Acum ma uit la Noah, ca l-am tot amanat, am zis chiar ca o sa renunt la idee, dar apoi ma gandeam totusi sa-l vad, sa vad daca e de ras sau de foarte ras. E de foarte foarte ras. Harcea parcea, si sunt abia la 1h27m. Ce face disperarea din mintea unui om. Cred ca asta inseamna supravietuire pentru ei, si in cazul asta, nu ar trebui sa imi fac sperante ca ar exista vreo limita de vreun fel.
Ceau!
Uneori, cand afara e zapuseala, vii acasa tu in sambata ta libera, tragi draperiile, bagi amplificarea si pui un film cu Potopul. Nu neaparat pentru poveste ci pentru apa aia care curge din nori si oceanele ale caror valuri simti cum se izbesc de peretii camerei tale. Apoi, fugita din nebunia orasului in care cablurile-s urbane, firobuzele-s urbane, claxoanele-s urbane, mirosurile-s urbane, restul-totul-contemporan, intri pe firul unui scenariu in care animalele se aseaza ca dulceata in camara dar intr-o arca, sa vezi cum vin in sir indian elefantii, pasarile flamingo, broscutele testoase si se aseaza pe rafturi asa cum le zice regizorul Asta este ceva prea tare ca sa vrei sa mai observi ideologia, crede-ma.
In fine, cand ecranul e cel de la cinematograf, si prin padure incep sa fosneasca tufe de 5 metri din care apar disciplinati pitonii urcandu-se in corabia lui Noe, cand valurile se zbat de la tavan pana sub picioarele tale de-ti vine sa ridici sandalele ca sa nu te stropeasca atunci traiesti altfel un film si nu neaparat cautand sa vezi ce face disperarea din mintea unui om. Las-o-n saracie de ideologie, adevarului arata-i degetu`! Filmul e pentru bucuria ta, nu te pune sa critici, desfata-te relaxata si priveste-l de pe mal cum pluteste asa....ca o barcuta de hartie...o joaca pe care ti-o propune un regizor care vrea si el sa-si cumpere un yaht si face-un filmusor cu un potopel.
Ciao, Leo.
Tocmai am terminat cu filmuşorul ăsta cu potopel (pe care-l prefer povestit de tine; pare mult mai fascinant).
M-am simţit ca un copil într-o carte de poveşti cu lumea ei magică şi ciudată.
Nu-mi vine să cred că s-a gândit cineva să investească atât într-un film de genul. Adică, se putea să vină cu o fantezie nouă, exotică, deşteaptă...dar probabil nu s-ar vinde, cât să-i ajungă regizorului de un iahtuleţ.
Mi-a plăcut mult-mult Jennifer Connelly. Până şi personajul ei a fost cel mai agreabil...ca o zână.
Şi mi-au plăcut toţi acei monştri cu personalitate şi animalele sub hipnoză, care m-au făcut să mă simt ca într-un zoo de păpuşari. Ce simplu şi alb-şi-negru e totul în basme...
Si Hermiona Granger a nascut gemeni. Adica Russell Crowe a fost si boxer si gladiator si robin, a avut parte si de A Beautiful Mind, roluri peste roluri dar nu m-a deranjat sa-l vad aicidar cand a aparut Hermiona Granger, imediat mi-a fugit gandul la Harry Potter, astfel incat putea sa se intample orice, oricum chiar si povestea misterioasa a lui Cain si Abel parea in filmul asta scrisa tot de J.K.Rowling.
Ai dreptate, chiar are iz de Harry Potter.
M-au înveselit şi costumaţiile lor. Texturi, combinaţii de culori şi croieli foarte cool şi cumva moderne. Unele le-aş purta şi eu. Şi m-a distrat cum personajele principale (cu unele excepţii) par a avea o gândire şi un vocabular foarte moderne şi priviri inteligente, nespecifice unor sălbatici analfabeţi din acea vreme, cum ne-am aştepta. Şi a fost fun cum au înghesuit Big-Bang-ul şi evoluţia pe-acolo...şi pe bunicul înţelept şi magic, şi seminţele din Eden, şi pielea de şarpe, şi un rege-criminal, şi niciun dinozaur, urs polar, koala sau panda... A ieşit aşa, un fel de basm în basm.
Mai oamo, toate bune in scenariu acesta pentru filmul propus pe care l-am urmarit cu mintea deschisa si ochii inchisi, in care totul se desfasoara perfect cand vezi pitonii disciplinati, leul manierat oferind intietate gazelei la urcarea in arca, câinii si pisicile isi jura prietenie vesnica, soimi si porumbeii impart aceiasi cusca, Tom si Jerry abordeaza steagul alb, minunatie mare, toate fiarele lumii, şuruburile, piulitele si şaibele sunt intr-o armonie perfecta. Dar bine mai, din toata aceasta aglimoraţie universal-valabila de ce lipsesc mai caprele, de ce? Revizuie scenariul, baga si caprele in scena, îi musai, pe langa faptul ca, caprele au foloase fundamental existential pentru noi eu raman si fara replica cand nu-mi convine ceva. "Sa-ti iei capre".
Hombre, la Hollywood Biblia seamana teribil cu Harry Potter, ca sa se vanda filmul. Caprele n-au fost protagoniste cand s-o turnat "Noah" ca erau luate pe platoul celalalt, unde se face "The Men Who Stare at Goats 2", continuarea la asta http://www.imdb.com/title/tt1234548/ Intelege si tu, era disputa mare pe ele, s-a dat cu banu`, a cazut ca joaca in terenul celalalt si-a iesit Arca fara capre. Puteau sa bage un avertisment de la inceput, sa nu trebuiasca sa te uiti degeaba, in locul tau eu i-as da in judecata, in judecata de apoi, mai precis.
Leo, filmul acesta nu-l vazusem si multumesc ca am mai bagat la scăfârlie inca o poveste. Acu' nu ma intreba daca mi-a placut sau nu, ca nu fac parte din categoria "vreau si eu un film da sa fie bun" pentru ca numai daca vezi si filme ne-bune poti sa tii care sunt bune. Bine ca filmul a fost din partea ta si cu directie caci daca era de la NoName atunci incurcate erau caile productiei de filme si spun asta pentru ca cineva a cerut un film bun si NoName o buna samariteana i-a recomandat 66 bucati de filme. Poftim, alege daca poti din ditamai gramada pe cel bun!? Am rumegat sugestia cu datul in judecata si ma hotărâsem să "şo pe ei" dar m-am răzgândeanu caci decat sa-i dau in judecata de apoi mai bine astept pana la calendele grecesti, stii tu vorba aia, Sf Petre sau Sf Gheaorghe tot un drac.
"Racla Sfântului Nectarie are nevoie urgentă de bani! Mulți bani. Și aur. Și argint.
Atenție: Racla are cont în bancă, pe numele preafericiților!
Sfânta Biserică "cea dreaptă" vrea toate bogățiile lumești. BOR are o conduită internă pentru slujitori: Preoții ortodocși sunt obligați să poarte câteva kilograme de aur de 24 de karate atunci când călătoresc cu limuzina. Săracii să mai tacă din gură și să mai doneze că ies preoți pe bandă rulantă de la teologie... și sunt fără biserică, fără aur, fără limuzină, fără vilă. Donați, donați pentru raclă!
Serios, dacă racla nu mai aduce bani, ce ortodoxie mai e aia?"
https://www.facebook.com/......3741613645
"Sfinții noștri aur poartă. Sfinții ortodocși au conturi bancare, dar acceptă și donații în aur și argint.
Biserica Ortodoxă Română este o instituţie săracă. Dacă ar fi bogată, şi-ar face singură biserici, mănăstiri, catedrale, ca să nu se mai milogească la statul chitros să-i dea ei, în fiece an, nişte milioane de la buget, în loc să le dea învăţământului laic şi medicinei neortodoxe. De asemenea, dacă ar fi bogată, BOR nici n-ar mai cere enoriaşilor, deja hipertaxaţi de guvern, să mai plătească şi la ea bir.
Dar, la drept vorbind, gestul BOR de a cere credincioşilor să-i ofere de bună voie mangoţii pe care nu i-a luat guvernul cu japca este unul profund creştinesc: de ce să stea banul, ochiului dracului, prin buzunarele miticilor, în loc să fie zăvorât straşnic în conturile BOR deschise, cum arată şi imaginea de mai sus, la filiala BCR Urziceni?
Staţi liniştiţi în stranele voastre, că Daniel nu-l depune pentru el pe PF (persoană fizică), întrucât el e anahoret din fire, n-are nevoie de bani, îl depune pentru sfinţi. Căci, nu ştiu cum se face, dar până şi înalţii clerici, cât or fi ei de documentaţi în privinţa prorocirilor, n-au putut să prevadă c-o să vină iarna, aşa că au uitat să-l îmbrace pe Sfântul Nectarie într-o raclă cumsecade, din aur şi argint. Şi cum ar fi să-şi petreacă ditamai moaştele iarna într-o cutie de lemn, să le degere crivăţul rusesc, ateu convins? Sau într-un recipient de plastic, oricât de biodegradabil ar fi el?"
https://www.facebook.com/......788343210/
"BOR renunță la misoginie și înființează o Matriarhie."
https://www.facebook.com/......3433813009
http://morometia.ro/......atriarhie/
"Moderate" Muslims show their true colours:
http://www.facebook.com/Bibliapentrusceptici/posts/938603416205983
DeProfundis99 întreabă: