| Azazel_2358 a întrebat:

Egoismul, o calitate sau nu?

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare

232 răspunsuri:
| blondissima a răspuns:

Egoismul este si calitate si defect in acelasi timp. A fi egoist e bine pentru cel ce este si mai putin bine pentru cei din jurul lui.

| MyKandreea98 a răspuns:

Nu e o calitatehappy

| asf a răspuns:

O calitate pentru ca fara egoism ai fi un nimeni.Credetima

| InGErAsHFaCutPraF21 a răspuns:

Egiosm inseamna:rautate si ganduri rele.Este o calitate,pentru ca fara ea esti calcat in picioare(asta cred oamenii rai),dar,oaenii adevarati cei neegosti,celeor care nu le pasa ce cred cei rai despre ei, si cei care au ceva special de la Dumnezeu, acel suflet divin nevizibil.Pentru acest raspuns depinde cum esti. Dacea esti rau:raspunnsul e da, daca esti bun:raspunsul e nu.Aceasta intrebare nu pote avea un anumit raspuns correct.Toate raspunsurile sunt dupa suflet.Deci raspunsul meu este:nu,fiindca :recunosc,nici eu nu am chiar acel suflet divin,dar,fara sa ma laud cred ca sunt mult mai bun decat alti,desi cei rai(adica multi)nu isi dau seama pentru ca usa catre sufletul meu e incuitata, dar sunt bine voiti in adancul sufletului meu doar cei buni, deci doare ei isi dau seama imediat. Funda plz

| PetreConstanta a răspuns:

Doamne dar ce calitate ( prostie)

| 54ndy a răspuns:

Diferă de la un moment la altu dacă e un defect sau o calitate.

| Andrewz a răspuns:

Cat timp o folosesti cat mai putin sau doar cand trebuie sau cu cine trebuie atunci e o calitate.Cateodata e bine sa fii si egoist, rau etc pentru a nu fi calcat in picioare. Daca esti prea bun atunci lumea te ia ca,, fraier'' o zic din experienta.

| Alex97_3376 a răspuns:

Nu

| blondissima a răspuns:

@InGErAsHFaCutPraF21, egoism nu inseamna rautate si ganduri rele, ci a te gandi la tine in primul rand si mai apoi la altii, a fi tu cel mai important pentru tine insuti. Si absolut toti avem momente in care facem asta, doar ca la unii din noi momentele astea sunt cam dese sau chiar fara pauze intre ele.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În societatea în care trăim... este luat în considerare fiind şi defect, dar şi o calitate, părerea mea!

| RTYUI a răspuns:

E o calitate cand esti inconjurat de oameni rai si un defect intre cei buni.

| andreiuuutza a răspuns:

In viata cotidiana este bine sa dispui si de aceasta calitate, zic eu, dar folosita in exces devine defect.

| cristinamg a răspuns:

Stii cum cred eu ca sta treaba? Atat timp cat exista un echilibru in tot pe aceasta lume nu se poate vorbi se calitati sau defecte.A manca.este o calitate sau un defect? Daca mananci prea mult este defect, daca mananci prea putin gandindu-te la slabit pentru a fi perfecta sau perfect(aici nu intra cazurile persoanelor care care au cu adevarat nevoie de slabit) este din nou un defect.Si asa ajunge noi la a ne da seama ca in tot trebuie sa mentinem un echilibru.Da poti fi egoist,un egoism, cum sa-i zic?! constructiv, sau poti fi egoist cu acte in regula si a ajunge sa dai in stanga si in dreapta din cauza fricii.E mult de scris, de discutat.Fiecare o ia cum vrea.Mie.mi-e totuna.

| dydy1 a răspuns:

In Romania e o calitate

| Anonomius a răspuns:

Nu,egoismul e un defectwinking.

| CattyA a răspuns:

Toti oamenii sunt egoisti, e in sange, e uman happy, in afara de Isus, dar nu vreau sa intru in dezbateri privind existenta lui. Practica arata ca daca intorci mereu obrazul, te gandesti mereu la altii, vei ajunge nu in rai, dar la psihiatrie happy. Cei 'altruisti' sunt in mare parte oameni slabi, care "se sacrifica" ca sa se linisteasca singuri pe ei, sa-si inece frustrarile. Dar, nu e egoism sa stea o femeie insarcinata in piciore lang tine, si tu sa stai ca un bou pe scaun (in cazul oamenilor sanatosi). Aveti grija cum interpretati egoismul.

| monica_8577 a răspuns:

Egoismul nu este o calitate.din contra, nu imi plac oamenii egoistii.in cele mai rari cazuri poate fi numit o calitate doar daca persoana respectiva se poate ajuta pe ea...in acest mod...

| Just141Me a răspuns:

E bine sa fii egoist cu cei care merita deci poate fi o calitate sau un defect depinde cum il folosesti.

| Riluris a răspuns:

Depinde ce consideri tu a fi o calitate. Calitatea este interpretabila si relativa. happy Egoismul este un necesar.

| DanDannn a răspuns:

E Romania, deci egoismul este o calitate.

| Asdffd a răspuns:

Da si nu.
Este o calitate pentru ca ai putea face lucruri pe care le poti regreta mai tarziu.
Si nu e o calitate fiindca ai putea rani persoanele din jurul tau.
(;

| alexandra_9405 a răspuns:

Nu, dar este un defect

| EuAli a răspuns:

Trebuie sa ai si putin egoism, ca asa esti ca(l)cat un picioare.

| ladygaga a răspuns:

Calitate.Multi oameni sunt rai, egoisti si in ziua de azi oamenii care sunt mai timizi, care te ajuta mereu sunt luati peste picior de ceilalti.
Asa ca e mai bine sa fii egoist si tupeist.

| st3lu07 a răspuns:

Depinde cum privesti lucrurile: moral nu este o calitate,este un aparent sentiment de suprematie in fata celorlalati (totul mi se cuvine mie). Egoismul se dobandeste,nu te nasti cu el,daca spre exemplu traiesti intr-o familie unde esti singur la parinti si crezi ca totul ti se cuvine,clar la maturitate vei fi astfel format,evident nu excludem nici familile cu mai multi copii. Una peste alta este un sentiment care poate fi "reglat" in functie de situatie, poti fi egoist in joaca de exemplu, adica sa te alinti. Echilibru in tot ce facem si totul va fi OK.

| nikywillrock a răspuns:

Toti cei care spuneti ca egoismul este o calitate sunteti niste ratati fara minte,urasc sa vad ca lumea a ajuns asa mizerabila, si bineinteles acum urmeaza argumentele.
Cine considera egoismul o calitate nu face parte decat din multimea care invata sa se adapteze SOCIETATII, ci nu sa faca in asa fel incat ca societatea sa ti-o adaptezi TIE INSUTI.Gandesti doar si numai ca multimea,sheep style.Ah, de altfel egoismul a ajuns sa fie si INVIDIAT, ca sa vezi! Cine e mai egoist ajunge mai sus.Pt ce? Nu inteleg,bani? Si aia pentru ce? Trai mai bun,cica. Dupa ce ai fost destul de EGOIST sa te tradezi pe tine insuti si adevaratul tau pur scop in viata,si fata de ce vroiai sa realizezi,dar tu,nu,iei ce e mai bun pentru tine, apoi, poate, intr-o zi, te gandesti si la altii.Asta daca nu ai fost o tarfa de cand te-ai nascut (ceea ce nu e posibil,toti am avut o minte SANATOASA, din punctul meu de vedere, cam pana in varsta de 7 ani,altii poate au mai avansat). Vrei sa fii in rand cu lumea dar nici tu nu stii de ce.
Altruistii o duc mai rau, nu? Asa credeti? Da, intr-adevar altruistii o duc mai rau din punctul de vedere al mintilor egoistilor.Infecte.
Btw,sa fii altruist e un stil de viata.Al naibii de bun.Jos,descurcaret,fara oameni falsi si doar prieteni adevarati.Acum rar mai gasesti astfel de lume, eu totusi am gasit.Am o singura prietena adevarata.Una, si imi este de ajuns.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Logik da este o calitate happy dar asa la mintea cocosului Alb.happy Nuu

| loveispain a răspuns:

Eu cred ca egoismul este un defect.nu o calitate, acum depinde de modul de gandire al fiecarei persoane.

| Katy20Kaithleen a răspuns:

Daca nu ai putin egoism nu esti bagat in seamna si esti folosit ca pe o carpa doar cand prietenii au nevoie de tine(sau de bunurile tale)

Întrebări similare