*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Depinde foarte mult de context. Poate fi atât de bine o calitate, pentru binele tău, dar exagerarea îţi poate aduce şi lucruri rele so... E o calitate când e cu măsură.
Eu cred ca egoismul este un defect.nu o calitate, acum depinde de modul de gandire al fiecarei persoane.
Egoismul nu va fi niciodata o calitate desi am observat ca prin filme se incearca aceasta idee de promovare si de acceptare a defectelor punandule intr-o nuantza pozitiva,practic se joaca cu mintea omului prin citate de exemplu se spune,, A gresi e omeneste". prctic te invita sa accepti, sa ingadui un lucru pe cre tu l-ai gresit spunand ca e normal
Egoismul a devenit o calitate la majoritatea oamenilor din jurul nostru, dar acum depinde si de situatii in unele momente e bine sa fii numai daca e in joc fericirea ta sau la ceea ce tii cu adevarat
in rest e o calitate negativa
Prin egoism, in adevaratul sens al cuvantului nu se intelege o calitate, dar in anumite situatii este folositor.
In ziua de azi egoismul e o calitate oamenii ce nu sunt egoisti au foarte mult de pierdut si pur si simplu sunt calcati in picioare de oamenii egoisti si plini de ei deci azi da e o calitate iar in urmatorii 5-10 ani cel putin totul va fi la fel
Da, egoismul, din pacate este o calitate.Aceasta asa zisa "calitate" este 1 NEGATIVA, ci nu pozitiva.
egoismul inseamna : calitate a unei persone care se gandeste numai si numai la el/ea.
78% din populatie are aceasta calitate rea. Acesti oameni vor fii inlaturati de societate si "ademeniti" sa nu mai fioe asa de egosti.Recunosc, si eu mai sunt cateodata egosista, dar nu in mare masura. Fiecare dintre noi are un pic de egoism in el...
Este ceva cu doua taisuri... daca esti egoist si uiti de ceilalti devii un om rau. daca nu esti totusi deloc egoist si te gandesti la altii mereu si te uiti pe tine, risti sa fii calcat in picioare si luat de prost
O calitate si un defekt...o calitate cu care se lauda unii oameni cand sunt inconjurati de oameni plini de egoism, si un defekt pe care multi incearca fara succes sa-l ascunda cand stau langa oameni mai putin egoisti.desigur, nu exista oameni care sa nu fie egoisti, macar oleaak.nu poti trai fara egoism...cel putin, nu intr-o lume plina de egoism.
Altruismul este o forma de egoism pentru ca daca stai sa te gandesti majoritatea incearca sa fie darnici sa faca fapte bune nu din instinct pur si simplu ci din cauza ca vor ceva innapoi unii lucruri materiale, altii spirituale cum ar fi senzatia placuta pe care o ai dupa ce ii ajuti pe altii (ii ajuti pe altii ca sa te simti TU bine)= egoism ^^
Dupa parerea mea, da. Daca nu esti egoist, atunci toti te vor fura. Nu cred ca trebuie sa spunem mereu doar "nu", dar nici doar "da". Am o colega, daca o intrebai "Imi dai si mie un creion?" ea ti-l dadea, unii i-l dadeau inapoi, altii, mai nesimtiti, nu. De asta cred eu ca egoismul este o calitate.
De ce sa fie o calitate? de ce sa fie o calitate? Daca este necesara societatii de astazi nu inseamna ca este o calitate, poate sa-i zicem un defect necesaar supravietuirii, dar nu este o calitate. este un defect dat naibii. Urasc oamenii egoisti! numa' bine!
Egoismul este un defect dupa parerea mea, isa uneori mai este nevoie sa fi si egoist (vot plz)
Eu cred egoismul,pe de o parte, este o calitate daca este intr-o masura medie, pe de alta parte este un defect daca esti prea egoist. dupa parerea mea toti suntem egoisti, mai mult sau mai putin.
Pai...intr-un fel da intr-un fel nu.Da pentru ca in tara noastra daca nu esti egoist ti se fura imd tot de sub nas, iar NU pentru ca la urma urmei daca esti prea egoist nimeni nu-ti da atentie sj te ignora
AvalohAlyn întreabă: