*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Nu e nici calitate nici defect adica face bine celui egoist dar nu face bine celuilalt dar as zice ca e un defect multi oameni fiing egoinsti isi pierd prietenii
Nu,de ce ar fi o calitate? Daca esti egoist, la un moment dat poti pierde totul:familia, prietenii chiar si viata.Nu degeaba se zice :"Egoismul sfasie sufletul asa cum un tigru sfasie trupul."
Panait Istrati spunea in nuvela Nerantula : "Sa dai, sa dai, sa dai. Iata mare fericire a vietii. Si mai ales sa dai la timp fiecare lucru la vremea lui". Egosimul nu este o calitate, ci o alta modalitate de a ne strica relatiile cu ceilalti.Pentru a primi, mai intai trebuie sa daruim.
Calitate si defect! depinde! calitate daca stai cu oameni care SUNT egoisti iar defect cand stay cu oameni care NU sunt egoisti!
In ziua de azi e calitate...normal e defect dar in ziua de azi se considera calitate.ca daca nu esti un pic egoist esti calcat in picioare nu te baga nimeni in seama
Nu e chiar calitate, dar mi se pare bine sa-l ai. Oamenii trebuie sa aiba si calitati si defecte. Un om fara defecte ar fi un om plictisitor. Adevarul asta e, ca egoismul e necesar, fie el o calitate sau un defect.
Calitate.Multi oameni sunt rai, egoisti si in ziua de azi oamenii care sunt mai timizi, care te ajuta mereu sunt luati peste picior de ceilalti.
Asa ca e mai bine sa fii egoist si tupeist.
Egoismul reprezinta sursa multor conflicte.
Fiindca egoistul nu se gandeste decat la el. Face orice pentru nevoile lui, calcand in picioare pe ceilalti pentru atingerea scopurilor sale. Pentru asta are nevoie sa domine. Nu poate sa traiasca in egalitate. Egalitatea da drepturi celorlalti pe care numai el vrea sa le aibe.
Nu tot timpul e bine sa fii altruist.In viata se spune ca e bine sa fii cateodata si egoist pentru ca trebuie sa te gandesti si la tine! Deci poate di si calitate dar si defect de cele mai multe ori!
Unii oameni, pot fii egoisti ca vor, alti ca trebuie, eu zic ca e o calitate, ca altfel te calca toata lumea pe,, coada ", posibil
Egoismul,daca te gandesti,este un defect.Un defect ce iti inlatura prietenii,poate chiar familia.Dar astazi sun atatia oameni egoisti ca parca acest EGOISM s-a transformat intr-o calitate,o calitate a celor singuri ce nu doresc prieteni,doar bani si lucruri scumpe,care par ca le aduc fericirea, dar de fapt le-o iau.
Este drept ca cei ce nu sunt deloc egoisti, nu au prea mari sanse in viata.Dar acestia nu sunt chiar EGOISTI-ca substantiv.Ar trebui inventat un alt cuvant-daca nu exista deja, si eu nu il stiu-pentru cineva doar putin egoist.
Egoism = defect ( din puncutl meu de vedere)
Cu ce folos sa fi egoist? In unele situatii trebuei sa te gandeti si la tine insati dar sa fie o gandire cumpatata si nu exagera cu "grija de tine". Toti ne punem pe primul loc mai intai pe noi insine si apoi pe ceilalti, este ceva logic si normal dar trebuie sa ne gandim in egala masura si la cei din jur. Prin egoismul de care dai dovada le vei da face celorlalti o impresie NEplacuta despre tine si te vor uri!
Egiosm inseamna:rautate si ganduri rele.Este o calitate,pentru ca fara ea esti calcat in picioare(asta cred oamenii rai),dar,oaenii adevarati cei neegosti,celeor care nu le pasa ce cred cei rai despre ei, si cei care au ceva special de la Dumnezeu, acel suflet divin nevizibil.Pentru acest raspuns depinde cum esti. Dacea esti rau:raspunnsul e da, daca esti bun:raspunsul e nu.Aceasta intrebare nu pote avea un anumit raspuns correct.Toate raspunsurile sunt dupa suflet.Deci raspunsul meu este:nu,fiindca :recunosc,nici eu nu am chiar acel suflet divin,dar,fara sa ma laud cred ca sunt mult mai bun decat alti,desi cei rai(adica multi)nu isi dau seama pentru ca usa catre sufletul meu e incuitata, dar sunt bine voiti in adancul sufletului meu doar cei buni, deci doare ei isi dau seama imediat. Funda plz
Depinde cum privesti lucrurile: moral nu este o calitate,este un aparent sentiment de suprematie in fata celorlalati (totul mi se cuvine mie). Egoismul se dobandeste,nu te nasti cu el,daca spre exemplu traiesti intr-o familie unde esti singur la parinti si crezi ca totul ti se cuvine,clar la maturitate vei fi astfel format,evident nu excludem nici familile cu mai multi copii. Una peste alta este un sentiment care poate fi "reglat" in functie de situatie, poti fi egoist in joaca de exemplu, adica sa te alinti. Echilibru in tot ce facem si totul va fi OK.
Egoismul e un defect...nimeni nu ar mai sta pe langa tine daca nu imparti nimic iti devine antipatic omul asta ca totusi iti poate face pofta cu ceva nu? In fine o prietenie nu se bazeaza pe mancare sau obiect pe care trebuie sa le imparti da devine enervant la un moment dat...
Din fericre nu este o calitate dar pentru uni tampiti este cea mai mare calitate din lume!