NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Un exerciţiu de imaginaţie: cum credeţi, cât de mare ar fi focul şi câte şcoli şi spitale am putea încălzi pe timp de iarnă, dacă s-ar face un foc global cu toate paginile din Biblii, în care se promovează sau se tolerează misoginismul, sclavia, homofobia, crima, incestul, genocidul, infanticidul, discriminarea?
Iar dacă le-am recicla şi am face din ele manuale pentru copii (nu de religie), cam câte generaţii la rând copiii ar avea manuale gratuite şi cât de mult s-ar îmbunătăţi cunoştinţele lor, gândirea critică şi principiile lor etice/morale?
...iar dacă ne-am apuca şi de Coran?
Uuuu... utopie!

270 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns (pentru MihaiN):

laughing pai mai pisy, vad ca in afara de straturile corticale, care "ie" in numar de 6, si despre care sigur nu stiam, nu stii mare chestie. Bineinteles ca ai raspuns tu pe langa subiect, doar nu vrei sa ma intind cu tine la vorba? scrii mult si tot la cele 6 straturi corticale ajungi, probabil si daca vorbesti despre o piatra. Ca sa discuti despre religie, nu e "necesara intelegerea ritualurilor si a simbolisticii religioase", ca din cei care sunt adeptii ei cel mult 0, 0001% au habar despre acele lucruri straine mie sad, eu am inteles altceva, mult mai important decat stii tu, alea 6 si ce mai ziceai de ritualuri. Tu vorbesti despre ateii criminali si habar n-ai de lume, in afara de deja celebrele 6 straturi corticale [rolling on the floor)], despre evolutie probabil e la fel (asa-i ca totul merge neaparat spre bine si ca mutatiile sunt 100% aleatorii?), si despre psihanaliza, cam tot pe acolo. Lumea evolueaza, apar chestii noi, nu poti folosi medicina de acum cateva sute de ani, dar daca vrei, spor la treaba. ^.^
Apropo, stiu ca e tipic crestinesc sa creada ca stiinta inseamna doar microscop, telescop, fizica, ntz, ntz, ntz, nu e doar atat, dar nu ma mir, mai toceste acolo ceva si vin-o si explica-ne, ca noi suntem prosti si cei cu prieteni imaginari sunt destepti.

NOname
| NOname explică (pentru Mădă0611):

Http://youtu.be/ww6Lpl8F4wE
Aşa e şi Mihăiţă nostru. ...numai Piersic măcar face legături mişto. Mihăiţă e complet paralel, dar tot încearcă să impresioneze. :))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru MihaiN):

Asta-i tampit.

| Mădă0611 a răspuns (pentru NOname):

laughing bla bla bla, gata!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Pariati ca Dumnezeu exista. De castigati, castigati tot; de pierdeti, nu pierdeti nimic."
Blaise Pascal

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru DeathIncarnate):

Omule.Prin arderea paginilor cu slavie si misoginism vrea sa zica sa dispara de pe fata pamantului...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin faptul ca vrei sa arzi paginile cu "misoginismul, sclavia, homofobia,... vrei sa spui ca s-ar termina si aceste chestii?
Si daca am face manuale cunostintele elevilor nu s-ar imbunatati pentru ca nu conteaza din ce sunt facute manualele si cate sunt daca nu le citeste si intelege nimeni...Si daca ne-am apuca de Coran nu ar fi nimic.Esti un om neinteles, nu?

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Dap, uneori chiar de mine. sad

| MihaiN a răspuns (pentru NOname):

Draguta, singurul tau lucru spus pe subiect pana acum e "nu am habar ce e aia religie, sau rit, sau constiinta, sau absolut nimic, dar va zic eu ce rea e religia". Donshoara ta camarad de arme s-a vazut unde s-a oprit (a inteles si ea ca evolutia nu merge spre o directie si se proclama prin asta cunoscatoarea absoluta a universului). Sunteti asa simpatice ca va multumesc la modul sincer.Imi faceti ziua mai buna de fiecare data big grin Asta e ca aia cu dumnezeu: daca nu existati, sigur trebuia sa fiti inventate.

| MihaiN a răspuns (pentru Mădă0611):

Pisicuta (tot n-ai citit psihanaliza aia, hehe, devii din ce in ce mai amuzanta, e bine), vezi, daca pentru tine straturile alea corticale sunt precum o piatra, sorry to say, piatra aia te depaseste ca orizont de cunoastere.Am intrebat o chestie simpla: poti discuta despre religie, ritual sau ce mai zici tu ca poti discuta FARA sa luam in calcul creierul uman? Hai, dragutelor, credeam ca puteti mai mult.
Cu evolutia, draga, ma bucur ca mi-ai acceptat micuta provocare.Ala cu mersul e o himera din mintea voastra, iar mutatiile au sfera larga, de la baze biologice, trecand prin teoria haosului si pana la... epigenetica (da un search sa vezi ce-s alea, ca iar te-am prins cu lectia neinvatata).Ia zi-ne si noua evolutia ritului la diverse specii de animale, ca sa vorbim despre evolutie si religie.Sigur, daca poti articula macar o fraza coerenta big grin
Aia cu ateii criminali nu e one-step reasoning, dar nu ma asteptam sa intelegi.Ia zi, ce e aia constiinta? Poate-poate intelegi cate ceva pe subiect.
Last but not least, spre maxima ta umilinta, vorbesti cu un ateu.Promise ca si la subiectul ateism nu treci un examen cu mine (btw, poti sa-mi comentezi putin subiectul constiinta si constienta la Daniel Dennett? E unul din cei mai cunoscuti atei din lume si, daca nu ai habar nici macar de asta de la tine din ograda, esti asa amuzanta ca meriti un premiu) Vorbesti cu un ateu, dar care, spre deosebire de voi, a avut ceva bun simt intelectual si a citit si alte chestii decat clisee tipice pe net.Iar aia cu medicina de acum sute de ani e funny de funny.Cam asta ajunge sa zica o atee care nu-ntelege nimic din ce se discuta pe aici (adica un straw man de toata frumusetea - da un search ca nici aia nu stii ce e).Ia zi, esti sigura ca stii ce e aia medicina, sau cum arata ea acum cateva sute de ani? Stii sa ne vorbesti despre protocoale de evitat biasul placebo in afara celebrului test dublu-orb? Promise ca te fac de ras cu fiecare prostie pe care o debitezi.Asta ca sa va abtineti pe viitor sa va considerati mari cunoscatori (religie, huh? voi nu sunteti in stare sa discutati chestii simple legate de stiinta sau cultura, religia va depaseste cu ani lumina )

| MihaiN a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, pisicut, esti tu cretin cu acte happy

Vai, varza poti sa fii. Ziceam altceva de piatra, dar nu ma mir ca nu pricepi nici ceva atat de simplu, "sorry to say, piatra aia te depaseste ca orizont de cunoastere", vai, vai, vai, credeam ca poate e ceva de capul tau, dar vad ca e chiar nimic, un imens nimic, se pare ca nimic exista totusi, e in mintea ta.

"Am intrebat o chestie simpla: poti discuta despre religie, ritual sau ce mai zici tu ca poti discuta FARA sa luam in calcul creierul uman?" vai, de trei ori vai, "Ca sa discutam religie e necesara intelegerea ritualurilor si a simbolisticii religioase?", mai stai si prost cu memoria, nu, ti-am zis ca am inteles ceva mult mai important, si despre creier vorbeam, dar esti prea varza sa gandesti, asa e cu cei care tocesc, sunt destepti dar neinteligenti.

Tu esti ateu asa cum sunt eu... thinking Sailor Saturn, probabil genul ala de ateu care vrea sa creada ca e, dar nu e suficient de inteligent pentru asta si cand o sa uite definitiile tocite, o sa se calugareasca. Trebuia sa nu iti mai citesc raspunsul de la cuvantul "piatra" in jos. Ar cam trebui sa nu iti mai raspund, nu de alta, dar sa nu cumva sa iei ceva din raspunsul meu ca fiind constructiv, n-as vrea, eu in alte tale vad doar chestii tocite, probabil neintelese, daca nici macar "scrii mult si tot la cele 6 straturi corticale ajungi, probabil si daca vorbesti despre o piatra" n-ai fost capabil sa intelegi si daca ce intelegi tu, daca intelegi ceva, e cunoastere, prefer sa ma lipsesc de ea, si daca ce e in mintea ta ar fi ateism, m-as numi altceva. Einstein si Spinoza erau panteisti, ma mir ca n-ai zis ca esti, aaaa, stai, l-ai citit Freud (probabil lectura obligatorie, altfel nu imi pot da seama de ce ai toci ceva daca citesti din placere), daca era ateu, esti si tu... e grele viata, sorry pisy.

| NOBODY a răspuns:

Hmm... dar de ce să tăiem Biblia când putem a tăia celelalte nenumărate numere periodic definite de cărți? Just sayin', Biblia, face parte din tradiția multor oameni, și e ca și cum ai tăia un copac special ca să faci o pagină despre Jesus. Dar totuși, de ce să ruinăm o întreagă religie de mii de ani pentru o funcționare instituționalizată generată pe baza acestei religii? Mai bine ne întoarcem la origini, decât să băgăm căldură-n școli...

NOname
| NOname explică (pentru NOBODY):

Parcurge tot ce s-a discutat înaintea ta. Poate prinzi ideea.

Draga, imi e asa mila de tine incat sincer ti-as da ceva de mancare.Tu numesti chestia aia "minte rationala" si te mai si mandresti cu ea.Trist moment.Cea mai amuzanta faza e aia ca nu sunt ateu.Da, pisicuta (vezi, tot n-ai trecut de fenomenul de proiectie, uf...greu cu mecanismele eului, scumpica), in orizontul tau micut-micut - nici macar zonele Broca si Wernicke, pen' ca alea macar mai au treaba cu ceva ratiune - a fi ateu exclude orice deschidere spre religie.Imi cer scuze, raul de mine, ca te-am facut sa te simti ca un copil de clasa a 8-a scos la tabla si prins ca habar n-are lectia.Stiu, stiu, sunt rau, religia e de vina.Altfel, oamenii ar fi fost minunati, totul era roz si suspectez ca tu ai fi putut chiar gandi big grin BTW, ia denumeste calitatea care il face pe un om sa fie religios sau nu.Hai ca devii din ce in ce mai simpatica.Pacat ca nu prea am timp de tine, serios esti delicioasa.Iar aia cu raspunsurile tocite si cu piatra e di granda.Ia zi, cu ce zone din creier operezi cunoasterea aia? Asta ca sa vedem daca "ai tocit" ce trebuie, haha.Vad ca mai nou intrebarile corecte se cheama toceala (vezi ca si asta are treaba cu niste chestiute din psihologie, se cheama respingerea inconstienta a unor chestii care nu ne plac).Si nu, draguta, n-am tocit nimic.Stii, sunt unul din oamenii aia care lucreaza cu alti oameni si are nevoie pentru asta sa mai si citeasca.Stii tu, chestiuta aia draguta si simpatica, atunci cand deschizi o carte si... eh, dar te-am pierdut pe drum.Ia zi-ne cum e cu a fi sau nu religios, ca devine foarte amuzant.

1. Pisy, pe vremea lui Freud nu exista trollingul, asa ca mai citeste si altceva.
2. Ateu inseamna doar fara zeu. Un nefumator poate vorbi toata ziua despre tigari, mai ales cand incep sa-i puta (nu miroase) hainele a fum de tigara. A, tu esti ateu pentru ca nu vorbesti despre religie, dar crezi in dumnezeu, bravo!
3. rolling on the floor ti-am zis ca faci ce faci si tot la cele 6 straturi corticale ajungi, mi-e foarte clara treaba. Du-te mai citeste ce a zis Freud, sa crezi tot nu e nevoie sa te sfatuiesc, asta faci deja. smug

| Vektor a răspuns:

Nici petrolul nu ar arde asa mult, cat ar arde cartile astea 2.
bibilia cu 4 miliarde de copii vandute in ultimii 50 ani..paduri intregi au fost taiate.

Ce interesant, donshoara si-a restructurat discursul.Asta se cheama repozitionare fata de niste chestii care nu prea convin donshoarei.E bine, Mada progreseaza, pisicuta devine din ce in ce mai simpatica happy Inca o data, scumpix, ce fac eu pe aici nu e deloc trolling, daca atat percepe creierasul dumitale (care, sa fiu sincer, nu sunt sigur ca are chiar 6 straturi corticale, cred ca poti rescrie stiinta din temelii), asta e chiar neplacut.Ce amuzant ca o atee percepe ca trolling intrebari (pe un topic despre religie) despre...religie (namely: ritual, constiinta, cunoastere de sine, neurologia unor acte de natura religioasa). Sunteti asa simpatici ca meritati un premiu.Serios, chiar imi faceti ziua mai buna!
Hai sa te lamuresc si cu straturile corticale. Faptul ca revii atat de mult la o chestie despre care te-am prins ca n-ai habar spune ceva, si anume: donshoara Mada are profil obsesiv si egotic, si nu-i place sa fie prinsa cu lectia neinvatata (profil de adolescent care crede ca stie tot). Apropo, draga, cati ani ai? 17? 18? big grin Uite o sugestie foarte simpla: mai taie din ego si pune manuta pe o carte.O sa mai si inveti cate ceva, garantat.
Iar aia cu donshoara Mada care imi explica mie ce e ala ateu e di granda. Spre maxima ta rusine, vorbesti cu unul din oamenii care a stat cel mai mult in zona ateilor (si anume 2009-2013), si iti pot face discutii de nuanta despre ateism gnostic vs ateism agnostic, agnosticism vs ignosticism, ateism stiintific vs ateism metafizic etc. etc. Ce zici, stii diferenta intre metafizica si epistemologie? Ca sa discutam despre asa-zisul ateism metafizic vs ateism epistemologic? (in realitate dihotomia e falsa, dar poate ne explici tu de ce) Urmand o treaba simpla: cine a zis ca eu cred in dumnezeu? LOL Daca tu asta ai inteles de aici, ai nevoie sa iti sedimentezi putin logica.Nu de alta, dar te sedimenteaza ea pe tine big grin Am zis o chestie simpla: pentru cei care practica religia, ea este foarte importanta si are functii la fel de importante nu doar in fiinta umana, ci inclusiv in...biologic.Stiu ca prejudecatile voastre va impiedica sa intelegeti asta, dar nu-i vina mea.Nici a religiei.

Aveam de gand sa nu iti mai raspund, de aia mi-am "restructurat discursul", dar uite ca am raspuns sa iti spun doar asta, mai bine tai menta la gheparzi decat sa mai continui discutia, sau ce-o fi asta, cu domnul 6 straturi corticale. Sa-ti ajute dumnezeu si cei 12 apostoli. laughing Trimit raspunsul si citesc apoi, am o banuiala ca tot la celebrele 6 straturi corticale ai ajuns.

Finally ceva smart in discursul tau - sa iti opresti prostiile pe care le spuneai.Wow, "a dat domnul".

NOname
| NOname explică:

78 Questions for Christians.
http://youtu.be/SI-_FJuTPns

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......u-cred-in/

NOname
| NOname explică (pentru angus35):

Iar ameninţări puerile, basme şi propaganda creştină? Ceva inteligent şi la obiect...nimic?

| angus35 a răspuns (pentru NOname):

Chiar daca s-ar ridica cineva din morti tot nu vei crede.Intr-o zi vei muri.Asta este o amenintare?

NOname
| NOname explică (pentru angus35):

Dap, exact cum spuneam...nimic.

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......e-exemplu/

NOname
| NOname explică:

Http://www.tpu.ro/......i-engleza/

NOname
| NOname explică (pentru Mădă0611):

Vrei să vezi ceva amuzant? Caută episodul 11 sezonul 6 din "Monk".hee hee