De mica mi-a placut intotdeauna dar si acum inca invat lucruri noi in ale gatitului niciodata nu stii prea multe cand e vb de gatit tot timpul descoperi sau aflii secrete noi
La ce varsta am inceput sa gatesc! pentru ca de invatat inca mai am... La 7 ani am prajit primii cartofi si prima omleta ( am fost copil cu cheia de gat) apoi la 14 ani o ciorbita, o tocanita si acum la 38 nu mai gatesc decat gratar si salate -ca sa mancam dietetic si sanatos!
Pot spune ca am "cochetat" cu arta culinara in anii liceului, dar fiind singura la parinti mama ma "alunga " din bucatarie spunand ca acolo este domeniul ei si eu trebuie sa invat nu sa "pierd timpul". Abia dupa ce m-am casatorit(la 23 ani) am deprins tainele gastronomiei si am invatat pas cu pas tot felul de retete mai ales pentru a-i face placere sotului meu care adora mancarea gatita in casa...
Aveam 12 ani cand am inceput sa gatesc...prima oara am facut o tocanita de cartofi noi pe care doar i-am spalat nu i-am curatit de coaja...de altfel mama zicea ca era chiar gustoasa...doar ca se ridica pielita de pe ei ... ca desert am facut clatite dintre care una se lipise pe tavan ...Ma amuz tare mult cand imi amintesc...mai ales ca mama nu ma prea lasa sa gatesc, iar eu profitam de faptul ca eram de dupa-masa la scoala...deci singura acasa, si gateam ce aveam eu chef
La 11ani si nu mult dupa aceea faceam si prajituri, acum gatesc foarte bine si nu am patit niciodata sa manance cineva ceva facut de mine si sa spuna ca nu-i place sau sa lase ceva in farfurie, finul meu zicea ca sa-mi deschid un restaurant ca se aboneaza la mine cu mancarea nu mai vorbesc ce torturi bune stiu sa fac, nu ma laud dar mi-a prins bine educatia din vremurile celelalte, azi nu mai stie nimeni nimic sunt varza fetele in bucatarie nu au cu ce se mandri si nici nu vor sa invete si e atat de frumos sa gatesti tu cu mana ta pentru familie sau sot si sa vezi ca mananca cu pofta.
Pe la 11-12 ani...
Din pacate a trebuit sa invatam sa ne descurcam fara mama (mai am o sora) care e mai mereu plecata in Italia, la munca, asa ca am invatat si sa gatesc. Nu am invatat din carti, pur si simplu inventam. Am avut o gramada de esecuri, si inca mai dau chix, dar asta inseamna sa inveti, nu?
La 11 ani stiu sa fac clatite, macaroane, cartofi prajiti chec, cartofi piure, sandwichuri si un fel de prajitura cu nuca sau mac, paine prajita si paine in ou...cred ca stiu sa fac destule nu?
La varsta de 17. Bine-nteles ca nu cozonac si sarmelehttp://www.tpu.ro/design/images/emoticons/3.gif
Pai eu am invatat pe la 13-14 ani; fiind una la parinti au vrut sa nu ies alintata si m-au pus sa gatesc lucruri usurele de mica. Tin minte ca primul meu dulce a fost"cornulete cu bors"pe care le-am facut la Casa Pionierilor si care a fost. un mare succes
Eu am invatat sa gatesc pe la 13-14 ani; Imi amintesc ca, am facut la Casa Pionierilor "cornulete cu bors"si m-am mindrit foarte tare de reusita
Cred ca primi cartofi prajiti i-am facut pe la virsta de 8 ani. Dar ceia ce imi aduc bine aminte si il simt si acum, numai gindindu-ma, este parfumul de piine calda din cuptorul bunici... Aveam cam 4 ani. Atunci s-a nascut pasiunea mea pentru bucatarie. Apoi incet, incet, bunica ma lasa sa o ajut la framintat, prima ca un joc, iar mai tiziu o ajutam cu adevarat. Piinea de casa si placinta cu prune...Asa a luat fiinta pasiunea de a gati.
Sara2 întreabă: