*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
In unele cazuri este bine sa fii egoist dar nu exagerat si nu cu oricine
. Trebuie sa ai grija cum te comporti daca nu iti vei pierde prietenii
Tinda sa devina calitate in zilele noastre. de ce? daca dau cuiva ceva, sunt un om bun, sufletist, daca cer si eu nimeni nu are nimic de impartit.Plus ca totul e prea putin ca sa mai dai si altcuiva. Orice e de neajuns.
Da, egoismul, din pacate este o calitate.Aceasta asa zisa "calitate" este 1 NEGATIVA, ci nu pozitiva.
egoismul inseamna : calitate a unei persone care se gandeste numai si numai la el/ea.
78% din populatie are aceasta calitate rea. Acesti oameni vor fii inlaturati de societate si "ademeniti" sa nu mai fioe asa de egosti.Recunosc, si eu mai sunt cateodata egosista, dar nu in mare masura. Fiecare dintre noi are un pic de egoism in el...
Nu e o calitate.Deoarece atunci cand esti egoist nu mai esti la fel de iubit si esti vazut cu alti ochi.
Depinde! Daca il duci la extrem,poate si un defect, dar parerea mea e ca putin egoism nu strica! Adica daca esti prea altruist esti luat de prost, deci e bine sa fii putin sau putin mai mult egoist.
Eu am fost foarte egoista dar apoi m-am schimbat si lucrurile au devenit mult mai bune pentru mine, deci optez pentru nu!
Da, eu cred ca egoismul e o calitate. Este o calitate care trebuie folosita cu mare grija. Uneori poti jigni pe cineva, dar uneori pentru ca sa nu-ti faci tie rau trebuie sa apelezi la ea. Si aici nu ma refer ca sa te gindesti doar la tine. Dar sint foarte putini oameni pe lumea asta care i-ti vor binele si nimeni altcineva nu te poate ajuta decit tu insuti.
EGOÍSM s. n. Atitudine de exagerată preocupare pentru interesele personale și de nesocotire a intereselor altora.
EGOÍSM n. Trăsătură morală care pune mai presus de toate interesele personale; iubire excesivă de sine.
EGOÍSM s.n. Preocupare, atenție exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor colectivității.
EGOÍSM s. n. preocupare exagerată față de propria persoană și de interesele personale, în dauna intereselor și drepturilor celorlalți.
Sunt cateva definitii ale "egoismului".
Unii cred ca NU este o calitate (oamenii se gandesc doar la ei, etc.).
Dar eu cred ca deja a devenit o calitate, de ce?, find ca eu sunt destul de egoista (parerea mea) si pentru mine este o calitate.
Si fiecare cu parerea lui.
Da din punctul meu de vedere egoismul chiar este o calitate daca nu esti egoist nu poti ajunge acolo unde doresti in plus daca esti bun esti luat de fraier deciii...
Pai egoismul nu poate fi considerat o calitate ci mai degraba mai mult un defect..., dar asta nu inseamna ca nu ai nevoie de el (cum a spus Apache)! trebuie sa fi putin egoist uneori, altfel lumea te va crede "slab de inger" (ceea ce inseamna sensibil) si se va lua de tine...dar nu trebuie sa fi egoist e un pacat mare si pana la urma nu conteaza ce zic ceilalti (parerea mea)!
Nu este o calitate deoarece este foarte rau sa fi egoist si sa nu te gandesti la cel de langa tine, este dupa mine un mare defect iar daca tu esti egoist si te gandesti numai la tine cum sa mai astepti ajutor din partea celor de langa tine.
Panait Istrati spunea in nuvela Nerantula : "Sa dai, sa dai, sa dai. Iata mare fericire a vietii. Si mai ales sa dai la timp fiecare lucru la vremea lui". Egosimul nu este o calitate, ci o alta modalitate de a ne strica relatiile cu ceilalti.Pentru a primi, mai intai trebuie sa daruim.
Nu tot timpul e bine sa fii altruist.In viata se spune ca e bine sa fii cateodata si egoist pentru ca trebuie sa te gandesti si la tine! Deci poate di si calitate dar si defect de cele mai multe ori!
Egoismul este o calitate negativa a unei persoane.
Egoismul il putem numi 'un defect'. Egoismul inseamna interesul doar de persoana ta si dezinteresul de celelalte persoane.Atat am putut spune.La revedere! Noapte buna! Va las id-ul meu de messenger:corina_2001
Egoismul desigur e unul dintre instinctele umane inca de la nastere, poate fi bun, poate fi rau, este o calitate daca sti sa o controlezi, cand sai dai drumul "sa curga" sau sa se opreasca, este una din capacitatiile egoului fiintei umane. Nimic nu e rau atata timp cat poate fi considerat instinct, o ramura din firea omului, deci d.p.d.v al meu este o calitate care se balanseaza in functie de cum considera omul ca e bine pentru el pe exterior sau pe interior.
Egoismul este un defect, pentru ca societatea in care traim abuzeaza de acest defect, iar pentru a nu fi calcat in picioare (vorba lui apache), esti fortat, sau mai bine spus nevoit ca si tu sa fii egoist sa poti suprafetui. prin urmare egoismul este un defect si nu o calitate.
Nu e chiar calitate, dar mi se pare bine sa-l ai. Oamenii trebuie sa aiba si calitati si defecte. Un om fara defecte ar fi un om plictisitor. Adevarul asta e, ca egoismul e necesar, fie el o calitate sau un defect.
Este un defect deoarece daca esti egois multi oameni te evita. sper ca te-am ajutat.
AvalohAlyn întreabă: