| Octavian199 a întrebat:

Ati semna o petitie ca sa fie interzisa biblia?

145 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu, pentru că nu ar avea nici un efect, și nici un sens.

| Octavian199 explică (pentru sadrian46):

Nu are? Ia sa vedem. Daca un copil citeste sau aude ce e scris in biblie despre crime, razboaie, nimicire, etc, oare ce ajunge acel copil?

| Panamax a răspuns:

Ar avea efectul contrar.
Da-le oamenilor ce vor.Paine, circ si cativa zei la care sa se inchine.
Daca le dai un zeu 3 in 1 i-ai scapat de politeism.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Octavian199):

Nu este singurul loc unde el citește sau aude despre acestea. Va afla despre ele de la TV, de pe Intenet, din desenele animate. Nu le putem interzice pe toate.

| danut a răspuns:

Au incerca unii, sute si sute de ani sa faca asta si nu au reusit, cum crezi tu ca s-ar putea face asta cand ESTE cartea lui Dumnezeu? A sa nu uit, tu nu crezi ca exista Dumnezeu. Uite ca asta este o dovada in existenta lui Dumnezeu in ciuda eforturilor facute de Papalitate in peste 1300 de ani, Infaptuitorii Revolutiei Franceze si alti neaveniti ai istoriei iar acum avem pe "eroul" national antibiblic "Octavian199", esti tare neamule, dai inainte. rolling on the floor

| Octavian199 explică (pentru danut):

Ma.Eu cred ca nu ai citit decat noul testament. rolling on the floor

Ce scrie in leviticul capitolul 21 pana la versetul 9?

Nu cumva scrie Porunci privitoare la preoţi
1 Domnul a zis lui Moise: „Vorbeşte preoţilor, fiilor lui Aaron, şi spune-le:‘Un preot* să nu se atingă de un mort din poporul său, ca să nu se facă necurat;

2 afară de rudele lui cele mai de aproape: de mama lui, de tatăl lui, de fiul lui, de fratele lui
3 şi de soră-sa care-i încă fecioară, stă lângă el şi nu este măritată; afară de aceştia, să nu se atingă de niciun alt mort.
4 Ca unul care este fruntaş în poporul lui, să nu se facă necurat atingându-se de un mort.
5 Preoţii* să nu-şi facă un loc pleşuv în cap pentru un mort, să nu-şi radă colţurile bărbii şi să nu-şi facă tăieturi în carne.

6 Să fie sfinţi pentru Dumnezeul lor şi să nu necinstească* Numele Dumnezeului lor, căci ei aduc Domnului jertfele mistuite de foc, mâncarea Dumnezeului lor, de aceea să fie sfinţi.

7 Să nu-şi ia de nevastă o curvă* sau o spurcată, nici o femeie lăsată** de bărbatul ei, căci ei sunt sfinţi pentru Dumnezeul lor.

8 Să-l socoteşti ca sfânt, căci el aduce mâncarea Dumnezeului tău; el să fie sfânt pentru tine, căci Eu* sunt sfânt, Eu, Domnul, care vă sfinţesc.

9 Dacă fata* unui preot se necinsteşte curvind, necinsteşte pe tatăl ei: să fie arsă în foc. rolling on the floor

| Octavian199 explică (pentru Octavian199):

Pedepse
1 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
2 „Spune copiilor lui Israel:‘Dacă un om dintre copiii lui Israel sau dintre străinii care locuiesc în Israel dă* lui Moloh pe unul din copiii lui, omul acela să fie pedepsit cu moartea: poporul din ţară să-l ucidă cu pietre.

3 Şi Eu* Îmi voi întoarce Faţa împotriva omului aceluia şi-l voi nimici din mijlocul poporului său, pentru că a dat lui Moloh pe unul din copiii săi, a spurcat** Locaşul Meu cel Sfânt şi a necinstit† Numele Meu cel sfânt.

4 Dacă poporul ţării închide ochii faţă de omul acela care dă lui Moloh copii de-ai săi şi nu-l* omoară,

5 Îmi* voi întoarce Eu Faţa împotriva** omului aceluia şi împotriva familiei lui şi-l voi nimici din mijlocul poporului lui, împreună cu toţi cei ce curvesc† ca el cu Moloh.

6 Dacă* cineva se duce la cei ce cheamă pe morţi şi la ghicitori ca să curvească după ei, Îmi voi întoarce Faţa împotriva omului aceluia şi-l voi nimici din mijlocul poporului lui.

7 Voi* să vă sfinţiţi şi să fiţi sfinţi, căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

8 Să păziţi* legile Mele şi să le împliniţi. Eu** sunt Domnul, care vă sfinţesc.

9 Dacă* un om oarecare blestemă pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatăl său sau pe mama sa: sângele** lui să cadă asupra lui.

10 Dacă* un om preacurveşte cu o femeie măritată, dacă preacurveşte cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea preacurvari să fie pedepsiţi cu moartea.

11 Dacă un* om se culcă cu nevasta tatălui său şi descoperă astfel goliciunea tatălui său, omul acela şi femeia aceea să fie pedepsiţi cu moartea; sângele lor să cadă asupra lor.

12 Dacă* un om se culcă cu noră-sa, amândoi să fie pedepsiţi cu moartea; au făcut o** amestecătură de sânge: sângele lor să cadă asupra lor.

13 Dacă* un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.

14 Dacă* un om ia de neveste pe fată şi pe mama ei, este o nelegiuire: să-i ardă în foc, pe el şi pe ele, ca nelegiuirea aceasta să nu fie în mijlocul vostru.

15 Dacă* un om se culcă cu o vită, să fie pedepsit cu moartea, şi vita s-o omorâţi.

16 Dacă o femeie se apropie de o vită ca să curvească cu ea, să ucizi şi pe femeie, şi pe vită; să fie omorâte: sângele lor să cadă asupra lor.
17 Dacă* un om ia pe soră-sa, fata tatălui său sau fata mamei lui, dacă îi vede goliciunea ei şi ea i-o vede pe a lui, este o mişelie; să fie nimiciţi sub ochii copiilor poporului lor; el a descoperit goliciunea surorii lui, îşi va lua pedeapsa pentru păcatul lui.

18 Dacă* un om se culcă cu o femeie care este la sorocul femeilor şi-i descoperă goliciunea, dacă-i descoperă scurgerea şi ea îşi descoperă scurgerea sângelui ei, amândoi să fie nimiciţi din mijlocul poporului lor.

19 Să nu* descoperi goliciunea surorii mamei tale, nici a surorii tatălui tău, căci înseamnă să descoperi** pe ruda ta de aproape: amândoi aceştia îşi vor lua pedeapsa păcatului.

20 Dacă* un om se culcă cu mătuşă-sa, a descoperit goliciunea unchiului său; îşi vor lua pedeapsa păcatului lor: vor muri fără copii.

21 Dacă* un om ia pe nevasta fratelui său, este o necurăţie; a descoperit goliciunea fratelui său: nu vor avea copii.

22 Să păziţi toate* legile Mele şi toate poruncile Mele şi să le împliniţi, pentru ca ţara în care vă duc să vă aşez să nu vă verse din gura ei.

23 Să nu trăiţi* după obiceiurile neamurilor pe care le voi izgoni dinaintea voastră, căci ele au făcut toate aceste lucruri şi Mi-este scârbă** de ele.

24 V-am* spus: «Voi le veţi stăpâni ţara; Eu vă voi da-o în stăpânire: este o ţară în care curge lapte şi miere.» Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, care** v-am pus deoparte dintre popoare.

25 Să* faceţi deosebire între dobitoacele curate şi necurate, între păsările curate şi necurate, ca să nu vă spurcaţi** prin dobitoace, prin păsări, prin toate târâtoarele de pe pământ, pe care v-am învăţat să le deosebiţi ca necurate.

26 Voi să-Mi fiţi sfinţi, căci Eu* sunt sfânt, Eu, Domnul; Eu v-am** pus deoparte dintre popoare, ca să fiţi ai Mei.

Asta e din capitolul 20

Mai bag si Deuteronom capitolul 17 si capitolul 22

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

Oau, cata intelpciune din partea lu matale. rolling on the floor

Ce scrie a fost valabil cat timp a functionat sistemul preotesc la Templu. Acest sistem S-A SFARSIT odata cu SACRIFICIUL facut de Mielul lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos. Asta nu intelege caputul tau, sistemul iudaic sa Sfarsit acum 2000 de ani, Dumnezeu a SCHIMBAT poporul evreu cu poporul crestin. Deci vechiul sistem a disparut. P.S. Scrie in Biblie daca studiezi dar nu vei gasi usor asa ceva pe net.

Deci.Esti de acord cu asta?

Geneza unde e?

Ma, TU nu ai citit ca odata cu Hristos S-A DESFINTAT sistemul preotesc, ce vor unii si alti (religile traditionale) nu inseamna ca mai este in functie, CITESTE Biblia. Acum DOAR Domnul Isus Hristos mai ESTE Mare Preot, restul au fost desfintati conform Bibliei.
Matei 23, 8. Voi sã nu vã numiti Rabi! Fiindcã Unul singur este Învãtãtorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
9. Si "Tatã" (Parinte, preot) sã nu numiti pe nimeni pe pãmânt, pentru cã Unul singur este Tatãl vostru: Acela care este în ceruri.
10. Sã nu vã numiti "Dascãli", cãci Unul singur este Dascãlul vostru: Hristosul.
Sistemul preotesc SA DESFINTAT la CRUCE, ori crezi in Cruce ori in popi.

Arata-mi unde scrie. Iiisus a zis 'Nu am venit sa stric, ci sa implinesc'

Ori este Dumnezeu, ori este mare preot?

Matei 5 cu 17

Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Matei 5 cu 17

Deci sistemul evreesc PREFIGURA in esenta cu jerfa mieilor si a celorlalte animale JERTFA PRIMORDIALA care avea sa o faca insusi Dumnezeu pentru om. Odata facuta aceasta JERFA sistemul preotesc de la Templu a fost DESFINTAT chiar de Dumnezeu continuand cu sistemul lasat de Donmul Isus Hristos unde NU mai sunt popi ci toti sunt frati si surori cu conducatori alesi in cea mai evoluata si democratica forma care se numesc pastori, diaconi si prezbiteri. Ce vor traditionalisti NU TINE DE Dumnezeu ci de o religie transformata din paganism intr-o forma idolatra de crestinism. Cu asta sunt de acord.

Mai este si ceva anti profeti.Dar trebuie sa caut.Parca era 'Sa nu va luati dupa profeti, chiar daca profetiile lor se adeveresc, ca e un test de la mine ca sa va pun la incercare '

Nu ai citit ce am scris? E vorba despre oameni, ca daca fac un anumit lucru, sa fie omorati.

Oricum.Ba o arzi cu zeul evreu, ba cu profetul evreu, dar cand nu iti convene de celelalt.

Sunt unul si acelasi dar e greu pentru tine, nu?

Am citit dar acea Lege a fost DESFIINTATA de Dumnezeu acum 2000 de ani, asta nu pricepi tu.

Tocmai.Se contrazice singur?

Corect, se refera la CELE 10 PORUNCI nu la altele.

Si una si alta, CITESTE Apocalipsa.

Ia arata-mi ce lege a desfiintat