Nici macar nu stii ce a citit omul si deja prejudeci, lipesti o eticheta fiind in necunostiinta de cauza. De unde stii dragule ca sunt minciuni si ca nimic nu este adevarat. Elemetele chimice existenta in natura, legile fizice si naturale care ne inconjoara si care au ajutat la evolutia si sustinerea vietii sunt trucaje? Pe baza a ce? A bilbiei?
Nu te uita ce spun necredinciosii, caci te vor duce in eroare.Roagate lui Dumnezeu sa-ti dea puere si curaj ca sa mergi inainte.Roaga-L ca sa-ti dea inima curata ca sa ramai credincios Lui pana la moarte!
Bafta
Cum va trage cineva de urechi si nu e de acord cu ideile voastre, imediat il atacati, lipsa cultura, lipsa educatie, lipsa, lipsa...
Ai dreptul sa nu fii de acord cu mine, insa atunci cand insisti cu doctrine care lezeaza libertatea de gandire, care inspira teama si riscul de a crea traume "I-am spus sa nu va asculte pentru il veti impinge si mai mult spre ateism, adica spre moartea lui vesnica"- cuvintele tale- devii un pericol real pentru copii si esti un rau ce trebuie inlaturat.
Sper ca nu ai luat locul lui EmaS, care probaga numai amenintari?
1. Nu Dumnezeu a creat raul (in care este inclus si pacatul). Biserica invata, de altfel, ca raul nici nu exista propriu-zis, el fiind doar lipsa binelui. Raul exista doar in momentul in care este facut. El nu are o fiinta proprie. Nici macar diavolul nu e rau prin fire, el doar isi foloseste libertatea pentru a face rau.
Pacatul, deci, exista datorita folosirii incorecte a libertatii, de catre oameni si diavol.
2. Homosexualitatea nu este o problema genetica, ci o deviatie care implica vointa umana. Poti cerceta problema daca vrei (acum chiar se vorbeste mult despre asta), dar eu spun ca iti pierzi vremea. Ocupa-te de problemele fundamentale ale invataturii crestine (cum ar fi existenta lui Dumnezeu), si pe celelalte lasa-le la urma, dupa ce ti le-ai clarificat pe acestea. Nu de aici vine necredinta ta.
3. Exista si preoti pacatosi, e adevarat, dar asta se datoreaza libertatii lor, pe care Dumnezeu nu o stirbeste cu nimic.
4. Monahii care au o viata curata sunt atacati mult mai intens de diavol decat oamenii mai putin practicanti. De aceea, ei incearca sa inlature orice prilej al pacatului. Astfel, pentru a nu fi ispititi de desfranare, in unele manastiri se interzice accesul femeilor (mai ales ca, stii si tu poate, in zilele noastre multe femei nu mai respecta tinuta corespunzatoare pe care trebuie sa o aiba in biserica...). Totusi, masura aceasta nu inseamna ca Dumnezeu le respinge pe femei: slujbele destinate in mod special laicilor sunt cele din bisericile de parohie.
P.S. Incearca, dupa cum ti-am zis si mai sus, sa te concentrezi pe intelegerea celor mai importante probleme de credinta. Intelegerea celorlalte aspecte ale invataturii Bisericii va veni cu timpul. Nu rezolvi problema necredintei punandu-ti intrebari la nesfarsit, mai ales pe un site plin de atei. In plus, e foarte important sa te rogi cand ai astfel de incercari - credinta, pana la urma, ca orice virtute, nu poate fi dobandita decat cu ajutorul lui Dumnezeu.
Oricum, daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie.
1. Mai invata si tu mai multe despre ThBB si apoi intoarce-te...
2. Nu. Universul nu este in "ordine perfecta". El pur si simplu asa exista, noi suntem o parte din el deci la randul nostru existam. Cam asta-i treaba.
4. Nu, lumea are sens. Avem sansa sa evoluam, sa avansam. Avem ocazia sa cunoastem acest Univers. De ce nu ne putem salva de la moarte? Totul are un sfarsit...
5. Da, din toate timpurile. Asta a inceput cu niste misogini schizofrenici care aveau nevoia de a manipula pe altii. Nu poate fi doar o inventie? Bun, atunci unicornul meu roz cu pete verzi nu este o inventie. Stai sa vezi ce te va infinge in teapa in Iadul Unicornilor!
Astea-s argumente logice? Serios? Ne-ai dat gata pe toti, aceste argumente am auzit si la predecesorii tai pe acest site... Cine nu invata din istorie este sortit sa o repete!
Odata mort, esti mort. Ce e "moartea vesnica" mai exact?
"un crestin credincios nu are nevoie de ele, si asta nu din prostie sau ignoranta (crestinismul ortodox a promovat cel mai mult cultura, de-a lungul vremii), ci din faptul ca Il simte si cunoaste pe Dumnezeu." Crestinismul ortodox zici ca a promovat cultura? ce cultura? cea a indoctrinarii?
1. Daca lumea trebuia sa fie creata de catre cineva, cum a aparut acest "cineva"? (sa nu-mi vii cu "d-zeu a fost, este si va fi") De ce nu putea sa fie ca urmare a unei explozii, iar substantele rezultate sa se combine formand ceea ce vedem acum?
Puteam sa pun pariu ca imi spui ca "maimuta a evoluat in om, ceea ce azi nu se mai intampla" Nu stiu ce sa zic, nu vezi ca omul tot evolueaza? Daca specia de maimuta din care a evoluat omul nu mai exista, nu inseamna ca "gata, omul nu din maimute se trage!" ci ca toate exemplarele din acea specie au devenit ceea ce vezi acum. Peste x ani cine stie cum vor arata oamenii de azi.
2. Existenta armoniei? Tot timpul sunt explozii solare sau ca apar gauri negre (care sunt tot urmari ale unor explozii stelare). Doar pentru ca in sistemul solar in care traim e liniste, nu inseamna ca si in celelalte e tot asa.
3. Ce intelegi tu prin suflet? De ce nu ar putea avea si animalele un suflet?
4. Cine este acest Dumnezeu? Unde se afla?
Toate exista pentru ca au gasit un mediu propice pentru a aparea, pentru a se dezvolta. Omul e ca orice alt organism viu. Se naste, creste, moare. Nu ne putem salva de moarte pentru ca organele slabesc, mor. De ce unii oameni traiesc mai mult decat altii? Nu pentru ca au organismul mai puternic? Lumea este expusa schimbarii din cauza multor factori. Orice mica deviatie poate schimba totul. Suferinta este o stare psihica. De ce exista bucurie? Este tot o stare psihica.
Zici ca DOAR invatatura crestin ortodoxa, de ce nu cea catolica? Sau cea hindusa? Sau musulmana?
5. Oamenii nu au simtit nevoia, a fost indusa. Cum vroiai sa fie miscata populatia dintr-o parte in alta? Daca nu era un conducator cu "har divin" toti s-ar fi rasculat gandind ca "daca el e om si si eu sunt om, eu de ce n-as putea sa fiu ca si el?"
1. " Nu Dumnezeu a creat raul (in care este inclus si pacatul). Biserica invata, de altfel, ca raul nici nu exista propriu-zis, el fiind doar lipsa binelui."
a) Teoretic, dupa voi, dumnezeu este bun, ba chiar dumnezeu inseamna bine. Lipsa binelui inseamna lipsa lui dumnezeu, care hopa, cica este si omniprezent... Interesant. Hai sa continuam, deci lipseste dumnezeu. Inseamna ca este altceva, nu? Doar nimicul absolut nu exista. Tot trebuia inventat si acel lucru care ocupa spatiul gol. Si cine-i "creatorul"? Sa va aud!
b) Si pana la urma, binele si raul nu exista! Sunt doar perceptii umane, si difera de la om la om (mai putin in cazul turmei de oi).
2. "Homosexualitatea nu este o problema genetica, ci o deviatie care implica vointa umana."
Sa vedem... Exista multe-multe animale homosexuale. Dupa logica ta, acele animale nu numai ca savarsesc un pacat, insa pot sa GANDEASCA, inseamna ca au RATIUNE. Si ce ziceti voi despre unicitatea omului? Ca numai el este o fiinta rationala? Interesant...
3. Normal ca dumnezeu nu este vinovat de nimic... Nu, pana Potopul (daca presupunem ca biblia are dreptate) a fost asa, din intamplare. O mica chestiuta acolo, nimic important.
4. "Monahii care au o viata curata sunt atacati mult mai intens de diavol decat oamenii mai putin practicanti."
Si normal, nu popii sunt de vina, ci Satan! Matur, foarte matur... Daca ar merge la fel si la tribunale: "Nu eu l-am omorat! Am fost ispitit! *10 cruci si 5 scuipaturi in san*".
Si acuma sa comentez si PS-ul: Traducere: "Chinuie-te sa-ti fortezi mintea sa asimileze aberatiile, la un moment dat te vei obisnui."
" Nu putem sti ce este Dumnezeu in fiinta Lui, stim doar ca e desavarsit. In orice caz, El nu e om! (Sau poate te referi la Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos, care Si-a asumat firea umana si deci este si Dumnezeu si om - dar asta e altceva.) Este invizibil, desi li se arata oamenilor cand aceasta le este de folos pentru mantuire."
Pana la urma ce e Dumnezeu ca le-ai facut varza.
I-am spus sa nu va asculte pentru il veti impinge si mai mult spre ateism, adica spre moartea lui vesnica------ Eronat, vezi raspunsul meu(primul meu raspuns la inrebarea utilizatorului)
1. Faptul ca universul este in exapansiune, mai bine zis, corpurile ceresti se departeaza unele de altele, este un semn al unei explozii initiale a carei forte inca persista. Referitor la comentariul legat de evolutie ar fi stupid din partea mea sa explic ceva care a fost dovedit..Rationamentul tau, legat de univers insa, poate fi folosit invers. Tu sustii ca ceva trebuie sa fi existat inainte de Big Bang, insa pe Dumnezeu cine l-a creat? Si daca DUmnezeu a existat mereu, acceptand ca plauzibila aceasta varianta, nu este plauzibila si varianta conform careia acel "ceva " nedivin, a exista mereu.
2. Nu exista ordine in univers. Un exemplu sunt mutatiile genetice celulare care pot aparea aleatoriu.
3. Evolutia creierului i-a permis acestuia sa elibereze anumite secretii care au ca efect ceea ce numim noi sentimente (dragoste= oxitocina de exemplu)
4. a) Necesitatea unui sens este implementata de nevoia de confort psihic al omului, acea nevoie abstracta de siguranta, iar conceptul de Dumnezeu (impreuna cu viata de dupa moarte) confera indivizilor aceasta stare de siguranta psihologica.
5. Fenomenul religios provine din necunostiinta primelor societati umane care practic atribuiau elemetelor meteorologice implicarea unei entitati, care culmea, in istoria religilor, acele entati prezentau caracteristici umane...
Iti dau ca raspuns o parte dintr-un mesaj pe care l-am postat la alta intrebare din categoria "Religie", pe care il voi completa apoi:
"Perioada Vechiului Testament nu face parte propriu-zis din istoria Bisericii, cu toate ca Dumnezeul iudeilor era acelasi cu cel al crestinilor. Insa iudeilor li S-a descoperit in mod nedeplin, deci nu putem vorbi de crestinism inainte de Hristos si, cu atat mai mult, nu putem reduce crestinismul la cei 40 de ani petrecuti de evrei in desert".
Completare: In perioada VT, Dumnezeu li S-a descperit oamenilor ca un Dumnezeu mult mai dur, decat in perioada care a inceput cu inomenirea lui Hristos. Acest lucru a fost necesar deoarece mentalitatea oamenilor de atunci era atat de rigida incat nu se puteau opri din pacat decat presati de teama unor pedepse iminente. Totusi, nu trebuie sa intelegi sa Dumnezeu S-a schimbat intre timp, El fiind neschimbator. Dar modul in care El se arata oamenilor si actioneaza in relatia cu ei S-a schimbat, deoarece si gandirea oamenilor a evoluat, s-a emancipat, devenind mai subtila, mai profunda. De aceea, printre altele, spune Sf. Ap. Pavel ca Hristos S-a intrupat "la plinirea vremii", adica atunci cand starea oamenilor le permitea sa-I inteleaga mesajul.
Pe de alta parte, chiar daca era mai dur, in VT Dumnezeu nu i-a "pedepsit" cu rautate pe pacatosi. Nici nu S-a razbunat, El fiind cu totul bun, desi a afirmat ca este "razbunator" (tot pentru a-i feri de pacat prin teama). De fapt, actele Sale nici nu erau in sens strict niste "pedepse", ci doar niste masuri absolut necesare pentru binele celorlalti oameni sau chiar al celor ce pacatuiau (aici e mai complicat, voi explica daca e nevoie).
Prin urmare, afirmatia mea ("Dumnezeu nu chinuie si nu va chinui pe nimeni") nu este contrazisa de VT. In primul rand, eu ma refeream la starea de dupa moarte a pacatosilor, si nicidecum la intreaga istorie. In al doilea rand, se poate afirma ca nici in istorie Dumnezeu nu a avut scopul de a chinui pe cineva, suferinta fiind doar o simpla urmare a masurilor luate de El. E adevarat ca, scoasa din context, fraza aceasta ar putea parea disonanta cu VT, dar trebuie sa intelegi ca raspunsurile mele pe TPU sunt punctuale, si nu pot acoperi mereu, in modul cel mai fericit cu putinta, toata teologia ortodoxa...
Incercarea de justificare a zeului este oarecum aproape reusita insa din pacate nu sunt atat de naiv. Dumnezeul crestin, care oricare alt zeu, are caracteristici umane, este personificat, prezinta calitati (nu neg, in NT) insa in VT se observa in unele locuri tendinta razbunatoare fata de alte popoare care nu se inchina la El sau care lezeaza Poporul Ales, ori instigarea la crima fata "preotii care au alti Dumnezei", ostracizarea altora pe aceleasi considerente...E cam greu sa folosesc justificarea ta cand am textul in fata de exemplu, mai bine spus in memorie...
Ce?
1. Pana la raspunsul tau, utilizatorul nu a precizat ce fel de articole, specificul lor, ci doar ca sunt in contradictie cu religia. Tu ai etichetat credibilitatea acelor articole fara a sti despre ce e vorba. Repet, pana la raspunsul tau, si din ce am vazut si dupa, nu a pomenti utilizatorul de ozn-uri si extraterestri, si nici eu.
2. In imensitatea Universului, avand in vedere ca in galaxia noastra sunt sisteme solare asemanatoare cu al nostru si planete asemanatoare cu a noastra, este o posiblitate destul de buna sa mai existe forme de viata in Univers. Si m-am referit doar la galaxia noastra... daca tot te interesa.
1. Dumnezeu este desavarsit, ceea ce inseamna ca este necreat si vesnic. Numai Cineva desavarsit, care are totul in El, putea crea lumea "din nimic".
2. Ordinea dintre toate elementele naturii, de exemplu, e doar o iluzie? Sau poate tu nu traiesti pe Pamant si nu le-ai vazut... (Restul de la pct. 2 nu are legatura cu problema ordinii.)
3. Omul nu poate fi redus la materie, din cauza ca este persoana inzestrata cu ratiune, constiinta, etc. - ceea ce materia sau animalele nu au.
4. Ce sens are viata cand tot ceea ce iubesti mai mult se va pierde pana la urma? Poti fi fericit cand te gandesti ca parintii, copiii tai vor muri/vor disparea complet pentru totdeauna? Ce rost mai au operele de arta atunci?
Fraza "Vietile noastre sunt interesante tocmai fiindca sunt finite", este o ineptie, iar comparatie este irelevanta, pentru ca "Mona Lisa" este un lucru reusit, pe cand vietile oamenilor nu sunt, de cele mai multe ori. Totusi, dupa tine, ele raman interesante, ca doar sunt finite, nu?
5. Nu reduce intregul fenomen religios din istorie la cazurile mentionate de tine. Asta denota superficialitate. Citeste carti de teologie ortodoxa (din toate timpurile) si vei vedea ce problematica profunda si complexa a antrenat invatatura Bisericii de-a lungul timpului.
6. Prin "Persoana rationala" tu intelegi doar "o forta creatoare", nu-i asa?
Buna.
Sentimentul de vinovatie este prezent cu intensitate cand decizi sa o iei pe alta cale sau cand gandirea te atrage pe o alta latura.
--Vinovatia ne e prietena de cand suntem copii, nu face aia pentru ca nu e bine, e pacat, nu spala in zi de sarbatoare ca e pacat si te vede dzeu, nu manca de dulce in zile de miercuri si vineri, nu nu nu nu etc.
Ne este implantata adanc in minte si e greu sa scapi acum de ea. Dar nu e imposibil.
Tot ce poti face este sa-ti urmezi instinctele si trairile.
Ce simti ca trebuie sa faci, aia faci.
Daca simti ca te roade ceva si ca te determina sa vrei sa sapi mai mult si sa dezgropi amanunte, fa-o.
Nimic nu e gresit si nici pacat in asta.
Fa ce-ti indica mintea si sufletul.
Daca ele coincid, e bine. Mergi pe drumul acela.
Daca ele difera atunci asteapta un timp in care acumulezi informatii din toate sursele si experientele, trece-le prin filtrul gandirii tale si abia apoi poti lua o decizie.
Daca nu esti hotarat, atunci te poti situa la mijloc, adica agnostic.
Succes.
Se pare ca nu poate exista una fara cealalta.Adica stiinta fara credinta? Fals ele merg mana in mana as putea zice.Problema este numai la oameni, ei sunt cei care fac diferente si discriminari. Poti foarte bine sa crezi in stiinta dar trebuie sa crezi ca este ceva acolo care le "stie" pe toate.Nimic nu e la voia intamplarii si daca universul a fost creat din intamplare atunci de unde si-a luat materia prima? Din nimic poate fi creat ceva? Nu prea cred, dar poti crea ceva fara stiinta? Iar nu cred, asa ca lasa pe altii sa se joace cu termenii astia imperativi ori asa ori altfel, tu continua sa fi la fel ca pana acuma.Si incearca sa lasi ceva in urma ta poate cine stie, esti un fel de creator.
Deci sa inteleg ca daca sunt ateu nu mi se vindeca ranile sau cum? WTF?
Religia dupa parerea mea este mai periculoasa decat heroina.Nu de alta dar da dependenta iar daca te lasi intri in sevraj.Asta face religia din om
1. Scuza-ma, dar nu stiu ce inseamna "ThBB".
2. N-am spus "ordine perfecta".
3. Tocmai faptul ca totul are sfarsit reprezinta problema. De ce trebuie ca totul sa aiba sfarsit? Ce rost mai are sa avansezi, sa evoluezi, sa cunosti Universul, daca vei muri oricum, iar cei pe care i-ai ajuta intr-un fel sau altul prin activitatea ta vor pieri si ei? Chiar ti se pare ca aceasta situatie prezinta vreun sens? Eu spun ca sunt toate in zadar in acest conditii...
4. Am dat raspunsul acesta si unui alt user, sper ca nu te deranjeaza: "Nu reduce intregul fenomen religios din istorie la cazurile mentionate de tine. Asta denota superficialitate. Citeste carti de teologie ortodoxa (din toate timpurile) si vei vedea ce problematica profunda si complexa a antrenat invatatura Bisericii de-a lungul timpului".
Cat despre "unicorn": am spus ca simtul religios al omului nu poate fi o inventie, el fiind "sadit" in fiinta umana. Asta nu inseamna ca religiile lumii nu pot fi inventate, cum e si aceasta nou-infiintata de tine...
Salut! vad ca ai la avatar pe Maresal, deci esti nationalist ca si mine.ca nationalist ar trebui sa stii importanta credintei ortodoxe in dezvoltarea umanitatii si ca orice nationalist roman este si ortodox.indoielile tale provin din cauza faptului ca nu ai acumulat FUNDAMENTE ale teologiei, deoarece sistemul asta pervertit nu mai are ca baza ortodoxia, elevii nu mai invata in scoli lucruri pe care orice crestin ar trebui sa le stie(iar parintii nu sunt preocupati cu latura asta din cauza faptului ca au crescut in timpul comunismului care a spalat multe creiere). cunosc asa zisele "argumente" care contrazic religia si am citit si eu, multe articole ateiste. aparent, pentru cineva care nu stie mare lucru despre PROPRIA LUI CREDINTA SI NEAM. faptul ca in lume se petrec niste lucruri rele, se intampla din cauaz noastra. faptul ca unul e ciung e din cauza ca suntem totusi fiinte biologice, nu mai suntem la starea duhovniceasca, nematerialnica, ci traim mai mult in materie decat in duh, din cauza ca am decazut prin pacatele noastre.Pacatul are o consecinta. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, iar noi am ales pacatul.din cauza asta acum suferim. si e normal ca daca pui mana pe foc te frigi, daca stau cu mana sub tren, te tai etc... unii se intreaba de ce sufera copiii daca exista Dumnezeu. din cauza ca orice actiune are si o consecinta, o reactiune.normal ca daca parintii nu au grija de copil, acesta sufera. gandeste-te ce ar fi daca nu ai simti durerea: te-ai taia si nu te-ar ingrijora asta, nu ai manca, ai atinge focul, corpul tau ar suferi, iar tu nu ai de unde sa stii acest lucru.astfel corpul tau va ceda din cauza ca nu simti durerea care e un semnal de atentie pentru a avea grija de tine. fara durere nu am supravietiu mai mult de o saptamana pentru ca ne-am vatama corpul imediat fara sa stim. la fel cu orice suferinta.suntem liberi, dar daca ii nu ascultam INDEMNURILE lui Dumnezeu de a trai cum se cuvine, normal ca spiritul nostru va reactiona si va simti durere, pentru a ne face cnstienti ca nu mergem pe o cale corecta.deci, Dumnezeu nu pedepseste, noi ne pedepsim prin faptul ca la fel ca niste copii neascultatori care pun mana pe plita, se ard.si il invinovatim pe Dumnezeu pentru suferintele lumii in tregi, fara a avem dreptate. ne-a dat 2 posibilitati; ori ramanem cu El, ori mergem fara El si ne ardem punand mana pe plita.am facut o mica comparatie, dupa cum mi s-a parut ca ilustrez mai bine fenomenul.
Acum sa vorbim despre atei, care dupa umila mea parere sunt de 2 feluri: ori sunt oameni de stiinta care din cauza ca au avut succese pe plan profesional au devenit aroganti si SI-AU IMPUS SA NU CREADA, DIN ORGOLIU; si mai sunt niste cretini care daca au citit 2 carti au impresia ca sunt destepti si au devenit ingamfati mai rau ca niste oameni de stiinta.majoritatea se incadreaza in ultima categorie. sunt oameni fara capatai, care nu stiu ce inseamna crestinismul si credinta ortodoxa, si din cauza unor abateri ale unor preoti cred ca toata religia este o porcarie.se cred si filosofi, dar nu au capacitatea sa gandeasca lucruri filosofice(sau teosofice) in legatura cu originea universului si natura lui Dumnezeu.NU au citit si nu sunt atat de destepti pe cat se cred, si 90% nu au avut bunul simt sa cerceteze ce inseamna Hristos si crestinism si critica ceva ce cunosc din exterior. ma deranjeaza cand tot cretinul care se crede si el smecher daca e ateu imi vorbeste de stiinta, in cazul in care nu stie sa rezolve o ecuatie de gradul 2(am intalnit personal asa ceva). sunt oameni cu niste studii de 2 lei sau fara studii (*majoritatea, care incearca sa para destepti comparandu-se cu marii savanti) care vorbesc ce nu stiu, si pe care daca ii intreb cateva lucruri fundamentale despre fizica dau in balbaiala.
Referitor la acei savanti care au devenit atei, sa stii ca nu e o regula. sunt foarte multi oameni de cultura, filosofi, oameni de stiinta, care exceleaza in domeniile lor si care nu sunt atei.de exemplu, Nikola tesla, cel mai mare fizician, inventator, pionier al curentului alternativ, a fost ortodox (era sarb la origine, iar unii spun ca parintii lui venea de pe meleagurile nostre).
personal, pasionat de stiinta fiind, am analizat si din punct de vedere stiintific si filosofic existenta lui Dumnezeu si daca Hristos e Adevaratul Dumnezeu.dar asta e o discutie foarte lunga si complexa sa o purtam pe un site atat de infantil.
Ca sa inchei, camarade, te sfatuiesc sa ai grija pe cine asculti, sa-l masori din cap pana in piciare, sa te rogi lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa iti arate Adevarul si nu deznadajdui.Nu ateismul te face mai destept, dimpotriva.si ti-o spun ca fiind cunoscator si al ateismului si al ortodoxiei, religia nostra adevarata.
Doamne ajuta!
Un camarad legionar!
Salut! vad ca ai la avatar pe Maresal, deci esti nationalist ca si mine.ca nationalist ar trebui sa stii importanta credintei ortodoxe in dezvoltarea umanitatii si ca orice nationalist roman este si ortodox.indoielile tale provin din cauza faptului ca nu ai acumulat FUNDAMENTE ale teologiei, deoarece sistemul asta pervertit nu mai are ca baza ortodoxia, elevii nu mai invata in scoli lucruri pe care orice crestin ar trebui sa le stie(iar parintii nu sunt preocupati cu latura asta din cauza faptului ca au crescut in timpul comunismului care a spalat multe creiere). cunosc asa zisele "argumente" care contrazic religia si am citit si eu, multe articole ateiste. aparent, pentru cineva care nu stie mare lucru despre PROPRIA LUI CREDINTA SI NEAM, aceste argumente sunt valide.dar faptul ca in lume se petrec niste lucruri rele, se intampla din cauza noastra. faptul ca unul e ciung e din cauza ca suntem totusi fiinte biologice, nu mai suntem la starea duhovniceasca, nematerialnica, ci traim mai mult in materie decat in duh, din cauza ca am decazut prin pacatele noastre.Pacatul are o consecinta. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru, iar noi am ales pacatul.din cauza asta acum suferim. si e normal ca daca pui mana pe foc te frigi, daca stau cu mana sub tren, te tai etc... unii se intreaba de ce sufera copiii daca exista Dumnezeu. din cauza ca orice actiune are si o consecinta, o reactiune.normal ca daca parintii nu au grija de copil, acesta sufera. gandeste-te ce ar fi daca nu ai simti durerea: te-ai taia si nu te-ar ingrijora asta, nu ai manca, ai atinge focul, corpul tau ar suferi, iar tu nu ai de unde sa stii acest lucru.astfel corpul tau va ceda din cauza ca nu simti durerea care e un semnal de atentie pentru a avea grija de tine. fara durere nu am supravietui mai mult de o saptamana pentru ca ne-am vatama corpul imediat fara sa stim. la fel cu orice suferinta. suntem liberi, dar daca ii nu ascultam INDEMNURILE lui Dumnezeu de a trai cum se cuvine, normal ca spiritul nostru va reactiona si va simti durere, pentru a ne face constienti ca nu mergem pe o cale corecta.deci, Dumnezeu nu pedepseste, noi ne pedepsim prin faptul ca la fel ca niste copii neascultatori care pun mana pe plita, se ard.si il invinovatim pe Dumnezeu pentru suferintele lumii intregi, fara a avem dreptate. ne-a dat 2 posibilitati; ori ramanem cu El, ori mergem fara El si ne ardem punand mana pe plita.am facut o mica comparatie, dupa cum mi s-a parut ca ilustrez mai bine fenomenul.
Acum sa vorbim despre atei, care dupa umila mea parere sunt de 2 feluri: ori sunt oameni de stiinta care din cauza ca au avut succese pe plan profesional au devenit aroganti si SI-AU IMPUS SA NU CREADA, DIN ORGOLIU; si mai sunt niste cretini care daca au citit 2 carti au impresia ca sunt destepti si au devenit ingamfati mai rau ca niste oameni de stiinta.majoritatea se incadreaza in ultima categorie. sunt oameni fara capatai, care nu stiu ce inseamna crestinismul si credinta ortodoxa, si din cauza unor abateri ale unor preoti cred ca toata religia este o porcarie.se cred si filosofi, dar nu au capacitatea sa gandeasca lucruri filosofice(sau teosofice) in legatura cu originea universului si natura lui Dumnezeu.NU au citit si nu sunt atat de destepti pe cat se cred, si 90% nu au avut bunul simt sa cerceteze ce inseamna Hristos si crestinism si critica ceva ce cunosc din exterior. ma deranjeaza cand tot cretinul care se crede si el smecher daca e ateu imi vorbeste de stiinta, in cazul in care nu stie sa rezolve o ecuatie de gradul 2(am intalnit personal asa ceva). sunt oameni cu niste studii de 2 lei sau fara studii (*majoritatea, care incearca sa para destepti comparandu-se cu marii savanti) care vorbesc ce nu stiu, si pe care daca ii intreb cateva lucruri fundamentale despre fizica dau in balbaiala.
Referitor la acei savanti care au devenit atei, sa stii ca nu e o regula. sunt foarte multi oameni de cultura, filosofi, oameni de stiinta, care exceleaza in domeniile lor si care nu sunt atei.de exemplu, Nikola tesla, cel mai mare fizician, inventator, pionier al curentului alternativ, a fost ortodox (era sarb la origine, iar unii spun ca parintii lui venea de pe meleagurile nostre).
personal, pasionat de stiinta fiind, am analizat si din punct de vedere stiintific si filosofic existenta lui Dumnezeu si daca Hristos e Adevaratul Dumnezeu.dar asta e o discutie foarte lunga si complexa sa o purtam pe un site atat de infantil.
Ca sa inchei, camarade, te sfatuiesc sa ai grija pe cine asculti, sa-l masori din cap pana in picioare, sa te rogi lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa iti arate Adevarul si nu deznadajdui.Nu ateismul te face mai destept, dimpotriva.si ti-o spun ca fiind cunoscator si al ateismului si al ortodoxiei, religia nostra adevarata.
Doamne ajuta!
Un camarad legionar!
Autandu-l cu toata inima ta. Vorbindu-i, ca si cum ai vorbi cu un prieten de-al tau. Diferenta este ca in El poti avea incredere, fara sa te dezamageasca. Dumnezeu nu spune, ca daca esti cu el, nu vei mai avea parte de suparari.Nu, pentru ca nu ai cum. Daca ai fi tot timpul fericit, nu ai mai aprecia fericirea ta, ai cere tot mai mult.Insa Dumnezeu promite ca va fi acolo, sa te vindece, sa te ridice.Ca alaturi de El, nu vei simti durerea la adevarata ei "valoare".Si de ce nu poate fi tot timpul bine, desi esti cu El? Pentru ca nu exista om fara pacat.Iar pacatul ce provoaca? Fericire? Nu.Din contra. Sau daca un lucru pe care ti-l doresti foarte mult, si te rogi pentru el, iar Dumnezeu nu ti-l da, nu inseamna ca nu te-a auzit, sau ca nu te-a ascultat.Inseamna ca acel lucru, te-ar fi putut rani inzecit.Si da, desi pare un cliseu, El are rezervat ceva mult mai bun pentru tine. Diferenta este ca El vindeca ranile provocate de raul altora. Diferenta e ca El e mereu cu tine. Orice ai face, oriunde ai fi. Diferenta e, ca El te asteapta in fiecare zi sa-i vorbesti si nu-ti intoarce spatele. Diferenta mai e ca tot El, te-a trezit si in dimineata asta, ca si azi poti vedea.. Viata ta e un dar de la Dumnezeu, nu te-ai nascut degeaba.Gandeste-te.De ce dintre atatia oameni de pe planeta asta, existi si tu? Tocmai tu.Cine mai arata ca tine? Cine mai zambeste ca tine?
Salut ma bucur sa te cunosc cu cauza dumitale.De fapt in primul rand ar trebui sa stii ca Dumnezeu este cel care nu forteaza niciodata.Satan insa o face bruscandute sa crezi prostiile ce le citesti si te duce in eroare.
1. Spuneai de preoti cu BMW, adevarat exista asa ceva insa nu preotii sunt cei ce dau mantuirea ci ISUS ei sunt niste oameni lipsiti de real inchinanduse la idoli, tu trebuie sa te inchini lui D-zeu nu te uita la ei.
2.Nimic nu apare din nimic, e inposibil sa crezi o gogomanie ca universu apare de la sine.
3.In ce priveste femeile in adunare sau ma rog manastire cum zici tu, habar nu am legi preotesti si am marcat preotii sunt o rusine pentru crestinism ca si ateii.
3. Ziceai ca Dumnezeu a creat pacatu si de ce al interzice.Fii prudent diavolul este unicul care te indeamna la ideea ca pacatu nu e nimic grav, utete l Adam si Eva.De ce la creat?
Pacatul nu e de la D-zeu e de la diavol
el al administreaza si nu are nici o legatura cu cel prea inalt.
Gandesete bine inainte de a lua decizii.Ar fi bine sa nu citesti toate prostiele scrise de masoni si atei.Cunosc un prieten care a avut aceias experienta ca si a ta dar in final sa reintors si astazi spune cu lacrimi marturia vietii lui.Totul incepe de la o simpla mincina el citise o carte.
1. Moartea vesnica este starea de despartire de Dumnezeu pe care o vor avea, dupa moarte, cei ce nu se vor mantui.
2. Ma bucur ca intrebi asta. Exista multe argumente cu privire la promovarea culturii (in general) de catre Biserica. Iti dau doar cateva: numeroasele scoli infiintate in cadrul Bisericii Ortodoxe pe teritoriul tarii noastre (in secolele trecute); indemnurile pro-cultura adresate de marii invatati din istoria Bisericii si insasi conditia lor de mari intelectuali (Sfintii Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur, Grigorie Teologul, Grigorie Palama si multi altii - cu totii adevarate genii); o anumita opinie a lui Constantin Noica, la care te indemn sa cugeti adanc, aratand ca insesi dogmele Bisericii sunt premise si izvoare de cultura: "Ideea-forţă a lui Noica e că minunata arhitectură a culturii europene s-a construit pe fundamentul logicii trivalente înfăşurate în taina Sfintei Treimi, definitivate ca dogmă a creştinismului la Niceea, în anul 325". - See more at: http://www.ziaristionline.ro/......lui-noica/
3. Am mai dat raspunsul asta: "Dumnezeu este desavarsit, ceea ce inseamna ca este necreat si vesnic. Numai Cineva desavarsit, care are totul in El, putea crea lumea din nimic".
Despre "explozie": cine a cauzat-o si, mai ales, de unde provenea acel "ceva" de dinaintea exploziei?
Despre "evolutie": oamenii care "tot evolueaza" nu se schimba radical. Maimutele care ar fi evoluat in oameni au devenit persoane, deci au dobandit constiinta, ratiune etc., care nu exista nicaieri in lumea vazuta, in afara de natura umana. O astfel de schimbare este complet ilogica si imposibila.
4. Fenomenele de care vorbesti, la fel ca si furtunile de pe Terra, de exemplu, nu afecteaza echilibrul general, ba chiar il confirma: chiar si in aceste conditii, Universul (si in special Pamantul) ramane in armonie. E drept ca nu e una desavarsita, dar asta e alta problema, nu o abordez aici.
5. Problema "sufletului animalelor" e prea complexa si ea. Ideea e ca animalele nu sunt persoane, pentru ca, evident, nu au caracteristicile definitorii ale unei persoane.
6. Ai facut praf punctul 4, si de aceea nu-ti raspund la el. Incearca sa te apropii macar de coerenta mesajelor mele si sa arati putin respect fata de efortul depus de mine sa le scriu. Eu nu "arunc cu frazele" la intamplare...
7. Am mai dat raspunsul acesta la inca doi useri, sper ca nu te deranjeaza: "Nu reduce intregul fenomen religios din istorie la cazurile mentionate de tine. Asta denota superficialitate. Citeste carti de teologie ortodoxa (din toate timpurile) si vei vedea ce problematica profunda si complexa a antrenat invatatura Bisericii de-a lungul timpului". Deci religiile lumii, in special cea crestin-ortodoxa, nu pot fi rezultatul doar a unei manipulari cu ratiuni politice...
Este incredibil cati vor sasi demonstreze ca exista dumnezeu dar din pacate cred ca vei realiza ca dovezile lipsesc desigur ca in orice basm,nu trebuie ca sa ai prieteni,rude de ai pe tine asta e cel mai important mentalitate rationala,logica te va ajuta foarte mult in viata, ateismul este lipsa credinteti in zeii, uite intrebate asa cu ce e mai special dumnezeu ca zeus de ce zeus nu exista si dumnezeu da cu ce e el mai special, gandeste ca acuma mii de ani si il el credeau multi, nu esti singurul care nu crede in isus mai sunt 5 miliarde de persoane nu esti singurul asta trebuie ca sa stii
vinovat ca gandesti rational
Sa arati lipsa de logica? Ha..ha. Insusi existenta lu 'Mnezo e lipsita de logica