*calitate *
...si din pacate da.egoismul a devenit o calitate in societatea in care traim!
... daca nu esti macar putin egoist. atunci esti calcat in picioare
Depinde, sunt foarte multe puncte de vedere în legătură cu acest subiect. Dacă e sau nu o calitate variază în funcție de situație, de îprejurări si de persoană.
DA! Egoismul e o calitate daca nu o detii nu o sa rezisti in societatea din zilele astea.
Calitate...uneori e bine sa mai ai si calitati d-astea, altfel oamenii o sa inceapa sa te creada usor de pacalit si dus de nas...
Egoismul nu este o calitate.din contra, nu imi plac oamenii egoistii.in cele mai rari cazuri poate fi numit o calitate doar daca persoana respectiva se poate ajuta pe ea...in acest mod...
Cred ca egoismul e una din acele trasaturi pe care nu o poti cataloga ca fiind buna sau rea, pentru ca ambele variante pot fi valide, depinde de fiecare in parte cat e de capabil sa isi valorifice insusirile.
Stii cum cred eu ca sta treaba? Atat timp cat exista un echilibru in tot pe aceasta lume nu se poate vorbi se calitati sau defecte.A manca.este o calitate sau un defect? Daca mananci prea mult este defect, daca mananci prea putin gandindu-te la slabit pentru a fi perfecta sau perfect(aici nu intra cazurile persoanelor care care au cu adevarat nevoie de slabit) este din nou un defect.Si asa ajunge noi la a ne da seama ca in tot trebuie sa mentinem un echilibru.Da poti fi egoist,un egoism, cum sa-i zic?! constructiv, sau poti fi egoist cu acte in regula si a ajunge sa dai in stanga si in dreapta din cauza fricii.E mult de scris, de discutat.Fiecare o ia cum vrea.Mie.mi-e totuna.
Hmm? defect sau calitate? sincer as spune ca nu e bine sa fi egoist.dar daca nu te gandesti si la tine atunci nici altii nu o sa se gandesca la tine.ar trebui sa fie un echilibru constant intre a fi si a nu fi egoist fiindca cum se inclina balanta spre unul dintre taleri, cum omul va avea de suferit.
O doza mica de egoism in tine poate fi folositoare uneori, dar asta nu inseamna ca egoismul este o calitate.
Da dar ea aduce la nemultumire...trebuie sa fii mereu altruist pentru ca tu ai ajutat un om la greu si el te va ajuta cand ai nevoie asa zic eu.
Egoismul nu poate fi o calitate, dar daca nu esti macar putin egoist esti luat de prost, asa ca trebuie putin din toate pentru a fi perfecti.
Egoismul este calitate dar nu este pozitiva, oricum majoritatea sunt egoistii, sa incercam sa nu mai fim si impreuna sa facem o tara mai buna, eu zic ca daca ai intrebat acum vei fi informata...
Egoismul din punctul meu de vedere nu este o calitate.Chiar si in societatea actuala desi il intalnim des nu trebuie considerat ca fiind "o masura la care poti apela oricand pentru a reusi ". El nu aduce nimic bun si poate fi corectat.Persoanele egoiste sunt evitate, de lumea din jur, de prieteni. Uneori si eu sunt egoista...si desi cred ca e bine sa fii in anumite circumstante tot un defect ramane.
Nu este o calitate, daca esti sincer si ai curaj infrunti problemele cu fruntea sus , daca esti inimos te gandesti si la binele altcuiva.
Pai este o calitate deoarece in ziua de azi esti muritor de foame... unde sa mai dai si la alti in Romania nu mai merge nimic si totusi nu este o calitate dc? pentru ca si alti au nevoie de ajutor, la intrebarea asta NU EXISTA RASPUNS!
E ceva de care n-ar trebui sa ne atingem. Poate fi calitate sau defect oricand. E relativ...