| Azazel_2358 a întrebat:

Egoismul, o calitate sau nu?

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare

232 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Egoismul este caracteristic pentru societatea noastra.Egoismul cauta folosul sau.Interesul material apare pe primul loc, lasand in urma pe cel spiritual.Din contra, eu zic ca trebuie sa avem o inima simtitoare sa fim receptivi la nevoile celor din jur.A fi altruist este o calitate.

| harciog a răspuns:

O calitate pina in momentul cind e folosit in exces pentru ca va deveni defect ca orice calitate de altfel.

| danut a răspuns:

Egoismul este o calitate. NEGATIVA.

| DianaScorpio a răspuns:

Depinde de situatie. Uneori e un defect enorm, alteori o calitate.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Cred că Vizitiul a mai pus acestă întrebare. thinking
Eu o consider o calitate în limitele bunului simţ.
Uneori este peste măsură, iar alteori nu este necesar. Trebuie să ştii când e ok să fii egoist şi când nu, dar asta înseamnă că trebuie să te cunoşti pe tine. Ceea ce este cam improbabil.

P.S. In a selfish world, only the selfish succeed.

| blondissima a răspuns:

Egoismul este si calitate si defect in acelasi timp. A fi egoist e bine pentru cel ce este si mai putin bine pentru cei din jurul lui.

| blondissima a răspuns:

@InGErAsHFaCutPraF21, egoism nu inseamna rautate si ganduri rele, ci a te gandi la tine in primul rand si mai apoi la altii, a fi tu cel mai important pentru tine insuti. Si absolut toti avem momente in care facem asta, doar ca la unii din noi momentele astea sunt cam dese sau chiar fara pauze intre ele.

| MidnightLady a răspuns:

Calitate. Singura mea calitate.

| elena a răspuns:

Nasol...chiar ca este XTREME!

| caractere a răspuns:

Nu stiu ce inseamna caltitate.

A primit 204 raspunsuri, citeste-le pe toate, e bine de stiut:
http://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/egoismul-necesar-sau-nu/

| Ovilacul a răspuns:

Eu consider egoismul o calitate. Altruistii nu ajung prea bine in cele mai multe cazuri. Trebuie sa fie o balanta intre aceste doua trasaturi de caracter ale oamenilor. Egoismul dus la extrem e un defect care te afecteaza pe toate planurile dar si lipsa lui e tot un defect. O doza potrivita de egoism nu strica niciodata.

| PetreConstanta a răspuns:

Doamne dar ce calitate ( prostie)

Egoismul= fierbi in sucul propriu pana nu mai ai aer Egoism= invidie sunt sinonime

Egoism=prostie

Egoism = prostie

| elasexygagica a răspuns:

O mare calitate.

| Kanghu a răspuns:

Ai nevoie de egoism, dar nici sa fii foarte egoist.

Trebuie sa pastrezi o balanta, daca nu esti egoist multi vor profita de tine si te vor calca in picioare. Daca esti prea egoist, nimeni nu te va baga in seama.

| LuS[z] a răspuns:

Nu e o calitate.E ceva te ajuta sa treci mai departe si mai distant prin lume.DAR O calitate nu este pentru ca o calitatea ar trebui sa te defineasca si sa fie un punct forte.Egoismul nu este asa.Te face rau si sa nu iti pese de ceilalti ceea ce nu e bine straight face

| emy a răspuns:

Categoric, nu. Egoismul este un defect.Multi au impresia ca, fiind egoisti, o duc mai bine, le este mai usor in viata. Nimic mai fals.In primul rand, daca esti numai pentru tine, nu ai cum sa schimbi nimic in lumea asta, dar, in unire cu altii, poti schimba multe.In al doilea rand, din cauza egoismului si a indiferentei unora, s-au pierdut multe vieti, din cauza egoismului si a indiferentei unora, o ducem noi asa de "bine", din cauza acestor doua, nu avem acces la sanatate, la cultura, la nimic. Va place cum traim? Ei, asta e din cauza egoismului si a nepasarii conducatorilor nostri.Considerati ca merita sa le urmam exemplul? Considerati ca, fiind ca ei, rezolvam ceva? daca da, ce anume? In plus, cu ce drept ii condamnam pe ei, daca noi suntem la fel: ne pasa doar de noi si de interesele noastre? Pai ei asta au si vrut:sa ne dezbine, sa ne faca sa fim numai pentru noi, ca sa ne poata manipula dupa bunul lor plac, iar noi, ca fraierii, ne-am lasat manipulati de ei, le-am facut jocul. In plus, este rau si pentru sufletul tau sa fii egoist. Sau sufletul nu mai conteaza in zilele noastre, ci doar stomacul? Daca da, inseamna ca am ajuns intr-un stadiu... nu mai zic.Parerea mea este ca si sufletul este tot al nostru si face parte din noi, la fel ca stomacul. Daca sufletul nu este in regula, nu ne este bine, chiar daca noi nu ne dam seama de asta.Stiu ca in lumea asta este greu(dar nu imposibil) sa fii altruist, este greu sa vezi ca tu incerci sa faci sa fie bine, iar altii isi bat joc de tine. Dar eu zic ca sufletul ar trebui pus pe locul I.Ba nu, pe locul I ar trebui pus Dumnezeu(daca nu din recunostinta pentru ce a facut pentru noi si pentru ca ne mai lasa sa traim, desi poate ca nu am merita, macar de frica), pe locul II, sufletul, iar celelalte, pe locul III, IV si asa mai departe.Ma rog, asta este parerea mea.Eu sper ca Dumnezeu va face o minune, si ne vom schimba in bine.Numai Dumnezeu mai poate sa faca ceva cu noi. Sa ne rugam! Multa bafta!

| 4b a răspuns:

Defecthappy

| Paula007 a răspuns:

Esential, daca doresti sa traiesti in continuare. asa am ajuns sa traim in secolul XXI.

| ShowTim3 a răspuns:

Da, este o calitate in societatea de azi, e fiecare pentru el. Egoismul e o calitate daca nu este in exces, daca ai o caruta de bani nu are sens sa fi egoist, daca nu ai, trebuie sa fi egoist ca sa ai ce manca.

| Joanne a răspuns:

Nu este o calitate.
Puterea de a spune nu atunci cand trebuie, de a avea mereu grija de tine fara a-i rani pe ceilalti, acestea sunt calitati.
Cu toate ca, intr-o lume de egoisti... doar egoistii supravietuiesc...

| ღAnonimღ a răspuns:

In preajma unor persoane, care incearca sa te calce in picioare egoismul este una dintre cele mai mari calitati.
Dar cand ai in fata ta un prieten adevarat, egoismul e unul dintre cele mai mari defecte.

| metallica666 a răspuns:

Mai degraba e o trasatura morala...negativa
dar dupa mine, uneori poate chiar trebuie sa fim un pic egoisti (nu ma criticati, e doar parerea mea)

| Psihoyounger a răspuns:

Da, o calitate de a-ţi face bine ţie însuţi!

| DanDannn a răspuns:

E Romania, deci egoismul este o calitate.

| shtephie a răspuns:

Trebuie sa ne mai gandim si la noi, nu numai la ceilalti. Poate fi o calitate, dar si un defect. Trebuie sa fim egoisti, dar cu masura, sa nu trecem limitahee hee

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare