Dumnezeu ca persoana, ca entitate omnipotenta si omniprezenta nu exista, probabil doar in mintea celor labili, daca cineva aude seara voci e catalogat ca schizofrenic, daca cineva il aude pe dumnezeu e preaslavit.
A crede intr-un sarpe care vb sau ca pamantul are 6000 de ani este echivalent cu mos craciun.
Sanatate si toate cele bune.
Draga mea, când ai o boală incurabilă şi ştii că mai ai atâtea zile de trăit, cu ce te ajuta Dumenzeu ăsta? "te pune la incercare". Şi prin asta să înţeleg că te omoară ca să vadă el ce mult crezi tu în el? Păi, nu e el atotştiutor? De ce mai are nevoie de dovezi?
Pai da, normal ca s-a intamplat ceva. Lumea incepe sa deschida ochii, si sa vada prin iluzia si minciuna creata de religie, de aia nu se mai respecta nici o credinta asa cum zici tu. Dar daca cineva crede sau nu crede in ceva, asta trebuie sa i-o respecti, nu sa-l trimiti dracului, cum faci tu. Atata timp cat societatea a reusit sa te aduca in halul in care te-a adus, poti fi cel mai usor de manipulat om.
Ma inteligentule. pe mine nu ma deranjeaza ca nu crezi tu in dumnezeu. pe mine ma deranjeaza ca incercati tu si cei ca tine sa ii faceti pe restul sa nu creada in dumnezeu, fiecare cu parerea lui cum spuneai dar chiar nu mi se pare corect sa insistati cu chestia asta. ma deranjeaza ca de fiecare data cand intru pe TPU vad cate o intrebare pusa de un ateu. ce tot atata: voi credeti in dumnezeu? da ma si care-i faza?
Crede ca e o prostie ca e slaba la minte, nu cred ca ei sau tie sau oricuia i-ar convenii sa te injure sau sa zica ca religia in care crezi tu e o prostie. Te-ar deranja, si pe mine ma deranjeaza cand vad pitipoance de 12 ani care spun asa ceva fara sa judece.
Nu creizi in Dumnezeu? atunci fii atenta... S-au descoperit tablitele cu cele 10 porunci si chiar si azi mai exista la locurile sfinte. Inca mai sunt parti ale corpurilor unor sfiniti care nici acum nu s-au dezintegrat ceea ce dovedeste iar ca exista Dumnezeu.sunt o gramada de informatii. daca nu vrei sa crezi n-am ceti face. dar va veni vremea cand o sa vezi ca dumnezeu e adevarat si doar cei ce cred in el il vor vedea ceilalti il vor vedea pe lucifer.
"Fericiţi veţi fi voi când va vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri."
Tu imi dai replici date de rabini din neamu meu? Esti penibil, v-am dat identitate religioasa si acum va da-ti rotunzi... daca nu eram noi si azi v-ati fi rugat la ce se ruga Burebista, iar teoria cu mamuta e la fel de imbecila exact ca si teoria ta.
Sanatate
Apropo cat legat despre raspunsurile de aici. Mai aveam putin, si deveneam mizantrop la ce raspunsuri au dat cei de pe aici. Se pare ca Religia se apropie spre ultimul punct de aparare, (in opinia mea) Acel in care Religia isi pune slugiile sa distruga orice urma care le strica imaginea.
Adica au manipulat atat de bine oamenii, incat au devenit robotii pentru ei. Incearca sa I spui unui crestin normal de 100 de ori ca nu exista Dzeu, te va ucide la cati "nervi" I-ai facut. Fiindca i contestai mereu Zeul, chiar daca acesta este o entitate nedemonstrata existentiala.
Cred ca mi-ai inteles raspunsul.
Religia = cancer
DA, cred in Dumnezeu! Unde e iadul? Iadul probabil o sa imi spui tu unde e cand o sa ajungi acolo. Am eu o intrebare mai buna : Crezi in Diavol/Satan/Dracu? Imi place sa cred ca cei care pun astfel de intrebari ii macina mult gandul ca Dumnezeu exista si le e frica sa accepte asta, nu e o problema pentru ca nu El are nevoie de noi ci noi avem nevoie de El.
Poti sa-i spui unui crestin adevarat nu de 100 de ori ci de 1000 de ori ca nu exista Dumnezeu si el o sa-ti dea tot atatea motive sa crezi in El nu o sa se enerveze si in nici un caz nu o sa te "ucida". Inca ceva, cum ai ajuns tu la concluzia "religia=cancer"?
Pai simplu. Crestinul, daca tu i demonstrezi de 100 de ori ca Dzeu nu exista.
Mintea e ca si cum sar reseta. Atunci el vrea sa distruga totul, isi ia cocktailul molotov in mana piatra in stanga. Si se tine rezemat de gard strigand:" DUMNEZAUU! " si fac la pariu ca nu ai inteles raspunsul.
Eu nu fac pariuri, eu sunt sugura ca tu nu intelegi ce inseamna CRESTIN. Discutia asta nu cred ca mai are rost sa o continuam, nu e constructiva.Tot nu mi-ai raspuns la intrebare.
Doamne fereste, @IzabelGaga, cati ani ai? Cum sa nu crezi? Sti, eu cand eram mica, nici eu nu crede-am de proasta ce eram. Dar Dumnezeu exista. Pe mine cand nu are cine sa ma asculte ma confesez Lui Dumnezeu. ..In fine, tu cred ca esti ateu.
Hai nu spune, cois? chiar asa? Odata ce ai inceput discutia cu invectivul "retardat", deja te-am citit, micule frustrat. asta e frate, nu toti avem noroc in viata, si nu trebuie sa-ti blamezi creatorul pentru asta. Suntem pe modu' "Liber arbitru", fiecare se descurca cum poate.
Acum putina psihologie: Tu nu te-ai legat de pararea ta, ci de pararea altora. Asta inseamna ca ai o anume ura pe altii. Asta inseamna ca esti un ratat in viata. Bai cap, e foarte usor sa te ghidezi dupa lucruri rationale in viata fara sa-ti pui anumite intrebari. dar nu-ti mai explic nimic, nu esti inca copt..ai sa vezi tu despre ce vorbesc, atunci cand ai sa dai de greu in viata.
"Coincidenta este modul prin care Dumnezeu ramane sub anonimat." A. Einstein
Uite asta e un om inteligent care nu neaga, ci exploreaza, micule imbecil