoase mult prea scurte), din cinci in cinci minute saruturi patimase, declaratii incendiare de dragoste. As trai intens fiecare clipa petrecuta impreuna, i-as asculta bataile inimii, as savura fiecare cuvant, fiecare privire, fiecare zambet. Promisiunea ca iubirea noastra nu se va uita sa fie la ordinea zilei. Am face tot posibilul sa facem lucrurile care ne aduc bucurie, am face o plimbare prin parc, o iesire la shoping si bineinteles as scoate in oras o poza pentru a o pune in bagaje ca amintire. Spre seara mergem pentru o cina romantica la un restaurant inchiriat numai pentru noi doi cu muzica de vioara in surdina si apoi incheiem cu o noapte de dragoste in dormitorul nostru plin de lumanari parfumate!
In primul rand m-as trezi devreme si l-as astepta si l-as astepta si pe el sa se trezeasca, l-as intampina cu "Neata si-un sarut". Imediat l-as lua si as merge intr-un loc frumos unde sa luam micul dejun. Apoi as face o plimbare lunga prin parc facandu-l sa se simta cat mai bine, in continuare as face o plimbare pe lac impreuna cu el, iar dupa plimbare un picnic, doar noi 2 . La pranz as merge intr-un loc frumos pentru amandoi, oricare ar fi el. I-as darui un lantisor cu o inima franta ( jumatate la mine, jumatate la el ) pentru a-si aminti sa nu ma insele. Spre seara am putea merge in locul unde ne-am cunoscut si am putea incheia cu o cina romantica. Acasa am putea avea parte de putina "distractie" si un duuuuulce "TE IUBESC" inainte de culcare! Dimineata urmatoare inainte sa plece i-as reaminti de ce poarta lantisorul la gat si l-as imbratisa cat pentru 3 ani! "SA TE GANDESTI LA MINE " si l-as vizita cat mai curand posibil pe viitor!
In primul rand m-as trezi devreme si l-as astepta si l-as astepta si pe el sa se trezeasca, l-as intampina cu "Neata si-un sarut". Imediat l-as lua si as merge intr-un loc frumos unde sa luam micul dejun. Apoi as face o plimbare lunga prin parc facandu-l sa se simta cat mai bine, in continuare as face o plimbare pe lac impreuna cu el, iar dupa plimbare un picnic, doar noi 2 . La pranz as merge intr-un loc frumos pentru amandoi, oricare ar fi el. I-as darui un lantisor cu o inima franta ( jumatate la mine, jumatate la el ) pentru a-si aminti sa nu ma insele. Spre seara am putea merge in locul unde ne-am cunoscut si am putea incheia cu o cina romantica. Acasa am putea avea parte de putina "distractie" si un duuuuulce "TE IUBESC" inainte de culcare! Dimineata urmatoare inainte sa plece i-as reaminti de ce poarta lantisorul la gat si l-as imbratisa cat pentru 3 ani! "SA TE GANDESTI LA MINE "
Eu as petrece cele mai frumoase clipe alaturi de el si as face inasafel ca el sa se simta in al 10-lea cer si sa nu mai uite iasi pregati si un bebe bineinteles conceput imreuna si asa mar iubi imi mult si ar fi si mai sigur pe mine ca in iubesc si el pe mine