| Silviumber a întrebat:

Salut am o problema. Simt ca numai cred in Dumnezeu, am citit foarte multe articole care contrazic religia... etc. Nu stiu ce sa fac pentru ca ma simt liber dar totusi vinovat. Eu nu am avut niciodata un prieten / o ruda care sa fie ateu deci nu ma poate sustine nimeni cu ideea aceasta. Ce credeti ca ar trebui sa fac?

140 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

In primul rand sa-ti schimbi poza de la profil. Unui ateu nu-i sta bine cu poza aiawinking

| Aiwendil a răspuns:

Mereu va exista acesta problema unde lumea baga in aceiasi oala pe Dumnezeu cu religia. Dumnezeu exista pentru cei care il simt in interiorul lor.La asta se refera credinta, nu dovezi.
Religia e inventata de oameni unde acestia au scris fapte reale, dar pe parcursul vietii Biblia a fost schimbata de nenumarate ori asa ca nu mai stii ce e adevaratsi ce nu.Dar asta nu insemna ca nu exista o samanta de adevar.
Fa ceea ce simti.Ca nu crezi in Dumnezeu sau nu, el tot te iubeste si iti va intelege deciziile.
Eu cred intr-un Dumnezeu care e compus doar din lucruri pozitive, care e o forta, o energie in acest Univers imens, la fel si cu Satana.El nu pedepseste sau trazneste sau se infurie asa cum zic unii preoti.Ei zic asa pentru ca mintea lor nu e capabila sa-si imaginez un lucruri format doar din lucruri bune pentru ca omul poate fi si bun si rau.
Bye! big grin

| Mikitzu66 a răspuns (pentru M25M):

Tu ai opiniile tale eu le am pe ale mele.

| steve91 a răspuns (pentru BlackSulphur):

1. a) Eu nu am spus ca Dumnezeu "inseamna bine", si nici nu rezulta asta din faptul ca Dumnezeu este bun. A picat pct a...
b) N-ai logica aici. Daca binele si raul SUNT ceva (perceptii, in cazul de fata), cum poti spune ca nu exista? Poate vrei sa spui ca "nu exista propriu-zis", in felul in care am spus-o eu, dar asta e altceva. Fii mai exact!
2. Dupa "logica" mea (care chiar e "logica", spre deosebire de a ta), animalele (neavand ratiune) nu pot fi trase la raspundere pentru nicio fapta care este considerata "pacat" atunci cand e savarsita de om. Sa luam pacatul crimei: daca un leu ucide un alt leu, ar trebui tras la raspundere, nu?
3. Dumnezeu nu a gresit prin Potop, ba dimpotriva, Si-a manifestat iubirea de oameni, ca prin toate actele Sale. Am lamurit problema si in discutia cu alt user:
"In perioada VT, Dumnezeu li S-a descperit oamenilor ca un Dumnezeu mult mai dur, decat in perioada care a inceput cu inomenirea lui Hristos. Acest lucru a fost necesar deoarece mentalitatea oamenilor de atunci era atat de rigida incat nu se puteau opri din pacat decat presati de teama unor pedepse iminente. Totusi, nu trebuie sa intelegi sa Dumnezeu S-a schimbat intre timp, El fiind neschimbator. Dar modul in care El se arata oamenilor si actioneaza in relatia cu ei S-a schimbat, deoarece si gandirea oamenilor a evoluat, s-a emancipat, devenind mai subtila, mai profunda. De aceea, printre altele, spune Sf. Ap. Pavel ca Hristos S-a intrupat "la plinirea vremii", adica atunci cand starea oamenilor le permitea sa-I inteleaga mesajul.
Pe de alta parte, chiar daca era mai dur, in VT Dumnezeu nu i-a "pedepsit" cu rautate pe pacatosi. Nici nu S-a razbunat, El fiind cu totul bun, desi a afirmat ca este "razbunator" (tot pentru a-i feri de pacat prin teama). De fapt, actele Sale nici nu erau in sens strict niste "pedepse", ci doar niste masuri absolut necesare pentru binele celorlalti oameni sau chiar al celor ce pacatuiau (aici e mai complicat, voi explica daca e nevoie)".
4. N-am spus ca diavolul e de vina, e o "concluzie" de-a ta... A picat si acest punct, la fel ca si "comentariul" la fel de neintemeiat despre P.S.-ul meu.

| steve91 a răspuns (pentru M25M):

1. Raspunsul tau este prea caraghios ca sa-ti dau vreo replica la el. Poate intr-un tratat de "Psihologia zeilor" ar avea cat de cat sens... Am mai spus-o si altcuiva: arata putin respect fata de efortul pe care il depun scriindu-ti mesaje coerente si incearca sa te apropii macar de nivelul coerentei lor...
2. Este interesant ca tu ai CREZUT aceste idei stiintifice fara a vedea cu ochii tai "expansiunea" si "evolutia"... De ce? (De altfel, nu-ti mai raspund in continuare nici la acest punct, tot din cauza incoerentei lui...)
3. Am mai dat cuiva acest raspuns: "Fenomenele de care vorbesti, la fel ca si furtunile de pe Terra, de exemplu, nu afecteaza echilibrul general, ba chiar il confirma: chiar si in aceste conditii, Universul (si in special Pamantul) ramane in armonie. E drept ca nu e una desavarsita, dar asta e alta problema, nu o abordez aici". Stai si tu o zi in natura (fara calculator, daca poti) si observa cateva mici detalii din ea. Ai sa vezi la ce ma refer prin cuvintele "ordine" si "armonie".
4. Ceea ce spui tu nu arata decat ca exista o legatura stransa intre suflet si trup: ceea ce simte trupul, se manifesta si in suflet, si invers. Dar asta nu inseamna ca omul nu are suflet sau ca manifestarile persoanei fac parte doar din sfera materiei, fie ea chiar si un trup uman - care e cea mai complexa si inalta forma de materie. Manifestarile specifice persoanei nu sunt specifice si materiei (in sens general).
4. Sa stii ca afirmatiile tale de la pct 4 nu contrazic ceea ce am spus cu privire la acest subiect. Nu esti departe de adevar, doar ca nu l-ai enuntat complet. Existenta lui Dumnezeu nu le ofera oamenilor doar o stare de siguranta (vezi curajul pe care il aveau in fata mortii martirii crestini), dar le arata si sensul real si profund al existentei lor. (Totusi, parca voiai sa-mi negi argumentele, nu sa le confirmi, nu? Ce s-a intamplat?)
5. Am mai dat acest raspuns catorva useri. In ideea ca nu vei citi acele mesaje, ti-l dau si tie: "Nu reduce intregul fenomen religios din istorie la cazurile mentionate de tine. Asta denota superficialitate. Citeste carti de teologie ortodoxa (din toate timpurile) si vei vedea ce problematica profunda si complexa a antrenat invatatura Bisericii de-a lungul timpului".

| Silviumber explică (pentru sublime89):

Nu vad ce legatura are patriotismul.

Răspuns utilizator avertizat
| steve91 a răspuns (pentru M25M):

E normal sa-ti fie greu sa accepti argumentele mele, cat timp ele infirma ideile tale. Dar acceptarea unor idei e o chestiune de vointa. Chiar tu ai spus ca incercarea mea a fost "aproape reusita" - nu a fost "reusita" pentru ca nu ai vrut tu sa accepti adevarul si logica celor enuntate de mine.
Cat despre "tendinta razbunatoare", "instigarea la crima" sau "ostracizarea altora" am scris destul de clar in mesajul anterior. Daca nu l-ai inteles, reciteste-l sau intreaba-ma ce nu intelegi. Nu e nicio rusine in asta, ba dimpotriva.

| steve91 a răspuns (pentru IoanieCriminalul):

Mai intai, renunta la expresiile vulgare si incearca sa porti un dialog civilizat.
In al doilea rand, spune-mi, te rog, la ce idee sau parte din mesajele mele faci referire, caci nu inteleg.

| steve91 a răspuns (pentru RAY):

Tu nici nu stii sa redactezi corect un text in limba romana, care probabil e si limba ta materna. Cat de relevante crezi ca pot fi considerate cele spuse de tine?

| steve91 a răspuns (pentru ChuckNorris42):

Argumente, te rog.

| RAY a răspuns (pentru steve91):

Probabil asa e

| steve91 a răspuns (pentru Aiwendil):

Cand ai sa mai cresti, poate ca ai sa mai intelegi aceste probleme. Nu te supara, dar nu esti inca in stare sa te pronunti asupra unor lucruri atat de complexe. Incearca totusi sa citesti comentariile mele, poate te va ajuta.

| steve91 a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Cazul tau e unul patologic, nici ateii nu au curajul sa te atace... S-ar bate cu morile de vant, caci nu pari sa fi inteles ceva din problematica intrebarii puse de Silviumber sau din cea a discutiilor purtate ulterior.
Dar spune-mi, totusi, carei "traditii" apartii tu?

| NastaseAlina a răspuns:

Si eu am avut aceeasi problema ca a ta. Eu nu am dat crezare in mare parte lucrurilor de pe net si am avut nevoie de o perioada de cateva luni in care am incercat sa studiez si despre alte religi si sa-mi gasesc oarecum locul. In final mi-am dat seama ca religia mea ( ortodoxa ) este cea mai buna si mai reala ( chiar daca unele lucruri nu mai sunt la fel ca la inceputurile ei, ma refer la preoti corupti, ritualuri etc ). Poate si tu ai nevoie de o perioada in care sa incerci sa iti cauti locul.

| Hombre a răspuns (pentru steve91):

"Pe de alta parte, chiar daca era mai dur, in VT Dumnezeu nu i-a "pedepsit" cu rautate pe pacatosi. Nici nu S-a razbunat, El fiind cu totul bun, desi a afirmat ca este "razbunator" (tot pentru a-i feri de pacat prin teama). De fapt, actele Sale nici nu erau in sens strict niste "pedepse", ci doar niste masuri absolut necesare pentru binele celorlalti oameni sau chiar al celor ce pacatuiau (aici e mai complicat, voi explica daca e nevoie)."
V.T.- Geneza- "Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut."
Si zici ca nu i-a pedepsit pe oameni? Mai usor cu interpretarile tale.

| Hombre a răspuns (pentru SaveOurSouls):

" iar vechiul testament este o imagine nu numai a poporului evreu ci a perceptiei intregii lumi"
Mai pardon, doar a crestinilor, mai sunt si alte credinte.

| Hombre a răspuns (pentru steve91):

"E normal sa-ti fie greu sa accepti argumentele mele, cat timp ele infirma ideile tale. Dar acceptarea unor idei e o chestiune de vointa"
Valabil si pentru tine.
"Cat despre "tendinta razbunatoare", "instigarea la crima" sau "ostracizarea altora" am scris destul de clar in mesajul anterior."
Acolo ai incercat sa dregi busuiocul, insa "tendinta razbunatoare" si "instigarea la crima" exista in biblie, "intreaba-ma, nu e nicio rusine in asta, ba din potriva", am sa-ti demonstrez.

| M25M a răspuns (pentru steve91):

In primul rand, argumentele tale sunt aparente, nici false, nici reale ci aparente. De ce a fost aproape reusita? Nu pentru sunt incapatant si refuz ideile altora sau resping parerile altora, ci pentru ca am citit Biblia cand eram mai mic(14), iar Vechiul Testament de doua ori, ultima oara fiind acum vreo 5 ani.

| BlackSulphur a răspuns (pentru steve91):

1. Deci dumnezeu nu este bun? Eu stiam ca el este iubirea, binele, lumina. Deci incepe sa rugineasca religia... Misto.
Si sigur nu am logica in ceea ce am zis! NU EXISTE BINE SI RAU. Sunt doar niste perceptii RELATIVE. Ceea ce este rau pentru cineva este bine pentru altcineva... Singurul lucru sigur si absolut este existenta acelui lucru/ fenomen. Daca mintea ta nu duce pana in acest punct informatia, nu este vina mea, caci nici macar de logica nu ai nevoie.
2. Pai voi ziceti ca este o "boala psihica" homosexualitatea... Si cum poti avea o boala psihica fara sa ai gandire? Aici am dat exemplu animalele. Daca el au aceasta "boala psihica", inseamna normal ca au si ratiune! Eu nu am logica? Nu, nu cred... Voi nu gasiti argumente bune.
3. Ceea ce a facut dumnezeu a fost din ura/ parere de rau. Biblia zice ca "ii parea rau"... II PAREA RAU? Nu cumva era omniscient? Nu stia ca asta se va intampla?
4. Ba chiar asta ai zis... Invata sa te exprimi daca esti incompetent si nu poti sa-ti zici ideile.

| M25M a răspuns (pentru steve91):

1. Nu stiu ce ti-am zis aici asa ca sar peste (imi este lene sa caut)
2.CREZUT aceste idei stiintifice fara a vedea cu ochii tai "expansiunea" si "evolutia".--- As putea sa te intreb acelasi lucru despre Dumnezeu, cu toate ca frizeaza stupidul.
3. Mda....deci toate catastrofele pamantesti, iar in cosmsos, moartea stelelor, formarea gaurilor negre, ploie de meteoriti care se abat asupra altor corpuri ceresti, nu au caracter distructiv ci unul constructiv, in concordanta cu armonia?!? Din nou pliezi in asa fel realitatea pentru ati conveni tie.
4. Eu cred ca ti le-am negat, daca stam sa ne gandim nevoile psihologice abstracte, cer un motiv, si apoi o metoda pentru gratificarea lor. Nevoia de siguranta (si restul) este o nevoie psihica iar metoda prin care aceasta nevoie va fi satisfacuta este inventarea unui zeu...
5. Acelasi lucru pot sa-l zic si despre expansiunea universului si evoluie, ai putea sa nu mai vii cu replici imbecile "le-ai vazut ca sa stii ca exista".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rooaga-te si spune,Doamne,ajuta necredintei mele.e greu,dar gandeste-te ca trupul tau e un templu,si in el trebuie sa locuiasca cele bune si ziditoare nu cele ce surpa si darama, ca mandria, invidia, necredinta, confuzia.credinta daca e, e tare, si va creste mai mare si va rodi odata cu cresterea ta, daca o hranesti si o ingrijesti ca pe un copacel mic ce va infrunta mari furtuni si vijelii cand mare fi-va.