| EmaS a întrebat:

Daca ar fi sa muriti la noapte si ati sta in fata lui Dumnezeu, si Dumnezeu v-ar intreba: "De ce ar trebui sa te las sa intri in cerul Meu?" ce I-ati spune?

Răspuns Câştigător
| ЖAngelOfLoveЖ a răspuns:

Am avut ocazia sa imi marturisesc si eu operatia mea complicata care necesita moartea in 2010.Am fost operata la Bucuresti de coloana.Am avut scolioza idiopatica foarte grava...Am simtit dragostea si iubirea lui Dumnezeu si am vazut chiar intrarea in Rai. Aceea clasica..cu multa verdeata fericire si un Pom in mijloc. Fizionomia fetei mele era inca fericita si calma, chiar daca acestia ma inghetasera ca sa ma poata opera.Cand m-am dezghetat dr mi-au spus ca am stat foarte cuminte si ca eram fericita si alba ca si zapada de afara.Eram linistita. Acuma, va rog sa nu ma credeti o nebuna. Acesta a fost adevarul meu. Stiu cum e sa simti moartea, asa ca mai bine ne-am schimba opinia despre Dumenzeu si l-am privi ca pe un tata adevarat.

125 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar ce vei spune tu daca mori si stai in fata altui zeu care iti spune acelasi lucru : de ce sa te las alaturi de mine?

| Al99 a răspuns:

Doar sfintii intra in rai.
Ceilalti trebuie sa scape de toate defectele si vom mai vedea.
Imperfectii nu au ce cauta in rai.

| Guildo a răspuns:

Nu ma intereseaza raiul tau, mai bine lasa-ma in groapa, sa imi duc somnul vesnic.

| Lizzu a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Toata viata mea am simtit ca cineva ma ajuta cumva si ca unele situatii isi iau cursul normal fara prea mare efort din partea mea.
Pur si simplu m-am simtit ca un spectator la viata mea, fara a participa.
Dar incerc sa analizez si varianta a doua : aceea de a nu fi crezut si materializat in viata dorinta mea de protectie, prin autosugestie creata de mintea mea si nu de cineva superior.

Nu poti sa fii sigura de ceea ce spui ..stiu ca tu crezi ca ai vazut Raiul, dar poate peste un timp vei crede ca a fost doar un vis sau o extensie a unei dorinte adanc inradacinate in sufletul tau,aceea de a simti iubire, iar pentru credinciosi, iubirea lui d-zeu pentru ei e cea mai mare care poate exista.

Nu vreau sa intelegi gresit, ca te judec, te rog. Incerc doar sa asimilez si sa inteleg multitudinea de pareri si raspunsuri.

| Lizzu a răspuns (pentru Al99):

Cata discriminare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ar fi nevoie sa spun ceva ceea ce stie deja.Dar I-as multumi pentru privilegiul de a vedea cine suntem, de unde venim si unde vom merge.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Imparatia lui Dumnezeu locuieste deja inlauntrul meu.

| AvalohAlyn a răspuns:

As spune doar atat:Iarta-ma, iarta-ma si fie voia Ta.Sunt doar un nevrednic si faca-se voia Ta.De am gresit mult sa platesc iar daca mila Ta e valabila si la mine nevrednicul as fi foarte fericit. Iarta-ma si Slava Tie''
Sincer.

| surfer01 a răspuns (pentru ЖAngelOfLoveЖ):

Ai aberat de la anestezice.

| surfer01 a răspuns (pentru EmaS):

Dacă raiul e plin de oameni ca tine înseamnă că funcționează mai mult ca un azil de nebuni laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Incearca sa raspunzi la ce te-am intrebat. Nu mai da raspunsuri aiurea. Nu are nici o legatura ce ai zis tu cu ce am intrebat eu. Incep sa cred ca esti incapabila sa lasi un raspuns care sa tina de intrebare (nu e prima data cand faci asa).

Raspunsul tau suna cam asa :
X - Ce culoare are iarba?
Y - Cartof.

Hai sa mai incercam o data : "Dar ce vei spune tu daca mori si stai in fata altui zeu care iti spune acelasi lucru : de ce sa te las alaturi de mine?"

* in cazul in care nu te-ai prins, "altui zeu" se refera la... ALT ZEU (adica mai pe intelesul tau, nu e vorba de zeul crestin ci de un ALTUL).

| Garganoit a răspuns:

"tu chiar existi"

| Vladuthz a răspuns (pentru Nucreeed):

Se amagesc cu aceasta posibilitate(cel mai probabil iluzie) metafizica, deorece le este frica de moarte. Nimeni nu stie ce se afla dincolo de acest fenomen, de aceea se refuciaza in religie. Asta + frica de iad, din cauza carora nu au curajul sa se indoiasca si sa puna catusi de putin la indoiala crestinismul.

| Vladuthz a răspuns (pentru EmaS):

Scuza-ma, insa mi se pare de-a dreptul bolnav. Oamenii care au gresit trebuie indreptati, in nici un caz trimisi in iad pentru o eternitate. Dumnezeul tau e un psihopat. Cat despre acele marturii, ai auzit de cazul epileptic a impartului constantin? Tipul asta era grav bolnav, avea sistemul nervos facut praf, ceea ce-l facea sa aiba iluzii si vedenii (faimoasa sa vedenie cu crucea de foc pe cer). Asta pe langa faptul ca si-a ucis membrii ai familiei, dupa care a fost canonizat.

Aha, foarte interesant. De unde ai scos povestile astea?

,,Imparatia lui Dumnezeu locuieste deja inlauntrul meu."

Se cheama autosugestie prin insuflare. Amuzant cum in vechiul testament dumnezeul tau ordona celor ce nu cred sa fie omorati fara mila, iar despre femeie zicea ca trebuie sa fie subordonata barbatului si ca n-are dreptul sa ivnete pe nimeni nimic. Dar dintr-odata totul s-a schimbat cu noul testament. Vechiul nu mai e valabil. Aha, deci sa inteleg ca in trecut era ok sa-i omori pe cei ce nu credeau, insa acum nu, doar pentru ca asa zice o carte? Cat de trist, inloc sa te uiti in jur sa te bucuri de adevaratele minuni ce ti le poate oferi viata (care insasi este o adevarata magie), te pierzi si te minti singura in aceasta capcana, pierzand din vedere adevaratele lucruri ce conteaza cu adevarat.

| Vladuthz a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai linistit ca nu-ti va raspunde, frica ei fata de iad nu-i va permite sa indrazneasca sa se imagineze in fata lui zeu in afara de dumnezeu, tot ce s-ar putea sa-ti zica e: nu exista alt zeu, prin urmare nu ma pot pune in aceaasta situatie.

| relian a răspuns:

Tu crezio ca Dzeu te intreaba pe tine ceva? Eu cred ca te inseli elare alte treburi mai importante decit sa te intrbe pe tine ce spui.Si daca nu tear lasa sa intri in cerul lui care ar fi problema? Nu stiu dar pui niste intrebari naspa, scuze ca tio spun dar nu stiu ce gindesti sau cu a cui cap gindesti.Tu o sapa nu ai pe acasa? Ia sa te trimit eu la sapa sa iti dau norma sa vezi ce nu-ti mai arde tie de ceruri si intrebari. Pune si fa ceva util ca probabil esti maritata, fa curatenie ceva, ai grija de copil etc si invatal chestii cei trebuie in viata nu il indoctrina.Acordai libertate si ai grija de el asa de la distanta.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Nu exista alt Dumnezeu decat acela care ne-a creat si care va veni ca Judecator.

| EmaS explică (pentru relian):

Pai nu asa ar fi logic? Vad ca si la judecata exista posibilitatea ca sa te aperi.

| EmaS explică (pentru Vladuthz):

Inainte cand nu Il cunosteam pe Dumnezeu, imi era frica de moarte.Insa acum nu imi mai este frica, stiu ca Domnul Isus ma va intampina si vom merge acolo unde mi-a pregatit un loc.Am pacea si bucuria in inima mea.Nu ma mai tem!

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Nu exista alt Dumnezeu decat acela care ne-a creat si care va veni ca Judecator.''
Ema, mai bine demonstreaza tu ca exista acest dumnezeu, ca, asa cum afirmi ca nu exista alti dumnezeii, este la fel de posibil ca si dumnezeul tau sa nu existe si stii tu, lucrul acesta este 100% adevarat, nu exista niciun zeu.

| EmaS explică (pentru chelstone):

Chelstone, nimeni nu ar renunta la tot ce are, poate chiar si la viata lui, pentru ceva de care nu este pe deplin incredintat ca exista. happy

''Pai nu asa ar fi logic?''
Totusi, n-ar fi logic ca in loc sa ne dai trimiteri catre visele neamului tau sau stiu eu ce vise au avut unii in moarte clinica, si care nu demonstreaza nimic de altfel, sa vii mai intai cu niste argumente adevarate care sa demonstreze ceva si abia mai apoi sa ai pretentii sa ne vorbesti de pe pozitia in care o faci despre zei, si o viata de apoi ce nu are nici cea mai mica sustinere in realitate?

Eu nu pierd nimic, nu imi este greu sa iti tot repet, dar tie iti este de folos.

laughing Pai, ema, de ce esti asa de infantila?! Tu stii cati oameni au murit in razboaie ale religiilor?! Stii tu cati oameni au murit pentru Allah?! Toti erau ''pe deplin incredintati ca exista'', si tu vii acum si ne spui noua ca nu exista alti zei in afara de ala de-i faci tu propaganda? Pe cine crezi tu ca pacalesti ema?! Nu vezi ca te minti singura?! Ai ajuns sa dai niste raspunsuri mecanice, defensive ce nu au nici cea mai mica legatura cu realitatea.

Care alti zei? tongue

''nimeni nu ar renunta la tot ce are, poate chiar si la viata lui, pentru ceva de care nu este pe deplin incredintat ca exista.''
Da, ema?! Da' in Evul Mediu, multi au murit pentru ca erau ''pe deplin incredintati ca dumnezeu nu exista'', cum altfel decat daca nu exista dumnezeu au murit acei oameni ema?! Deci ema, inca odata termina cu aceste infantilisme. Sa stii ca nu discuti aici cu copii de de 3 ani si nici cu fanaticii din secta ta a caror judecata le lipseste pe deplin.

''Care alti zei? tongue''
Tu te faci ca nu vezi?! Allah, Budha, Brahma si multi altii...
Oricum tu nu ai niciun argument cu care sa sustii ceea ce afirmi asa ca, raspunsurile acestea de adolescent razgaiat nu fac decat sa te discrediteze, mai mult si mai mult... Singura te duci in derizoriu. Ti-am zis ema, cu infantilisme ca ale tale nu poti pacali pe nimeni.

Scopul meu nu este acela de a pacali pe cineva, Doamne fereste.Eu vreau sa va deschid ochii si sa fiti salvati de iad.Nu am intrat in polemici deoarece eu cu tine am mai avut asemenea discutii si am pus mult suflet, dar degeaba.