Eu am invatat de mica sa gatesc, cam 10-12 ani, desi si mai devreme faceam...pentru ca am fost nevoita...sa invat de mica...
La 11 ani, cand m-am rugat de mama sa faca supa de pui dar ea a facut o ciorbita de zarzavaturi. Am refuzat sa mananc in ziua aia pana la ora 6PM cand am rugat-o sa-mi dea drumu' la aragaz ca sa-mi fac supa. Nu a crezut initial ca voi face ceva comestibil, insa va asigur ca nu a murit niciuna din persoanele care au mancat. De atunci... am tot invatat retete noi, iar in momentul de fata, eu ma ocup cu gatitu' pentru. zilele festive. E distractiv sa gatesti... mai ales cand incerci chestii noi si mai modifici si retele de baza. So... Gatiti!
Mi-a placut sa vad ce face mama la bucatarie si sa se incurce de mine ce e drept la capitolu prajituri pe la varsta de 10-11 ani iar cd a trebuit sa plecela spital sa se opreze de hernie de disc am ramas doar eu cu tata cam 2 saptamana si m-am vazut in fata faptului sa gatesc si eu ceva e drept ceva usurel pentru inceput
Cred ca aveam 9-10 ani, cind am facut pentru prima data o mincare gatita si anume ciorba de fasole verde. Vreti sa aflati cum? Impreuna cu fratele meu, ne-am amintit ce legume gaseam in farfurie si pe acelea le-am pus si noi in oala, plus corcoduse pentru acrit si a iesit super buna.Am mai facut si mamaliga(bineinteles ca de doua ori, pina ne-a reusit) si cu ceapa verde, gata mincarea.(piinea era la ratie, 1/4 de piine rotunda, pe zi)
Eu sunt intr-o continua invatare...mai rau este ca nu prea se prinde de mine...cred ca aveam 14 ani cand am facut pentru prima oara o supa care a iesit tocana...
Chiar te intereseaza? de ex pe mine nu ma intereseaza cand a invatat X sa gateasac
La 13 ani si tanand cont ca au trecut 10 ani de atunci as putea zice ca acum chiar sunt experta, de fapt am facut si vreo trei cursuri de gatit pentru experienta mea.
La 11 ani am invaat sa fac cartofi prajiti la 12 pireu si pana in prezent nu mai stiu altceva aa ba nu stiu si oua in tigaie siomleta
Macar nu mor de foame!
Am invatat sa gatesc in vacanta de vara, la terminarea clasei a-II-a, la cosit in muntii Bucinului.
La 10 ani ştiam deja să gătesc spaghete, macaroane, (cu sos etc), cremwursti, ouă, şi diferite mâncăruri simple. S-ar putea spune că am avut ambiţie şi mult timp liber
Sara2 întreabă: