| guvernatorul a întrebat:

Sunteti pro sau contra pedepsei cu moartea? Argumentati!

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Contra.In primul rand doar Dumnezeu are dreptul de viata si de moarte, nu suntem in masura sa decidem moartea altora.In al doilea rand, uneori, pedeapsa cu moartea este prea blanda pentru anumite delicte, crime, infractiuni.(mai rau pedepsesti un om privandu-l de libertate toata viata decat omorandu-l). In texas si alte state, pedeapsa cu moartea este legala, in Romania pedeapsa maxima este de 25 de ani sau chiar pe viata si se da la crima cu premeditare.
In vechime se aplica principiul "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", insa acum traim sub har, asa cum Dumneze ne-a mai acordat o sansa, noi de ce nu am putea? Cunosc un tip care a omorat pe cineva, a facut doar 11 ani de inchisoare din 25, pentru ca s-a corectat, s-a schimbat radical si acum e un om credincios, care-L iubeste si slujeste pe Dumnezeu.Sunt pentru a doua sansa.Moartea nu e o solutie, cum am spus si mai sus, privarea de libertate e un supliciu devorant.

217 răspunsuri:
| alandala26 a răspuns:

Contra....mai bine il torturezi!

| Huan_Don_1980 a răspuns:

Dacă Dumnezeu nu iartă păcatele strigătoare la cer, noi de ce le iertăm?

| Huan_Don_1980 a răspuns:

Dar pe Ceaușescu de ce l-am omorât, dacă nu avem pedeapsa capitală?

| dydyuk a răspuns:

Pro

| cristi5 a răspuns:

La fel cum zicea mircea, ce se intampla daca ai ucis fara o intentie directa, sau culpa?
Sa luam un exemplu, esti la volan si iti sare o baba in fata masinii intr-un loc unde nu exista trecere de pietoni, gheata pe jos, franezi, dar degeaba... ai omorat-o.Meriti sa fii executat?
La asta v-ati gandit?
Vei fi pedepsit cu inchisoarea si probabil vei lua cativa ani cu suspendare, sau eliberare conditionata... nu vi se pare corect asa?
Eu era sa patesc asta, deci stiu ce inseamna... atunci ma puneati la zid? Cazul pe care l-am relatat este personal.

| flavia2636 a răspuns:

Sunt pro, pentru cazurile criminarilor in serie, violatorilor de copii, si celor care maltrateaza copii in general.

| medvina a răspuns:

Contra deoarece Doar Dumnezeu este singurul care da si ia viata fiecarui om

| greatgirlfromlaos a răspuns:

Cred ca este o mare aberatie pedeapsa cu moartea - nu avem drept de viata sau de moarte asupra nimanui. tocmai cei care impun legea sa cada in aceeasi capcana mi se pare penibil. cred foarte mult ca criminalii nu sunt criminali degeaba. au un trecut care le justifica nebunia. o copilarie nefericita. o trauma suferita. sunt contra pedepsei cu moartea, chiar contra inchisorilor atata timp cat nu li se ofera tratament intensiv psihologic, psihiatric - iar daca nu mai pot fi salvati, atunci da - inchisoare dar ca un loc unde sa fie tinuti departe de societate, fiindca sunt imprevizibili si periculosi. sa stea acolo si sa ia parte la programe speciale - sa citeasca, sa se joace, poate isi descopera un talent. multumesc happy

Întrebări similare