| martzian a întrebat:

Credeti ca este o legatura intre nivelul tot mai scazut al educatiei si cresterea numarului de "atei"?

Observatii:
- Rezultatele la BAC-ul de anul acesta repeta dezastrul din anii trecuti.
- Am incercat sa aflu cine sunt o parte dintre cei care, arogant si cu atitudine insultatoare, fac pe cunoscatorii aici. O sa fiti surprinsi cati dintre ei au sub 20-21 de ani. Ei sunt "atei" convinsi, fara sa stie corect sa scrie si sa citeasca (nu jignesc, doar observ), fara exercitiul argumentatiei si rationalizarii, oameni care, in afara de internet, nu stiu cum arata o carte sau au mari lacune in acest domeniu. Unul dintre userii aroganti si care au insultat ca nimeni altul pe aici s-a demonstrat a fi (citindu-i "blogul"personal) o copila de clasa a 9-a si asta este doar un exemplu...
- Rezultatele la ultimul recensamant indica o crestere a numarului de "atei", care sunt de aproape 4 ori mai multi fata de precedenta "numarare" a acestora (apropo, Biblia se confirma, inca o data).
"Nu dispreţuiţi proorociile. Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun." 1 Tesaloniceni 5:20, 21

EXPLICATIE pentru to(n)ti: nu sugerez ca toti ateii sunt inculti! Vreau doar sa exploram modul in care a aparut o clasa aparte de "atei" (cei fara habar, inculti, analfabeti, dar cu pretentia de a fi atins excelenta in toate domeniile).

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Discutia cu tine e o pierdere de timp, 1 nu poti sasi dovedesti afirmatile, 2 ma jignesti, 3 jignesti ateii la faci inclutii, 4 mam scarbit de tine 5 asa ca ai ignor definitiv adio

150 răspunsuri:
| i86e2 a răspuns (pentru martzian):

Mă mir că ai uitat asta:
18. Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înţelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înţelept.
19. Căci înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: "El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor".
20. Şi iarăşi: "Domnul cunoaşte gândurile înţelepţilor, că sunt deşarte". - Corinteni 3:18

| RAY a răspuns (pentru martzian):

Poti dovedi ca nu citesc? desigur ca citesc dar citesc lucrurii folositoare

| martzian explică (pentru RAY):

Sigur ca pot:

- uita-te la modul in care scrii.
- uita-te la blogul tau - "copy & paste" total, cu texte gasite in prima pagina pe Google.
- ia in calcul "argumentele" absolut lipsite de rigoare logica pe care le aduci in discutii fara prea mari pretentii stiintifice.
- da-ne exemplul ultimei carti citite si spune-ne despre ce este vorba. Poate si discutam pe tema ei, un picut.

Scuze, poate citesti ceva, totusi. Dar te limitezi la TPU si la Google, din pacate. Poate, cine stie, o sa iti ajute si asta, fara sa fie si suficient!

Ray, repet, dupa ce am mai avut discutia asta. Nu am nimic cu tine. Iti cer doar decenta, respect si bun simt. Respectul are legatura si cu cel aratat pentru inteligenta pe care (unii dintre noi) o mai avem. In plus, trebuie sa iti cunosti limitele, altfel totul devine ridicol si ne pierdem vremea.

| martzian explică (pentru i86e2):

Stii la ce se refera nu? Daca nu, vezi tot pasajul si hai sa studiem impreuna pe text, ca e fain si merita!winking

| Purec a răspuns:

Of of, am dat iar peste tine pe aici. Spre surprinderea mea, te vad venind cu o intrebare pe cat de rautacioasa, pe atat de gresita. Chiar nu imi dau seama cum ai putut sa pui o astfel de intrebare, dat fiind faptul ca ma asteptam de la tine la altceva, dar totusi sa incerc sa iti raspund.

Rezultatele de la examenul de bacalaureat cred ca stim cu totii de ce sunt asa, dar daca nu sti iti explic. Vezi tu, greseala a fost facuta atunci cand toti cei care terminau 8 clase erau inscrisi la liceu.Nimeni nu ramanea pe afara.Cei care nu luau examenul de capacitate erau inscrisi la scoli profesionale pentru ca mai apoi sa ajunga sa dea bacul. Exista acele licee tehnologice care trag in jos procentul celor promovati la bac. Sunt licee foarte multe fara niciun promovat. De ce? Pentru ca programa scolara la licele tehnologice si vocationale este diferita fata de programa la colegiile nationale, iar la bac toata lumea are subiecte identice. Daca elevii aceia au invatat cu totul altceva, cum le poti cere sa promoveze examenul de bacalaureat? As putea sa intru si in detalii despre sistemul de invatamant de la noi dar mi-ar lua ore intregi sa iti scriu tot ce este gresit. Insa cu adevarat gresit e sa te gandesti ca aceste rezultate au legatura cu cresterea numarului de atei. Sunt sigur ca iti dai seama ca este o tampenie. Plus ca jignesti, uneori fara rost. Esti un om inteligent, nu neg asta, dar incearca sa iti folosesti inteligenta intr-un mod mai constructiv, nu jignind pe aici fara rost copile de clasa 9 dupa cum singur afirmai. Plus de asta, daca cineva este in clasa 9 nu are voie sa vorbeasca sau cum ca nu prea inteleg.

cat despre scris si citit, sunt mai multi cu probleme. uite de exemplu ce ai scris tu:

"Unul dintre userii aroganti si care au insultat ca nimeni altul pe aici s-a demonstrat a fi (citindu-i "blogul"personal) o copila de clasa a 9-a si asta este doar un exemplu..."

Ai 3 greseli gramaticale extrem de grave.De ce ai pretentia ca altii sa scrie perfect gramatical daca nici tu nu o faci?

| eLPySum a răspuns (pentru i86e2):

Nic nu mai stiu ce sa cred, sunt intre cele 2. Poate ca este o fiinta suprema care ne-a creat, poate nu. thinking

| martzian explică (pentru RAY):

"Nu ai dovezii ca a crescut nr ateiilor, faci afirmati fara dovezii" - Dovada: ultimele doua recensaminte. Te rog sa verifici si / sau lasi tonul asta gratuit. Nu se sperie nimeni de el.

PS: "dovezi" nu "dovezii", "afirmatii" nu "afirmati", "stii" nu "sti" - capitolul dovezi legat de citire.

| martzian explică (pentru Purec):

Intrebarea nu poate fi gresita, decat daca intelegi ca tine. Raspunsul, insa, da.

"dar daca nu sti iti explic." Greseli gramaticale EXTREM de grave? Poate te razgandesti citindu-ti propriul text... happy

"licele" - corect, nu?

"daca cineva este in clasa 9 nu are voie sa vorbeasca sau cum ca nu prea inteleg." Prietene, m-a injurat. Vroiai sa iti redau textul?

| eLPySum a răspuns (pentru martzian):

Credeti ca este o legatura intre nivelul tot mai scazut al educatiei si cresterea numarului de "atei"?
Ti-am raspuns bine la intrebare, nu ma mai repet. Intelegi ce vrei.
Din intrebare reiese ca legi educatia de ateism. Si tendinta de a nu mai studia tot de la scoala se trage.
Sa inteleg ca tu consideri ca daca esti ateu renunti la carti? Lumineaza-ma, poate nu am inteles eu bine.

Acum, ca ne-am lamurit (sper) de diferentele dintre greselile comune - ca urmare a scrierii pe fuga - si erorile REPETATE (care demonstreaza lipsa cunoasterii regulilor), propun sa revenim.

Nu neg ca raspunsul tau poate acoperi o parte dintre absolventi. Procentul insa este extrem de mic. Nu exprim o opinie proprie atunci cand spun ca nivelul a scazut ingrijorator. Te rog sa recitesti si explicatia - eu leg fenomenul acesta (al ateilor inculti) de faptul ca nu mai exista aplecare catre carte, in ciuda avansului tehnologiei. Esti la curent cu ultimele studii sociologice pe tema educatiei (raportat la nivelul de educatie al absolventilor) din Spania? E doar un exemplu care, din pacate, apare tot mai frecvent la nivel global. De ce nu se fac si la noi astfel de cercetari? NU stiu.

Nu spun nici ca, daca oamenii ar studia, ar alege ca mine. Dar poate ca ar face-o in cunostinta de cauza, nu s-ar mai lasa prostiti.

| martzian explică (pentru eLPySum):

"Sa inteleg ca tu consideri ca daca esti ateu renunti la carti? " - NU! Nu cred asta. Exact ce spuneam. Nu ai citit explicatia mea, in care am facut conexiunile. Intrebarea mea incearca sa explice aparitia unei clase de "atei" inculti si analfabeti. Astia au ales, saracii, in necunostinta de cauza. De aceea am pus ghilimelele, pentru a indica faptul ca citez o anumita categorie de atei. Sunt de acord ca este valabil si pentru teistii care au ales la fel. Din fericire pentru ei, macar unora le-a iesit cartea castigatoare...

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Esti idiot pentru ca incerci sa faci o legatura intre rezultatele examenului si parerile oamenilor. Nu uita ca rezultatele la bac depind si de alti factori.

| martzian explică (pentru adulahfaapdoøjadjal):

Nu e nici o problema. Mai poti incerca in toamna.

| Purec a răspuns (pentru martzian):

"Vroiai sa iti redau textul? "
"Te rog sa recitesi si explicatia "

Acum sa imi explici de ce crezi ca eu am gresit ca nu cunosc regulile iar tu ai gresit ca te grabesti happy Oamenii pot fii inculti sau nu, dar nu poti lega ateismul de asta indiferent cat ai incerca.

"Poate te razgandesti citindu-ti propriul text... " uite alta, dar stai, la tine e din graba, era sa uit.

Vrei sa pari inteligent si uneori nu iti iese. Esti usor influentabil de televizor si cam atat. nu impresionezi cu nimic, desii te straduiesti sa o faci. Nu stiu la ce studii sociologice faci referire, dar promit ca o sa ma documentez. Pana atunci te rog sa mergi pe la cateva unitati de invatamant care se respecta si sa vezi cati elevi au promovat. o sa ai o surpriza

"Oamenii pot fii inculti sau nu" - Oamenii nu pot "fii" inculti. Dar pot "fi". happy

| MMihai a răspuns:

Ateii nu sunt mai inculți decât creștinii,
depinde de la om la om.

Un om cu carte, nu poate aprecia drept corecte și foarte adevărate, toate aiurelile din religia creștină.

Deci un om cu carte: ori are altă religie ori este ateu, sau este numai parțial creștin admițând unele lucruri din creștinism și respingând altele, dar se declară creștin că așa vrea, când în realitate nu este creștin, că în realitate, el, respinge peste jumătate din creștinism.

"desii te straduiesti sa o faci." Fara indoiala, esti o somitate in limba romana. Imi retrag cele spuse mai sus.

| ArcasulAlpin a răspuns (pentru RAY):

Ba, ray, esti nebun omule!
Invata ma sa scrii corect si nu lumea nu o sa te mai critice.
Am gasit 5 greseli in raspunsul dat de tine, care se pare ca a fost ales castigator.
Fiecare mai greseste, dar atunci cand cineva te corecteaza, editeaza.
Tu esti exact tipul de persoana despre care se discuta in intrebare. Felicitari, esti primul ateu agramat manelist pe care-l stiu!

"Acum sa imi explici de ce crezi ca eu am gresit ca nu cunosc regulile iar tu ai gresit ca te grabesti" - Prietene, nu cred ca m-ai vazut comentand in ceea ce te priveste, pana ce ai avut iesirea asta penibila. Ori ai avut o revelatie cu privire la asta ori suferi de personalitate multipla si ai aflat ca esti unul si acelasi cu tanarul "raymusic22tm"

Eu fac diferenta dintre greseala si nepricepere. Cu totii gresim si, daca nu ma crezi, intram in comentariile tale din trecut. Eu nu cam spus ca tu nu cunosti limba romana, dar, intrand ca musca in rahat pentru a tine partea cuiva care este sub orice critica, ajungi sa sa te molipsesti de penibilul lui...

| martzian explică (pentru MMihai):

"Ateii nu sunt mai inculți decât creștinii, depinde de la om la om." - De acord. Eu nu am afirmat niciodata contrariul. In ambele situatii am insistat la a fi luata o decizie in cunostinta de cauza.

| Kaleo a răspuns:

Cum reusesti tu sa starnesti atata patos? Si ce te miri? Daca te iei de prosti e normal ca astia sa reactioneze...

Acum, ca sa fim corecti, incultii din ambele tabere au legatura cu faptul ca educatia se prabuseste. Si pe mine ma mira aroganta prostului care "nu e prost destul daca nu e si fudul". happy

| eLPySum a răspuns (pentru martzian):

Ok, sa zicem ca am inteles happy

| Kaleo a răspuns (pentru Purec):

Neica, esti tare daca vorbesti de gramatica folosind un astfel de post! Asa te faci de rahat prin faptul ca faci dovada unui alt "neuron stingher". Ce naiba, ba, zi da sau nu, cred sau nu cred, nu va mai vomitati ineptiile pe aici!

| Kaleo a răspuns (pentru monstrulet):

Mereu m-a distrat faza asta! "Da, Doamne, sa putem copia! Am nevoie de o minune: fa sa nu mearga camerele! Ca sunt prost si nici nu am invatat, da' vreau nota maxima... (6)" laughing

| Kaleo a răspuns (pentru DragosConstantin):

Fara sa fiu un mos cretin si care traieste in trecut, iti spun ca educatia a involuat teribil in ultimii 25-30 de ani. Ca si in societate, apare tendinta asta infricosatoare de polarizare: unii foarte educati iar altii varza!

| Kaleo a răspuns (pentru eLPySum):

"Iti spun eu cum functiona : la tezele nationale eram ajutati de profesori ( acestia ori ne lasau sa copiem unii de la altii, ori ne dadeau direct subiectele corectate ). Iar pentru bac, multi plateau nu stiu cate milioane la directoare ca sa il treaca." - Ca profesor - probabil unul dintre putinii cretini onesti - ma crucesc si imi vine sa urlu. Ma mira si seninatatea cu care o recunoasteti, dar si tupeul cu care, dupa ce ati procedat astfel, va dati cu parerea la capitolul educatie. Asta e tara in care traim! sad

| Kaleo a răspuns (pentru DyNo):

"In legatura cu atei care nu sunt de gasit"
Dragii mei, sunteti de un penibil idiot. Omul vorbeste chiar despre voi si totusi continuati sa faceti dovada a ceea ce sugereaza, cu o nonsalanta naiva si o prostie fecunda, ambele duse la extrema! sad