*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Egoismul e un defect...nimeni nu ar mai sta pe langa tine daca nu imparti nimic iti devine antipatic omul asta ca totusi iti poate face pofta cu ceva nu? In fine o prietenie nu se bazeaza pe mancare sau obiect pe care trebuie sa le imparti da devine enervant la un moment dat...
Ai nevoie de egoism, dar nici sa fii foarte egoist.
Trebuie sa pastrezi o balanta, daca nu esti egoist multi vor profita de tine si te vor calca in picioare. Daca esti prea egoist, nimeni nu te va baga in seama.
Categoric, nu. Egoismul este un defect.Multi au impresia ca, fiind egoisti, o duc mai bine, le este mai usor in viata. Nimic mai fals.In primul rand, daca esti numai pentru tine, nu ai cum sa schimbi nimic in lumea asta, dar, in unire cu altii, poti schimba multe.In al doilea rand, din cauza egoismului si a indiferentei unora, s-au pierdut multe vieti, din cauza egoismului si a indiferentei unora, o ducem noi asa de "bine", din cauza acestor doua, nu avem acces la sanatate, la cultura, la nimic. Va place cum traim? Ei, asta e din cauza egoismului si a nepasarii conducatorilor nostri.Considerati ca merita sa le urmam exemplul? Considerati ca, fiind ca ei, rezolvam ceva? daca da, ce anume? In plus, cu ce drept ii condamnam pe ei, daca noi suntem la fel: ne pasa doar de noi si de interesele noastre? Pai ei asta au si vrut:sa ne dezbine, sa ne faca sa fim numai pentru noi, ca sa ne poata manipula dupa bunul lor plac, iar noi, ca fraierii, ne-am lasat manipulati de ei, le-am facut jocul. In plus, este rau si pentru sufletul tau sa fii egoist. Sau sufletul nu mai conteaza in zilele noastre, ci doar stomacul? Daca da, inseamna ca am ajuns intr-un stadiu... nu mai zic.Parerea mea este ca si sufletul este tot al nostru si face parte din noi, la fel ca stomacul. Daca sufletul nu este in regula, nu ne este bine, chiar daca noi nu ne dam seama de asta.Stiu ca in lumea asta este greu(dar nu imposibil) sa fii altruist, este greu sa vezi ca tu incerci sa faci sa fie bine, iar altii isi bat joc de tine. Dar eu zic ca sufletul ar trebui pus pe locul I.Ba nu, pe locul I ar trebui pus Dumnezeu(daca nu din recunostinta pentru ce a facut pentru noi si pentru ca ne mai lasa sa traim, desi poate ca nu am merita, macar de frica), pe locul II, sufletul, iar celelalte, pe locul III, IV si asa mai departe.Ma rog, asta este parerea mea.Eu sper ca Dumnezeu va face o minune, si ne vom schimba in bine.Numai Dumnezeu mai poate sa faca ceva cu noi. Sa ne rugam! Multa bafta!
Nu,de ce ar fi o calitate? Daca esti egoist, la un moment dat poti pierde totul:familia, prietenii chiar si viata.Nu degeaba se zice :"Egoismul sfasie sufletul asa cum un tigru sfasie trupul."
Din punctul meu de vedere egoismul chiar este o calitate
Sunt multe persoane care sunt egoiste
FUNDA?:X
Dupa parerea mea, nu este nici calitate, nici defect, ci doar o trasatura a caracterului. Calitatea e ceva ce intotdeauna e de admirat, iar defectul ceva ce e intotdeauna de blamat si evitat. E exact ca si orgoliul sau avaritia.
Egoismul= fierbi in sucul propriu pana nu mai ai aer Egoism= invidie sunt sinonime
Altruismul este o forma de egoism pentru ca daca stai sa te gandesti majoritatea incearca sa fie darnici sa faca fapte bune nu din instinct pur si simplu ci din cauza ca vor ceva innapoi unii lucruri materiale, altii spirituale cum ar fi senzatia placuta pe care o ai dupa ce ii ajuti pe altii (ii ajuti pe altii ca sa te simti TU bine)= egoism ^^
Eu cred ca e un defect! Frecvent intalnit azi. Azi, uneori e si o calitate pentru ca la situatia noastra financiara e putin cam necesar dar sunt si unii care dau aproape tot ce au sau gresesc?
Nu sigur ca nu dmn ce aveti cum sa fie egoismul o calitate si Apache eu cel putin as alege sa fiu calcat in picioare decat sa fiu egoist am fost da m-am reparat...
Depinde cu cine esti egoist...ii bine sa pastrezi si ceva pentru tine
dar nu cred ca egoismul e o calitate
Si,si.Este o calitate atunci cand este vorba de persoanele care merita, dar poate fi si un defect pentru putinele persoane sincere si care stiu sa fie asa cum trebuie.
O doza mica de egoism in tine poate fi folositoare uneori, dar asta nu inseamna ca egoismul este o calitate.
Eu cred ca nu mai trebuie sa fie o calitate ci sa fie un defect pe care nimeni sa nu-l mai aiba vreodata fundita?
Depinde foarte mult de context. Poate fi atât de bine o calitate, pentru binele tău, dar exagerarea îţi poate aduce şi lucruri rele so... E o calitate când e cu măsură.
Dupa parerea mea nu este o calitate! Stii cum se spune: "pune binele celuilalt inaintea binelui tau!"...
Egoismul O calitate
Egoismul poate fi considerat o calitate pentru ca daca esti egoist nu vei pierde nimic in viata, nu vei face greseli ca cele de ati imprumuta preieteni cu bani iar apoi sa nu ii mai primesti, egoismul te va ajuta sa nu regreti.
Egoismul Un defect
Daca esti egoist oamneni din jur nu te vor place pentru ca te gandesti numai la tine si iti pasa numai de tine, daca esti egoist nimeni nu te va accepta intr-o societate sau intr-un grup, egoismul te face sa nu ai prieteni pentru ca chiar daca ai avea si esti egoist cu siguranta peste o luna acestia o sa te lase.
In concluzie egoismul este bun dar este si rau.
AvalohAlyn întreabă: