Vizitiul, nup... Din cauza ''egoismului'' lumea intra in conflicte.
Pentru ca, unei persoane egoiste, n-ai sa vezi, sa-i pese prea mult de ceilalti, de binele semenilor/societatii, etc etc.
Si, cand ma gandesc ca, sunt diferite formele de egoism care corespund diferitelor idei despre interesele egoiste ale oamenilor..., uff, ce ''necesar'' sa le fie oare (?)!
Este folositor pana intr-o anumita masura: atunci cand trebuie sa ai grija de tine dar nu cu costul nefericirii altuia.
Esste necesar sa fi egoist dar nu intotdeauna, dc zic asa, penntru ca unele persoanne sunnt prietenoasse insa altii nu...tre sa iti castigi increderea in fiecare persoana pe care trebuie sa o cunosti si sa nu te lasi orbit la prima vedere... orice persoana ascunde multe si pot fi falsi din prima clipa
Da,pentru ca daca nu esti egoist vei fi luat la misto.trebuie sa fi egoist chiar daca acest lucru incalca principiile morale,n-ai ce sa faci, daca vrei sa te adaptezi la modul de viata actual, egoismul te ajuta.
Sincera sa fiu uneori ar fi nevoie si de asa ceva dar ca parere si caracter sa fim realisti toata lumea poarta mantia de egoism iar toata loomea stie ca focul cu foc se stinge si in cazul nostru egoismul cu egoism se trateaza... sper ca te-am ajutat
Nu este necesar egoismul! Dupa parerea mea.
Dar daca vezi ca cineva abuzeaza de tine sau de ceea ce ai uh. da este necesar
Daca tu esti stapin asupra egoismului tau atunci nu ai de ce sa-ti faci griji, uneri egoismul ne ajuta sa ne afirmam in fata oamenlor...
Citeodata mai trebuie sa mai shii si egoist...ii drept ca el nu prea este recomandat,dar daca nu am fi egoisti,riscam sa fim calcati in picioare,si asta nu-i prea bini, dar oricum nu trebuie sa fim tare egoisti, egoism combinat cu mindrie! asta e cel mai bine!
Sub nici o forma.Egoismul este unul din cele mai rele lucruri din lume "din putinul tau da si la alti" era o vorba dupa parerea mea egoismul are o mare parte din vina ca lumea nu progreseaza Iti dau un exemplu nu am dovezi la ceea ce am sa sustin dar trebuie sa ma crezi pe cuvant:un tanar genial mare destept inventeaza o baterie aproape perpetuum care nu se termina mai trebuie ajustata putin. Daca ar fi facuta publica inventia ea probabil ar fi ajustata pentru masini ca sa devina electrice un mare pas inaninte pentru omenire dar ce se intampla cei care conduc companiile petroliere adica seicii ar devenii falimentari daca asta s-ar intampla deoarece masinile consuma benzina si astfel ei au marfa vanduta unde ramasesem a da ei bine ei cumpara inventia de la tanar oferindu-i milioane si pastreaza inventia pentru ei ca sa o duca bine
Nu este necesar, dar exista si se dezvolta destul de repede. De exemplu daca esti singur(a) la parinti crezi ca e bine ca nu trebuie sa imparti cu nimeni tot ce ai = egoism.
In unele cazuri da... Dar nu trebuie folosit atunci cand nu trebuie si foarte des! Ai da dovada de un om figurant si un copil rasfatat!
Depinde de situatie e cand e si necesar in doze mici, exemplu cand o persoana se tot foloseste de tine trebuie sa inveti sa o refuzi din cand in cand
Societatea noatra funcioneaza doar pe principiul "Egoismul este motorul societati" deoarece nimeni in ziua de astazi nu sta sa se gandeasca la cel de langa. Toti dorim sa fim pe primul loc, sai intrecem pe cei de langa noi., sa fim mai presus de orcine. Egoismul este necesar deoarece el inseamna ambitie. A fi egoist inseamna sa-ti pese doar de propriile interese personale. Si sunt de acord ca este este necesar egoismul. Si nu sunt de acord cu JeSsYkA deoarece nu inseamnasa intri in conflic., Daca esti destept daca te duce capu poti realiza multe fara sa intri n conflict cu cineva. Totul consta in modul in care gandesti in modul in care stii sa organizezi lucrurile