| EmaS a întrebat:

Daca ar fi sa muriti la noapte si ati sta in fata lui Dumnezeu, si Dumnezeu v-ar intreba: "De ce ar trebui sa te las sa intri in cerul Meu?" ce I-ati spune?

Răspuns Câştigător
| ЖAngelOfLoveЖ a răspuns:

Am avut ocazia sa imi marturisesc si eu operatia mea complicata care necesita moartea in 2010.Am fost operata la Bucuresti de coloana.Am avut scolioza idiopatica foarte grava...Am simtit dragostea si iubirea lui Dumnezeu si am vazut chiar intrarea in Rai. Aceea clasica..cu multa verdeata fericire si un Pom in mijloc. Fizionomia fetei mele era inca fericita si calma, chiar daca acestia ma inghetasera ca sa ma poata opera.Cand m-am dezghetat dr mi-au spus ca am stat foarte cuminte si ca eram fericita si alba ca si zapada de afara.Eram linistita. Acuma, va rog sa nu ma credeti o nebuna. Acesta a fost adevarul meu. Stiu cum e sa simti moartea, asa ca mai bine ne-am schimba opinia despre Dumenzeu si l-am privi ca pe un tata adevarat.

125 răspunsuri:
| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Eu nu pierd nimic, nu imi este greu sa iti tot repet, dar tie iti este de folos. ''
Pe mine nu ma intereseaza ce pierzi tu sau nu, vorbele tale nu-mi sunt de folos, pentru ca tu habar nu ai de nevoile mele astfel incat nu poti sa-mi spui tu mie ca ceva ce afirmi tu imi e de folos. Aici nu vorbesti cu sectantii tai, unde va amagiti voi unul pe altul cu tot felul de povesti, scoate capul in lume cu adevarat si ai sa vezi ca nimeni nu-ti inghite galustele tale.
Nicaieri in lumea asta nu vei demonstra nimic cu viele si cu propaganda ta de doi bani, ca, la noapte il visez si eu pe allah cum imi spune cat de impostori sunteti voi astia, propagandistii, si ti-o torn asa ca argument. Lumea asta nu se dovedeste pe vise, nu rastorni tu muntii cu visele tale si cu o amarata de carte, ca sunt mii de carti de demonstreaza contrariul, si nu faci decat sa devii din ce in ce mai penibila cu tot felul de debitatii pe care le enumeri, ti-am spus, arunci gogosi, asa mecanic, doar in dorinta de ai contrazice pe altii insa nu faci decat sa te discreditezi din ce in ce mai mult. Dam stiu ca nu ti-e greu sa repeti, ce altceva ar putea face un indoctrinat?! Ceea ce fac de altfel toti indoctrinatii, REPETA! Voi nu construiti nimic mai, sunteti niste marionete, voua vi se introduc ''programe'' in creier si voi le repetati, voua nu va place sa ganditi, e mai comod sa te amagesti, sa visezi, sa astepti sa-ti cada din cer, pentru voi nu conteaza adevarul, doar alinarea voastra psihica, atat si nimic mai mult.

| EmaS explică (pentru chelstone):

La revedere!

| chelstone a răspuns (pentru EmaS):

''Eu vreau sa va deschid ochii si sa fiti salvati de iad.''
In primul rand ar trebui sa-ti deschizi tu ochii, sa mai meditezi la viata ta, la lumea asta, sa cobori cu piciorele pe pamant mai intai, apoi sa incerci sa fii coerenta in ce spui, sa vorbesti cu subiect si predicat, cu teza si argument si nu din vise si almanahe, ca nu esti tu buricul targului, abordarile tale infantile, diversiunile pe care le-ai adoptat in decursul timpului, incapacitatea ta de a demonstra ceva, amagirile tale cu privire la zei si la utopii demonstreaza ca tu esti cea care trebuie sa deschida ochii. A cui ochi sa deschizi tu, si cu ce si cum?! Cu tot felul de gogosi pe care nu le inghite nimeni?! Afla ca nu toata lumea este formata din lingai de moaste si din indoctrinati ca cei pe care ii intalnesti tu in secta ta. A cui ochi sa deschizi tu?! Suie-te in tren si da un tur prin lume sa vezi ca lumea e total diferita de cum o vezi tu.

| Vladuthz a răspuns (pentru EmaS):

Tocmai asta e si ideea. Ai abordat aceasta idee pentru a nu-ti mai fi frica de moarte. Adevarul este ca nimeni nu stie ce este dincolo de moarte. In orice caz, te asigur 100% ca nu e acest dumnezeu in care tu crezi, poate altul, poate nu, insa acest zeu al tau in nici un caz, deoarece 1. este un psihopat, iar 2. este o fiinta irationala, in timp ce universul in sine este perfect, merge pe anumite legi ce ar demonstra ca a fost facut de o fiinta rationala.

Scopul tau nu este de a pacali pe cineva, deoarece tu la randul tau nu stii ca esti pacalita (sau poate totusi exista anumite semne de intrebare care se ridica si la tine, dar le inhibi imediat datorita fricii de a pune la indoiala credinta in dzeu).

,,Dar in Biblie gasesti raspuns la toate intrebarile.Cam ce ai vrea sa stii? "

Care sunt factorii ce i-au determinat nevroza psipopatica a lui dzeu?

| EmaS explică (pentru Vladuthz):

Stii tu vorba aia:Cine rade la urma, rade mai bine?''

Cine rade la urma de raul ce i se intampla altuia sau cum? Poti rade de mine pentru ca ma voi duce in iad, si eu voi rade, ii voi rade in fata zeului tau, si stii ce-am sa mai fac? Am sa vorbesc cu satan, am sa-l intreb de ce se lasa inferiorizat de un nenorocit numit dumnezeu si chinuie atatia oameni, cand in schimb poate profita de chestia asta, poate sa-i ajute, sa faca ceea ce dumnezeu nu a facut pentru ei, chiar daca imi ia aproape o eternitate, tot voi face chestia asta. Si cand o sa-mi iasa, vom veni cu toata armata noastra si-l vom detrona pe acest pseudobinevoitor.
Acuma ca am terminat cu ipoteticul sf, stii vorba aia:

Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
Cel ce în astă lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.

Numele autorului este Mihai Eminescu, iar poezie se cheama Imparat si Proletar.

Vorbisem cu un prieten si faceam urmatoarea comparatie:
Sa presupun ca gasesti pe masa din sufragerie niste rezultate ale testelor de sange si constati ca tu si parintii tai aveti grupe sangvine total diferite. Este normal sa apara indoiala, ca parintii tai nu ar putea fi cei biologici. Si te duci sa-i intrebi asta. Ce vor face ei, te vor izgoni din casa pentru ca ai avut curajul sa le pui la indoiala paterinatea pe baza unor teste,, irelevante"?

La fel si cu dzeu, daca apar anumiti factori care te determina sa-ti pui anumite semne de intrebare, iar acest dzeu este cu adevarat fiinta suprem rationala si atotiubitoare, ar trebui sa fie de acord cu tine in privinta indoirii tale cand ai anumite lucruri in fata si sa te lase sa meditezi, pentru ca asa e normal.
BTW, impunerea cu frica si chinul etern al iadului nu va naste oameni buni, ci doar ipocriti ce fac lucruri bune de frica acelui iad. Un om cu adevarat bun va face un lucru bun din propria vointa, si nu in numele a ceva sau de frica a ceva.

Mi-ai fost vecin și cumsecade
Nu ne-am certat, nu ne-am urât
Mi-ai fost prieten, chiar și frate
De ce n-ai spus că sunt pierdut?

N-aveai încredere în mine
Și nici în alți vecini la fel,
Știai de Dumnezeu prea bine,
De ce n-ai spus nimic de El?

Vecine bun, vecine dragă,
O vorba dacă mi-ai fi spus
Ce fericit aș fi în slavă
Și cum ți-aș mulțumi nespus!

Când te chemam la băutură
Spuneai ca ești prea ocupat,
De ce n-ai spus atunci în față
Că ce faceam era păcat?

Dar vai! ai stat pe-aceeași stradă
Și ma știai că-s păcătos
Știai că n-aveam mântuire
Și din pedeapsă nu m-ai scos.

Dacă veneam târziu acasă
Dădeai din cap când mă vedeai
Puteam să strig, să cant, să urlu
Tu tot nimica nu ziceai…

Și mă gândeam: vecin ca tine
În toata lumea nu găsești,
E bun, simpatic, nu mă ceartă,
Cu așa vecin să tot traiești…

Ai vrut sa fii doar cumsecade
Doar respectuos și bun vecin
Dar tu mergeai pe calea dreaptă
Iar eu pe-un drum plin de venin…

Nimic acum nu mai pot face
Primesc pedeapsa mea în iad
Dar nu uita că sunt aicea
Fiindcă m-ai lasat să cad.

Spune la toți acum, să știe,
Că ești salvat și mântuit
Să nu faci ce mi-ai făcut mie
S-ascunzi ca ești un pocăit…

(Autor: Costache Ioanid)

Sa inteleg ca te consideri vecinul cel bun si eu ala pacatos?
Observ ca voi crestinii tot timpul stiti 100% ca sunteti pe calea cea dreapta si nu mai aveti nevoie de nici un,, adevar", deoarece il detineti.
Un religios va citi putin timp si va crede ca detine adevarul suprem.
Un om cult va citi toata viata si tot va crede ca inca nu stie nimic si mai are de aflat.

| chelstone a răspuns (pentru Vladuthz):

Ea crede ca discuta cu sectantii ei aici, si s-a gandit sa ne posteze unul din cantecele pe care le canta la ei in biserica. Pana azi n-am auzit de nea costica asta, si nu cred ca eu sunt de vina... Nu de alta dar pe Eminescu l-am studiat...

| EmaS explică (pentru chelstone):

Este un poet crestin si eu iubesc foarte mult poezia, recit multe poezii compuse de el.

Si de ce tu crezi ca noi nu citim si alte carti in afara Bibliei?

Pentru ca sunteti ferm convinsi ca o carte de vreo 3000 de pagini (nu stiu cate are exact) surprinde tot adevarul unui univers infinit.

| Băă_Corina_1999 a răspuns:

Nu mai sunt bine primita pe Pamant.

Răspuns utilizator avertizat
| 1dandan1 a răspuns:

Iasi arata degetul din mijloc apoi mas culka...

| 1dandan1 a răspuns (pentru EmaS):

Ma-i facut sa rid big grin.

| ManStrong a răspuns:

In cel mai bun caz omul poate avea intrare in imparatia lui Dumnezeu care o pregateste pe pamint.
Pentru aceasta insa este nevoie sa faci contract cu Dumnezeu.

| thewomaninwhite a răspuns:

La intrebare s-a intors cineva din viata de dincolo ca sa stim ca exista? va raspund eu pentru toti ateii si cei care nu cred in dumnezeu sau au dubii -da s-a intors chiar cineva de care ati auzit Domnul Iisus Hristos. daca nu va aduceti aminte ca a inviat a 3-a zi dupa ce a fost inmormantat

| relian a răspuns (pentru EmaS):

La judecata oamenilor daai dreptul sa te aperi, insanu si cind te judeca Dzeu.Sa te aperi de ce? Elstie tot asa ca stie si ce vei zice asa ca nu vad rostul apararii.

| Polonic1 a răspuns:

I-as raspunde : "De ce as vrea sa intru in cerul tau?"

| EmaS explică (pentru relian):

Chiar daca vei avea dreptul sa o faci, nu te vei putea dezvinovati.

| PepsiLite a răspuns:

Pai dumnyezo stie tot deci nu trebuie sa i dau eu motive. daca vrea ma lasa sa intru daca nu asta e! eu nu cred in rai si in iad dar daca l-asi intalni pe dumnezeu i-asi da o bere! sincer!

| AlinaEremia09 a răspuns:

"Doamne,faci ce vrei cu mine.Nu pot spune ca sunt o sfanta.Am pacatuit poate n-am prea mers la biserica dar nici n-am pacatuit extrem de mult incat sa nu ma primesti in Imparatia Ta. Fundaa

| RazvanDanc a răspuns:

Desi am gresit, am incercat sa caut fericirea...

| EmaS explică (pentru RazvanDanc):

Si crezi ca fericirea se afla in iad?

| relian a răspuns (pentru EmaS):

Si daca nu ma pot dezvinovatii atunci ce rost mai are sa ma apar? Deci din start situ verdictul asa ca cuvintele sint de prisos.Ca urmare eu nu i-as raspunde nimic.Sau poate i-as raspunde odata ce stii ce vei face si stii ce eu am facut sau ce as vrea sa spun de ce mai ma intgrebi? Daca el ar pune asemenea intrebare, asta ar arata ca nu este asa cum voi il stiti sau cum voi credeti ca Dzeu ar fi, adica atotcunoscator.Cineva care stie tot, viitorul, stie ce gindesti, cum, stie ce raspuns vei da pai ce rost are sa maite intrebe? Mi se pare aiurea.Deci intrebarea ta nu isi are rostul.Sau poate ca deja te indoiesti de puterile domnului tau.Aha asta este bine daca deja incepi sa iti pui intrebari.Dai inainte ca e bine, poate intr-o zi te vei trezi la realitate. Sper sa nu te trezesti prea tirziu.Dar pina la urma mai bine mai tirziu decit niciodata.Continua sa iti pui intrebari ca e bine.

| EmaS explică (pentru relian):

Poate ca am pus aceasta intrebare cu scopul de a va pune pe ganduri.