" în mod sigur este un zeu foarte mare, de ce? Nu se supără, oricâte tâmpenii s-ar scrie despre el. "
Este Dumnezeu si nu zeu, nu se supara asa cum un Tata care isi iubeste copii nu se supara pe ei ci doar ii dojeneste cu dragoste. Unii doresc sa fie siguri de prezenta LUI ca sa stie sigur ce varianta"
de comportament sa aleaga dar Dumnezeu vrea ca noi sa ne comportam natural nu conform intereselor, de aceia nu se arata.
Zeul evreu are un singur popor, cel evreu, si e cam gelos.Asa zice in biblie. Daca nu asculta de el, le mai da cate un razboi, viol, ardere pe rug.
* Ioan 2 cu 12
12 După aceea, S-a coborât la Capernaum, împreună cu mama, fraţii* şi ucenicii Lui; şi acolo n-au rămas multe zile. Ca sa vezi.Mai avea frati, poate mai mari.
Matei 13 cu 55-56
55 Oare* nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov**, Iosif, Simon şi Iuda nu sunt ei fraţii† Lui?
56 Şi surorile Lui nu sunt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?"
Chiar nu ai inteles nimic dar nu-i nimic, vom persevera. Mai intai iti spun ca daca nu arati respect iti dau ignore, nu este un zeu ci Dumnezeu (cu D mare). Zeul este o plasmuire umana, Dumnezeu ESTE o fiinta VIE. Dumnezeu nu are poporul evreu ci Israel care in VT a fost poporul evreu iar acum o parte din crestinatate. Cam greu de inteles pentru unul care citeste doar de pe net.
Exodul 20
Cele Zece Porunci
1 Atunci, Dumnezeu a rostit toate* aceste cuvinte şi a zis:
2 „Eu* sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos** din ţara Egiptului, din casa robiei.
3 Să* nu ai alţi dumnezei afară de Mine. Deci zei sau dumnezei tot aia e
Eu nu ma simt jignit, ar fi trebuit sa pricepi acest lucru demult.
Frati VITREGI, Iosif fusese casatorit anterior si avea copii din casatoria anterioara, fratii si surorile Sale erau mai in varsta ca EL.
Maria NU a mai avut copii si nici cu familia lui Iosif nu a mai stat dupa crucificare. Dar ce-ti spun eu, voi chiar NU CITITI Biblia, deloc?
Nicidecum, se vede ca nu citesti presa, exista in Ecuador o femeie de 39 de ani care are 45 de copii (in anul 2019).
"Frati VITREGI, Iosif fusese casatorit anterior si avea copii din casatoria anterioara, fratii si surorile Sale erau mai in varsta ca EL.
Maria NU a mai avut copii si nici cu familia lui Iosif nu a mai stat dupa crucificare."
Nu știam că și adventiștii susțin poveștile ortodoxe, culese din tradiții și fără temeiuri biblice.
Nu ti-as mai raspunde avand orientarea laa care ai aderat DAR pentru confirmare, nu sunt traditii ortodoxe ci documentari istorice evreesti. Adventistii au arheologi in Israel care fac cercetari impreuna cu evreii de foarte multi ani avaand acces la arhivele evreiesti la care cei ca tine nu vor ajunge niciodata. Asta a fost asa ca sa nu te mai zbuciumi dar tu in esenta nu ai treaba cu Hristos. P.S. Daca citesti o BIBLIE NEMODIFICATA de voi vei descoperi multe din ce am scris si in EA.
Prostie? Tu ce erai cand te-ai nascut? Crestin, musulman, iudaic, hindus, etc? Sau in ce credeai?
Sunt și acum țări în care e interzisă Biblia, în unele țări musulmane, comuniste creștinii sunt și azi omorați.Degeaba interzici Biblia standardele ei morale sunt înscrise in conștiința fiecăruia dintre noi și ne aduc vinovăție și nefericire de câte ori încăcăm poruncile ei.
" Daca citesti o BIBLIE NEMODIFICATA de voi vei descoperi multe din ce am scris si in EA." - dacă ar exista așa ceva scris în Biblie ai fi adus argumente, dar ala sunt vorbe goale ca de obicei.
" documentari istorice evreesti. Adventistii au arheologi in Israel care fac cercetari impreuna cu evreii" - mă faci să rîd!
Dacă Isus n-ar fi fost întîiul născut al lui Iosif n-ar fi avut dreptul legal de a moșteni tronul lui David.
"mă faci să rîd!"
Atata poti, atata dai.
"Dacă Isus n-ar fi fost întîiul născut al lui Iosif n-ar fi avut dreptul legal de a moșteni tronul lui David." Nu mai spune, a fost intaiul nou nascut al Mariei care era descendenta pe linie directa cu David, chesti arheologice care te fac sa razi. Apopos, avem destui arheologi adventisti in Israel, asta ca sa razi pe deplin.
Îți dai seama ce îndrugi? Arheologi care au descoperit că Iosif fusese căsătorit anterior? Bine barem că nu mai zici iar că Biblia susține aceasta.
" a fost intaiul nou nascut al Mariei care era descendenta pe linie directa cu David" -mda, era și ea descendenta lui David, dar genealogiile și moștenirile se făceau după tată.
DeProfundis99 întreabă: